QUOTE (bomicabomic @ Jul 8 2010, 12:23 AM)

Bre Flexule, din punct de vedere tehnico-tactic, spaniolii au jucat cel mai bine tot mondialul asta.
Pina la meciul de aseara, nu eram deloc convins de aceasta echipa, cu cel putin o viteza mai putin decit la europene. Poate n-a fost decit conservarea energiei (similar cu olandezii). In schimb, aseara au aratat ca o mare echipa, stapina pe teren si pe meci 90 de minute. Si asta numai din ce ziceam ieri, asezare tactica si partitura individuala schimbata fata de ce au aratat pina acum. Del Bosque e mare, dar are si jucatori, ce s-o mai dam la gard.
Misto sa decizi un meci cu linia a treia, Puyol asta e dracu' gol, cu un cap mai mic decit Mertesacker sau Friedrich, dar cu o inima atit de mare ...
Si am mai vazut ceva: pustii multiculturali ai lui Low ar cam trebui sa mai lucreze la fibra ariana, si-au pierdut complet capul in ultimele 5 minute, ceea ce nu s-ar fi intimplat pe vremea lui Rumenigge, Mathaus sau Gerd Muller. Nu zic ca aia ar fi intors meciul, dar sigur ar fi luptat mai limpede pentru ultima sansa. De cind ma tiu io minte, era foarte periculos sa- intepi pe nemti in ultimul sfert, veneau pe tine cu toate wehrurile si waffenele lor si rar scapai intreg. Simptomatic, la sfirsit Schwainsteiger mi s-a parut furios, nu doborit; si el e unul dintre putinii foarte-foarte blonzi.
Eh, avind in vedere ca pronosticul din semifinale l-am ratat cu 50%, imi fac curaj sa spun ca finala mica o va cistiga Uruguay, iar cea mare Olanda.
Olanda, pentru Cruyff si Neeskens si Haan si Rensenbrink .... stiu, nenii astia nu mai conteaza in iarba, dar ei au inceput cu ceasornicaria. cea care a schimbat jocul cum nimeni n-o mai facuse si n-a mai facut-o.
Dar nu mi-ar parea rau sa cistige Spania, o merita deplin; au ajuns aici fiindca in sfirsit au un sistem, nu se mai bazeaza doar pe talentul nativ ca precedentele generatii. Cei mai arzatori dintre latini deseneaza in sfirsit linii drepte, dar cu acea vibratie specifica, nascuta din arabescurile Alhambrei.
Teoretic, avem sanse sa vedem cele mai frumoase meciuri de la Campionat, chiar si finala mare.