QUOTE (bomicabomic @ Jul 26 2010, 10:46 PM)

Parerea mea, ca si Liiceanu, Cartarescu, Varujan si altii pe care azi VV ii agreeaza la o ''adica'' contra Basescu ar fi neste neica nimeni. Niste ZERO.
QUOTE (bomicabomic @ Jul 27 2010, 02:49 PM)

Andrei Marga, par exemple, parerea mea cel mai bun ministru al educatiei de dupa 90. Johannis, alt exemplu. Varujan, un altul si altii si altii.
Ma, daca te gandesti la persoane diferite, baga si tu dezambiguizari, ca introduci lumea in confuzie.... lasi senzatia ca un ZERO e foarte bun de presdine.
In rest, tin sa-ti spun ca fiica-mea de 8 ani e mai desteapta decat tine: nu numa' ca nu l-a votat pe Iliescu niciodata, da' nici pe Geoana nu l-a votat. De, nu ii plac prostanacii....
(si nici pe Basescu nu l-a votat, ca tot veni vorba). Daca absenta de la vot e semn de "inteligenta politica", atunci cred ca sunt multi oameni chiar mai destepti ca tine in tara asta, care nu s-au "manjit" cu niciunul dintre candidatii propusi.
[btw, ca tot ai mentionat asta... constitutia lu' Ilici nu am votat-o; da' atunci exista motiv sa nu mergi la vot, absenta la vot nu era echivalenta cu "las pe altii sa decida"]
@florian, am crezut ca te referi la cei de pe forum, si deci implicit si la mine. Atitudinea despre care zici tu a existat de cand lumea si va exista in continuare. Ce e nou e "radicalizarea politica" - impartirea in 2 tabere "pro/contra Basescu". Sincer, nu cred ca Basescu a declansat asta (desi a intrat in joc) - asta a fost strategia electorala a PSD de la prezidentiale (era mult mai usor sa convinga lumea "votati contra Basescu" decat "votati PSD" sau "votati Geoana"... ia-te pe tine, ca exemplu, care din astea 3 mesaje te-ar fi convins?).
IN rest - da, Basescu e "badaran", da, a facut multe tampenii (in mandatul 2 parca si mai multe), da, as fi preferat sa se inteleaga cu Tariceanu decat sa se ajunga la guvernul PNL sustinut de PSD ( si ulterior PDL-PSD). Acestea fiind zise, pe anumite chestii a fost omul care a avut curajul sa "shake the system"... cu toate dezavantajele de rigoare pentru noi, cred ca riscam sa cadem in greseala pe care o fac nostalgicii lui Ceasca ("ce bine era atunci, toata lumea avea un loc de munca"). Cu Nastase ne indreptam spre un sistem mafiot 100%, cu controlul presei de catre putere, cu totul ca la carte. Era trist rau, cred ca ai uitat, da' io nu uit, eram convins ca emigrez daca iese Nasty. Cu marinelu', nu zic ca a disparut mafia, departe de mine gandul asta. Da' macar traim intr-o tara care, chiar daca e tabloidizata, critica puterea. Ai uitat osanalele generalizate pe care le primea orice partz tras de Nastase? Citeste
reminder-ul asta, e foarte bun.
E un presedinte prost Basescu? Mai ales acu', cand "are toata puterea" - DA. Asa, "fara consiliu", io zic ca are rolul lui, agita apele, si asta nu e rau, io am zis mereu ca-mi displac apele prea linistite, ascund pericole mari.
Regret ca nu l-am votat pe Geoana? Sincer, nu. Pur si simplu, nu cred in viziunea cu "Johannis salvator" - si nu din cauza ul' Johannis. Ci din cauza implicatiilor mai extinse pe care le-ar fi avut alegerea lu' Geoana - si mai precis, nu-l vedeam pe Johannis premier decat pe termen scurt cel mult. Da' sincer nu am chef sa detaliez acu'.... accepta si tu ca , realist vorbind, "nu stim". Nu stim daca era mai bine cu Geoana. Mereu capra vecinului pare mai grasa, da' asta nu inseamna ca intr-adevar este mai grasa.