Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Amatori De Rugby?
Sinapse > Nous aberons, vous aberez > Gazeta spãrturilor
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
TataBobu
Este cineva amator sa vada stejarii doborati de cocosi? Azi se joaca oamenii aia mari cu mingea tuguiata, de la 18:00 in Cotroceni. Prevad ca romanii si-o vor lua la mai putin de 50 de puncte diferenta, si vreau sa-i vad.
alex275
14-62
Cat pe ce sa ratezi pronosticu! smile.gif
Macar n-am mai luat omorul la peste 100 de puncte diferenta. E un pas inainte wink.gif
TataBobu
Francezii au jucat plictisiti, parea ca n-au chef sa atace. Pe de alta parte, terenul e foarte mic si poate asta a fost motivul pentru care au reusit romanii sa pastreze diferenta la 48 de puncte.
M-a deranjat faptul ca romanii n-au avut oo. Adica toate loviturile libere din 22-ul francez le-au trimis direct la bete, in loc sa incerce sa joace la mana. Macar am fi vazut un atac frumos, o tentativa de eseu. Asa s-au multumit cu 3 puncte cand si cand, si noroc cu o minge scapata de un frantuz ca au reusit si ai nostri un eseu (frumos de altfel).
Marea surpriza a meciului: publicul. Fata de acum doi - trei ani, cand la Romania - Noua Zeelanda erau vreo 800 de rataciti, acum erau tribunele aproape pline (in peluze nu a avut acces nimeni). Vreo 7- 8 mii de oameni.
mil
nu inteleg d ece nu se joaca pe un teren de fotbal...rugby? Unde sa alerge baietii dupa eseu? Inainte vreme se juca rugby pe Dinamo, 23 August sau Rapid unde terenul e mai largut si nu risti sa intri in gard ...daca in bucuresti nu s emai poate juca rugby...mutati-l in provincie frate...sunt destule stadioane cochete si aerisite...(Constanta, Timisoara, Craiova, Bacau, Galati, Petrosani, Iasi...etc) unde publicu' abia asteapta un joc international? Ce e magaria asta sa bagi rugbistii in cusca...Huooooooooooooooooo!
Mache
Cu mare bucurie si cu o oarecare intarziere va anunt ca avem, totusi, o echipa calificata la un Campionat Mondial: echipa nationala de rugby! Sambata, baietii au obtinut o frumoasa victorie in fata Spaniei.

Mai multe detalii aici. Iar aici sunt imagini si fotografii de la meci.

FELICITARI, STEJARI!!! aplauze.gif aplauze.gif aplauze.gif

Baietilor nu le e rusine sa cante imnul. Dimpotriva, o fac din tot sufletul! Bravo!

LE: Ca unii dintre ei falseaza, nu mai are importanta. Canta? O fac din rarunchi? O fac!
zitellucia
jumpy.gif jumpy.gif
TataBobu
Hmmm....trei eseuri incasate de la Spania...a inceput deja sa se clatine aparararea?
Pe de alta parte, in grupa aia in care vom juca la mondiale putem spera la un meci strans (impotriva Italiei), la o victorie (impotriva repechage 1, dintre astea cred ca doar Uruguayul ar putea pune probleme) si la doua infrangeri. Ce sper eu: sa nu ne bata Scotia la mai mult de 25 de puncte, si nici All Blacks la mai mult de 60... Sincer, infrangerea in fata neozeelandezilor va ustura indiferent daca vor juca cu titularii sau cu rezervele.
LE:
Romania va juca la Toulouse (cu NZ si repechage 1), la Marsilia (cu Italia) si la Edinburgh (cu Scotia). Oare cat o fi un bilet la meci?
vv
care mai? Se duce jiji la niste moaste, sa vezi ce 60-0 le dam la neozeelandezi hmm.gif
Mache
Si eu trag speranta la meciurile cu echipele alea necunoscute. Ca poate mai urcam si noi in clasamentum mondial.

Sper sa facem o figura frumoasa in Franta, la anul.

