Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Viata Dupa Alegeri - 2009
Sinapse > Nous aberons, vous aberez > Sinapsa politică
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
Tetea d'Omida
paine veche si parizer cu oarecare aspect violet..daca pricepi aluzia..
madalina
QUOTE (bomicabomic @ Jan 19 2010, 06:55 PM) *
Bre, lamuriti-ma si pe mine, ca nu-s in tema cu ''flacara violeta'', doar din ce mi-a spus nevasta aseara, cum ca Miaiela a declarat ca Mirciulica a pierdut alegerile din cauza ''atacurilor energetice''.
A declarat si el treaba asta?

bomi, uite aici un rezumat al declaratiilor http://revista.presei.ro/link-stire-articol-377351.aspx

pe la mijlocul lui septembrie, cand eram la faza de stabilire a culorilor lui base intrucat era candidat independent in mod oficial, nu al PDLului, am facut mai multe propuneri de culori pentru a le folosi. Diverse combinatii de 2 sau 3 culori, fara rosu si fara galben (din motive evidente).

Una dintre propuneri a fost sa folosim aceleasi culori precum la referendumul de suspendare: bej si mov. A fost respinsa pe motiv ca e mai serios verdele.

bomicabomic
QUOTE (madalina @ Jan 20 2010, 11:01 AM) *
bomi, uite aici un rezumat al declaratiilor http://revista.presei.ro/link-stire-articol-377351.aspx

P'astea le stiu. D'aia am facut si comentariile de mai sus.
TataBobu
Bomica, cine-i duamna din poza si ce cauta in viata politica damboviteana?
vv
Ma bomica, nu tine ma. Nu poti sa o disociezi pe "miaiela" de Geoana, doar ca asa vrea muschiu' tau. Ma, nevasta e "parte integranta" din politician... ce face ea se reflecta imediat asupra lui. Nu tine, bre.... ce a declarat "miaiela, dragostea mea" e fix ca si cum ar fi declarat de Geoana. Daca Mirciulica nu a iesit pe sticla sa ne zica "imi pare rau baieti, nevasta mea are niste probleme psihiatrice din cauza stresului, nu tre' sa luati de bune ce zice ea".... se cheama "error".
Ma, e ca si cu mersu' la SOV. Tu poti sa crezi ca Geoana a fost lucrat, ca s-a dus la o relaxare mica, poti crede orice. DA' pe Geoana, il loveste direct.
La fel si cu "Miaiela". Tre' sa-si tina nevasta "sub papuc", ce pana mea de politician e daca vine nevasta sa dea declaratii in locul lui... ai vazut-o tu pe madam Basescu sau pe celebra "Nina" sa miste in front si sa explice de ce sotul lor a fost slab? Nu bre, alea ii respecta suficient incat sa stie ca sunt baieti mari si in domeniul "politica", se descurca singuri. Pana mea, Mihaiela asta e prima care vrea sa fie "prima doamna jucatoare". Si tu-mi zici ca asta nu spune nimic despre cat de prost politician e Geoana?
bomicabomic
Deci ma VV sa inteleg din ceea ce spui tu, ca daca intr-o familie, unde EL e de dreapta si EA e de stinga, ambii declarati si cunoscuti, nici EL, nici EA nu tre' sa intre in politica. Pen'ca EL e influentat de EA si invers.

Deci, la faza cu Vintu, Geoana s-a dovedit a fi un PROST. Dar si-a facut-o cu mina lui. Aia e! Acu' n-ai de unde sa stii parerea lu Miaiela. Poate i-a zis sa nu se duca si el nu si nu, Batman, Batman!

Hei lasa, cu Miaiela doamna jucatoare. Ca si Maria se vrea. Sa ne amintim episodul ''scrisoarea'' din campanie!
Gaby
Ia cititi aici:
http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010...ui-Dragnea.html
vv
ma bomica, nu te face ca nu pricepi ce zic. Maria a raspuns strict la acuzatii care o priveau personal, si in plus, as argumenta ca a avut "binecuvantarea" lu' Base. Nu te-as contrazice daca ai sustine ca punctul de vedere a lu' Maria e punctul de vedere al lui Base, da' chiar deloc nu te-as contrazice.
In schimb, tu incerci sa-mi spui acu' ca Miaiela are un punct de vedere radical diferit de a lu' barba'su, si in ciuda dorintei acestuia, iese "pe sticla" si declara ce declara DESPRE EL. Ba, daca e chiar asa, e mai grav decat faptul ca ala crede in vrajitoare, zau.... io unu nu pot zice ca am dovezi ca nu exista parapsihopupu cu ceva abilitati. Da' pot zice ca Gioana nu e politician daca:
1. Da vina pe fenomene paranormale pt. esecurile personale
2. E sub calcaiu' nevestei, si din punct de vedere politic. Adica e doar "frontend" pt parerile nevestei. Ma, daca Miaiela vrea in politica, sa intre ea nu sa-l trimita pe barba'su.

