Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Viata Dupa Alegeri - 2009
Sinapse > Nous aberons, vous aberez > Sinapsa politică
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
mil
Copyright Flex.
vv
A propos de ce ziceam:
QUOTE (Mircea Geoana)
voi continua sa conduc acest mare partid spre social-democratie

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-672540...-presedinte.htm

Mai crede cineva ca pleaca de buna voie? Isi mai imagineaza cineva ca nu va fi dat afara... one way or another?

In alta ordine de idei,dupa ce zilele trecute m-am delectat cu delirul lui Vadim in "prime time" pe Realitatea TV, azi l-au invitat pe Bolcaş.... WTF? Asta nu mai e o intamplare.
De ce incearca imbecilii revitalizarea PRM, asta e ultima strategie electorala? bora.gif
Mache
Deci? unsure.gif Morti, raniti, sampania, sange, mita, favoruri, spagi?
adso
care bre... alegerile s-a comis, totu' a fost corect, e validate, guvern avem de craciun, nu va fie frica gioana pica, transa vine, la vara o sa fie cald, afara ploo, cine moare acu' nu mai moare la toamna...

cine nu e convins ca lucrurile merge ca unse ma-sa-i curva.
Ashu
QUOTE (vv @ Dec 14 2009, 07:38 PM) *
In alta ordine de idei,dupa ce zilele trecute m-am delectat cu delirul lui Vadim in "prime time" pe Realitatea TV, azi l-au invitat pe Bolcaş.... WTF? Asta nu mai e o intamplare.
De ce incearca imbecilii revitalizarea PRM, asta e ultima strategie electorala? bora.gif

He he, am vrut sa postez si eu chestia asta acum vreo saptamana. Bolcas nu e prima data in studio la Realitatea. Ba din contra, in ultima luna l-am vazut pe Vadim, Bolcas sau Funar cel putin o data la doua zile la ei in studio. Mi se pare absolut impardonabil, nu sunt partid parlamentar, nu vad de ce ii invita. In numele obiectivitatii nu inviti toate ciurucurile de oameni. Astia trebuia lasati sa moara, ce pisda masii s-a apucat Vantu sa-i resusciteze, nu pricep (si nu-mi ziceti ca nu e asa, dupa ce ani de zile nici macar n-am mai auzit de PRM pe Realitatea, brusc apar aproape in fiece seara - nu cred ca e intamplator).
Michidush
Omu cu laptopu` pune manele la Antena 3. d.gif
mil
Ghinion...Birchall a varsat oficial la PSD, cf. Monitorul Oficial, nu 5K, ci 90 K de RON...deci si adevarate sa fie imaginile, tre sa mai fie si altele in care mai venea cu alti 20K, s-a fasait in nici 10 ore. Upppsss!!!
vv
Mai mil, care "ghinion"? Sezi bland si urmareste declaratiile acestor zile... urmeaza lupta pentru preluarea PSD, nu s-a terminat nimic.

In other news: http://voxpublica.realitatea.net/politica-...anar-21544.html
Iulian
http://online.wsj.com/article/SB126081130799490797.html

The court ruled that Mr. Basescu had won a second term as president after days of uncertainty following a vote the opposition claimed was rigged. The court said that Mr. Basescu had won the most votes in the Dec. 6 run-off. Election authorities finished re-examining some 138,000 voided ballots Monday, and determined the outcome of the election wasn't changed.

Mr. Basescu won 50.33% of the vote to defeat former Foreign Minister Mircea Geoana, who won 49.67%. Mr. Geoana conceded defeat and wished Mr. Basescu good luck with his new five-year mandate. However, he continued to insist that the elections had been rigged and that the court had ignored "extremely clear evidence."

au pus si o poza mortala a lu' marinelu'...
vv
Dupa cum ziceam cu 2 posturi mai sus... in PSD se ascut cutitele. Se vede treaba ca nu degeaba cinematografia romana e pe o panta ascendenta, daca are suport politic la nivel inalt laugh.gif
Vanghelie: Mitrea e un magar. Am o caseta cu el
pcorn.gif
mil
vv, eu m-as ingrija mai tare de partidul care a castigat, cu Bercea Mondialu, cu Netoiu, cu Oprea...cu Udrea...cu tata Puiu, cu Ontanu, cu Mantog, cu trioul formidabil Berceanu, Blaga, Videanu...nu de cel care a pierdut.