Oricum, ai nostri au participat la ultimele 6 editii de CM. Ceea ce e un lucru bun, zic eu.
TataBobu
Mache, se zice "la toate editiile". d.gif
Mache
Cu atat mai mult merita respectul si apreciarea noastra. Mai ales ca e un sport care nu intra in atentia publicului decat prea putin.

alex275
Mie-mi place mult. Ma uit la meciuri. Adica la "turneul celor 6". E super spectacol.
Mai grav e ca nu prea stiu regulile jocului.
Mache
@Alex
Regulamentul pentru jocul de 15 il gasesti, in romana, aici.

In afara de Turneul celor 6 natiuni, in vara a transmis TV Sport, meciurile din turneul din emisfera sudica (Australia, Noua Zeelanda si Africa de Sud). Cred ca mai au si acum reluari ale lor.

Si mai este o competitie continentala, inter-cluburi, am impresia, unde noi avem o reprezentativa a Bucurestiului (chiar asa ii si zice). Urmeaza sa inceapa, daca nu ma insel.
TataBobu
Scutul European.
alex275
Merci. Am de citit nenica.....
Mache
Eu am inteles regulile de baza in '91, in timpul campionatului mondial, cand comenta Ioan Todan meciurile. In timpul meciului, explica si regulamentul. Asa m-am atasat de acest sport.

Si, tot de atunci, am ramas un fan al echipei Angliei, care, spre rusinea ei, cam scartaie.

TataBobu
Lasa, ca au avut parte de un Wilkinson....
raducu68
si francezii de un Gillette...
Mache
Corect. De cand e ala accidentat, o cam iau in freza tovaraseste.

Pe vremea aia aveau pe un nene, Webb, tare bun ca transformeur.
Mache
Pentru amatori, cateva stiri. In week-endul care a trecut, s-au disputat cateva meciuri internationale, amicale. Iata rezultatele:

Italia - Argentina 16-23
Franta - Noua Zeelanda 11-23
Anglia - Africa de Sud 23-21
Irlanda - Australia 21-6 (meci transmis in direct de postul tv Sport1)

Saptamana aceasta sunt programate meciurile:

Scotia A - Australia A -- se joaca marti
Anglia - Africa de Sud
Franta - Argentina
Italia - Canada
Scotia - Australia
Tara Galilor - Noua Zeelanda
TataBobu
Iar saptamana ailalta (pe 11 noiembrie) si-a furat Romania o batuta finuta de la Scotia, cu 48-6...
Mache
Pai, aia de la Sport1 bagasera imaginile cu eseurile Scotiei la rubrica "Momente de neuitat " (sau Golden Moments?). biggrin.gif
Codrin
A inceput la noi IRB Nations Cup. Am luat-o pe coaja in primul meci 7-61. Urmeaza:

Etapa a II-a a IRB Nations Cup va avea loc la 10 iunie şi se va desfăşura după următorul program:

Argentina A – Namibia, ora 15:00

Emerging Springboks – Georgia, ora 17:00

Italia A – Romania, ora 19:00.
TataBobu
CIudat e ca pe site-ul IRB scorul inregistrat e 8 - 61. Oricum, e acceptabil rezultatul Romaniei: doua victorii (ci Italia A, 19 - 8, respectiv cu Namibia, 28 - 16) si o infrangere.
Mache
Ma, cum mos Gerila se face ca toate concertele si evenimentele sportive mai interesante au loc taman cand sunt eu cu apartamentul in lucru si nu pot sa ma misc deloc? burn.gif nervos.gif rau.gif
TataBobu
Ieri a inceput Cupa Mondiala cu o semisurpriza: Argentina a batut Franta cu 17 - 12. Scorul este intr-adevar surprinzator, dar la cum au jucat francezii aseara nu meritau sa castige.
Astazi au fost alte trei meciuri, pe care nici o televiziune dintre alea din cablu' meu n-a binevoit sa le transmita cry.gif . Asa ca am ratat chinul Angliei cu USA (28 - 10, cu 21 - 3 la pauza) si debutul in forta a doua echipe din sud: Australia, 91 - 3 cu Japonia (13 eseuri) respectiv Noua Zeelanda, 76 - 14 cu Italia. Romania va debuta taman pe 12, impotriva Italiei. Sper c-o sa fie astia suficient de daramati dupa meciul cu zeelandezii incat s-o ia pe coaja si de la ai nostri.
Am impresia ca TVR2-ul a cuymparat numai meciul de deschidere, meciurile Romaniei si poate finala.
mil
e un scandal, IRB a bagat niste preturi de nici o televiziune nu isi poate permite s atransmita toata cupa...francezilor, ca organizatori, le-au lasat doar veniturile din bilete, ceea c enu acopera nici 85% din costuri, iar agentiilor de presa le-au impus 40 de poze pe meci...drept care toate marile agentii au decis sa boicoteze cupa...citez aproximativ dintr-un IRBist "Nu platesc nimic, atata merita"...sa amintesc ca la prima editie CM de rugby erau cativa jucatori profesionisti, vai ce imi placea cand zicea Todan si transforma X, in viata de toate zilele e functionar de banca, garajist etc...Rechinii astia IRBisti sunt mai atroci decat UEFA, negutatori neica, nu sportivi...Huooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo! Rusine sa va fie...distrugeti spiritul rugby-ului si al sportului in general.