Ia exemplu de la famelia Clinton: ambii sunt politicieni, da? Da' n-ai vazut-o nici pe madama sa explice ceva (orice!) despre "cazul Monica" (in timp ce barbasu' era "under fire"), si nici pe Bill iesind la rampa sa explice el atoatestiutor de ce madama a pierdut competitia cu Obama. E vorba de un minim respect. Daca nevasta-ta nu te respecta, cum dracu' poti sa te pretinzi politician de top si sa ceri intregii tari sa te respecte?
bomicabomic
QUOTE (vv @ Jan 20 2010, 01:06 PM) *
In schimb, tu incerci sa-mi spui acu' ca Miaiela are un punct de vedere radical diferit de a lu' barba'su, si in ciuda dorintei acestuia, iese "pe sticla" si declara ce declara DESPRE EL.

Ma VV, habar n-am la ce emisiune a fost Miaiela, da' cred ca nu era una ''despre politica'', care nu se desfasoara dupa rigorile celor politice, intrebari dinainte stabilite, intrebari usoare, ridicari de mingi la fileu, etc.... Aia crede muierea. Aia declara. E mai slaba de ingeri. N-o condamn nici pe ea. Si cu atit mai mult pe el.

Sarkozy o fi un om politic sau nu? Tu ce zici? Nu de alta dar Bruni a facut niste declaratii, destul de interesante de-a lungul vremii si cam incomode pentru Sarko.
vv
Ma, la faza cu Carla Bruni, io-ti zic sincer: NU!
Da' macar, ala a luat-o de "pipiţă" pe Bruni, asta il mai scapa. Pot intelege, e frumoasa da' proasta, omu' o tine de poster, si alege sa traiasca cu consecintele.
Problema e ca in famelia Gioana, treaba nu sta deloc asa. Iaca, iti dau un citat din yours truly, Mircea P. Geoana
Cu toate că pe hârtie eu eram ambasadorul României, Mihaela mi-a devenit un partener de încredere, care, în anumite situaţii, a reprezentat ţara cu mai mult succes decât mine, cu un fler pe care eu nu pot spera să îl am vreodată

Mdeci?
PeSe. Daca nu ma insel, Sarkozy a luat-o pe Bruni dupa ce a fost ales presedinte. E de discutat in ce masura ar fi fost ales, daca "beneficia" de sprijinul ei, in alegeri.
Mache
Mai, voi ati vazut link-ul de mai sus, postat de Gaby? d.gif Eu astept dezbateri despre poza cu mainile. E trucata sau nu? trucaj mai buna ca in filmuletul cu matrozul? E mai tare rochia rosie decat flacara violeta? hmm.gif
miki
Altceva s-ar putea intari! In nici un caz rochita!
bomicabomic
QUOTE (vv @ Jan 20 2010, 03:21 PM) *
Ma, la faza cu Carla Bruni, io-ti zic sincer: NU!
Da' macar, ala a luat-o de "pipiţă" pe Bruni, asta il mai scapa.
PeSe. Daca nu ma insel, Sarkozy a luat-o pe Bruni dupa ce a fost ales presedinte. E de discutat in ce masura ar fi fost ales, daca "beneficia" de sprijinul ei, in alegeri.

Ma VV io nu ma refer la faptul ca a luat-o de ''pipita''. Ca poate nu e. Ma refer la declaratiile Primei Doamne din Franta.

- reflexele mele ''epidermice'' sunt de stinga. (Epidermic venea de la legea testarii ADN a imigrantilor. Lege a guvernului Sarkozy).
- francezii sunt niste patetici, prost dispusi si negativi
- Nicolas este un om politic, Berlusconi nu. Fiecare cu meseria sa.
- vreau un barbat care detine puterea nucleara

QUOTE (Mache @ Jan 20 2010, 03:45 PM) *
Eu astept dezbateri despre poza cu mainile. E trucata sau nu?

