Help - Search - Members - Calendar
Full Version: World Cup 2010
Sinapse > Nous aberons, vous aberez > Gazeta spãrturilor
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
hyde
E 1-1. Asta asa, ca sa raspund la intrebari. cool.gif
TataBobu
Inainte de pauza era 1-1 pentru Uruguay. Acum pare ca-i pentru Olanda.
Mache
3-2 pentru Olanda, in minutele de prelungire, dupa ce a fost 3-1.
bflorian
Nu mi-a placut Olanda dar parca si Uruguay-ul trebuia sa fie mai viu in atac...
Mache
Si-au dorit mai mult victoria. d.gif
FLEX
Uruguayul a afacut cel mai bun joc al sau la Mondial in semifinala cu Olanda; au stapinit tapsanul 40 de minute, in care au dat golurile si i-au chinuit pe olandezi in dracii cei mari prin presingul pe tot terenul practicat non-stop. Daca tineau presingul (fizic si moral) inca 20 de minute, cistigau. N-a fost sa fie, dar sint foarte incintat de aceasta echipa sud-americana prin individualitati si atit de italiana prin exprimare, insa dependenta de corazon. Daca ar fi putut intra si Suarez ...

No, socul cel mare e diseara. Cracatatita* cea urita a dat cistigatoare Spania. E cam singurul plus al Spaniei in fata Germaniei, dupa parerea mea.
Sau dupa gust, blonda sau bruna: http://www.gsp.ro/international/cm-2010/ga...exy-197394.html

*: http://www.gsp.ro/international/cm-2010/ca...iga-197330.html
adso
daca tot s-au hotarat sa salveze inca o data UE si euro, io zic ca macar atata merita si nemtii d.gif

hai germania!! biggrin.gif
Lolek
QUOTE (adso @ Jul 7 2010, 11:42 AM) *
daca tot s-au hotarat sa salveze inca o data UE si euro, io zic ca macar atata merita si nemtii d.gif

hai germania!! biggrin.gif

neah. Hai Spania!

Mache
Io tin cu spaneolii. Nu de alta, da-i hranesc pe capsunarii nostri. Cu nemtii as fi tinut daca intrau cu tricouri cu Rammstein pe teren si cantau "Du Hast". d.gif
adso
nu 'pussy'? huh.gif

stiu ca e contraintuitiv si oleaca absurd, da' chiar tin cu germania de data asta.
FLEX
Germania a jucat cel mai frumos fotbal la acest Mondial (nu cel mai bun, fiindca au luat papara de la sirbi), Spania a jucat cel mai bun handbal cu piciorul vazut vreodata (altfel nu pot sa denumesc plimbarea mingiei intre 6-8 jucatori pe semicercul de 16), intrerupt de exploziile lui Villa (5 din 6 goluri spaniole sint ale lui). Sper sa avem parte de o confruntare epica. Dupa parerea mea, Germania este echipa capabila sa inoveze jocul in orice moment (al meciului sau al turneului), pe cind Spania a cam ajuns sa se inchine la propria statuie, departe de echipa inflacarata ce cistiga europeanul acum doi ani. Del Bosque o stie, sa vedem ce inventeaza in plan tactic si al asezarii, fiindca la jucatori nu prea mai are ce face, a dus crem de la crem in Africa. Si n-are atacant central, fiindca Torres e iesit din forma, iar Llorente e prea tinar si prea static.
Mache
@Adso
Daca ar canta Pussy nu ar mai avea aerul ala martial, care sa ii faca sa para impunatori. Nu de alta, dar rock-ul indutrial suna bine la trupele germanice sau nordice. Ii ajuta si limba. d.gif

E posibil ca Nemtia sa castige, ca au jucat bine si frumos pana acum. Vom vedea. Sincer, eu as da un scor de egalitate si sa decida arbitrul, la final, cu banul. tongue.gif
Ake
Why Germany Will Win the 2010 FIFA World Cup
FLEX
QUOTE (Ake @ Jul 7 2010, 02:45 PM) *
Why Germany Will Win the 2010 FIFA World Cup

... inginerule complice.gif
Mache
Si daca nu se inchide cercul si castiga olandezii? unsure.gif
Ake
E de pe net bre... n-am inventat-o io. Da io dupa cum ziceam acu fo cateva pagini zic ca o sa invinga o fosta castigatoare. A mai ramas doar D.
Si-asa va fi o premiera. Prima data cand castiga o europeana outside Europe.
# 1930 - AM - AM
# 1934 - EU -EU