Vedeti ca Europortul transmite si el o parte din meciuri...cel putin cel francez e in complementul TF1...spre exemplu in herzian nu a fost nici aici Anglia-USA si nici Australia cu Japponia...parca vad ca nici Romania nu va fi.
TataBobu
Adica TF1 transmite cate ceva, macar? Parca pe ala-l aveam...
Eurosportul de pe aici nu serveste rugby, e ocupat cu fotbal, volei si ciclism.
mil
uite schema completa a transmisiunilor din FR pentru FR:
http://www.rugbyrama.fr/rugby/coupe-du-mon.../calendar.shtml

tre sa ma lipesc d eun ecran gigantic, sa vaz meciurile romaniei ca nu e nici unu' pe TF1, noroc ca sunt noaptea, exceptie facand cel cu NZ, dar aala nu va fi meci...va fi antrenament, singura sansa...sferturile de finala s avaz la tv RO aici. Sferturile de finala...io zic ca se poate, Italia e de batut si nici cu Scotia nu e pierdut de dinainte.

vezi si pe site-ul eurosport...poate ca pe eurosport 2 sa fie. Idioti, e un sport mult mai specatculos decat oricare altul...auzi la ei ciclism, formula 1 smile.gif

Pe saitu europsort.fr am gasit rezumate cateva meciuri:
http://www.eurosport.fr/rugby/coupe-du-mon...07/mcmore.shtml
TataBobu
SI eurosport2 e plin tot cu FIFA U17, volei, sarituri cu schiurile si gimnastica. Bleah...
EDIT: sa vezi ce interesati sunt astia de la eurosport ro de rugby: intra pe linkul spre site si apasa pe "rugby". Nici macar nu s-au obosit sa traduca, e un link spre pagina in engleza.
Mache
Buuuuun. Sa ii... ... completati voi cu cele mai "calde" si "sincere" urari "de bine". 2finger.gif burn.gif 2finger.gif burn.gif Ai nostri transmit doar meciurile nationalei, deocamdata. TV5 Monde transmite doar meciurile Frantei din grupa, sferturile, semifinalele si finala. Dar si acelea cu anumite restrictii.

Asa ca, ne-am bucurat degeaba ca a inceput campionatul modial, ca nu prea avem cum sa-l vedem. Poate la radio. sad.gif
TataBobu
Informatii gasite prin alte parti: cei cu netu' gros pot vedea meciurile aici sau dincoace. N-am verificat ca abia azi am gasit astea.
mil
am asistat numa' prima repriza la Samoa cu SA...a fo' fromosz, la a doua nu m-am uitat, ca ainceput macelu'...dar puteau sa le ia fata samoanaii chiar cu uin al doilea eseu pe la sf primei reprize...dupa care s-au pleostit...oricum, bravo lor, o tara cu 180 K locuitori (cat orasele Suceava, Falticeni si Radauti) si mai putini decat jucatorii de rugby legitimati in SA, a tinut piept onorabil...ce or manca astia din emisfera sudica nene? Macar sa facem si noi asa cu NZ, macar o repriza
poor black man
QUOTE(mil @ Sep 10 2007, 03:31 PM) [snapback]96547[/snapback]

am asistat numa' prima repriza la Samoa cu SA...a fo' fromosz, la a doua nu m-am uitat, ca ainceput macelu'...dar puteau sa le ia fata samoanaii chiar cu uin al doilea eseu pe la sf primei reprize...dupa care s-au pleostit...oricum, bravo lor, o tara cu 180 K locuitori (cat orasele Suceava, Falticeni si Radauti) si mai putini decat jucatorii de rugby legitimati in SA, a tinut piept onorabil...ce or manca astia din emisfera sudica nene? Macar sa facem si noi asa cu NZ, macar o repriza