Din cite bag de seama, faza a fost prinsa LIVE. Zic io ca daca era asa, se faceau ''furouri'' din prima zi.
http://www.inpolitics.ro/cine-ii-pune-mina...-art50197.aspx#
vv
Ma bomica, sa recapitulam ce am sustinut eu, ca deviezi rau.
1. Nu este tolerabil ca intr-o familie prezidentiala (=politicieni la cel mai inalt nivel), UNITA, nevasta (i.e. consoarta/consortul) sa vorbeasca IN NUMELE SOTULUI despre "ce simte"/"de ce a facut ce a facut" - i.e. sa dea explicatii, dezvinovatiri, etc. Indiferent daca o face la "Teo Show" sau la "Recursul Etapei". Ceea ce spune nevasta se prezuma a fi adevarat, e ca o declaratie data de sot.... i.e. de insusi politician. Daca nevasta zice "barbatu-meu crede in vrajitoare", nu poate fi dezvinovatit el cu textul "nu el a zis", decat daca se delimiteaza clar de ea (nu de declaratiile ei!).
Acu', mai e cazul "Carla Bruni", pe care bati tu saua. Noah, asta e un pic special, dar:
A. Sarkozy ar fi pierdut cu brio pe mana lu' Bruni. Deci, da, daca si-o tragea pe Bruni in poza inainte de alegeri, si aia baga declaratii cu francezii si Berlusconi, pierdea detasat si aparea a fi la fel de "prostanac" ca si Gioana. Singurul lucru care l-a salvat e faptul ca s-a casatorit cu ea dupa alegeri.
B. Spre deosebire de Geoana (si de aproape orice alt politician-presedinte - caci dupa cum am zis, publicu' nu prea voteaza cu "Carle Bruni"), Sarkozy si-a permis sa aiba o nevasta gen "pipiţă". Asta e in mod clar imaginea pe care o proiecteaza, "stau cu ea ca e frumoasa", nu retin sa se fi aratat vreodata impresionat de inteligenta ei, sau sa exprime ajutorul nepretuit pe care i l-a dat Carla in politica. Asta e modul lui Sarkozy de a se delimita de Bruni, asa poate sa dea ochii cu Berlusconi.... ii zice "hai ba nu te supara, e si ea o proasta, ce vrei, ai si tu de-astea destule.... stii ca io nu cred ce zice ea". Da' repet, e exceptia, e singurul caz de politican care poate face asta, si poate doar din cauza ca si-a ales/schimbat nevasta dupa alegeri.

2. Una din calitatile de capatai ale unui politician (poate cea mai importanta) tre' sa fie responsabilitatea... sa-si asume actiunile sale. Daca nu face asta, e o nulitate. O sa dau exemplu de "politician crestin", ca asta e mai "acceptabil social". Pe mine nu ma intereseaza ca el e credincios, foarte bine, e de aplaudat, sa se duca la slujbe, sa mearga la duhovnicul Vasile... I don't really care. Orice crede el ca-l ajuta. Ma, da cand o zbarceste, sa nu o dea cotita cu "Vasile m-a pus" si "e din cauza ca mi-au facut dujmanii o slujba de afurisenie".... nu frate, sa fie barbat si sa zica "am gresit", macar atat. Aici Geoana fail-eaza masiv... el inca mai cauta explicatii in afara lui pentru "de ce a pierdut". Nu-mi pasa nici macar ca nu a declarat la TV cu gura lui, imi ajunge sa stiu (via Mihaela) ca "altcineva" e de vina.
vv
Si ON-TOPIC: io unu' is curios daca Omida mai e inca de parere ca bursa reflecta fidel actiunile politicienilor/cat de bun e guvernul: laugh.gif
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...i-activelor.htm

(sau reflecta asta doar la nivel de ora/minut, nu si pe perioade mai lungi de timp? huh.gif )
bomicabomic
Bai VV ca sa concluzionam si sa n-ardem gazul de pomana. Omul politic ca si omul de rind este raspunzator numai si numai de faptele, opiniile si declaratiile lui. Ca tu ai gasit alte criterii e treaba ta.
Iar Geoana poate fi judecat si catalogat dupa multe opinii si declaratii proprii. Nu dupa ceea ce spune nevasta sau mai nou ce face nevasta.
---
Cit priveste Bruni (asta este un exemplu contemporan) gresesti nitzel abordarea. ''Am incredere in tine, fa ce vrei'', ca asta zise Sarko. Si pa pariu ca Sarko va mai lua un mandat, chiar daca in opinia primei doamne, francezii sunt prost dispusi si negativi.
Da' deh e si-o mare diferenta intre electoratul francez si cel roman. Mare de tot.

