Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Hai La Suspendare
Sinapse > Nous aberons, vous aberez > Sinapsa politică
Pages: 1, 2
bflorian
Motanul a grait din nou. Miau-miau miau-miau. Marinelu sta prost (de data asta si in sondaje). Boborul vrea singe (da mai subtire.... de vara). Daca va fi sa fie c-o sa faceti?
miki
trebuia si ceva pt indecisi....
adica baselu merita un dus rece.... dar inca nici cu felix, crinuletu sau pontanacu nu-mi e rusine!!!
pe de alta parte nu facu' nimic care sa-l aduca din nou in postura de ''demisionar"
bflorian
8 pentru si 7 impotriva. Daca nu ar veni motanu cu propunerea... Si inca nu a venit toamna sad.gif
TataBobu
5. Nu ma duc.
bomicabomic
Bre, mie mi se cam filfiie de Chior si de suspendarea lui.
Dar nici nu pot fi de acord cu ceea ce zice Miki.
Pai coane, OK, Motanu, Crinu, Ponta, nu-s OK. Da' ce ne facem in 2014? Ca Crin si Ponta vor fi tot in poll-position...Sa inteleg ca-l mai tinem inca citeva ture pa Basescu? hmm.gif
Apoi cit priveste actiunile Chiorului....s'avem pardon, dar situatia de azi a Ro, se datoreaza lui. In 2009 nu s-a facut nimic pentru ajustarea cheltuielilor bugetare. De ce? Din cauza campaniei electorale si a faptului ca ''conducatoru' iubit '' tre' reales. Ne-am imprumutat la FMI pentru treaba asta. Iar acum, platim scump. Probabil cu un nou imprumut!
In toamna lui 2009, curgea lapte si miere. Iesisem din criza. Erau bani de pensii, de salarii, de serbari cimpenesti...
Tetea d'Omida
Zilele Cascavelei au apus..
katze
cine e Motanul?
adso
eu am votat da in scarba, in lipsa de 'imi bag picioru', las tribu' sa vorbeasca'.

bre, mie nu mi se pare in regula suspendarea. nene, a votat poporu', gata. la bine si la rau, la gros si la subtire, nu merge asa. nu e parlament, sa spui ca nu s-a gasit o majoritate de guvernare, e un singur nene, iar bobulatia nu poate sa spuna ca nu stia cu cine are de-a face, e REales.

dupe_mine, ne revedem la urne in 2014.

QUOTE (katze @ Jul 26 2010, 10:22 AM) *
cine e Motanul?

pana si eu stiu ca e mult_prea_hulitul_mogul_rau_felix, aka imprastietorul_de_venin_care_nu_spune_populatiei_cat_de_bine_o_duce_de_fapt, aka voiculescu.
vv
QUOTE (miki @ Jul 24 2010, 04:34 PM) *
pe de alta parte nu facu' nimic care sa-l aduca din nou in postura de ''demisionar"

QUOTE (bomicabomic @ Jul 26 2010, 10:43 AM) *
Dar nici nu pot fi de acord cu ceea ce zice Miki.

ce plm a facut acu' in domeniul "incalcarea constitutiei"? Si-a uitat basca acasa?
Pe ce zici tu... ghici ce se intampla daca e suspendat Baselu'? Iti zic eu: campanie electorala! Oare cum crezi ca o sa se "pupe" asta cu ce ziceai tu mai sus?
Pana mea, tie chiar nu-ti suna asta a "votam pana cand iese cum trebuie"?
adso
aaa, da, corect. lasand in urma faptul ca daca nu gasesc macar formal un motiv constitutional, demersul devine la fel de arbitrar ca o parte din actiunile cacatului cu suvita.
miki
Exact!
La asta ma refeream cu " postura de demisionar"
Iar in 2014 nu stiu ce o fi... mai e pina atunci si oricum basexu nu mai pupa ( numa cirpa kgb-ista a a vut 3 mandate)
poate candideaza nutzi....
Si spun de pe acuma, ca daca imi propune o "hot date" in schimbu votului... o sa zic DA!!!!!! complice.gif
Lolek
QUOTE (adso @ Jul 26 2010, 11:26 AM) *
bre, mie nu mi se pare in regula suspendarea. nene, a votat poporu', gata. la bine si la rau, la gros si la subtire, nu merge asa. nu e parlament, sa spui ca nu s-a gasit o majoritate de guvernare, e un singur nene, iar bobulatia nu poate sa spuna ca nu stia cu cine are de-a face, e REales.

dupe_mine, ne revedem la urne in 2014.

subscriu.

sunt 2 mode cu care nu-s de acord:

1) suspendarea preshului din cauza ca fiindca de-aia. Se vede cat de lugubru e exercitiul cand dupa niscaiva incercari de demitere, pac, vine boboru' si realege.
2) prim-ministrii/guvernele de sacrificiu - a mers pe la Radu Vasile, Ciorbea, dar la viitoarea lamentare "guvernul Boc, guvern de sacrificiu" nu pun botu'. E totusi 2010, nu '90.

Eu momentan sunt mai spre consolidat pardalnicile astea de institutii ale statului decat pentru debandada care a tinut deva mai mult decat era cazul. Rolul minoritatii (asta este...) tre sa se manifeste si sa convinga, nu sa iasa "clasa muncitoare" cu furci si topoare.

Responsabilizare pe tot palierul, nu mai vreau ("da, da' n-am avut consiliul", "da, da' a fost criza, am fost guvern de sacrificiu", "da, da' Basescu e de vina").

PNL/PSD/PC/UDMR/Frontu' independentilor_sans_frontieres tre sa ma convinga sa-i votez, nu sa ma-ntrebe din N luni in N luni daca n-ar fi cazul sa-l dam jos pe Base. Idem PDL, tre sa ma convinga sa-i votez, nu sa tipe "inc-o sansa, c-o fo criza si tot felu de ghinioane".

Si tot a-propos, sunt de acord cu bflorian care, indirect asa, sugereaza ca demersu' depinde si de initiator. In cazul de fatza, motanu strica initiativa. Valabil in general. De exemplu, eu am o adversitate nasoala fatza de zonele Crin Antonescu, Norica Nicolai, Ion Ghise care-mi afecteaza "deciziile". Nu mai zic de PC. Nu mai zic de zona Boc/Udrea. O sa vina momentul in care tre sa incerc sa trec peste, s-om vedea.

Da' bre, in rezumat, eu vreau ceva mai putina debandada (adica mai multa bandada, cred). Lu Base ii vine sorocu' (sper sa n-avem fo surpriza), lu' Boc in mod normal idem si irevocabil. La nivel de Antonescu sau Ponta, sincer, ce-o fi sa iasa, sa fie bine iesit.

Poate-am fost confuz: eu nu votez PDL la alegerile viitoare. De altfel, n-am votat PDL nici la anterioarele. Fortza Uniunea Armenilor! biggrin.gif

L.E.: In 2014, de la PNL as astepta un cadidat ceva mai misto de presh (nu Crin). De la PSD/PC/PDL n-astept nimic.
bomicabomic
QUOTE (vv @ Jul 26 2010, 11:39 AM) *
ce plm a facut acu' in domeniul "incalcarea constitutiei"? Si-a uitat basca acasa?