Sa imi bag picioare...prost cu flacari (violete) si Hrebe asta:
http://videonews.ro/action/viewvideo/32404...acarii-violete/

Bai nu...saracu Crin si-a pus obrazu', viitorul unui partid si pe Iohannis si astia se rugau la doftoroaie si vraci, numarau flanelele violete...sa va mute cainii.
FLEX
Cam care ar putea fi viitorul PNL in conditiile in care nea Crin tomna' le-a dat cu flit PDL-ilor?
Iel o tine langa cu majoritatea parlamentara alaturi de PSD-Geoana, care deja a devenit minoritate, daca ce scrie la presa a adevarat.
Pe fond poate are dreptate Crin, dar io nu cred ca il prind ghioceii pe Geoana in fruntea PSD; si un alt presedinte la PSD decit Geoana nu cred ca va mai rezista chemarilor sirenesti.
vv
Pai viitorul PNL e luminos.. stau in opozitie 3 ani, si la urmatoarele alegeri, mai vad ei... poate se materializeaza coalitia PSD-PNL la care viseaza Crin, who knows.
adso
daca nu l-au ascultat pe carmaci...
bomicabomic
QUOTE (FLEX @ Dec 16 2009, 02:29 PM) *
Cam care ar putea fi viitorul PNL in conditiile in care nea Crin tomna' le-a dat cu flit PDL-ilor?

Ma io am mai zis si mai zic si-acum, PNL-ul tre' sa stea in opozitie! E cel mai OK pentru ei...iar PDL-ul sa guverneze cu Oprea, cu Nicolicea, etc...da' sa-si asume guvernarea. Atit asta care taman ca trecu 1 an cit si urmatoarea pina la anticipate! Care sigur vor fi.

Ca fug unii de la PSD si PNL inspre Oprea e treaba lor. Da' la fel de bine se pot intoarce! Asa ca majoritatea asta e doar sa treaca guvernul dar nu sa sustina ce ''va sa vie''.

LE: Vad ca si Base e de acord cu mine in ceea ce priveste trecerea guvernului si majoritatea. Sa vedem, ce premier ii Bese minte.
vv
Explicatia mai pe larg aici, daca nu ati inteles din mesajul lui mil ce era cu flacara violeta: http://www.realitatea.net/basescu-a-fost-a...iuc_692027.html Lol.gif popa.gif
adso
balaurian...

lasa ca il arde vanghele la ochiu' pineal de nu se vede si il distruge prin blesteme...

acesti bolnavi care ne guverneaza d.gif
FLEX
QUOTE (bomicabomic @ Dec 16 2009, 03:16 PM) *
Ma io am mai zis si mai zic si-acum, PNL-ul tre' sa stea in opozitie! E cel mai OK pentru ei...iar PDL-ul sa guverneze cu Oprea, cu Nicolicea, etc...da' sa-si asume guvernarea. Atit asta care taman ca trecu 1 an cit si urmatoarea pina la anticipate! Care sigur vor fi.

Ca fug unii de la PSD si PNL inspre Oprea e treaba lor. Da' la fel de bine se pot intoarce! Asa ca majoritatea asta e doar sa treaca guvernul dar nu sa sustina ce ''va sa vie''.

LE: Vad ca si Base e de acord cu mine in ceea ce priveste trecerea guvernului si majoritatea. Sa vedem, ce premier ii Bese minte.

Corect.
Dar ce rost are acest cartel politic PNL-PSD dus dincolo de limitele decentei politice, dupa parerea mea? OK, l-a sprijinit pe Geuoana, s-au umplut de stropii cacatului aruncat spre PSD, gata, enough. Parerea mea.
mil
bai, acu' nu ca vreau sa il justific pe Hrebe dar sunt aproape sigur ca si prin PDL cred in chestia asta...si pe mine m-a frapat violetul purtat abuziv la ei in grupul de sustinere...in occident e cam culoare de ghei, adica nu prea apare ghei la tv fara ceva violet smile.gif . Radeam pe infundate uitandu-ma la ei.

Imi aduc aminte ca la intalnirea de la Cluj Base-Crin, avea Boc un pullover violet fosforescent, vomabil, de puteai sa faci croma pe el...si parea si cu doua numere mai mic, ii statea ca dreacu, il ingrosa, arata ca un retard imbracat in solduri...numai prostul gust cu coronita sau credinta in ceva te pot determina sa il porti.