madalina
QUOTE (Mache @ Jan 20 2010, 03:45 PM) *
Mai, voi ati vazut link-ul de mai sus, postat de Gaby? d.gif Eu astept dezbateri despre poza cu mainile. E trucata sau nu? trucaj mai buna ca in filmuletul cu matrozul? E mai tare rochia rosie decat flacara violeta? hmm.gif

s-a scris despre asta inca de atunci: http://www.inpolitics.ro/cine-ii-pune-mina...a-art50197.aspx

insa au fost alte subiecte comentate, plus ca in conditiile in care majoritatea presei il sustinea pe geoana, nu dadea bine imaginea de sot incornorat...
bomicabomic
Reformarea statului, varianta moderna.
mil
in sfarsit unu' basepupu care are simtul ridicolului, in ior feis voxpublica:

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6834136...dor-manolea.htm
bomicabomic
Hehe. Au si nemtii oligarhii lor. Ai dreac, liberali corupti.

De citit si comentariile. 'S pa jos...
miki
Eh... liberalii tot liberali.... Chiar daca-s nemti tongue.gif
vv
A dreacu' agentii de rating PDListe, cum scad ele ratingu' pe vremea guvernarilor geniale si le cresc pe vremea guvernarilor dezastruoase... cre'ca e vorba de o conspiratie mondiala menita sa-i confuzeze de tot pe romani:
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...iva-stabila.htm

Baaa.... astia nu urmaresc bursa televiziunile, sa vada si ei ce dezastru a lovit tara de la realegerea lu' Basexu? oare.gif
Nitro001us
Ma, mie mi se pare ca-i pe pile de la FMI. kaching.gif
Mache
VV-ule, azi l-am auzit pe premier spunandu-ne, inca o data, ca vom avea o creste de 1,3%. Dar... mai asa... spre sfarsitul anului. Pana atunci...
miki
Scadem vreo 2-3%....
Ca sa avem de unde creste biggrin.gif
mil
in sfarsit incepe sa crape pe la incheieturi propaganda Boc. Aia 43 de km de pe A3 nu au fost platiti pe jumatate...si anul asta cancicus pe autostrada transilvania:
http://www.realitatea.net/dorina-tiron--nu...nia_698481.html

mil
Extrase din “Masca de fiere”, aparuta in 2000, si “Incet, spre Europa. Interviu cu Vladimir Tismaneanu”, aparuta in acelasi an sub semnatura lui Mircea Mihaies.

“Ilustrata superlativ de cazul Basescu, in care orgoliile mitocanesti, interesele de gasca, proasta crestere, incompetenta si nerusinarea isi dau gratios mana, viata politica de la noi pare, tot mai mult, o afacere intre mafioti. Clientelismul generalizat, teama pierderii privilegiilor (de la cele marunte la cele inimaginabil de mari), reflexele totalitare fac din Romania o tara in care normalitatea e tot mai mult exceptia, si nu regula”.
“As fi extrem de curios sa vad ce se intampla cu partidele care, in acest moment, au cazut la mijloc, intre aceste extreme, precum Partidul Democrat. E un partid nascut din scandal si care s-a ilustrat, in ultimii ani, exclusiv in aceasta directie. Chiar acum i se aduc lui Petre Roman acuzatii cum ca e un dictator absolut. Asa cum il percep eu, domnul Roman e mai degraba interesat sa-si atinga scopurile in perfecta liniste, miscand piesele in afara scenei. Or, oamenii pe care se sprijina, Basescu si Berceanu in primul rand, sunt mult mai rudimentari”.

“PD a fost de fiecare data eroul, daca nu chiar initiatorul crizelor din coalitie”.

“Sunt departe de a impartasi simpatia multora dintre gazetari fata de fostul capitan de vapor ajuns multiplu ministru. N-am apreciat niciodata umorul lui cam grosolan, smecheria unsuroasa a superiorului care se bate pe burta cu subordonatii. Nu cred nici in marile lui calitati manageriale, pentru simplul motiv ca prezenta in acelasi minister, in urma cu cinci ani, n-a depasit in consecinte trecerea gastei prin apa”.

