Marius
Oct 13 2011, 04:05 PM
de vandut da.. Omidul, ca are doi

..nici nu cred ca se baga de seama lipsa lu unu..

ca mi-a zis mie ca-si doreste foarte tare una d-asta ultra-extra-mega-light..
Tetea d'Omida
Oct 13 2011, 04:24 PM
ce-ai fah? te-a lovit curentu?
Ake
Oct 13 2011, 04:47 PM
Eu am vazut intr-un magazin in Viena o bicla de doar 3,6 Kg . Se vindea cam cu 100 de euro suta de grame. Bag sama ca asta de sus are cam acelasi pret
mebe
Oct 13 2011, 07:59 PM
Exagerezi. 3600 grame x 100 = 360 000 Euro.
Nici aia aurita si cu Svarowsky nu-i mai mult de 120 000.
O bicla ce spui tu e pe undeva pe la 40 000 Euro

Aia mai de sus in echipare LTD e vreo 10 000 si RC e vreo 9 000
adso
Oct 13 2011, 08:05 PM
edimercshilor care estets
Ake
Oct 13 2011, 08:09 PM
math, babe
era 3500 euro- full carbon, subtire ca naiba, nu cred ca era vreo componenta mai groasa de 15 mm, arata destul de SF, poate o gasesc prin pozele din concediu. Semana putin cu alea de se dau astia pe velodrom. Nu era cea mai scumpa din magazin (erau si peste 5000, dar era cea mai usoara. Apropo de asta, la noi n-am vazut in magazine ca la astia sa scrie si greutatea pe eticheta.
mebe
Oct 13 2011, 08:24 PM
QUOTE (Ake @ Oct 13 2011, 09:09 PM)

Apropo de asta, la noi n-am vazut in magazine ca la astia sa scrie si greutatea pe eticheta.
Zau?
Da' la camioane ai vazut sa scrie in cat prinde suta?
Ake
Oct 13 2011, 08:27 PM
Nici magazine de camioane n-am vazut in Ro.
Culmea, in Franta am vazut unu de Renault (intamplator acu fo 15 ani)
adso
Oct 13 2011, 08:32 PM
mah, pa mine ma umfla rasu' (exceptati fiind meppe si mareus, dintre postatori, nu-i stiu pe viu) cand vad cate jde mii de euro dau pe automobilitate brahiozaurii de activeaza cu aplomb pe aciule.
ban me, ca sa zic asa
Ake
Oct 13 2011, 08:59 PM
cine ? Ca io numa ma uit. De cumparat am un target de max 100 euro.
Marius
Oct 13 2011, 09:37 PM
iar eu doar biciclesc.. mebe e ala care si da multi bani pe ele
CHIHUAHUA
Oct 13 2011, 09:50 PM
un prieten tocmai si-a luat un pg-bike ... doar 6500
mebe
Oct 14 2011, 12:15 AM
Mă copii.
E un domeniu, ca să zic aşa, în care îţi permiţi şi un LandCruiser, şi un Ferrari Testarossa sau un Lamborghini Murcielago, si un Bentley, fără să-ţi vinzi ambii rinichi, un plămîn şi jumatea de creier pe care oricum n-o foloseşti
Iulian
Oct 16 2011, 02:31 PM
acum avem echipamentul complet si executam misiuni de recunoastere pe cararile de biciclisti disponibile in zona...
Ieri: Audubon Loop.
mda, vaz ca pozele de telefon sunt acum prea mari si trebuie editate.... alta data.
Iulian
Oct 16 2011, 02:39 PM
QUOTE (mebe @ Oct 13 2011, 08:50 AM)