# 1938 - EU -EU
# 1950 - AM - AM
# 1954 - EU -EU
# 1958 - EU - AM
# 1962 - AM - AM
# 1966 - EU -EU
# 1970 - AM - AM
# 1974- EU -EU
# 1978 - AM - AM
# 1982 - EU -EU
# 1986 - AM - AM
# 1990 - EU -EU
# 1994 - AM - AM
# 1998 - EU -EU
# 2002 - AS- AM
# 2006 - EU -EU
# 2010 - AF -EU
cu rosu singura data cand a castigat o americanca in Europa
cu albastru editiile in care au castigat chiar tarile gazda
bflorian
Mi-a placut! Chiar ca au pus mult suflet spaniolii in asta! A naibii caracatita aia!!!
adso
a brodit-o din nou? fuarte tare d.gif
Mache
Eu zic atat: daca nemtii isi doreau mai mult victoria, ar fi putut castiga. Dar nu si-au dorit acest lucru decat dupa au luat golul.

Acu' nu se mai inchide cercu' ala de pe pagina precedenta. d.gif
bflorian
QUOTE (Mache @ Jul 7 2010, 11:31 PM) *
Acu' nu se mai inchide cercu' ala de pe pagina precedenta. d.gif

Las' ca-l inchide caracatita! Maine imi iau caracatita si ma pun pe jucat la loto!
bomicabomic
Io v-am zis, Olanda-Spania! Si cum de la inceput am zis Spania cistigatoarea, aia e!
Bre Flexule, din punct de vedere tehnico-tactic, spaniolii au jucat cel mai bine tot mondialul asta. Mai putin cu Elvetia, cind n-am inteles prea bine jocu'.
katze
Desi tineam cu nemtii, mi-a placut mai mult miutza spaniolilor, au meritat sa castige. N-am ce zice... a avut dreptate caracatitzul Paul.
FLEX
QUOTE (bomicabomic @ Jul 8 2010, 12:23 AM) *
Bre Flexule, din punct de vedere tehnico-tactic, spaniolii au jucat cel mai bine tot mondialul asta.

Pina la meciul de aseara, nu eram deloc convins de aceasta echipa, cu cel putin o viteza mai putin decit la europene. Poate n-a fost decit conservarea energiei (similar cu olandezii). In schimb, aseara au aratat ca o mare echipa, stapina pe teren si pe meci 90 de minute. Si asta numai din ce ziceam ieri, asezare tactica si partitura individuala schimbata fata de ce au aratat pina acum. Del Bosque e mare, dar are si jucatori, ce s-o mai dam la gard.
Misto sa decizi un meci cu linia a treia, Puyol asta e dracu' gol, cu un cap mai mic decit Mertesacker sau Friedrich, dar cu o inima atit de mare ...
Si am mai vazut ceva: pustii multiculturali ai lui Low ar cam trebui sa mai lucreze la fibra ariana, si-au pierdut complet capul in ultimele 5 minute, ceea ce nu s-ar fi intimplat pe vremea lui Rumenigge, Mathaus sau Gerd Muller. Nu zic ca aia ar fi intors meciul, dar sigur ar fi luptat mai limpede pentru ultima sansa. De cind ma tiu io minte, era foarte periculos sa- intepi pe nemti in ultimul sfert, veneau pe tine cu toate wehrurile si waffenele lor si rar scapai intreg. Simptomatic, la sfirsit Schwainsteiger mi s-a parut furios, nu doborit; si el e unul dintre putinii foarte-foarte blonzi.

Eh, avind in vedere ca pronosticul din semifinale l-am ratat cu 50%, imi fac curaj sa spun ca finala mica o va cistiga Uruguay, iar cea mare Olanda.
Olanda, pentru Cruyff si Neeskens si Haan si Rensenbrink .... stiu, nenii astia nu mai conteaza in iarba, dar ei au inceput cu ceasornicaria. cea care a schimbat jocul cum nimeni n-o mai facuse si n-a mai facut-o.
Dar nu mi-ar parea rau sa cistige Spania, o merita deplin; au ajuns aici fiindca in sfirsit au un sistem, nu se mai bazeaza doar pe talentul nativ ca precedentele generatii. Cei mai arzatori dintre latini deseneaza in sfirsit linii drepte, dar cu acea vibratie specifica, nascuta din arabescurile Alhambrei.