Flex, opozitie e okei, doar nu o sa fie liberalii siguranta electrica pentru ce a semnat Boc cu FMI, nu ticule sa faca ce au spus. PNL o sa se curete partidul de oportunisti si pana in 2012 nu o sa ajunga economia la nivelu din 2008...deci, fainut o sa fie sa faci campanie in 2012 pentru opozitie.
vv
"cum, nu exista date? Nici o problema, le fabricam!".
Cu alte cuvinte... uite asa a ajuns mil sa "demonstreze" ca Boc crede in serpilieni. Mil tata, e de rau cu argumentatia asta, zau. Pe bune. Pana mea, o fi avut valoare sentimentala, sau poate chiar n-are gusturi vestimentare Boc, sau poate doar esti tu subiectiv - uite, eu unul nu am observat treaba cu violetul.
Ashu
QUOTE (vv @ Dec 16 2009, 04:15 PM) *
Explicatia mai pe larg aici, daca nu ati inteles din mesajul lui mil ce era cu flacara violeta: http://www.realitatea.net/basescu-a-fost-a...iuc_692027.html Lol.gif popa.gif

Ai de capu meu, simt ca halucinez, chiar nu ma asteptam. Hrebe parea bine ancorat in realitate, nu pot sa cred ca e atat de dus. Au luat-o toti pe urmele lui Oreste, nu imi vine sa cred.
mil
bai, am zis...ori prost gust...ori alta. Pana una alta eu nu imi aduc aminte de Boc imbracat bizar, mai mereu era riguros, decent, sacou, cravata, pana si cand merea pe santier la autostrada in luna lu' cuptior, avea o camasa neagra cu maneci saracu, deci ramane puntu' doi de lamurit. Repet, arata jenibil la Cluj...in viata mea nu am vazut o nuanta de violet asa de agresiva, pur si simplu te naucea. Cand te mbraci intr-un oarecare stil zilnic, nu poti, chiar taran fiind, sa nu te obisnuiesti macar cu ce e de evitat. Da' bine, sa fie Hrebe singuru' nebun din politica, dea Domnu'!

P.S. Pentru vv, ia violetu' neamule, este? :
http://www.youtube.com/watch?v=WfJ6JNejDm8...layer_embedded#
FLEX
Cica miine pe la 10 scoate por ... premierul pe gura.
Doamne-ajuta!
Tetea d'Omida
http://teste.sirb.net/roman/index.php
mil
discursul lui Crin mi se pare super logic desi nuantat...cam toate rlatarile sunt jenante...potrivite cu replica lui Basse.

Full option here:

http://www.videonews.ro/action/viewvideo/3...ca-de-campanie/
vv
Nu tine mil... era sambata, nu joi, n-ai citit ce ti-a explicat hrebe. Dat fiind ca era sambata, io cred ca mai degraba ar trebui sa explici cravata albastru-metalizat a lu' Crin, ca doar toate lumea stie ca sambata e ziua valurilor albastre, joi e ziua flacarilor violete (si mai ales in conditiile in care culoarea PNL-ului e galben.... e spusect, nu? mai adauga la asta si faptul ca in ziua aia Crin s-a prezentat bine... io unu' chiar ca intru la banuieli. Sigur de-aia s-a aliat cu Hrebe in turul 2, au aceleasi convingeri).
Ashu
Eu cred ca miercurea, ziua jeturilor galbene ale lui Bivolaru, e cea mai tare. Geoana daca era baiat destept imbratisa treaba asta, si literalmente se pisa pe flacarile violete ale lu Basescu.
mil
bah..lasa asta...am zis ca e o credinta a mea ca Hrebe nu e singuru nebun cu culorile, e ca si credinta ta in Basele de bine, inexplicabila.

Check: este ca arata ca naiba Boc cu flanela violetie violent? Atat macar sa stiu, daca numa' mie imi venea sa borasc din toata tara...sa merg la un control ceva...restul e tacere. OKi?
domnukalu
Boc.
Michidush
Domle` asa se explica toate!! Undele mele cerebrale, amplificate de Centrul Energetic Sfinxul din Bucegi, au captat si ele in acea zi de joi o puternica radiatie din spectrul violet. In plus avem o dovada suplimentara ca tiranul a folosit ezoterismul malefic in slujba sa din partea unui procuror si a unui scriitor.

"Victor Gaetan si fostul procuror Ciprian Nastasiu au lansat luni, pe linga multele acuze la adresa lui Traian Basescu, si o pista noua pentru a explica actiunile presedintelui. Ei au declarat ca un parapsiholog rus, presupus cunoscut al lui Basescu, capabil sa ridice si sa coboare pulsul unei persoane de la distanta, se afla la acel moment la sediul PD.
"

In mod cert trebuie sa iesim de supt blestemul tiranului. Oare Adevaratul Tata Omide detine leac pentru asta?

hmm.gif
Michidush
Revenind la ale noastre, sunt curios care ar fi pozitia votantilor PNL, vis a vis de intrarea sau nu la guvernare a partidului pe care il sustin. Mai sunt cam 12 ore si vom afla maine dimineata pe cine va nominaliza "tiranul".