Hehe...Pai bai VV, cum pula lui se foloseste de articolul ala din Constitutie care zice ca poa' sa-ti restringa drepturile, ca deh e criza. Asa pot sa ma folosesc si io tot da Constitutie...si de subminarea economiei nationale.

QUOTE (vv @ Jul 26 2010, 11:39 AM) *
Pe ce zici tu... ghici ce se intampla daca e suspendat Baselu'? Iti zic eu: campanie electorala! Oare cum crezi ca o sa se "pupe" asta cu ce ziceai tu mai sus?
Pana mea, tie chiar nu-ti suna asta a "votam pana cand iese cum trebuie"?

Bai tata, nu mai facem nimic. Luam totu' de-a gata. Ce pulele noastre...Nu mai facem alegeri prezidentiale, nu mai demitem guverne, nu mai dizolvam parlamente, pina n-om iesi din criza asta.

Ma coane, io nu stiu care-i treaba cu sondajele astea de zilele astea....dar daca unii din PDL zice ca nu-i de bine ce se intimpla cu PDL-u, ceva adevar este la ''miljoc''. Si daca guvernul, presedintele nu mai e credibil la ''popolatie'' atunci tre' sa se faca ceva....
Parerea mea este ca tre' anticipate. Sa vina altii! Ca-s pedelisti, pesedisti, penelisti, nu conteaza...
katze
QUOTE (adso @ Jul 26 2010, 11:26 AM) *
pana si eu stiu ca e mult_prea_hulitul_mogul_rau_felix, aka imprastietorul_de_venin_care_nu_spune_populatiei_cat_de_bine_o_duce_de_fapt, aka voiculescu.

asta cu "felix motanul" am ratat-o... de votat aici am votat "2"-ul, chir nu-mi pasa cine cere suspendarea, nu-l mai vreu pe băsel et co., şi indiferent de reyultat scîrba faţă de politica rumanească continuă să crească
bomicabomic
Cam asta vrea romanu' dupa 1 an si 8 luni de guvernare portocalie.
Oare in perioada 1996-2000, cam la fel de criza, daca nu mai rau, tot asta isi dorea romanu'? NU!
adso
bre, romani care statistic vorbind nu au bani pe cartela sa dau bip, l-au votat in masa pe baselu' ca 'e de-al lor'. ce va mira?

culoarea guveranrii e irelevanta, criza e de vina, si deprimarea colectiva in care vad ca se adanceste tot mai mult romanica in ansamblu. nu as aduce asta ca argument impotriva lui baselu', ci pro vot cenzitar d.gif

labilitate si memorie scurta, pe fond isteroid - asta e caracateristica principala a 'body politic' romanesc, care pune botul la 'pe noi nu ne atinge criza' etc.
vv

QUOTE (bomicabomic @ Jul 26 2010, 12:20 PM) *
Hehe...Pai bai VV, cum pula lui se foloseste de articolul ala din Constitutie care zice ca poa' sa-ti restringa drepturile, ca deh e criza. Asa pot sa ma folosesc si io tot da Constitutie...si de subminarea economiei nationale.

Ma, si-a asumat Basescu raspunderea in parlament si nu am aflat io?
Sau tu propui suspendarea pe principiul "toata lumea stie ca Boc face orice zice Basescu, huo, asta e anticonstitutional, sa-l dam jos pe Basescu!".

ma bomica, Lolek a zis-o bine, il citez ca n-are sens sa mai repet, intelegi bine, nu - foarte bine, tine-o pe aia cu "huo Basescu".... da' potriveste-ti si un "speech de continuare", ca daca nu vine sfarsitu' lumii pana in 2014, o sa ramai fara "obiectu' muncii", nu mai ai nimic de zis.... devii "speechless" ca Lady Gaga.

QUOTE (Lolek @ Jul 26 2010, 12:02 PM) *
Eu momentan sunt mai spre consolidat pardalnicile astea de institutii ale statului decat pentru debandada care a tinut deva mai mult decat era cazul. Rolul minoritatii (asta este...) tre sa se manifeste si sa convinga, nu sa iasa "clasa muncitoare" cu furci si topoare.
Responsabilizare pe tot palierul, nu mai vreau ("da, da' n-am avut consiliul", "da, da' a fost criza, am fost guvern de sacrificiu", "da, da' Basescu e de vina").

dar daca unii din PDL zice ca nu-i de bine ce se intimpla cu PDL-u, ceva adevar este la ''miljoc''. Si daca guvernul, presedintele nu mai e credibil la ''popolatie'' atunci tre' sa se faca ceva....
Parerea mea este ca tre' anticipate. Sa vina altii! Ca-s pedelisti, pesedisti, penelisti, nu conteaza...

Ba, fara a sustine ca nu e nimic "la mijloc".... tu chiar asa rau te-ai defectat incat vezi faptul ca exista pareri contradictorii intr-un partid ca semn indubitabil ca "ceva pute acolo"?

QUOTE (bomicabomic @ Jul 26 2010, 05:56 PM) *
Cam asta vrea romanu' dupa 1 an si 8 luni de guvernare portocalie.
Oare in perioada 1996-2000, cam la fel de criza, daca nu mai rau, tot asta isi dorea romanu'? NU!

Acu' serios, ce anume ai vrut sa demonstrezi cu asta? Ca 41% din romani considera ca Ceausescu e o alernativa la presedentie mai buna decat Crin ? huh.gif
(bine, asta presupunand ca sondajul e corect.... am mari dubii; altfel Verdet ar fi pe cai mari, si nu prea vad sa se intample asta).
adso
QUOTE (vv @ Jul 26 2010, 05:49 PM) *
Acu' serios, ce anume ai vrut sa demonstrezi cu asta? Ca 41% din romani considera ca Ceausescu e o alernativa la presedentie mai buna decat Crin ? huh.gif
(bine, asta presupunand ca sondajul e corect.... am mari dubii; altfel Verdet ar fi pe cai mari, si nu prea vad sa se intample asta).

bre vv, n-o-ntoarce eftin din condei, ca daca_concura one-on-one doar cu baselu in sondaj, era ceasca la 60% d.gif
bomicabomic
QUOTE (adso @ Jul 26 2010, 06:23 PM) *
bre, romani care statistic vorbind nu au bani pe cartela sa dau bip, l-au votat in masa pe baselu' ca 'e de-al lor'. ce va mira?
nu as aduce asta ca argument impotriva lui baselu', ci pro vot cenzitar d.gif

Ma, nu e chiar ashea. Sondajul lu' Dancu, zice ca 49% din rural, l-ar fota pa Ceausescu. Nimic anormal. Daca ne gindim ca astia l-au fotat si pa Iliescu si pa Basescu. Ceea ce este ingrijorator este ca 34% din urban e de aceeasi parere. Nashpet! Adica mie cifra asta imi spune ca astia nu mai vor tzepe in P-ta Victoriei, anti-coruptie si alte alea...Astea-s bla, bla-uri. Astia vor singe pa pereti!
Si daca erau freo 10% nu era broblem, ca deh, crizele aduc invie si extramismul, anarhia si alte d'astea, da-s traizaci si...
Nu-sh cum sa spun da' discursurile si baile da multimi ale Chiorului sau Tribunului, sunt parfum, fata da ce va sa vina...Pen'ca sigur vor fi unii care for specula momentu'...