Cica in combinatie cu serotionina face treaba buna.
Un articol interesant aici.
http://www.medicalstudent.ro/publicatii/se...-fericirea.htmle un alt caz de pierdere a sensului prin traducere aiurea. in fine cateva chestii sunt exacte, cateva mai putin... merge si asa.
Ashu
Nov 25 2011, 01:19 PM
Nu stiu daca merge aici, e mai mult un film potrivit pentru o rubrica socio-politica, dar nu-mi mai bat capul. Deci recomand, de vazut neaparat:
http://www.youtube.com/watch?v=XuBdf9jYj7o...eature=youtu.be
adso
Nov 25 2011, 01:33 PM
sa deie... daca io nu aud decat psychopaths....
How did the Dutch get their psychopaths? (i-au importat de la belgieni cred)
Yes, there were some psychopaths... (peste tot sunt)
And psychopaths weren't really necessary...
Ashu
Nov 25 2011, 07:19 PM
Pai psihopats si zice.
laur
Nov 27 2011, 11:04 PM
Lolek
Nov 28 2011, 11:02 AM
QUOTE (Ashu @ Nov 25 2011, 01:19 PM)

Nu stiu daca merge aici, e mai mult un film potrivit pentru o rubrica socio-politica, dar nu-mi mai bat capul. Deci recomand, de vazut neaparat:
http://www.youtube.com/watch?v=XuBdf9jYj7o...eature=youtu.bemultzam Ashule. Chiar cautam ceva de genul asta, sa dau si eu un spam, ca toata lumea ma intreaba chestia asta.
Si habar n-aveam ca Haga a fost prima...
P.S.: propun sa incepem prin a creste veniturile
cristi
Dec 6 2011, 11:25 PM
Lolek
Dec 7 2011, 10:16 AM
QUOTE (cristi @ Dec 6 2011, 11:25 PM)

pai pare foarte faina.
Desi imi da o impresie ca te-ar putea face sa cazi in cap, poate ca puntea ar fi trebuit sudata cumva mai sus pe axul din fatza.
Pe de alta parte nu ma pricep deloc, asa ca...
katze
Dec 8 2011, 01:14 PM
laur
Dec 30 2011, 08:20 PM
http://www.youtube.com/watch?v=nUzAGstQbLc...feature=relatedpresupun ca o sa puna si partea a 4-a care tocmai s-a terminat acum pe tvr 2
Liviu M
Dec 30 2011, 08:23 PM
Cum or fi ales titlul?
mebe
Jan 5 2012, 09:36 AM
Ashu
Mar 5 2012, 04:22 PM
Aveti vreun sfat de bicla SH pe la 600 de lei care sa merite? Vrea sa-si ia un coleg si n-are buget mai mare si habar n-am ce sa-l sfatuiesc.
mebe
Mar 8 2012, 05:56 PM
Sa merite sa ce? Pretul la kilogram? Sa nu-i para rau daca i-o fura?
La ce scop o foloseste? Mers duminica la miscare sau zilnic la serviciu si ale drumurilor?
Cat timp? Sezonier, vara? Nu si pe ploaie?
In ce zone circula si are preponderent necesitatea de a o lasa nesupravegheata si cat?
Colegu e mignon sau handralau? Merge pe un Pegas Turist sau vrea de adult?
Cara ceva si are nevoie de portbagaj sau doar isi deplaseaza hoitul si atat?
Cand aud asta cu "merita" fara a detalia un pic ma ia capul...
Ashu
Mar 8 2012, 06:57 PM
Ho, scuzati, am gresit si io, nu dadea

Vrea sa o foloseasca la venit la serviciu, deci la mers prin Bucale. De mers banuiesc ca pe orice vreme, mai putin cand e naspa afara