http://www.antena3.ro/stiri/politica/anton...anie_87606.html

Pana una alta, eu mi-as dori ca PNL sa faca parte din urmatorul guvern, dar declaratiile lui Antonescu, anume că presedintele ales "reprezinta o amenintare la adresa statului de drept" confirma anumite indoieli pe care le aveam despre persoana lui, adica faptul ca este un om politic fara viziune, incapabil de negocieri si mediere, ranchiunos, si dispus sa sacrifice interesul partidului pe care il reprezinta, mai precis de a raspunde prin participarea la guvernare la asteptarile propriului electorat.
Antonescu este dispus sa moara de gat cu propriul partid in opzitie, lasandu-se prada dezertarilor si sciziunilor. Drept multumire i se va ridica un monument al "luptei impotriva lui Basescu tiranul", care va avea o forma de teapa, sau de plasa....si obligatoriu vopsit in rosu. Viva la revolucion! Libertad o muerte!
vv
Mai, aici io-s de acord cu bomica, dpdv electoral PNL are doar de castigat daca ramane in opozitie. Chiar daca multi simpatizanti nu sunt de acord cu asta; si nu ma contrazice bomica, chiar asa e, cred ca majoritatea votantilor PNL si-ar dori ca PNL-ul sa intre acum in guvern... stiu eu multi care i-au votat si care i-ar vrea in guvern acum, mai vezi si articolul lui Doru Buscu (+ comentariile; si Doru Buscu poate fi banuit de orice, doar ca e fan Basescu sau PDL, nu).
Pentru noi, ar fi mai bine sa fie guvernul si cu PNL, cred. Da' dpdv electoral, este mai "safe" pt. PNL sa ramana in opozitie... alegerile normale/anticipate sunt departe, si pana la alegeri, lumea va fi nemultumita de cei care au guvernat si nu de cei care au refuzat sa o faca. INDIFERENT CE VA FACE GUVERNUL - asa e natura umana. Si pe langa asta, avem destule motive sa banuim ca guvernul va fi departe de a fi unul ideal (to say the least) - vor fi si multe nemultumiri perfect legitime.
bomicabomic
QUOTE (Michidush @ Dec 16 2009, 08:05 PM) *
Pana una alta, eu mi-as dori ca PNL sa faca parte din urmatorul guvern, dar declaratiile lui Antonescu, anume că presedintele ales "reprezinta o amenintare la adresa statului de drept" confirma anumite indoieli pe care le aveam despre persoana lui, adica faptul ca este un om politic fara viziune, incapabil de negocieri si mediere, ranchiunos, si dispus sa sacrifice interesul partidului pe care il reprezinta, mai precis de a raspunde prin participarea la guvernare la asteptarile propriului electorat.
Antonescu este dispus sa moara de gat cu propriul partid in opzitie, lasandu-se prada dezertarilor si sciziunilor.

Coane, ia zi matale de ce ti-ai dori PNL la guvernare? Ia sa auz....
Bre, ceea ce zici matale mai sus despre Antonescu e total fals. Si io daca as fi in locul lui (retine nu sunt membru, sunt doar un simpatizant de 20 de ani incoace), EZACT la fel as face. Are o viziune cu mult peste a matale si restul membrilor si simpatizantilor PDL, care ar vrea PNL la guvernare, doar ca sa dea bine la poza de grup.
Coane interesul partidului este sa creasca. Iar din pozitia de vioara a enshpea la guvernare, nu creste. Foarte bine ca unii dezerteaza. Sa fie la ei. Sunt politicieni de moment. Din aia care nu-s departe de muncitorii de la IMGB sau fetele de la APACA. D'aia la care totu' trece prin ''stomag'' si nu prin creier.
Stale-ar foame-n git!

Deci coane ceea ce vrea Antonescu si capii PNL e foarte corect! Ori la guvernare, cu premier PNL sau din zona de influenta PNL si atunci merita ca zoaiele guvernarii sa fie aruncate si asupra partidului. Ori in opozitie, ca acolo nu e zoaie. Da' sa iei zoaie doar ca ai 3 ministri si aia neimportanti si formezi o majoritate parlamentara, ar fi o mare prostie.
Capisci?