QUOTE (vv @ Jul 26 2010, 06:49 PM) *
1.Ma, si-a asumat Basescu raspunderea in parlament si nu am aflat io?

2.ca daca nu vine sfarsitu' lumii pana in 2014, o sa ramai fara "obiectu' muncii", nu mai ai nimic de zis.... devii "speechless" ca Lady Gaga.

3.Ba, fara a sustine ca nu e nimic "la mijloc".... tu chiar asa rau te-ai defectat incat vezi faptul ca exista pareri contradictorii intr-un partid ca semn indubitabil ca "ceva pute acolo"?

4.(bine, asta presupunand ca sondajul e corect.... am mari dubii; ).

1. Ooooo...nuuu. Bine ca n-ai intrebat daca a semnat ceva? Pai ma pretine, cine v-a dat anuntul ala mare? Cine a zis ca-i solidar cu Guvernul? Cine a negociat cu FMI-ul?
Cine conduce CSAT-ul?
2. Nu tata, am dat cu huo si la Iliescu si la Basescu si voi mai da si la altii. Tu esti doar lupu' care-si schimba blana. L-ai votat si pa Iliescu. Deh, scuza, erai mic. L-ai votat pa Basescu ca deh ai mai crescut intre timp. Il vei vota si pe urmasu' lu Vadim. Deh, te-ai maturizat si ai aflat ce este aia democratie.
3. Ba, ai inteles prost. Era vorba despre sondaj. Mai toti liderii PDL nu l-au contestat. Doar ca au argumentat scaderea masiva a PDL si a lu Basescu cu criza si erodarea care a a dus-o. Nu era nicio idee contradictorie intre liderii PDL. Doar unii care ziceau ca Boc tre' sa-si faca valiza.
4. Cum ma, ai dubii la un sondaj de-al lui ''tatucu'' Dancu? Cum ma ai dubii, fata de ala care a scos exit-poll-ul cu Chioru cistigator? Nu-mi vine sa cred...
vv
QUOTE (adso @ Jul 26 2010, 06:52 PM) *
bre vv, n-o-ntoarce eftin din condei, ca daca_concura one-on-one doar cu baselu in sondaj, era ceasca la 60% d.gif

Poate.
Da' nu e. E contra tuturor.
Nu iti place Baselu'? Foarte bine... ai alternative: Crin, Geoana, etc.
Ceea ce demonstreaza sondajul asta (daca demonstreaza ceva), e ca romanu' nu-i considera nici pe "aialalti" a fi cu nimic mai buni.

Da' repet, nu cred sondajul
adso
inhi... poate fi de fapt considerat ca un vot de incredere acordat marinelului...

eu zic sa-l folosim ca baza pentru al 3lea mandat d.gif
vv
Ma adso, daca bomica dadea doar linku', n-aveam nimic de comentat. Da' comparatia cu 96-2000 e complet lipsita de sens, pe atunci exista alianta D.A., atat Tariceanu cat si Basescu erau lideri cu o imagine foarte buna (Baselu' cu un mandat "de succes" as zice, in Bucuresti; si hai te rog sa nu disecam ce inseamna "de succes", sa admitem doar ca i-a adus popularitate si masuram succesul prin asta).

Daca tot vrei sa tragi concluzii, mai cinstita mi se pare fix concluzia lu' Dancu
Preşedintele IRES, Vasile Dâncu, analizând cifrele sondajului: "Datele nu arată că oamenii au luat-o razna, ci mai degrabă că trăim o criză de identitate a poporului român. Lipsa unui proiect naţional, lipsa unor repere care să dirijeze evoluţia României spre ceva îi face pe oameni să caute repere în trecut". Dâncu mai spune că, cea mai plauzibilă explicaţie este "opţiunea unor tineri pentru o valorizare pozitivă a figurilor trecutului". "Crizele de identitate sunt asociate cu adevarate tulburări de conştiinţă ale popoarelor. Sunt aproape 90% dintre români care spun că lucrurile merg într-o direcţie greşită şi, dintre absolvenţii de liceu, aproape 80% îşi văd viitorul în emigraţie, undeva departe de locul în care sunt acum, într-un viitor ceţos, fără determinări concrete. Sunt doar o parte din reperele unei stări de anomie sau crize de identitate pe care le resimţim în multe din judecăţile pe care le facem", mai spune Vasile Dâncu. El susţine, de asemenea, că aici apare şi o degringoladă politică legată de mobilizarea excluşilor, a electoratului dependent care se plimbă mereu spre cei care deţin puterea. "În 2005, Traian Băsescu a preluat acest electorat de la Iliescu, iar acum acest electorat se întoarce înapoi, după ce Traian Băsescu le taie pensiile şi pare clar că partidul său va pierde următoarele alegeri", conchide preşedintele IRES.
bomicabomic
QUOTE (vv @ Jul 26 2010, 07:16 PM) *
Da' comparatia cu 96-2000 e complet lipsita de sens, pe atunci exista alianta D.A., atat Tariceanu cat si Basescu erau lideri cu o imagine foarte buna (Baselu' cu un mandat "de succes" as zice, in Bucuresti; si hai te rog sa nu disecam ce inseamna "de succes", sa admitem doar ca i-a adus popularitate si masuram succesul prin asta).

Nu ma VV, nu e lipsita de sens comparatia cu 96-2000. Si nici nu exista alianta DA.
Guvernarea ''dezastroasa'' CDR, venea dupa 6 ani de guvernare fesene, pedesere. Adica dupa 6 ani de guvernare neo-comunista. 6 ani de dezastru, care au condus la alegerea CDR.
Care perioada CDR, cu toate restructurarile facute nu s-a simtit la ''stomac'' si pentru cei multi si datatori da presedinti si guvernari, tot o criza a fost. Eiii, cu toate astea, in anii aia, ca deh, s-au facut sondaje si pe tema asta, Ceausescu nu se bucura de asa mare atentie fata de astazi. Si tre' sa te gindesti ca acu 10-15 ani, aia care ''l-au prins'' pa Ceasusescu si au stat la cozi erau mult mai multi ca astia de acum.
vv
A, credeam ca zici "dupa 96-2000"... deci "la alegeri". Bon, daca te referi la " '96" mai mult decat la "2000" (deci - la alegerile din '96) - prin "nu s-a simtit la stomac"... te referi mai exact la perioada in care Vadim a iesit pe 2 si PRM a avut o prezenta majora in parlament?