“(…) E surprinzator ca dl. Constantinescu nu i-a inclus in lista invingatorilor sai si pe oamenii lui Roman. Nu stiu si n-am cum sa aflu in ce masura P.D.-ul corespunde portretului-robot al celor invocati de presedinte. Nu stiu, cu alte cuvinte, daca ei sunt securisti sau comunisti. Tot ce stiu e ca se comporta de parca ar apartine categoriilor aduse in discutie! Rapacitatea impinsa dincolo de orice limita, duritatea si badarania agresiva cu care isi apara privilegiile, functiile si fotoliile sunt de pura extractie comunista. Ele n-au de-a face cu democratia exact cum discursul pigmentat cu pilde marinaresti al d-lui Basescu n-are de-a face cu cultura!”

“Si-a facut guresul domn Basescu auzita vocea de stentor in vreo sedinta de guvern? A atras el atentia asupra starii soselelor, a liniilor de cale ferata, a pistelor aeroporturilor? Nici vorba! Domnia-sa avea pregatit, inca de acum un an, inca de acum doi si de cand se stie ministru, raspunsul-ghilotina: nu avem bani! Pai daca nu are bani, de ce mai sta in fotoliul de ministru? Ce nevoie mai e de un minister fara bani? Doar pentru a le da de lucru soferilor si mecanicilor de la intretinerea limuzinelor ministeriale?”

“Nesimtirea lui Basescu and comp. va atinge dimensiuni tropicale, acum, dupa ce ultimul ghimpe ce le statea in cale a fost smuls. Stiindu-se intangibili, santajand cu nerusinare carpele de la guvernare, ei isi vor da, cu inca mai multa agresivitate, arama pe fata”.

“Sper, de asemenea, ca ofiterilor implicati le-a mai ramas atata onoare incat sa-l dea pe fosta sluga a lui Iliescu in judecata!”

“Ziarele de saptamana trecuta au adus doua stiri socante. Abia inscaunat la Primaria Bucurestiului, dl. Basescu a anuntat ritos ca nu va parasi locuinta ce i s-a pus la dispozitie pe cand era demnitar al statului decat prin evacuare! Frumoase moravuri, frumoase cuvinte! Dl. Basescu (de neuitat pentru mine prin ignoranta sa admirabila in desavarsirea ei: ajuns, nu se stie cum, la o receptie data in primavara lui 1997 in cinstea lui Adam Michnik la Vox Maris-ul din Piata Victoriei, oarecum buimac sa descopere atatea celebritati, marinarul-ministru l-a abordat pe un faimos critic literar: “Dar cine e asta de a venit atata lume?!” Strafulgerandu-l cu binecunoscuta-i privire ironica, acesta l-a persiflat: “Dom’ Traian, azi nu dau meditatii pe gratis!”), domnul Basescu, asadar, intelege sa se bucure de toate avantajele pozitiei actuale, dar sa nu renunte la nici una din cele trecute! Un model ce a facut, face si va face prozeliti!”.
mil
Pentru completarea viziunii 2000 a lui Mihaies, MARIUS OPREA: Interviu de Eugen Istodor | 08 Ianuarie 2008

"
Completarile dintre paranteze se impun logic, pentru intelegerea sensurilor depline ale cuvintelor/ideilor exprimate colocvial in acest interviu.
Nota mea, J.I.P.]

http://www.catavencu.ro/intern/interviu/ma...munistii_2.html

Marius Oprea - Consilier al Prim-Ministrului Romaniei pe probleme de securitate nationala;
Membru al Comisiei ''Tismaneanu'',
Presedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania,
Marius Oprea este de profesie anticomunist. Fisa lui de post: tinarul vinator de comunisti.

Sesizari penale inaintate Parchetului pentru 300 de fosti comunisti

Reporter: Ai ce ai cu comunistii!
Marius Oprea: Orice om sanatos la cap trebuie sa aiba ceva cu comunistii!
Reporter: Cu tata, cu mama, ce sa ai?
M.O.: Gindeste-te citi ani din viata ne-au mincat [comunistii]!

Rep.: Lumea [de azi] e pe [afaceri] imobiliare, pe Bursa!
M.O.: E drept, aceasta
lupta poate fi considerata lupta impotriva parintilor nostri. Cum poti sa accepti un om daca el nici macar nu-si cere scuze pentru ceea ce a facut? Or, noi sintem in situatia in care eu nu stiu sa fi venit vreun securist, vreun comunist si sa spuna: "Am dus o viata de rahat, toata viata mea am dat cu bastonul in oameni nevinovati“.