Retine un azpect pe care tot il repet. In 2014, cind Beshelu va iesi din scena politica, PDL-ul va avea aceleasi probleme ca PSD-ul post-Iliescu. As fi tare curios pe cine va scoate la rampa PDL-ul pentru 2014. Caci vremea providentialului a trecut!
Michidush
http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-12-16&id=263181

Uite bre ce frumos le zice nenea asta. Si pot sa confirm iarasi cate ceva despre Varujan, de pe cand pazeam usa ca sa nu o tranteasca vantul pe la UFD. Unul din argumentele cele mai grele ale lui Vosganian, atunci cand tinea pledoaria ingroparii partidului in PNL, era faptul ca nu poti face politica de pe margine, si ca trebuie sa "fii acolo" in prima scena pentru a reprezenta astfel interesul celor care au investit incredere in tine. Dar uite ca timpul trece si oamenii se mai desteapta dry.gif PNL refuza intrarea la guvernare, spunand prin vocea reprezentantilor sai ca pot reprezenta interesul national mai bine din opozitie. Cata demnitate domle...cat verticalism!

Later smile.gif edit

Cat despre poza de grup...cuane...se duce dreaq sandramaua!!..... si banalul tau profesoras de istorie prefera sa se hlizeasca de pe margine!! De aia vreau eu PNL in poza de grup! Pentru ca e nevoie de o majoritate stabila si transparenta, nu de una sustinuta de dezertori si "santajabila"...ca sa zic asa. Daca PNL vrea sa conteze pe scena politica, trebuie sa ia dragonul da gat!!! Si asta nu la Realitatea sau la Gadea in emisiune....ci in Guvern, in comisiile din Parlament, in deconcentrate
bomicabomic
QUOTE (Michidush @ Dec 16 2009, 09:10 PM) *
Unul din argumentele cele mai grele ale lui Vosganian, atunci cand tinea pledoaria ingroparii partidului in PNL, era faptul ca nu poti face politica de pe margine, si ca trebuie sa "fii acolo" in prima scena pentru a reprezenta astfel interesul celor care au investit incredere in tine. Dar uite ca timpul trece si oamenii se mai desteapta

Coane politica mare inseamna fie guvernare, fie opozitie. UFD-u lu Vosganian era la vremea cind matale pazeai usa, bagator de seama in politica. Chiar daca avea ceva nume si anume vederi de nedat la o parte.
mil
Antonescu a avut un discurs cat se poate de decent si logic di destul de dens...numai niste ziaristi obisnuita sa li se repete de 3 ori o idee ar fi retinut fraza aceea...de aia v-am pus minutele intregi.

Da este o amenintare la adresa statului,
- faptul ca PDL poate deveni un partid stat, stiind foarte bine care este gradul de democratie din PDL,
- reformele statului care s-au tradus pana acum printr-o politizare stropsitoiare a oricarei structuri de stat si ca asta nu poate decat se agrava
- si faptul ca gandul unei coabitari (foarte posibila in viziunea electoratului) este improbabil pentru actualul presedinte care nu mai are incredere in nimeni decat in cei de la PDL sau in oficeri acoperiti.

Antonescu a avut o pozitie de moral, nu a participat la coterie in care se percepe tradarea ca virtute, si generalu' Oprea ca cireasa pe tort...cum sa nu ai o pozitie de moral? Cand ti se bat apropouri directe "pedelismo ou muerte" cum sa nu ai o pozitie de moral. Cum apara-ma sa faci mjoritate cu Oprea, Tata Puiu si Nicolicea si sa chemi asta guvern de dreapta. E un guvern ambidextru de reformatori de cumetrie, si transfugi de chindie...pana mea, asa se incep negocierile? dupa ce tragi oameni suficienti incat sa treaca "oricum" un guvern? Asa se termina.

Ce negocieri sunt astea, negocieri cu mana in usa? Pai Hrebenciuc era Maica Tereza pe langa Boc si Oprea.

I back up 1000% pe Antonescu pentru asta...a fost taios, raspicat si ironic. Pana si Buscului nu ii vine sa ii creada cat de curat a jucat Antonescu...ii e teama si lui sa nu isi rupa gatu', de la Corneliu Coposu nu s-a mai jucat asa ceva, la negocieri nu negociem principii, nu s epoate construi cu: tradare, presiune, amenintare.

Pentru aia de prin presa care il sapa, ce sa le zic? Bah...s-a terminat cu campania, s-a ales arhanghelul...acui' treceti la paza democratiei, nu va mai bateti cu opozitia.
Michidush
@Bomic
Foarte corect ce spui, cu mentiunea ca aveam consilieri locali in Bucuresti, mai multi decat avea PRM (ca o simpla curiozitate). Decizia alierii cu PNL a fost un gest curajos si firesc din punct de vedere doctrinar. Dar a fost un moment de rascruce, in care unii au ales sa se lase definitiv de politica, si altii sa continue. E...aici intervine nedumerirea mea...ce urmareste conducerea PNL? Cum vad ei suituatia in urmatorii 2,5 ani cat au mai ramas pana la viitoarele alegeri? Ce compromisuri ar fi ei dispusi sa faca pentru a construi o alianta care sa guverneze tara? Care este logica negocierilor "cu cutitul pe masa", in conditiile in care nu au putut sa castige alegerile pentru cei care i-au votat....?...Ce vor ei pana la urma? Cine are de castigat daca mascarada continua la nesfarsit? Cine are de pierdut?