Stai linistit ... Samoa in sud e cam ca Italia in nord ... adica ceva peste noi daca vrem sa facem niste ierarhii comparative ... ;-)
Iar NZ ... :-D
mil
Atentiune, atentiune...lasati aparatele de radio deschise...urmeaza un comunicat important pentru tara...astazi dam chept cu Italia la Marsilia, orele 9 P.M. trecute fix... smile.gif

Scartanii de ecosezi triseaza, desi cica se gioaca in Franta CM, ei gioca toate meciurile in frumosul orasul francez Edinbourg ca nu zic Edinborough, incluziv cu noi...va fi greu domana Musca...oricum sa ii luam pe rand, intai Italia si pe urma Scotia smile.gif

apropo, tre sa cherda ecosezii la mai mult de 7 puncte, altfel isi pun in panoplie un punctisor...la fel si italienii...ca asa e la rugby...si cine pierde, poate castiga smile.gif

Uram succes deplin baietilor nostrii...hai cu sfertu', ca se poate
mil
am perdut...poate mondialu' viitor in basca mamii ma-sii
TataBobu
Rau nu e ca am pierdut, rau e ca puteau sa castige. Cartonas galben pentru Manta, eseu de penalizare transformat de italieni in alea zece minute... si cand sa zic ca "hai ca-i bine, focu' la ei" da Socol cu mingea de pamant taman cand aveau romanii lovitura libera. Si uite asa, in loc sa existe un atac al nostru la faza aia au existat 3 puincte pentru italieni.
Mache
Am pierdut pe mana noastra. sad.gif Cam multe greseli personale (intrarile din lateral, mai ales), care ne-au costat. Ce ma bucur e ca nu au mai jucat baloanele de jos si chiar au vrut sa joace.

Italia era, aseara, o echipa de batut. Pacat ca nu am avut un "cap limpede" care sa stie sa conduca si sa aseze jocul.
mil
in sfarsit un edito TRU rezonabil, cum nu scrie despre suprematia absoluta a fotbalului englez si a presparatului, cum mai poti s ail citesti:

http://blogsport.ro/opinii/2007/09/12/cum-dispare-un-joc/

mil
suprisa: S-or calificat cocosii in fata negrenilor!!! 20-18

Meci fromosz taica...

Pai cand se pun zeelanbezii aia in meleu...ai impresia ca ies pe partea ailata a pamantului...poti sa arunci gresia fermecata, sa se faca un lac fata lor...ei o srb ca pe milcov, poti sa arunci pieptanul sa se faca o padure...o rup si pe asta, si cam asa au marcat 2/3 eseuri (dar unu' nu -sa validat pr motiv de calcat linia)...au ratat si o transformare, la nivelul asta se cheama ghinion...daca jucau mai aerisit cu schimbari de ritm s incrucisari cum au facut-o la primu' eseu validat (al doilea dupa socoteala mea)...le bagau 5! A si daca nu ratau o transformre era egal.

Eseurile francezilor ambele transformate, unu cu bara (asta da noroc, io nici in ziua de astazi nu am vazut besica aia trecand printre bete, nici la reluare)...a fost al doilea din actiune frumoasa, dar pe o greseala de arbitraj, vedeti mai jos...insa nu se compara cu cel zeelandez din actiune, si primul eseu tot din actiune, dar semi-brut, zeelandezii fiind in inferioritate...francezii au avut si ei un aproape eseu...cand unul din oamenii lor a fost faultat la 5 metri de tusa...in rest au ratat si ei doua lovituri...una usoara rau si in conditiile in care stadionul de la cardiff e ca o sala de sport...