Rep.: In loc sa stai ingropat in crimele comunistilor, [ai putea sa] bagi un ban in paminturi, in imobiliare.
M.O.:Nu am talentul asta, din pacate! Sint cel mai comunist dintre capitalisti. Am observat ce se intimpla: comunismul s-a privatizat. Ideologia a disparut, unitatea partidului [comunist] a disparut,
dar fostii comunisti si securisti cultiva aceleasi idei in straturile adinci ale societatii, in familiile lor. Ei sint in banci, in afaceri imobiliare, in afacerile profitabile. Dai deoparte poleiala asta a societatii si dai de un securist, dai de o conserva [comunista]. Stringind tot mai multe date pe tema asta, din domeniul comunismului, am senzatia ca ne imbolnavim de teoria conspiratiei.
Lupta impotriva comunismului trebuie dusa pina la capat, mai ales acum, cind avem Raportul Comisiei Prezidentiale "Tismaneanu". Recomandarile Comisiei sint clare, iar Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania continua investigatiile Raportului "Tismaneanu", cauta solutii pentru despagubirea in cadre legale a victimelor comunismului.

Rep.: Ati descoperit ceva in plus?
M.O.: Oho! Am facut sesizari penale in legatura cu peste 300 de persoane. Unde-i gasim [in arhive], documentam ceea ce a savirsit omul in numele comunismului si mergem la Parchetul Militar, fiindca majoritatea [securistilor, procuroritlor si judecatorilor militari si militienilor] sint foste cadre militare. Caz recent, cei care l-au ajutat pe [teroristul] Carlos Sacalul in operatiunea impotriva Europei Libere. Aici e vorba [de implicarea si a] cinci fosti diplomati [ai Romaniei]. Am cerut detalii de la SRI, SIE, Ministerul de Externe. Culmea este, uite cazul lui Ion Constantin,[ofiter acoperit al DIE aflat inca la post, in diplomatie] ca acesti oameni nu exista. Or, Ticu Dumitrescu [secretar de stat la CNSAS] si cu mine am fost intimpinati la scara avionului de diplomatul Ion Constantin, la Varsovia.
[Acesti cinci diplomati romani] au fost expulzati pentru terorism din Bonn, Germania, dupa operatiunea [terorista criminala] a lui Carlos. Nu au fost arestati fiindca aveau imunitate diplomatica. Unde-i gasesti acum? Unul, Mihoc, este la compania British Petroleum. Serviciile secrete [ale Romaniei de azi] de aici ne-au spus ca ei, [ofiterii romani acoperiti incriminati de procuratura din Germania] nu exista, fiindca ei au fost pastrati ca ofiteri acoperiti. Au fost tolerati chiar de catre serviciile secrete ale Romaniei de acum, desi ei au fost expulzati [de statul federal german].

Rep.: Acum sint onorabili.

M.O.: Da. Am intilnit la multe reprezentante comerciale [ale cunor companii occidentale] securisti dupa Revolutie. Pai, ei tineau in mina tot Comertul Exterior al tarii. Ei stiau si stiu in ce
conturi mergea plus-produsul. Ei au stiut la cine sa apeleze spre a-si deschide afacerile de dupa Revolutie. Cei din Occident la ei au apelat, e si firesc, pe ei ii cunosteau.

Rep.: In rest?
M.O.: In rest, unele lucruri sint amuzante, altele tragice. Sa incep cu cele tragice. Mergem, in baza informatiilor noastre, sa dezgropam morti, sa descoperim unchi, frati ingropati dupa executii sumare. Ne-am trezit o data cu o babuta de peste 80 de ani care ne spunea cu lacrimi siroind pe fata ca ala e fratele ei Vasile, impuscat la 17 ani [de securitate]. Astea sint scenele si astea sint produsul unei chestii logice indicate de Parchet. "Nu puteti vorbi de crima daca nu aveti proba materiala a crimei, mortul". Bun, vreti morti? Am inceput in baza informatiilor sa cautam. Am angajat un arheolog, profesionist in necropole, solicitam un medic legist si un procuror, deci avind toate procedurile indeplinite, si dezgropam morti, ii dezgropam pe acesti anonimi, nu? Anonimi care vorbesc de dincolo de mormint. Nimeni nu s-a gindit la tragedia acestor oameni simpli, ridicati in toiul noptii de acasa si impuscati la capul satului fara judecata. Familiile lor dupa aceea s-au risipit, au trait cosmarul cunoscut. L-au lichidat pe tata, mama a fost trimisa la [munca silnica la] Canal, copiii bagati in orfelinate. Mii si mii de cazuri din astea.