Teoretic, avem sanse sa vedem cele mai frumoase meciuri de la Campionat, chiar si finala mare.
Lolek
Cei mai arzatori dintre latini deseneaza in sfirsit linii drepte, dar cu acea vibratie specifica, nascuta din arabescurile Alhambrei.

Flex, serios, zici ca esti Cornel Dinu biggrin.gif

Atata doar ca n-ai vorbit aseara cu bunul tau prieten din Germania care e amic cu Beckenbauer.
FLEX
QUOTE (Lolek @ Jul 8 2010, 12:35 PM) *
Flex, serios, zici ca esti Cornel Dinu biggrin.gif

complice.gif
Mache
O fi Dinu sub acoperire. d.gif

Mie mi s-a parut ca nemtii au jucat pentru o remiza, sperand sa prinda un contra-atac si sa marcheze. Gresesc? unsure.gif
AKD
Desi pronosticasem ca nemtii ajung in finala, aseara Spania a fost o clasa peste ei. S-a vazut ca sunt prea tineri si nu pot face fata unui presing adevarat (in peste jumatate din auturile pe care le-au batut au pierdut mingea).
Pentru finala raman cu Olanda favorita. In primul rand ca asa am spus de la inceput tongue.gif, in al doilea rand ca suna bine un "parcurs perfect" (victorii pe linie si in calificari si la turneul final) si in al treilea rand ca Olanda a jucat de fiecare data atat cat a trebuit pentru a invinge, nici mai mult nici mai putin. Poate le iese si de data asta.
bomicabomic
Bre, tre' sa recunoastem ca jocul nemtilor la CM-ul asta n-a excelat printr-un joc iesit din comun. Atit ca au gasit aparari si linii de mijloc slabe care le-au favorizat jocul lor bazat pa inchidere la mijloc si contraatac.
Cind au dat de unii organizati in toate compartimentele au scirtiit. A se vedea Ghana sau Spania.
AKD
Daca tre'be, tre'be! Recunoastem, ce sa facem! smile.gif
FLEX
Cracatatita a vorbit din nou, Jermanica cistiga meciul pentru locul 3, Spania campioana. Ar fi chiar culmea sa-i iasa panaramei ...
adso
ultimele lui cuvinte banuiesc... d.gif

Mache
Deci, a castigat Nemtia. Mi-ar fi placut sa castige sud-americanii.
bflorian
Si mie. Pacat ca nu se dau si puncte din partea publicului smile.gif
Iulian
Uruguay, mi corazon... ce sa zic de regula nu ii sufar pe nemti la fotbal ( desi le respect constanta, rigoarea si seriozitatea), dar meciul asta a fost extrem de frumos si din partea lor. nu ar fi fost rau nici de finala la o adica.

pt. maine favoritii mei sunt olandezii... imi aduc aminte ca primul meci care l-am vazut cu pasiune a fost finala din 1978 cu Argentina si de atunci am tinut cu ei in competitii internationale - dpmdv ei sunt brazilienii Europei. imi place si jocul spaniolilor dar daca joaca cu Olanda...

ah, si pentru sud-africani o victorie a Olandei in Johanesburg ( oras fondat de buri=boers - olandezii sud-africani) ar fi cam amara. olandezii sunt fosta putere coloniala iar burii sunt inca marea majoritate a comunitatii albe...
Mache
Deci, pana la urma, cine castiga? unsure.gif Ca mie mi-a ramas banul pe muchie, intre doua pietre din pavaj. d.gif
bflorian
Eu am schimbat canalul: un joc urrrrrit! Germania-Uruguay a fost mii de de ori mai reusit. 2finger.gif
miki
caracatita a scapat ....
cel putin in S[ania va fi scoasa din reteta de paela
Luka
Adevarat, meciul n-a fost fenomenal, dar Spania, favorita mea de altfel, parca a fost echipa pozitiva, cea care a meritat.

Cat despre Uruguay, ma felicit singur pt intuitia de a-i numi "surpriza campionatului". Am nimerit-o.