@Mil

Man...asta cu partidul stat e cam ca povestea cu drobul de sare. Nimeni nu se teme de Basescu sau de partidul lui! Pana una alta sa sti ca PSD si PDSR au avut o politica agresiva de atribuiri clientelare ale tuturor posturilor din aparatul de stat timp de 20 de ani .....Chestia asta "esalonul doi" pe romaneste, a condus Romania inclusiv in perioada 1996-2000 si l-au ingropat pe Constantinescu, pana la nivelul in care l-au facut sa planga la televizor in direct, mai rau decat l-am vazut pe Basescu plangand cap la cap in ultimii 6 ani.....Sa fi sigur ca PDL nu a schimbat niste mielusei de la conducerea institutiilor publice. Cum ai fi vrut tu sa faci o guvernare din 2004 pana astazi, cu pesedei peste toate institutiile statului? Rotatia cadrelor/banditilor/putorilor, este partea trista a sistemului democratic...
Iulian
de capu meu... tara arde si PNL-ul are crize de constiinta. beeeeeey, voi sunteti normali ???!!!

nu mi se pare normala nici dorinta probabila a lui Basescu ( asta e ce se contura dinainte de alegeri) de a pune din nou PDL-ul ca guvern minoritar. daca PNL-ul zice nu si Parlamentul il respinge din nou pe Boc ar trebui nominalizat PSD-ul +/- PNL. din pacate discurusul cu mogulii il pune pe Basescu cam in cutie...

atata lipsa de imaginatie si obstinatie prosteasca la niste politicieni in fruntea unei tari cu probleme majore mi se pare muuuult exagerat. ferentarismul asta generalizat o sa tina in continuare RO in rahat.
bomicabomic
QUOTE (Iulian @ Dec 16 2009, 09:45 PM) *
de capu meu... tara arde si PNL-ul are crize de constiinta. beeeeeey, voi sunteti normali ???!!!

Coane tzara arde din alte motive, nu din cauza PNL-ului. Si cine a pus gaz pa foc cind el mocnea tre' sa-si asume.
Deci, singura problema a PDL-ului la guvernare este ca tre' sa dea afara bujetarii. Cu sutele de mii. Nu i-a dat 'nainte de alegeri, ca nu dadea bine la ''poza''. Nici acu' n-ar vrea de unii singuri. Ca iar nu da bine la aceeasi poza. Ar vrea sa aiba guvernul, da' datu' afara sa fie pus in circa altora.
Stii matale, si cu sufletu-n rai si cu pula-n cur. Cam asta-i si cu PDL-ul.

@Michidush, pai e simplu coane. Si PSD-ul si PDL-ul momentan au nevoie de ajutorul lor. PSD-ul a pus botu' accepta premier PNL. PDL-ul n-a pus. Aia e!
Da' cum face guvernarea? Cum trec marile proiecte? Cu Oprea, Iordanescu si ailalti? Nu...pen'ca nu sunt omogeni. Pen'ca nu au aceleasi viziuni. Pen'ca nu-i leaga nimic. Doar niste interese de moment.
Ma si PDL-ul si PSD-ul se bat cu caramida in piept ca au cistigat alegerile. Si vorba bancului, la ce le-a folosit?

Hai sa nu mai clamam, azi, interesul national. Deh ca-i criza. Nu tata, interes national este intotdeauna.

Am spus si in dec. 2008 o spun si acum, PNL-ul tre' sa joace o carte mare in conditiile actuale. Numai asa poate cistiga! Iar treaba asta se poate face numai impunind conditii, nu remorcindu-se la unii sau la ailalti.
Nitro001us
@Michidush
Poate ne spui tu care este viziunea lui Base... Da' nu aia cu reformarea statului, ca nu tzine.
Asta daca tot vorbim aici de viziune.
Michidush
Iar tu ca votant PNL, in ce scenariu ai avea de castigat? Cum ar fi mai bine pentru economia reala, acolo unde te lupti matale? Cu PDL minoritar si pcorn.gif cand vin sindicatele cu coktailuri Molotov?

@Nitrous....Viziunea lui Basescu este:

Avem o tara....o guvernam sau facem alta?....iar la aceasta intrebare 50,0666 au raspuns DA!
Nitro001us
QUOTE (Michidush @ Dec 16 2009, 10:03 PM) *
@Nitrous....Viziunea lui Basescu este:
Avem o tara....o guvernam sau facem alta?....iar la aceasta intrebare 50,0666 au raspuns DA!