Omu e inalt, dar nu zdrahon, mai slabut asa. Nu e cazul de portbagaj, ca isi tine sacu in spate. De parcat o s-o parcheze in fata cladirii, unde e suport special de bicle, cu vedere de la cei de la receptia cladirii, deci oarecum supravegheata.
Fiind SH, poa sa nu merite banii aia, desi sunt putini, dar exista riscul sa fie doar o adunatura de fiare si sa trebuiasca sa inlocuiasca toate piesele. So, ai vreun sfat? Senchiu.
mebe
Mar 8 2012, 07:45 PM
Single speed (adica una foaie si una bucata pinion) functionala dar ponosita. Cam cum era "Ukraina" pe vremuri.
Un antifurt cam de jumatate din valoarea ei(deci unu zdravan).
Ca e in aria de vizibilitate a unei receptii de pravalie este lucru pe care sa contezi cel mai putin.
Sa aibe aripi(aparatori) si neaparat roti de 28. Poate fi un trekking cu viteze in butuc( nu ceva senzatie, dar 3 viteze sunt utile), desi la nivel de bicicleala Bucurestiul e o clatita.
De preferat frana torpedo, dar poate fi la o adica si VB sau canti.
Daca ii pica de pe undeva din piata SH un Sputnik intretinut.
Par example
http://www.okazii.ro/catalog/54587917/bici...gle-speed-.htmlsau
http://www.okazii.ro/catalog/56638545/bici...inglespeed.htmlPoate incerca pe online, in Vitan sau la mosul de pe Brailitei desi e cam jnapan.
mebe
Mar 8 2012, 07:50 PM
http://mercador.ro/oferta/vand-bicicleta-s...xb3-ID97ip.htmlDaca ar fi aia din imagine, sa nu fie furata, prezinta bine.
Cum sa ma exprim, Ruseasca, daca nu traiesti o vesnicie te tine toata viata.
Tetea d'Omida
Mar 8 2012, 09:18 PM
Click to view attachmentRog, insist chiar, cititi descrierea!
mebe
Mar 8 2012, 10:13 PM
Ma, omu a zis ca merge iresponsabil, cred ca d-aia o si vinde.
Pretul e oricum un pic extravagant, dar na, prost ii cine cere?
Macar jumate ia pe ia ...
Tetea d'Omida
Mar 9 2012, 06:29 AM
pai ori merge foarte bine (inceputul anuntului) ori merge iresponsabil!
mebe
Mar 9 2012, 08:00 AM
Pai inteleg ca ea saraca merge bine, dar in prezenta lui devine iresponsabila...
Ashu
Mar 9 2012, 11:23 AM
Hai merci de sfaturi mebe, o sa-i dau linkurile tale, sa se decida.
Tetea d'Omida
Mar 11 2012, 08:28 AM
mil
Mar 16 2012, 08:18 PM
nu sputnik xb3...nu, nu, nu...are piese proaste, aliaj moale si greu in cadru....sputnikul e cel mai fragil lucru rusesc care mi-a intrat in viata si am fost bucuros cand mi l-au furat...pentru hai sa ma dau cu ea de ici pana colea...cobor bordura pe rampa sau ma dau jos..e okei...pentru facut asta zilnic, ma grabesc si nu aé timp sa o protejez....cosmar, de oriunde ti se poate trage...mbl
pentru folosinta zilnica un MTB e ok...mi-am luat una chinezeasca cu aliaj de aluminiu, jante de alu si duble, frana pe disc (fata) cu 5 bulioane si ceva in vara lui 2010 de la magazinul rich (sunt de vanzare pe la carfur si cora, prefaceti-a interesati si cereti adresa serviceului ca in fata lui e magazinu) e prin afumati...daca te duci in spate mai negociezi niste spare parts in schimbul unui bacsis. e usoara si solida, piesele sunt proaste dar le poti nenoroci cu vointa intr-un an si pe urma ti le schima baietii pe garantie...si eventual cand le schimba mai ii ungi sa puna mai bune...si se iau doua antifurturi teava...sau lant de taur cu lacate care au deschiere orizontala...nu au ce sa iti faca la astea poti sa o lasi si zile acolo, trebuie sa vina cu flacara sau flexul sa iti fure ce e legat.
mebe
Mar 17 2012, 09:27 PM
Eu unu n-as da 500 lei pe un Rich bike nici daca i-as gasi pe jos, dar in fine, este o posibilitate.
laur
Mar 19 2012, 11:14 AM
Help !!!
Prima plimbare pe anul asta, ieri. Plimbare lejera, nu f lunga (cca 20 km, nu stiu sigur, a binevoit kilometrajul sa faca pauza o vreme). VAd ca nu am iesit de tot din forma, nu ma resimt fizic, cu o sg MARE problema: ma doare ingrozitor fundul !
Bre fratilor, si anii trecuti a fost o problema asta, insa parca nu asa tare. Anul trecut mi-am luat o husa cu gel, s-a mai rezolvat cumva. Insa acum e de jaleeeeeeeeeee.
Solutii???? Altele decit Sa Brooks B190, doar daca nu vreti sa mi-o faceti cadou....
Ashu
Mar 19 2012, 01:12 PM
Pai n-ai nevoie de solutii, decat sa nu mai pedalezi cateva zile pana-ti trece. Dupa care n-o sa mai ai probleme, chiar daca lasi saua asa cum e. Dupa toate simptomele observate de-a lungul timpului, teoria mea e ca durerea aia e de fapt o febra muscalara la niste muschi de sub coaie. Si te doare cand sunt neantrenati, dupa prima folosire se rodeaza si nu mai faci febra.
adso
Mar 19 2012, 01:36 PM
fii-miu 'a absolvit', m-a convins ca se poate conta pe el deja la un traseu 'lungut' cu bicla.
asa ca acum trebuie sa-mi schimb si eu gioarsa.
daca aveti timp si chef, bagati niste sugestii 'internationale' pentru o bicla VTT, ca doar nu ne plimbam prin oras. din pacate nu pot profita de ponturi foarte locale.
bugetul e destul de lax, ma rog, cat mai putin cu atat mai bine.
multumesc.
laur
Mar 19 2012, 03:11 PM
QUOTE (Ashu @ Mar 19 2012, 01:12 PM)