(iar faptul ca aia care au stat la cozi erau mai multi acu' 15 ani e mai degraba o justificare pt. faptul ca sondajul indica 41%. Da' repet, sondajul e dubios, nu ti s-a spus metodologia, nu ti s-a spus nici macar intrebarea pusa - e doar o cifra aruncata in neant. Ca sa iau doar un exemplu - din articol, reiese ca 41% "pro-ceusescu" (59% impotriva) e ceva foarte bine, iar Elena a iesit prost de tot cu 67% impotriva).

[l.e. stai ca am gresit anii, 96-2000 a fost CDR; bon, ramane insa destul de valabil comentariul cu Vadim]
bomicabomic
QUOTE (vv @ Jul 26 2010, 07:39 PM) *
A, credeam ca zici "dupa 96-2000"... deci "la alegeri". Bon, daca te referi la " '96" mai mult decat la "2000".
Prin "nu s-a simtit la stomac"... te referi mai exact la perioada in care Vadim a iesit pe 2 si PRM a avut o prezenta majora in parlament?

Aaa, nu mai crede doar ce-ti trece tie prin cap. Ba ma refer strict la o perioada. Strict la o guvernare. CDR.
Care guvernare a facut ceva. A restructurat. A trimis sute de mii de oameni acasa dintr-un sistem de STAT, mult mai obez decit al de astazi. A privatizat. A creat premisele unei dezvoltari economice, care s-a vazut in viitor.
Ce a facut Boc in ultimi doi ani? Haaa? Ce a facut Basescu? Haaa? Afara de campanie electorala si de a vorbi la viitor. Gen ''la toamna vom scoate forfetaru'''. Cind la toamana? ''prin sectenbrie sau octombrie sau noiembrie''. PLM.
''cine ia bonu' fiscal de la magazin, va beneficia de facilitati fiscale''. Cind? ''Pai la toamna sau in 2011''. Sa mai vin cu exemple cu ''vom face'', ''vom drege'', ''vom...''...nu ca nu e cazul.

Ba, in 1996, PIB-ul RO era 28 miliarde de euro si Ciorbea se milogea la FMI ptr. 300 mil de euro iar BNR avea ca rezerva 50 milioane de parai, adica 35 mil. de euro. In 2009, PIB-ul era 100 mld. de euro, FMI ne dadea 20 mld. de euri iar BNR avea o rezerva de freo 30 mld. de euri...
Despre ce '' a mai a dreacu criza din istoria Ro vorbim?'' I-a zi ma...

Da', ma in 2000 Vadim a iesit pa locul 2, dar lumea nu-l plingea pa Ceausescu. Sau prea putini.
Azi, il pling, repet, 34% din urban! Adica in 2012 sau in 2014, boboru, repet va vota pe ala care face dovada ca e stare sa arate in campanie singe pa pereti.
Eiiii, asta a reusit sa faca guvernarea portocalie in 20 de luni de guvernare. Sa alunge orice speranta ca lucrurile se vor indrepta.
PNT-ul a iesit in decor nemeritat. PDL, va iesit meritat cu virf si indesat.

PS: Ba te cred ca nu-ti mai aduci aminte anii si guvernarile. Deh, la vremea aia, erai cu Ilici trup si suflet. Erai mic si votai raul cel mai mic...
vv
Sa iasa, ma bomica, daca asa zici tu.
Da' io cred ca mai rau decat "Iliescu pe 1, Vadim pe 2" nu se poate.... decat poate, "Vadim pe 1". Ceausescu e mort, acu' e "trendy" sa porti tricouri cu Che Guevarra..... da' in ciuda "figurilor luminoase" din trecutul comunist - comunismu' "hardcore" nu mai prinde prea bine la bobor, din fericire. A inceput propaganda capitalista sa-si faca efectul biggrin.gif

PS si ca sa fiu in ton cu tine.... te cred ca nu-ti mai aduci aminte cursul de schimb dolar-euro. Deh, pe vremea aia, sufletu' tau tremura pt. cursul de schimb al rublei cooldevil.gif
miki
Mai! In perioada aia inca amintirea jigodiei era proaspata....
D-aia nu-l plangeau!
Vezi ca a cu-l pling unii care habar nu au cum era!!!
bomicabomic
QUOTE (vv @ Jul 26 2010, 08:13 PM) *
Da' io cred ca mai rau decat "Iliescu pe 1, Vadim pe 2" nu se poate.... decat poate, "Vadim pe 1". Ceausescu e mort, acu' e "trendy" sa porti tricouri cu Che Guevarra.....
PS si ca sa fiu in ton cu tine.... te cred ca nu-ti mai aduci aminte cursul de schimb dolar-euro. Deh, pe vremea aia, sufletu' tau tremura pt. cursul de schimb al rublei cooldevil.gif

Hehe, ma faci sa rid, cind forbesti de mai rau ''Iliescu pa 1'' si Vadim pa 2. Ia zi ma cu cine ai votat in 2000?? Si care-i egzplicatia savanta? Care n-are nicio valoare.
Ai pus dashtu pa Iliescu? I-ai confirmat ''valoarea'', fara niciun scop nobil pentru tzara? N-ai salvat nimic. N-ai scos Romania din groapa. Cu Vadim presedinte, tot mai exista o posibilitate constitutionala de a-l da jos. Suspendarea.+demitere. Cu Iliescu, ai mai votat si Constitutia la Metro sau in statia da Metrou da la Tineretului.
Acu' ne vorbesti da Chior...Ba ti-am mai spus si-ti repet, esti intotdeauna in cautare da ''tatuci''.

Ba, io cred ca in conditiile actuale poa' sa fie mai rau decit variantele pe care le egzpui tu. In ultimii 20 de ani, RO, n-a avut parte da egztramisti adevarati sau anarhisti. Vadim nu-i extremist ma...e o laba de om, caruia i se da atentia cu apelativul ''extremist''.

Ba, daca-ti dadeam imprumutul din 1997, in DST (ca asa s-a negociat) te bagam in ceata. Ti-am dat in euri ca sa vezi si tu cum stau lucrurile.

LE:Ia sondaju'!
bflorian
Intr-o zi vine unu la mine si imi da doua palme. Pina sa ma dumiresc plecae. A doua zi ma intilnesc cu respectivul si, pina sa scot un cuvint, imi trase alte doua palme. Dupa care dispare. A treia zi deja nu m-am mai mirat: doua palme zdravene si... la revedere. A zecea zi, un prieten vede momentul cind respectivul imi tragea cele doua palme zilnice. Zise prietenul mirat: ce-ai facut? de ce te pocneste respectivul? Eu ii raspund: Nu stiu dar.... deja m-am obisnuit si nu mai pun la suflet.

Cred ca e o mare eroare sa-l consideram pe basescu "aproape in limitele Constitutiei" uitind toate siluirile pe care acesta le-a facut de-a lungul timpului. Cel mai mult ma dispera ca o mare parte din societatea romaneasca incepe sa-si regindeasca valoriile pornind de la modelul basescu: EU stiu mai bine; Orice dezbatere e un moft; Am o reprezentativitate ce-mi permite oricind sa va inchid gura dar eu sunt binevoitor si va ascult; NU exista o voce mai autorizata in afara mea; SUNT unsul lui Dumnezeu pe pamint iar cei ce se indoiesc de mine sunt lucrarea diavolului.

