Close
Inapoi la postari

Au nevoie agricultorii de plasa umbrire?

Au nevoie agricultorii de plasa umbrire?

Daca v-ati intrebat vreodata daca agricultorii au nevoie de plasa de umbrire, este evident ca nu aveti multe cunostinte in domeniu. Plasa de umbrire este deosebit de utila pentru fiecare agricultor pe durata sezonului cald.

Acest articol va ofera informatii utile in ceea ce priveste plasa de umbrire. Aflati ce rol are aceasta dar si alte informatii care va pot fi de ajutor, mai ales daca veti dori candva sa va ocupati de agricultura.

Rolul pe care il are plasa umbrire

In ceea ce priveste rolul pe care il are plasa de umbrire, acesta este mai mult decat evident. Se foloseste aceasta plasa cu scopul de a proteja plantele impotriva razelor soarelui care ard foarte puternic.

Un alt rol deosebit de important pe care il are plasa de umbrire estea cela de a proteja considerabil plantele impotriva prafului.

De mentionat insa este faptul ca o astfel de plasa se poate folosi pentru a oferi umbra si in alte scopuri, nu doar in domeniul agriculturii.

Ce trebuie sa stiu cand aleg plasa de umbrire?

Probabil va intrebati ce ar trebui sa stie un agricultor care trebuie sa cumpere plasa umbrire. Ei bine, in primul rand trebuie sa stiti cata plasa de umbrire este necesara pentru nevoile dvs.

Apoi, este foarte important sa aflati ca aceste plase de umbrire pot fi tesute sau tricotate. In cele mai multe cazuri, specialistii recomanda ca plasele de umbrire folosite sa fie tricotate pentru gradini.

Cand se alege plasa de umbrire trebuie sa se tina cont de densitatea acesteia. Cand se doreste achizitia unei plase umbrire pentru terase si pergole, de preferat este sa fie aleasa o plasa umbrire cu densitatea mai mare.

Trebuie facuta precizarea ca atunci cand se alege plasa de umbrire trebuie tinut cont si de culoarea acesteia. Aici mentionam ca o plasa de umbrire care are culoarea verde are densitatea de 30%. Aceasta reprezinta in general cea mai buna solutie pentru cei care cultiva in gradina legume pentru propriul consum.

Exista insa si plasa de umbrire care are o densitate mai mare, cuprinsa intre 30 si 50%, dar si plasa cu densitatea intre 80 si 90%. Aceasta din urma este ideala pentru adapostirea oamenilor. Pentru plante in general, sunt potrivite plasele de umbrire care au densitatea cuprinsa undeva intre 40 si 60%.

Asadar, dupa cum se poate vedea, plasa de umbrire este deosebit de utila pentru agricultorii care cultiva diverse legume.

Comentarii
Scrie un comentariu Inchide formularul