Ps: mie chiar mi-a placut maniera arbitrului Webb, cu exceptia acelei figuri de karate, la care se cuvenea un rosu. In rest, a respectat fotbalul si a judecat in ajutorul acestuia.
Iulian
mda, arbitrajul a fost singurul punct reusit al acestui meci. in fine Spania a meritat victoria desi a trebuit sa o munceasca din greu. finala trebuia sa fie meciul de ieri...

in schema mare a lucrurilor e bine ca si alta echipa decat cunoscutele si obisnuitele D, I, Brz, Arg castiga un campionat mondial ( Franta si Anglia ocazional iar Uruguayul e in istorie). desi pe mine Spania nu prea m-a impresionat ( a castigat numai niste meciuri chinuite si cu nemtii si cu Paraguayul si finala), dar fotbalul e pe rezultate, nu pe impresie artistica. felicitari invingatorilor si mai vorbim peste 4 ani!
Lolek
eu de acuma vreau sa aflu ce-o sa se intample cu biata caracatita, acu' ca si-a facut "datoria". Mie mi se pare ca e mai puternica decat pare la prima vedere: sa ghicesti rezultatul e o chestie, dar sa alegi intotdeauna cutia din dreapta si rezultatele sa fie fortate sa fie aidoma, mi se par deja puteri de stapanu' matricei biggrin.gif.

Serios, as vrea sa nu moara subiectu', sa aud in continuare cine a cumparat-o, cu cat, si ce ghiceli i se mai pun in carca. Mie mi s-a parut o povestioara misto de mondialele astea.

In rest, bravo Spania, cat se poate de meritata victoria. Sincer, ma bucur tare cand arta rupe dintii mecanicii smile.gif (Germania, Olanda).
adso
io am tinut cu spania d.gif

mai ales in prelungiri, eu zic ca s-a vazut cum olanda pierde suflu. spania insa a reusit sa alerge in continuare.
Mache
Buuun... S-a termenat si campeonatu' asta. Cine a pariat folosind predictiile mele a pierdut bani cu siguranta. d.gif Ca anul asta am spus cine pierde, nu cine castiga. blush.gif

Meciul nu m-a dat pe spate. Spaniolii au reusit sa castige doar in momentul in care au avut avantaj de un om. Plus ca olandezii au facut si o greseala de marcaj la faza golului. Bine, zona aia din aparare era cam libera in ultima parte a meciului.

Bravo Spaniei! Sa vedem daca mai departe reusesc sa se mentina la acelasi nivel. d.gif
mil
Jocul de ieri a fost joc cat a vrut sa joace Olanda...dar s-au lamurit rapid ca daca joaca curat Spania ii bate (primele 15 minute din prima repriza si primele 10 minute din a doua) asa ca au inceput sa obstructioneze si sa falulteze pe la mijlocul terenului...pe urma au trecut si spaniolii la chestia asta, plus simulari si a iesit un meci urat in care toata lumea se impingea si cadea la mijlocul terenului. Daca ii dadea rosu in prima repriza karatistului, plus un dublu galben unui spaniol...meciul se corecta, parearea mea.

Spania a castigat pentru ca arbitrul s-a hotarat in sfarsit sa dea un olandez cand a reinceput hartuirea si in prelungiri...altfel olandezii erau chititi sa traga meciul in penaltyuri.

Caracatita a ales si din partea stanga...odata la Germania-Australia si la Germania-Anglia wink.gif
FLEX
Felicitari Spania, o urma de regret pentru ratarile lui Robben, dar si pentru duritatile olandeze din timpul meciului. Fara cotonogeala ar fi iesit un meci frumos, din punctul meu de vedere. Arbitrul a cam iesit in evidenta, la ploaia aia de galbene pe care le-a imparstiat generos nu mai avea nici o autoritate. Mare minune ca nu l-a pocit Mathijsen la faza golului, cind a dat aut de poarta in loc de corner pentru Olanda. Un titlu hotarit in urma unei erori de arbitraj nu prea scuzabila. Si totusi, campioana mondiala a dat doar 8 goluri in 7 meciuri. Desertificarea fotbalului, oare asta ne propune Spania? refuz sa cred, dar cifrele vorbeste ...
Bravo Nemtia pentru locul 3 si cele 3 goluri din finala mica si 15 in turneu, bravo lui Forlan, Balon de Aur al Mondialului, el a fost Uruguay. Muller Gheata de Aur, cu 5 goluri si 3 assisturi.