Pentru numele lui Dumnezeu: faceti, va rog, o comparatie intre Basescu si Ion Ratiu inainte de a-l mai sustine! Cum de s-a ajuns aici??? Si nu cred ca ideea cea mai buna esta sa raminem cu basescu pentru ca inca nu-l avem pe Havel al nostru.
bomicabomic
QUOTE (bflorian @ Jul 26 2010, 10:17 PM) *
faceti, va rog, o comparatie intre Basescu si Ion Ratiu inainte de a-l mai sustine! Cum de s-a ajuns aici??? Si nu cred ca ideea cea mai buna esta sa raminem cu basescu pentru ca inca nu-l avem pe Havel al nostru.

Bre sunt total de acord cu ce zici matale acilea, cu doua observatii.
1. De omul Ion Ratiu si de valoarea lui politica si idem Corneliu Coposu se vorbeste de bine post-mortem. In veata, astia erau neste ''nenorociti'' care umblau cu dolari falsi, mituiau clasa moncitoare, bagau sula-n coaste siiiii ce este cel mai important, ''altu' mai bun ca Iliescu, nu avem''.
2. Plecind de la finalul lui unu, intrebarea este alta : cum de a ajuns Constantinescu presedinte??? si nu cum s-a ajuns aici? Pen'ca aici suntem de la 1949. Raspunsul e simplu si nu-l dezvolt. Doar pa scurt.
Romanii e iubitori da tatuci. Da demagogi. Constantinescu a fost doar un episod de ''foame-n git''. Ca lucrurile au stat asa ne-o demonstreaza alegerile din 2000 si candidatura lui Isarescu.
Si daca venim nitzel mai aproape, Johanis.

LE: Ceea ce este dureros si de pus pa ginduri este ca cei intrati in universul basescian nu poa' sa mai iasa. Ezact ca in anii 90 si universul ilescian.
Argumentul, ''altu' mai bun nu gasim'' e pueril si de tot risu'. Crin, Ponta, etc...de parca numai astia ar fi. S-au terminat valorile in tara asta? Nu cred. Ca daca ar fi ''da'' ar fi nashpa de tzara asta si nu mai vad rostul de a sta pe aici.
Parerea mea, ca si Liiceanu, Cartarescu, Varujan si altii pe care azi VV ii agreeaza la o ''adica'' contra Basescu ar fi neste neica nimeni. Niste ZERO.
miki
Cred ca e o mare eroare sa-l consideram pe basescu "aproape in limitele Constitutiei" uitind toate siluirile pe care acesta le-a facut de-a lungul timpului.

Bre! Pentru ce a facut, a fost judecat!
Ca a iesit bine sau prost... asta este! Verdictul s-a dat deja, definitiv fara drept de apel!
Daca o mai face altceva se poate discuta!

Pentru numele lui Dumnezeu: faceti, va rog, o comparatie intre Basescu si Ion Ratiu inainte de a-l mai sustine! Cum de s-a ajuns aici??? Si nu cred ca ideea cea mai buna esta sa raminem cu basescu pentru ca inca nu-l avem pe Havel al nostru.

Nu de Havel avem nevoie...
Nici macar de un Ratiu ( ca era prea impaciuitor), ci de unu precum Coposu
Liviu M
QUOTE (bomicabomic @ Jul 26 2010, 09:46 PM) *
S-au terminat valorile in tara asta? Nu cred...

As fi si eu curios sa vad o valoare de-asta noua, ca sincer, Crin si Ponta nu-mi zic mare lucru. De altfel am zis si eu la un moment dat ca ar fi cazul sa vedem/sustinem niste fete noi, ca astea existente au inceput sa se "amestece", de nu-ti mai dai seama de diferente, da' mi s-a replicat ca unii noi "n-are sanse".
Si nu, nu-l consider pe Basescu mai bun ca cei doi (intre Crin si Basescu aleg fara ezitare Crin, nu si pe Ponta insa), nici nu-l consider pe Basescu "omul momentului".
Darwish
Foarte interesant rezultatul segmentat pe categorii de varsta: cei cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani au o parere mai favorabila fata de sotii ceausescu si de regimul totalitar dinainte de 1989 decat categoria de varsta 35-50... pe o parte e naturala o asemenea comparatie pe fondul unei crize economice cuplata cu o criza morala a populatiei...

Am fost in weekend la socrii mei in BT, n-am fost de cinci ani, cateva observatii:
- orasul e literalmente distrus: nu doar pentru masini si si pentru pietoni, si nu vorbesc de zone limitrofe, ci de centrul orasului... Cade tencuiala de pe blocuri, insa majoritatea au termopane!
- toata forta de munca cuprinsa intre 18 si 50 de ani e in Italia sau Spania, masini de italia sunt cam la tot pasul, terasele sunt pline....
- e zona cu evaziune fiscala care sare de 50% (cu indulgenta)... bonul fiscal e un moft, vodca saniuta e la tot pasul
- daca ar candida ceausescu, ar lua in BT peste 80% din voturi fara discutie... motivele: aveam casa si serviciu atunci si nu era nevoita sa curat WC-urile italienilor (discutia cu o vecina a socrilor mei), ideea e ca acest "adevar incontestabil" e perpetuat si transmis generatilor mai tinere in mod foarte agresiv...
- oamenii cauta raspunsuri simple, nu vor explicatii, s-au saturat deja, vor sa stie pe cine sa dea vina si sa-i ia gatul... primul pas catre radicalizare e deja atins..

Te intrebi: oare cat va mai dura aceasta tranzitie? dupa ce am vazut in BT, probabil mult timp, prea mult timp...
Tetea d'Omida
Soro..no offence..da' zona aia..BT, SV, VS...este zona crepusculara a romaniei...sunt hillbilly-sii, redneck-sii romaniei..acolo si pe vremea lu ceasca se traia la fel de de cacat, din motive imputabile exclusiv localnicilor...locul in care pentru o vodca (o vodcuțî, o vodculițî) poti sa rezolvi orice.
Faptul ca juma sunt plecati LA MUNCA in Italia e deja un semn extrem de bun.
Zona aia, in anii '90 colcaia de secte, biserica lu cristos de ziua a paispea,adica statea moldovianu in cur pe prispa si bea in voie.
vv
Intr-o zi vine unu la mine si imi da doua palme. Pina sa ma dumiresc plecae. A doua zi ma intilnesc cu respectivul si, pina sa scot un cuvint, imi trase alte doua palme. Dupa care dispare. A treia zi deja nu m-am mai mirat: doua palme zdravene si... la revedere. A zecea zi, un prieten vede momentul cind respectivul imi tragea cele doua palme zilnice. Zise prietenul mirat: ce-ai facut? de ce te pocneste respectivul? Eu ii raspund: Nu stiu dar.... deja m-am obisnuit si nu mai pun la suflet.