Pai, cum? Adica io, daca nu l-am votat nu vreau sa fie guvernata tara? Si daca nu intra PNL la guv., nu se poate guverna, eventual chiar minoritar. Eu cred ca PNL face bine ca nu se "baga la guverne", avand in spate istoria lor cu Base.
bomicabomic
QUOTE (Michidush @ Dec 16 2009, 10:03 PM) *
Iar tu ca votant PNL, in ce scenariu ai avea de castigat? Cum ar fi mai bine pentru economia reala, acolo unde te lupti matale? Cu PDL minoritar si pcorn.gif cand vin sindicatele cu coktailuri Molotov?

Ma iti raspund cu o intrebare. Ce as cistiga eu ca votant PNL, daca PNL-ul ar fi la guvernare si ar avea ministerul apararii sau ministerul tineretului. Haaa...

vv
@NItro001us.... care exact e "istoria cu Base"? Ca io pot zice care e istoria lu' Base cu PNL, pana una alta Tariceanu i-a dat afara de la guvernare... guvernul Tariceanu a rezistat.

@bomica, partea imorala aici e ca PNL-ul a angajat bujetarii aia pe care tre' sa-i dea afara PDL-ul.
Da' ca sa-ti raspund cum in acelasi ton cu tine.... PDL-ul acu', daca vrea sa aiba "viitor de aur", stii ce tre' sa faca? Reforma electorala, sa gaseasca o forma de vot uninominal neproportional (majoritar, in 2 tururi sau unul singur), eventual cu niste ajustari ca sa se asigure UDMR-ul ca nu pierde din reprezentativitate (pt a trece legea fara a-si sabota partenerii de guvernare), astfel incat sa transforme scena politica intr-una in linii mari bipolara (+UDMR-ul care va fi probabil "vesnic partid-balanta", da' care pana azi nu a pretins niciodata prim-ministrul, si n-am motive sa cred ca o va face pe viitor). Asa, ar elimina "jucatorii de carti mari" din parlament, si si-ar asigura un "viitor de aur"

Ar fi bine pentru noi? Nu stiu... sincer, ma cam indoiesc. Ar fi bine pentru PDL, ca partid? O, da!. Fara indoiala. N-ar mai conta Nuti, n-ar mai conta nimic.... si-ar garanta o viitoare reprezentare de 50%+1... nu azi, nu maine, dar in cele din urma (evident, si PSD-ul ar avea odata asta, e clar.... ar alterna).

Cam asa si cu "cartea mare a PNL". Joaca pe cartea egoismului. Aia e marea lor carte, interesul meschin. Nu te avantajeaza pe tine cu nimic, decat cu placerea ca stii ca procentele PNL-ului vor creste... da' cum ti-am scris mai sus, e cu dublu tais. Ca nu se stie.

[l.e.] De ce nu a cerut PNL ministerul economiei si al finantelor, ca si conditie de intrare la guvernare? Prim-ministrul nu-l pot pretinde, nu dupa Tariceanu.... si nu au cerut nimic altceva. Cu alte cuvinte, au pus conditii care stiau din start ca nu sunt acceptabile.
Michidush
@Bomic
Nimic...dar daca PNL va avea un minister gen Economie sau Transporturi poate ai avea de castigat!

Eu cred ca stabilitatea politica in tara va veni odata cu depasirea complexului "Basescu" si cautarea unor solutii constructive. Pana una alta eu de o saptamana nu am vazut decat un singur gest de apropiere lucid la PNL....venit tocmai din partea lui Tariceanu. In rest UDMR a schimbat placa cu demnitate, ascultand vocea propriului electorat. Daca electoratul UDMR ar fi votat diferit fata de ardeleni, sunt convins ca astazi ei nu ar fi sprijinit un guvern cu componenta PDL.
bflorian
QUOTE (Iulian @ Dec 16 2009, 09:45 PM) *
atata lipsa de imaginatie si obstinatie prosteasca la niste politicieni in fruntea unei tari cu probleme majore mi se pare muuuult exagerat. ferentarismul asta generalizat o sa tina in continuare RO in rahat.

Pai cei costa pe ei?! Eventual pierd citeva (zeci) de milioane la o partida de pocker cu mize de citeva miliarde...