Pai n-ai nevoie de solutii, decat sa nu mai pedalezi cateva zile pana-ti trece. Dupa care n-o sa mai ai probleme, chiar daca lasi saua asa cum e. Dupa toate simptomele observate de-a lungul timpului, teoria mea e ca durerea aia e de fapt o febra muscalara la niste muschi de sub coaie. Si te doare cand sunt neantrenati, dupa prima folosire se rodeaza si nu mai faci febra.
Poi n-as zice ca e chiar asa...pe mine ma doare fix in locurile in care saua a stat in contact cu curu' lu' subsemnatu'.
Ashu
Mar 19 2012, 04:50 PM
Pai da, te dor locurile alea, dar pt cateva zile. Dupa ce iti trece si te sui din nou pe bicla, n-o sa te mai doara.
Marius
Mar 19 2012, 10:24 PM
cum ziceam si anul trecut pe vremea asta...
QUOTE (Marius @ Mar 16 2011, 12:20 PM)

poti s-o schimbi de 15 ori... daca faci pauze mai mari de 2-3 luni, de fiecare data cand vei relua mersul sustinut pe bicicleta te va durea curul la inceput..
si pot s-o mai zic de 200 de ori. o fi vreo febra cum zice Ashu sau o fi alt fenomen, ideea e ca pana nu se obisnuieste curu cu saua, si asta doar daca se merge in mod constant, tot resimti durerea aia o perioada.
probabil ca difera de la om la om, de la un tip de sa la altul, de la o bicicleta la alta, dar de durut tot de doare cand reiei mersul pe bicicleta dupa o pauza ceva mai consistenta..
ieri am iesit pentru a patra oara pe anu asta (asta in decurs de 10 zile), dupa 3,5h de pedalat am luat o pauza de cca. 30min, cand am luat iarasi saua intre buci am trecut in revista o mae parte din repertoriul de injuraaturi.. sou...
trece, de fiecare data trece, numai ca nu atat de repede cat ne dorim noi..
adso
Mar 20 2012, 01:30 AM
Tetea d'Omida
Mar 20 2012, 06:41 AM
ignora Decathlonu..
si 2.
ce pula mea e VTT?
horace
Mar 20 2012, 07:03 AM
QUOTE (Tetea d'Omida @ Mar 20 2012, 06:41 AM)

ce pula mea e VTT?
Aşa zic francofonii la Mountain Bike: vélo tout terrain
laur
Mar 20 2012, 08:18 AM
QUOTE (Marius @ Mar 19 2012, 10:24 PM)