Cred ca e o mare eroare sa-l consideram pe basescu "aproape in limitele Constitutiei" uitind toate siluirile pe care acesta le-a facut de-a lungul timpului. Cel mai mult ma dispera ca o mare parte din societatea romaneasca incepe sa-si regindeasca valoriile pornind de la modelul basescu: EU stiu mai bine; Orice dezbatere e un moft; Am o reprezentativitate ce-mi permite oricind sa va inchid gura dar eu sunt binevoitor si va ascult; NU exista o voce mai autorizata in afara mea; SUNT unsul lui Dumnezeu pe pamint iar cei ce se indoiesc de mine sunt lucrarea diavolului.

Florian, povestea ta e draguta, da' ar trebui explicata si paralela cu practica. Nu de alta, da' palme luam din toate directiile.
Io nu il consider pe Basescu "aproape in limitele constitutiei".... pur si simplu nu inteleg ce i s-ar putea reprosa dpdv constitutional, mai nou.
Si nu poti sa-i reprosezi lu' Basescu chestii pe care le face Boc, zau, e absurd, chiar daca "toti stim ca Boc e controlat de Basescu"..... asa "toti stim" ca "Ceausescu era bun numa' cotoroantza de Leana il obliga sa faca toate relele" - ai fi de acord cu asta? Ca privit asa, ajungem la concluzia alora de la Gandul, ca romanii si-l doresc pe Ceausescu dar fara Leana - si au si dreptate pe deasupra.

Iar al 2-lea punct: pls spune-mi cand am sustinut eu chestii de gen "NU exista o voce mai autorizata in afara mea". If anything - bomica ma ataca direct cu texte de genul "tu cauti tatuc" in loc de a ataca strict ce zic. Zau ca argumente de-astia cu "eu stiu mai bine, voi sunteti prosti" aud in special din tabara radical anti-Basescu - vezi bomica, Jeorjel, Omida.
Darwish
Soro..no offence..da' zona aia..BT, SV, VS...este zona crepusculara a romaniei...sunt hillbilly-sii, redneck-sii romaniei..acolo si pe vremea lu ceasca se traia la fel de de cacat, din motive imputabile exclusiv localnicilor...locul in care pentru o vodca (o vodcuțî, o vodculițî) poti sa rezolvi orice.
Faptul ca juma sunt plecati LA MUNCA in Italia e deja un semn extrem de bun.
Zona aia, in anii '90 colcaia de secte, biserica lu cristos de ziua a paispea,adica statea moldovianu in cur pe prispa si bea in voie.

Se pare ca nu doar ei merg pe aceeasi gandire, cum am spus: "oamenii cauta raspunsuri simple, nu vor explicatii!"... Asta fix este aceeasi "bascalie" balcanica: aia sunt asa, ba ei sunt, ba asta e problema, ba e vina lor... in loc sa discuti punctual, e mai simplu sa sari la gatul lui si sa-l jignesti... n-am inteles deloc greata asta fata de proprii conationali, dar asta e alta discutie...
Mache
QUOTE (bomicabomic @ Jul 26 2010, 10:46 PM) *
Romanii e iubitori da tatuci.

Vezi, de aia zic eu ca la noi ar merge monarhia ca unsa. d.gif Am ramas cu reflexul de a apela la "voda". In mentalul nostru colectiv, in mentalitatile noastre, ideea de stapan e foarte puternica. Chiar dac nu suntem de acord cu ea.

PS: Eu va zic ce v-am mai siz si alta data. Presedintia e o forma mascata de monarhie. d.gif
bflorian
QUOTE (vv @ Jul 27 2010, 09:29 AM) *
Florian, povestea ta e draguta, da' ar trebui explicata si paralela cu practica. Nu de alta, da' palme luam din toate directiile.
Io nu il consider pe Basescu "aproape in limitele constitutiei".... pur si simplu nu inteleg ce i s-ar putea reprosa dpdv constitutional, mai nou.
Si nu poti sa-i reprosezi lu' Basescu chestii pe care le face Boc, zau, e absurd, chiar daca "toti stim ca Boc e controlat de Basescu"..... asa "toti stim" ca "Ceausescu era bun numa' cotoroantza de Leana il obliga sa faca toate relele" - ai fi de acord cu asta? Ca privit asa, ajungem la concluzia alora de la Gandul, ca romanii si-l doresc pe Ceausescu dar fara Leana - si au si dreptate pe deasupra.

Iar al 2-lea punct: pls spune-mi cand am sustinut eu chestii de gen "NU exista o voce mai autorizata in afara mea". If anything - bomica ma ataca direct cu texte de genul "tu cauti tatuc" in loc de a ataca strict ce zic. Zau ca argumente de-astia cu "eu stiu mai bine, voi sunteti prosti" aud in special din tabara radical anti-Basescu - vezi bomica, Jeorjel, Omida.

Tu ai baut gaz sau ce? Am zis pe undeva ca tu esti cel care sustine "Nu exista voce mai autorizata decit a mea"??? Inasa sa ma ierte Dumnezeu de cite ori am vazut atitudinea dictatoriala a la basescu recompusa in viata de zi cu zi. In ce ma priveste, sunt total de acord ca omul poate fi dat jos la fel de constitutional cum a fost el in alte situatii.

Ia gindeste-te putin ce ar fi insemnat pentru mediul academic romanesc ca basescu sa iasa si sa ia atitudine impotriva nepotismului cu ocazia europarlamentarelor (sau esti in continoare convins ca fata merita o sansa???), chiar daca asta ar fi insemnat (mult) mi multa munca din partea fetei lui? Atunci orice persoana trasa pe dreapta de nepotismul din institutia sa ar fi avut mai mult curaj sa-l conteste. Asa, cind Udrea i-a facut lizucai pantofii, cind a fost nevoie sa cada un ministru pentru fata cea mica ce crezi ca mai intelege romanul din asta?!!

Vrei sa-ti spun ce inseamna atitudinea sfidatoare la adresa oricarei alte autoritati in afara lui? Daca el scuipa pe judecatori, pe profesori, medici sau ziaristi in direct la TV atunci de ce crezi ca nu ar face-o si restul romanilor?

In ce ma priveste cred ca faci un exercitiu intelectual in lupta ta de a-l sustine pe basescu. Altfel nu cred ca un om normal cu scaun la cap ar sutine un badaran, autosuficient cu apucaturi clare de secretar de partid. Nu m-am luat si nu o sa ma iau de tine pentru treaba asta...
bomicabomic
QUOTE (vv @ Jul 27 2010, 09:29 AM) *
If anything - bomica ma ataca direct cu texte de genul "tu cauti tatuc" in loc de a ataca strict ce zic. Zau ca argumente de-astia cu "eu stiu mai bine, voi sunteti prosti" aud in special din tabara radical anti-Basescu - vezi bomica, Jeorjel, Omida.

Ma coane sincerli nu e un atac. E doar ''prescurtarea'' la ceea ce zici matale. Matale nu vezi in jur decit Basescu vs. Crin sau Ponta. ATIT. La astia s-a oprit lumea. Si ''altu mai bun nu avem''. OK, Crin, Ponta nu sunt alternative. Dar ce faci bre, accepti demagogia si populismu' adus la rang de normalitate asa la nesfirsit?
Ma, io dupa cum ti-am mai zis, mi-s liberal. Dar in 2000, io am votat altceva decit propunea partidu. Iar cind Stolo a venit la conducerea PNL, mi-am depus si carnetu'. Si retine il aveam din 90.