in rest am vazut doua greseli de arbitraj clare impotriva francezilor, cand ovalu' o iesi si s-o intors in teren..sau cand un zeelandez o iesit cu picioarele din teren...si una esentiala impotriva zeelandezilor cand a fost un inainte la al doilea eseu frantuzesc.
http://www.eurosport.fr/rugby/coupe-du-mon..._vid53628.shtml

Pana una alta...e echitabil...mi s-a parut ca echipa mai dinamica si care a riscat mai mult, a castigat....ALLEZ LES BLEUS!!! Parca ii vad in stare s apiarza in fata englezilor la Paris...apropo cine a vazut meciu' cu australii...dupa ce chinuiala englezeasca a fost in grupe, credeam ca ii bat aia cu sireturile de la ghete?
http://www.eurosport.fr/rugby/coupe-du-mon..._vid53547.shtml
Din rezumatu' asta nu pricep mare lucru...nu au fost australii in stare decat de un eseu? LE Dap...Englezii de nici unu'...cu vantu' ala de la Marsilia cu tot ai marcat 4 lovituri, respect.

Ie-te cocosi, pai sa panga ca ai nostrii?:
http://www.eurosport.fr/rugby/coupe-du-mon..._vid53639.shtml
Mache
Am vazut, partial, meciul dintre Africa de Sud si Fidji. Prin minutul 60 am sperat ca fidjienii vor produce si ei o surpriza. Insa, experienta sud-africanilor si-a spus cuvantul. Au castigat, totusi, cu emotii.
mil
a fost sublim...great match...Fidjienii puteau castiga cu un pic de sansa pentru cele 2 eseuri ratat de foarte putin...dupa care o venit greseala de arbitraj care i-a ingropat (ala micu a fost faultat fara balon si arbitrul le-a dat gramada africanilor si de atunci s-a rupt filmu')...oricum au fost magnifici.
Mache
Buuuun. Deci si scotienii au plecat acasa. Au ramas Anglia, Franta, Africa de Sud si Argentina.

Sa fie o finala Franta - Argentina? hmm.gif

In semifinale: Anglia-Franta (13.10) si Africa de Sud-Argentina (14.10)
mil
as sublinia ca scotia a fost cea mai usurica echipa calificata in sferturi...cu orice alt sfert finalista am fi picat, ne-ar fri vajait urechile mai rau de 48-0.

rugbystii romani sunt greoi, si nici macar fortosi...am vazut cum argentinienii ii intorceau pe scotieni desi aveau gramezi teoretic mai usoare...la sala burtosilor!
Liviu M
Ia zi, mil, cat fu scorul?
Anglia sau Franta?
mil
Meci urat, iar au castigat englezii, de data asta fara o Wilkinson in forma...discplina, forta in gramada, da-i inainate cu picioru si urmaresti...nici daca au avut un eseu marct nu m-au convins ca ar avea ceve de a face cu actiunea, parca atacau ca sa traga de timp...de parte ailata francezii cam obositi...si ghinion, le- mers bine o perioada, le-au ciupit 9 puncte pe greseli, dar urcioru a mers numa de 3 ori la apa, cand le-a mers si englezilor s-au trezit ca in 7 minute le tre un eseu...au incercat, si poate il marcau spre sfarsit cand s-au trezit...dar Dumnezeu a fost francez numai la ratarile lui Wilkinson...pacat, a iesit o semifinala urata...si tare mi-e ca SA o sa ii oboseasca pe argentinieni asa de tare...incat o sa ii bata in finala englezii...oricum, nu imi plac nici anglia si nici SA...rugby melcos, cu bataie...daca intra astea in finala...sa se uite ei wink.gif
mil
pe repede inainte..SA...au batut stand la agatat atacurile argentinienilor...cum si englezii is cam antijoc, parca vad o finala intre Percy si Wilkinson... cahhhhhh

PS. Percy o castiga!
Mache
Eu sper ca englezii sa joace, totusi, ceva. Ca, pana acum, nu m-au convins. Si, ca urmare, de vreo doi ani am migrat din tabara fanilor lor spre cea a irlandezilor.

Francezii au pierdut pe mana lor meciul.
CHIHUAHUA
foarte tare meciul de ieri ... n ustiu cine cu cine ... dar superb biggrin.gif

Mache
Africa de Sud cu Argentina. NU mi-a placut. Mai frumos a fost cel al sud-africanilor cu Fidji.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.