Ne vedem peste 4 ani, in Brazilia.
Ia cineva Europa ca invingatoare in insula comorilor de aur si smarald?
adso
lolec, e cornel dinu grefat pe r.l. stevenson si cu o lecuta de sir walter scott d.gif
AKD
A batut Spania pentru ca si-a intra in joc pe parcursul turneului, n-au fost in forma maxima de la inceput. Bravo lor. Cred ca este a doua dubla Euro-World dupa cea a Frantei de acum 10 ani. Sunt intr-adevar cei mai buni la ora actuala.
Ar merita mentionat Del Bosque. Idiotii de la Real l-au dat afara dupa ce construise o prima echipa galactica pentru ca ceruse si el sa castige un sfert din cat castigau vedetele. Dupa care vreo 2 ani au cam aruncat banii pe jucatori mari fara rezultatele asteptate. S-a vazut atunci si s-a vazut si acum ce antrenor mare e.
mil
ce eroare de arbitraj? frantujii, inclusiv antrenoru' arsenalului wenger, au zis ca golu' spaniol a fost okei.

P.S. am priceput...corneru' transformat in out, etee naaaa...parca le-a refuzat un unspe metri, balet olandez...golul doi olandez cu uruguay o fost off-side, atunci nu s-au ofticat cand au castigat cu asta diferenta wink.gif ?
vv
Ma, io am vazut meciurile astea pe nemti, si fara sonor (incredibil cat poate sa-ti influenteze un comentariu "intelegerea" meciului, chiar daca e intr-o limba complet necomprehensibila cum ar fi germana..... noroc ca se culcau copiii si trebuia liniste smile.gif ).
M-a surprins placut Uruguay-ul... am zis eu ca sunt un "one trick pony" si nu-l au decat pe Forlan pe care sa se bizuie in atac (Suarez e prea ratangiu..) ... si oarecum, asa pare. Da' al dracu' Forlan, ajungea la minge tot timpul, cum-necum... si imi vine greu sa cred ca doar eu am observat ca Forlan e omu' lor de baza, iar antrenorii nationalelor nu au observat tongue.gif.

Spaniolii au jucat excelent ca si combinatii/pase in ultimele jocuri... inclusiv pasele lungi le-au iesit incredibil de bine (si se si descurcau la preluari). Problema lor a cam fost la finalizare... parca nu au un om care sa bage mingea in poarta, toti par ca se joaca cu ea in fata portii pana o pierd (Villa ce-si mai "pastra cumpatul" si incerca sutul decisiv).

N-am prea vazut jocurile Olandei (in afara de finala), da' Robben mi s-a parut fenomenal, mult mai bun decat stiam eu.... zicea cineva ca "daca nu au castigat cu van Basten-Gullit, nu o sa castige nici astia". Poate ca Snejider a jucat sub ce jucau astia doi, da' Robben a fost cel putin la nivelul lor, daca nu mai bun. Nu stiu daca ati observat ca il tineau 3 spanioli, si tot mai scapa, a avut niste sprinturi incredibile, strategia Olandei mi s-a parut a fi "aruncam mingi foarte departe pe contraatac, sa nu le poata ajunge spaniorii, ca Robben sigur va ajunge la ele". Ca sa nu mai zic ca era prezent peste tot, si in atac, si la mijloc, si in aparare, se descurca si sa fuga si sa dribleze si sa traga pe poarta. Daca aveau spaniolii si un Robben in echipa, cre'ca ar fi castigat toate meciurile la 3 goluri diferenta biggrin.gif (aveau ei destui capabili sa "acopere tot terenul" - de-aia au si castigat, in final - da' parca niciunul asa de periculos la finalizare).

Mie unu' finala mi-a placut, cu toate ca au fost multe faulturi si faze cam naspa.... s-a vazut ca ambele echipe au pus suflet si "si-au dorit mai mult victoria". De acord ca olandezii au jucat pe strategia "sa stricam jocul spaniol"... da' asta e, isi doreau si ei sa castige, era singura sansa smile.gif
Darwish
Vin si eu cu pareri despre lumea a treia... cea mai frumoasa surpriza a fost pentru mine Ghana (care putea cu putin noroc sa termine pe 4 in locul Uruguay-ului)... n-am vazut o echipa africana atat de disciplinata tactic si matura in defensiva precum Ghana... Cred ca o parte din succes se datoreaza faptului ca pastreaza un antrenor pe banca tehnica mai mult de 1 luna... biggrin.gif... In rest, Spania sau Olanda, tot aia...
vv
Asa-i, si Ghana s-au comportat super decent, cine stie, daca-l aveau si pe Essien cu putin noroc poate chiar ajungeau in finala (ca pe spanioli oricum nu-i bateau tongue.gif )
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.