Parerea mea este ca trebuie sa ne asteptam la anticipate: raspindacii postanti pe siturile de stiri sunt in continuare foarte activi (deci platile merg inainte), baselu cinta "trei iezi cucuieti" cu vocea schimbata pentru amortirea electoratului suparat pe agresivitatea lui, le da pupice judecatorilor, coana Udrea s-a dat usor la fund tot pentru ca o parte din electorat nu o vede cu ochi buni. Daca si PSD-ul si PNL-ul intra in malaxorul contestarilor interne momentul pare foarte favorabil pentru base.
Nitro001us
@VV
Pai ma refer la frictiunile care au existat dupa refuzul lui Tariceanu.
Si da, conditiile au fost maximale, nu cred ca au chef de guvernare, asteapta la cotitura.
Michidush
Fereasca Dumnezeu sa faca astia anticipate!

Tara asta are nevoie de guvern, de buget pe 2010, de bugete multianuale, de investitii in autostrazi nu de lupte de partide..
Tocmai de aceea e necesara o guvernare asumata de partidele politice...ca de aia de fac 42 km/an de autostrazi si nu 200 cat ar trebui!
bomicabomic
QUOTE (vv @ Dec 16 2009, 10:31 PM) *
@bomica, partea imorala aici e ca PNL-ul a angajat bujetarii aia pe care tre' sa-i dea afara PDL-ul.

Coane, partea imorala este ca si io am angajat neste oameni si anu asta i-am dat afara! Ma ti-am mai spus, da' vad ca tot ''ca la partid'' vorbesti.
Cind iti cresc veniturile poti sa cresti si cheltuielile. Insa la fel de bine cind iti scad veniturile tre' sa scazi si cheltuielile. Asta-i filozofia economica. Indiferent ca-i la privat sau la stat.

Acu vezi matale, din gindirea economica a PDL si din descoperirile marelui Pogea, in 2009 s-a stabilit o regula. De aur. 2009 e punctul de pornire al vietii in RO.
Coane, in 2007-2008, cheltuielile cu bujetarii nu aveau cum sa fie 10% din PIB. Pen'ca daca era asa, atunci anul asta erau 15% din PIB. N-am auzit sa fi avut disponibilizari si nici micsorari de salarii. Si timp de 1 an, structura angajatilor bugetari a ramas ca cea din dec. 2008. Daca era doar 1 luna 2 mai puteam accepta greaua mostenire. Dar dupa 1 an, doar un guvern condus de Boc nu mai poate invoca greaua mostenire a guvernului anterior. Desi la cit e de prost Boc, s-ar putea sa o invoce.

Asa ca ma baieti, VV si Michidush, nu mai duceti voi grija PNL-ului. Ce face? Ce va face?...mergeti cu PDL-ul. Cu marele partid cistigator de alegeri. Da' care numa in 2009 ne-a bagat intr-o gaura de freo 30 si ceva de mld. de euri. Cam scumpa gaura, atit timp cit io vad numai insolvente, cereri de faliment, disponibilizari si nimic pozitiv.

QUOTE (Michidush @ Dec 16 2009, 11:01 PM) *
Fereasca Dumnezeu sa faca astia anticipate!
Tara asta are nevoie de guvern, de buget pe 2010, de bugete multianuale, de investitii in autostrazi nu de lupte de partide..
Tocmai de aceea e necesara o guvernare asumata de partidele politice...ca de aia de fac 42 km/an de autostrazi si nu 200 cat ar trebui!

Ba, tu de-abia acu' vezi apocalipsa? Pina acu' era lapte si miere. Acu' e cam muie.
Bre, tara asta are nevoie in primul si in primul rind de o clarificare a clasei politice pe zona de actiune. Sa stim si noi care-i stinga. Care-i dreapta. Care-i centru. Care e legionari si fascisti...etc...
Dupa treaba asta vom avea si ce zici matale. Pina atunci, vor fi petice la sac.

Coane si daca va intra PNL-ul la guvernare cu PDL si daca nu, statul tot bani pentru 42 km /5 ani de autostrada va avea(RETINE AIA 42 de km au fost facuti in 5 ani). Daca vrei autostrazi, vorbeste cu sefii da la partid, sa le dea in privat. Spune-le sa renunte la Besciu, Umbrarescu, Casuneanu...ca nu fac nimic.

LE: Ca tot ziceai ceva de transporturi care mi-ar face bine. Ei bine, afla parerea mea despre MT. E un minister care tre' sa dispara. Metrorex, CFR Marfa, SNCFR, TAROM, etc...drumuri si autostrazi tre' date la privati.
Michidush
Pai mergem io si cu VV? sau mergem toti? Ca sandramaua nu cade numai in capul nostru....

Pe Realitatea Oreste povesteste cum MISA se concentreaza in sprijinul PSD in anumite momente , si au un om puternic acolo...pe Gusa..

Frate...io imi pun un coif de staniol in cap si ma duc pe pustii.....a inebunit Romania!

A rivederci!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.