cum ziceam si anul trecut pe vremea asta...
si pot s-o mai zic de 200 de ori. o fi vreo febra cum zice Ashu sau o fi alt fenomen, ideea e ca pana nu se obisnuieste curu cu saua, si asta doar daca se merge in mod constant, tot resimti durerea aia o perioada.
probabil ca difera de la om la om, de la un tip de sa la altul, de la o bicicleta la alta, dar de durut tot de doare cand reiei mersul pe bicicleta dupa o pauza ceva mai consistenta..
ieri am iesit pentru a patra oara pe anu asta (asta in decurs de 10 zile), dupa 3,5h de pedalat am luat o pauza de cca. 30min, cand am luat iarasi saua intre buci am trecut in revista o mae parte din repertoriul de injuraaturi.. sou...
trece, de fiecare data trece, numai ca nu atat de repede cat ne dorim noi..
Mda, cred ca am eu curu' mai sensibilos, pt ca uite ce spuneam anul trecut in septembrie, dupe ce 4 luni tot mersesem cu bicla in mod constant: "Credeam ca o sa ma obisnuiesc cu durerea de fund, insa acum, la 1000 km facuti vara asta, e din rau in mai rau. Saua originala am schimbat-o ca era de jaaaaleeee cu ea, am luat una ceva mai lata SR parca marca, la inceput diferenta mi s-a parut enorma, era ok, insa cu timpul, cind stau mai mult de juma de ora pe sa fara pauza, e de jale, ma doare, imi amorteste fundul, imi amorteste si ...organul.
Pe vechea bicla imi luasem o sa enorma (pt bicla de oras), cu 2 arcuri lungi la spate si inca o multime dedesubt, era o boierie. Insa ceva de genul asta la bicla noua (MTB XC) nu merge".
Intre timp in septembrie mi-am luat o husa cu gel, a fost ceva mai bine...
Saua actuala, ca am masurat-o aseara, are 19 cm latime si 26 parca lungime.
MBZ, help !!!
mebe
Mar 20 2012, 09:26 AM
Ca si indicator, durerea posterioara incipienta este rezultatul unei pozitii nepotrivite. Fie saua este inclinata de nas spre spate, fie prea in fata relativ de centrul ei si al tijei de sa.
Pune saua pe centrul tijei de sa si apoi niveleaza perfect paralal cu solul folosind un poloboc.
Daca folosesti pantalon cu bazon(de ciclism) si totusi acea presiune apare in continuare, de vina este constructia seii.
Saua la barbati este de prefereat sa fie ingusta, nu lata, dar moale, in special daca ai probleme de acomodare.
Eu nu am putut folosi o sa excelenta pe cursiera, ma refer la un Selle Italia SLR XP Carbon de 165 gr. Ma rupea efectiv peste 50 km.
Am aruncat-o de nu s-a vazut o perioada de timp. Am montat-o de proba pe bicicleta Fullsuspension si minune, parca erau la mijloc alt cur si alta sa.
Asadar pozitia ei, constructia si rigiditatea ei poate fi adecvata sau nu cu bicicleta.
Iti recomand o sa cu gel(fara husa care nu intotdeauna este o alegere fericita ca anatomo-morfologie), cu degajare sub forma de canal pe mijloc(proteza prostata). Cele doua terminatii osoase ale bazin&femur trebuie sa stea fix in centrul zonei late. Pozitia generala influenteaza de asemenea aparitia durerii. Durerea de posterior indica o pozitie a postului prea in fata. Fie cadru mic, fie saua impinsa pe sine in fata prea mult si centru de greutate este depalasat. Idem si durerea de maini, amortirea lor, dureri de genunchi, indica un cadru prea lung(mare) saua prea in spate, ghidon in pozitie nepotrivita.
Durata de acomodare dupa repaos prelungit este de cateva ore, cu saua, cu pozitia generala. In timpul mersului ca si exercitiu de acomodare se poate face streching, ridicarea periodica de pe sa cateva secunde, pentru eliberarea cailor vasculare, schimbarea prin alunecare a pozitiei de pedalat pe sa(mai in fata, mai in spate).
De asemeni se poate ca din cauza pedalarii incorecte sa se exercite o presiune crescuta pe zona respectiva. Ai grija ca genunchii sa fie cat mai apropiati de cadru(aproape sa il atinga in trecerea lor), nu labartati ca la ginecolog. Pozitia talpii pe zona de contact cu pedala trebuie de asemenea sa fie adecvata. Prea spre calcai sau prea spre degete schima nefast presiunea din cauza pozitiei. M-ar ajuta mult sa merg cu tine sa te vad cum pedalezi. In final daca te ajuta cineva iti poti regla pozitia folosind ata cu plumb.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.