Bre, Crin, reprezinta 300-400.000 de membri PNL. Ponta reprezinta, 1 mil. de membrii PSD. Basescu, idem. Dar, tzara asta are 21 mil...si din diferenta asta de populatie totala si nr. total membrii de partid, tot gasim 1-2-3 oameni capabili sa preia conducerea tzarii. Iar oamenii astia pot iesi la iveala numai cu o societate civila adevarata. Constantinescu, bun/rau asa cum a fost, oricum n-a fost un demagog si niciun populist, a fost creatia societatii civile. Si-a recunoscut limitele, greselile si le-a asumat. A fost invins de sistem, dar nu a mai continuat. Desi, daca o facea, nu crez ca mai aveam episodul Vadim.

So, pentru asta tre' sa militam, io, tu altii...care n-avem de-a face cu un partid sau altu'. Altfel, schimbarea clasei politice nu ai s-o vezi niciodata. Io cred ca societatea civila de astazi, daca iese din sfera politicului si lasa la o parte parti-pris-urile, poa' sa scoata ceva mai bun decit ceea ce avem astazi. In fond si pina la coada cozii, un presedinte n-are nevoie de sustinerea unui partid sau altu'. Ca deh, el e mediatorul.
Prin asta cred ca i-am raspuns si lui LiviuM.

Bai tata, n-am zis ca ''eu stiu mai bine, voi sunteti prosti'', desi experienta iliesciana ma indreptateste sa spun asta. L-am combatut din toti porii pa Iliescu in anii 90 si viata mi-a dat dreptate. Nu numai mie ci multor altora care sustineau aceleasi lucruri. La fel ca in anii 90, astazi avem societatea divizata. Diferenta e data doar de faptul ca in anii 90, cei tineri vedeau calea dreapta.
Liviu M
QUOTE (bomicabomic @ Jul 27 2010, 12:24 PM) *
Prin asta cred ca i-am raspuns si lui LiviuM.

Nu chiar, ca teoretic stiu si eu, practic e mai greu.
Fix ideea unora noi, cu idei proaspete (mai sustineam ca actualii nu-s prea diferiti unii de altii) am sustinut-o si eu in discutiile de dinainte de alegeri (parca era vorba despre ala de la verzi, de-i placea Ashului).
Mi s-a replicat ca nu e bine, ca "nu e vizibil", ca tre' sa fie intr-unul din partidele "mari", ca...
Deci, scoate unul nou la interval, sa-l disecam.

QUOTE (bomicabomic @ Jul 27 2010, 12:24 PM) *
L-am combatut din toti porii pa Iliescu in anii 90

L-ai votat pe Ratiu? unsure.gif Ca ai mei m-ar fi dezmostenit cand au aflat cu cine am votat; noroc ca nu prea aveau de la ce sa ma taie biggrin.gif.
miki
QUOTE (bomicabomic @ Jul 27 2010, 01:24 PM) *
Bai tata, n-am zis ca ''eu stiu mai bine, voi sunteti prosti'', desi experienta iliesciana ma indreptateste sa spun asta. L-am combatut din toti porii pa Iliescu in anii 90 si viata mi-a dat dreptate. ...

Sincer! M-asteptam la ceva de genul...." din anii 90"
bomicabomic
QUOTE (Liviu M @ Jul 27 2010, 01:53 PM) *
Fix ideea unora noi, cu idei proaspete
Mi s-a replicat ca nu e bine, ca "nu e vizibil", ca tre' sa fie intr-unul din partidele "mari", ca...
Deci, scoate unul nou la interval, sa-l disecam.

L-ai votat pe Ratiu? unsure.gif

Bre, ala nu era un candidat cu sanse reale. Unu ca nu prea avea mesaj si doi ca nu avea nici sustinere. Parerea mea.
Apoi nu e treaba mea sa propun candidati. E treaba vectorilor de imagine, care se plimba pa la tiviuri, scrie la ziare, zice ca e 'ndependenti politic, critica la Crin, critica la Ponta, vad numai Patrici si Voiculesti p'asta tot, zice ca e societatea civila...da' mai semneaza condica pa la Neptun citeodat.

Ceea ce pot sa-ti garantez, este ca sunt valori, atit in mediul academic/universitar, in cultura, arte, etc...care pot face fata cu brio functiei prezidentiale si care nu nicio legatura cu ''trecutul''. Andrei Marga, par exemple, parerea mea cel mai bun ministru al educatiei de dupa 90. Johannis, alt exemplu. Varujan, un altul si altii si altii.

Da bre, l-am votat pa Ratiu. I-am facut si campanie. Varianta liberala Campeanu mi s-a parut fara sanse. Mi-a parut un vot irosit. Si in vremurile alea orice vot conta. Macar la imagine. La faptul ca si ''opozitia'' are ceva. La noi in famelie, nu s-a pus problema da dezmostenire, penca am avut oaresce probleme cu regimul comonist.

@Miki...bre, in 1999-2000, cind chiar daca in guvernarea CDR n-a curs lapte si miere asa cum se promisese, lumea nu a vazut pasul inainte facut de economia romaneasca la un moment dat in colaps, mi s-a cam luat de ''politica'' si ca atare si de Iliescu si ai lui...Am reinceput discutiile cu pretenii despre politica, la bere si oriunde ne intilneam, abia prin 2005 odata cu ascensiunea si dorinta lui Basescu de a lua toata puterea...so, Iliescu iesise din schema.
miki
Credema pe cuvint!
Iliescu o sa iasa din schema numai atunci cind o fi teapan .... si-mbracat cu padesiu din lemn...
Basescu-i creatia lui
Prostanacu-i creatia lui
Vanghele-i creatia lui
"poporul" este tot creatia lui....
Si ma opresc, momentan ca mi se face scarba sa ma gandesc atat la el....
vv
QUOTE (bomicabomic @ Jul 26 2010, 10:46 PM) *
Parerea mea, ca si Liiceanu, Cartarescu, Varujan si altii pe care azi VV ii agreeaza la o ''adica'' contra Basescu ar fi neste neica nimeni. Niste ZERO.

QUOTE (bomicabomic @ Jul 27 2010, 02:49 PM) *
Andrei Marga, par exemple, parerea mea cel mai bun ministru al educatiei de dupa 90. Johannis, alt exemplu. Varujan, un altul si altii si altii.

Ma, daca te gandesti la persoane diferite, baga si tu dezambiguizari, ca introduci lumea in confuzie.... lasi senzatia ca un ZERO e foarte bun de presdine.

In rest, tin sa-ti spun ca fiica-mea de 8 ani e mai desteapta decat tine: nu numa' ca nu l-a votat pe Iliescu niciodata, da' nici pe Geoana nu l-a votat. De, nu ii plac prostanacii....
(si nici pe Basescu nu l-a votat, ca tot veni vorba). Daca absenta de la vot e semn de "inteligenta politica", atunci cred ca sunt multi oameni chiar mai destepti ca tine in tara asta, care nu s-au "manjit" cu niciunul dintre candidatii propusi.