Rep.: De ce i-au impuscat?
M.O.: Cel mai recent caz, cel din Bistrita, [doi tineri] au fost impuscati in mod absurd: s-au sustras prezentarii [imediate] la serviciul militar. Au fost chemati inainte de Anul Nou si au zis ca vor sa faca Craciunul si Pastele si apoi se duc. Doi pustani. Si au trait pe la stina. Cind au coborit cu oile, un consatean, un pustan ca ei, i-a turnat. Pustanul turnator a facut parte din plutonul de executie. El, cica, l-ar fi impuscat pe acel Vasile de care am povestit, Vasile neavind alta vina decit ca i-a adapostit pe prietenii chemati la armata. Astea sint povestile si e straniu si trist cum ele sint considerate acum ca fiind prescrise, ca fiind unele ordinare. Or, crimele astea multe, nu izolate si intimplatoare, pot fi considerate drept crime impotriva omenirii, savirsite pe timp de pace de o armata, fara o ratiune penala, fara judecata. Nu le placeau ochisorii tai. Ce sa mai spun de colectivizare… In sate nu se statea la coada ca sa-ti predai pamintul, au fost sate in pragul revoltei puse la respect prin executie.

Rep.: Procurorii merg acum mai degraba dupa Elodia, prin funduri de ripa, decit dupa tine sa scoti ciolanele unui anticomunist.
M.O.: Cu banii folositi pentru gasirea Elodiei, toti urmasii celor executati ar fi avut o pensie onorabila pe un an de zile.
Sint si parti amuzante… si ceea ce ma reconforteaza este faptul ca avem, aici la institut, o echipa tinara…

"Europa vrea sa stie cu cine are de a face"

Rep.: Te impusca comunistii, daca-i rascolesti, oriciti tineri ai avea in jur.
M.O.: Ma bazez pe faptul ca, pina si cind a fost interesul mare al lui Ceausescu in distrugerea Europei Libere, securistii nu au actionat in mod direct. L-au trimis pe [agentul/informatorul] "Laurentiu" Balaceanu-Stolnici sa faca o harta [acasa la redactorii Europei LIbere]… Chiar si dupa ce au avut toate datele [Securitatea/DIE] nu au actionat direct [ci angajind executanti teroristi straini/arabi.]
Bun, cind te cheama la ei acasa [la sediul DSS] actioneaza altfel. Ma bazez insa la fel de mult pe faptul ca sint mai cunoscut in strainatate decit aici. Se acrediteaza ideea ca Europa nu mai e interesata de problema asta a comunismului. Fals! Demersurile Institutului sint privite cu mare interes si sint asteptate rezultatele.

Rep.: Chiar? Europa/Comisia U.E. pune stegulete Romaniei pe APIA, pe Justitie, dar mortii astia par a fi a doua oara ingropati de Europa.
M.O.: Daca noi nu discutam cit ar trebui, nu inseamna ca preocuparea lor nu exista. Europa vrea sa stie cu cine discuta, e derutant sa consideri un roman onorabil si apoi sa fie dat in vileag ca un turnator de duzina. Priveste cazul Stolojan. El numai la popularii lui Boc putea merge. Chiar asa, contabilul conturilor lui Ceausescu, mare liberal, in grupul popular/crestin-democrat al Parlamentului European?

Rep.: Cum e povestea [academicianului suspendat] Stolnici/"Laurentiu"?
M.O.: Jalnica. Stolnici a luat pozitie pe site-ul Academiei Romane si a declarat ca redactorii Europei Libere Georgescu si N.C. Munteanu sint "agentii Securitatii noastre", adica ai Securitatii lui. Academia Romana a pus pe site-ul ei [acest drept la replica dat de Stolnici, lider al Adunarii Nationale Bisericesti a B.O.R.], este civilmente responsabila.

Rep.: N.C. Munteanu, cinci secunde, a gresit si el?
M.O.: Pai, raportarile lui N.C. Munteanu sint false. Varul lui i-a facut dosar fals. Tot dosarul este fals. E unul facut la norma. Varul lui, lucratorul Securitatii care i-a facut dosarul, a declarat singur asta.