[btw, ca tot ai mentionat asta... constitutia lu' Ilici nu am votat-o; da' atunci exista motiv sa nu mergi la vot, absenta la vot nu era echivalenta cu "las pe altii sa decida"]

@florian, am crezut ca te referi la cei de pe forum, si deci implicit si la mine. Atitudinea despre care zici tu a existat de cand lumea si va exista in continuare. Ce e nou e "radicalizarea politica" - impartirea in 2 tabere "pro/contra Basescu". Sincer, nu cred ca Basescu a declansat asta (desi a intrat in joc) - asta a fost strategia electorala a PSD de la prezidentiale (era mult mai usor sa convinga lumea "votati contra Basescu" decat "votati PSD" sau "votati Geoana"... ia-te pe tine, ca exemplu, care din astea 3 mesaje te-ar fi convins?).

IN rest - da, Basescu e "badaran", da, a facut multe tampenii (in mandatul 2 parca si mai multe), da, as fi preferat sa se inteleaga cu Tariceanu decat sa se ajunga la guvernul PNL sustinut de PSD ( si ulterior PDL-PSD). Acestea fiind zise, pe anumite chestii a fost omul care a avut curajul sa "shake the system"... cu toate dezavantajele de rigoare pentru noi, cred ca riscam sa cadem in greseala pe care o fac nostalgicii lui Ceasca ("ce bine era atunci, toata lumea avea un loc de munca"). Cu Nastase ne indreptam spre un sistem mafiot 100%, cu controlul presei de catre putere, cu totul ca la carte. Era trist rau, cred ca ai uitat, da' io nu uit, eram convins ca emigrez daca iese Nasty. Cu marinelu', nu zic ca a disparut mafia, departe de mine gandul asta. Da' macar traim intr-o tara care, chiar daca e tabloidizata, critica puterea. Ai uitat osanalele generalizate pe care le primea orice partz tras de Nastase? Citeste reminder-ul asta, e foarte bun.

E un presedinte prost Basescu? Mai ales acu', cand "are toata puterea" - DA. Asa, "fara consiliu", io zic ca are rolul lui, agita apele, si asta nu e rau, io am zis mereu ca-mi displac apele prea linistite, ascund pericole mari.

Regret ca nu l-am votat pe Geoana? Sincer, nu. Pur si simplu, nu cred in viziunea cu "Johannis salvator" - si nu din cauza ul' Johannis. Ci din cauza implicatiilor mai extinse pe care le-ar fi avut alegerea lu' Geoana - si mai precis, nu-l vedeam pe Johannis premier decat pe termen scurt cel mult. Da' sincer nu am chef sa detaliez acu'.... accepta si tu ca , realist vorbind, "nu stim". Nu stim daca era mai bine cu Geoana. Mereu capra vecinului pare mai grasa, da' asta nu inseamna ca intr-adevar este mai grasa.
cristi
Pot sa mai votez o data? Ca si asa nu conteaza biggrin.gif
Tetea d'Omida
doar daca a doua oara votezi pt suspendare
Mache
Intrebare: daca se face constitutie noua, Basescu mai are voie o tura sau doua la Cotroceni? unsure.gif
Tetea d'Omida
daca vrea el da
adso
io zîc sa-l clonam...
bomicabomic
QUOTE (vv @ Jul 27 2010, 03:49 PM) *
In rest, tin sa-ti spun ca fiica-mea de 8 ani e mai desteapta decat tine: nu numa' ca nu l-a votat pe Iliescu niciodata, da' nici pe Geoana nu l-a votat. De, nu ii plac prostanacii....

Ma, Liiceanu, Cartarescu, Varujan sunt oamenii despre care tu ai o parere buna, dar care intr-o competitie cu Bashescu, pentru tine nu ar mai face doi bani. Ar fi de-ajuns sa scrie presa ca au trecut pa linga gardul casei lui Patriciu sau Voiculescu ca p'orma sa vii p'acilea sa ne spui cit da nenorociti sunt. Capisci?

In rest, lasa-i pa altii ma VV. Normal in tzara asta sunt jdemii, sute de mii, milioane da oameni mai dashtepti ca mine. Problema nu e la mine, ca nu am avut niciodata pretentia ca as fi mai dashtept decit permite legea...ci la tine.
Ba, ai votat 2 produse 100% ale sistemului comunist? Doua otrepe avide de putere si avansare in sistemul ala de cacat. Ai votat! Despre ce pula mea discutam? Haaa?
Ba nu stiu cum o fi cu Geoana, dar macar din punctul asta de vedere nu s-a demonstrat ca ar fi un beneficiar al sistemului comunist.
Ca Miki zice ca e creatia lui Iliescu, asa o fi. Nu poate demonstra. Desi neste info d'ale mele zice ca ar fi cu ''ochii albastrii'' da' cu aia americani.

Am votat stinga? Da tata, recunosc. Odata in veata am votat la turul 2 un ''stingist''. N-am votat ma, intre doua rele, raul cel mai mic, cum ai facut tu ( o justificare penibila). In 2000 Iliescu tot iesea si daca nu te duceai tu sau altii care ati ''votat raul cel mai mic'' de frica sa nu iasa Vadim. Distanta dintre ei in primul tur a fost de 8%. De unde dreac mai lua ma Vadim voturi? De la Stolojan, Isarescu, Roman, sau Frunda? Ce ai facut tu si altii ca tine? L-ati legitimitat pa Iliescu. Aia ati facut.
In loc de-o prezenta la vot de 15-20%, a fost 57% cu marele si gloriosul cistigator Iliescu cu 66%...Pfiii. ati salvat tzara. Ce sa-ti povestesc. D'aia s-a pishat atit el cit si Nastase, timp de 4 ani.

Si ca veni vorba de Nastase. Ba nu stiu cum o fi cu statul ala 100% mafiot. La 6 ani dupa n-a demonstrat nimeni. Asa o fi, daca zici tu. Dar statul ala mafiot 100% e si azi...culmea dupa aproape 2 ani de guvernare portocalie.

Ba, da' tre sa recunosti ca in guvernarea Nastase, din punct de vedere economic aveai predictibilitate. Ca era taxele cum erau, aia e! Dar erau predictibile. Nu se schimbau de la o zi la alta, ca azi.
Nu auzeai ca azi, cind Boc modifica codul fiscal in 2 zile, sa dea lumea peste cap, ca dupa inca 2 zile sa vina Atotputernicul Chioru sa ne spuna ca va urma schimbarea schimbarii. Ba, in ziua cind Boc a anuntat marirea TVA de la 1 iulie, nu 1 ianuarie2011, am pierdut 10.000 de euri. In ziua in care Basescu a declarat ca se va reduce TVA si vor fi impozitate pensiile, am mai pierdut, 4000 de euri. Shtoc, nu?
Si mai zic, ca fac si dreg firmele si nu declara profit.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.