Rep.: De ce esti [acreditat] pe linga premierul Tariceanu si nu pe linga presedintele Basescu?
M.O.: Chiar daca a tinut spatele Raportului "Tismaneanu", Basescu ramine un om al sistemului [comunist/securist].
Rep.: De ce a facut-o?
M.O.: Din ratiuni politice. Toata intelighentia romana a trecut de partea lui dupa asumarea Raportului 'Tismaneanu'.. De ce? Eu am fost [anterior infiintarii Comisiei de Investigare a Crimelor Comunismului] de trei ori la Palatul Cotroceni pentru a-l determina pe Basescu sa faca acest pas. Mi se transmitea prin [consilierul prezidential] Claudiu Saftoiu ca presedintele Basescu nu e interesat de asa ceva, fiindca "el a dus-o bine sub comunism, avea blugi, bani/valuta, casete video". Ceea ce spun e un citat. Martorul meu este Radu Ioanid de la Muzeul Holocaustului. Dupa ce am auzit acest raspuns, am mers la Tariceanu. Prim-ministrul a fost convins in doua minute. "De ce v-ati decis asa repede?“, l-am intrebat. "Ba, Mariuse, nici membru de partid [al PCR] nu am apucat sa fiu.“

Rep.: Tat-su vitreg [deputatul PNL Dan Amadeo-Lazaresu] a turnat [la SECU].
M.O.: Habar nu a avut ce a facut tat-su vitreg si nu-l putem judeca pe el pentru ce a facut tat-su vitreg.

Rep.: Basescu nu are [tata cunoscut].
M.O.: Basescu si Iliescu fac parte din aceeasi categorie ciudata de personaje politice. Ei nu par ingrijorati de stergerea trecutului lor de catre cineva.
Rep.: De ce esti veninos cu Basescu?
M.O.: Cum sa nu fiu? Basescu a avut dosar [de securitate]. Dovada? Procesul-verbal prin care se transfera acesta dintr-o parte in alta [de la DIA-MAN la MAI-DSS]. Un om caruia i-a disparut dosarul [de agent al Securitatii]poate fi descoperit dupa documente auxiliare, documente ce pot fi gasite in dosarele altora. Nu cred in schimbarile radicale, in schimbarea unui om, chiar daca Basescu a citit Raportul "Tismaneanu“. Eu cred in povestea aia cu lupul, blana si naravul. Cred ca momentul in care Basescu a inteles forta publica a demersului anti-comunist [declansat de altii], a fost huiduiala aplicata la CNSAS de catre militantii Partidului Romania Mare. Basescu venise acolo sa-l sustina pe [judecatorul comunist] Turianu. Turianu? El este omul care a bagat in lege sintagma "politie politica“, sintagma care creeaza atitea probleme.

"Politie politica? Nu! Abuzuri contra drepturilor omului"

Rep.: Care e termenul potrivit?
M.O.: Ar trebui sa se vorbeasca de abuzuri impotriva libertatii si drepturilor omului.

Rep.: Tariceanu e cu smecherii si oamenii cu bani.
M.O.: Eu nu sint cu bani. Basescu e fascinant fiindca se poate cala pe orice, se face agreabil mereu. Tariceanu are staif, nu poate sa fie in multe luntri, iti da distanta. Tariceanu pricepe repede.
Rep.: Nu-i arogant?
M.O.: Nu.
Rep.: Spune glume?
M.O.: O, sigur. Nu e tifnos.
Rep.: Bea cafele?
M.O.: Nu, ceai de fructe. In PNL e o problema si-n acelasi timp e de admirat pentru asta. E prea mare democratia. O sedinta poate dura si cinci ore. Nu exista nici un fel de retinere.
Priveste insa la noua formatiune de centru-dreapta [PD-L]. Ce au de discutat niste lideri a caror decizie nu e data de ei, ci de presedintele Basescu? Partidul asta e infiintat ca la PCR. Se da o hotarire peste noapte si toti se incoloneaza. E evident ca acesti oameni au mentalitatea de atunci.

"Basescu e ca ei!"

Rep.: Cum se vede tara de sus? Cum e poporul?
M.O.: Nu pe mine trebuie sa ma intrebi cum se vede tara de la Guvern. Eu ori sint pe teren dupa dezgropat morti, ori urmaresc vechi comunisti.

Rep.: De ce Basescu e agreat de serviciile secrete, de ce le promoveaza legile?
M.O.: De ce? Fiindca e ca ei. Pai, el spune ca nu mai sint oameni din vechiul sistem in actualele servicii secrete, or eu ii gasesc colaboratorii, ii stiu…un sef de la STS, de exemplu, tip care a intocmit dosare radioamatorilor pe vremea lui Ceausescu. Astia sint oamenii [lui Basescu]. Astia sint oameni incapabili sa asculte de democratie. Presedintele spune [cu cinism] ca el lupta impotriva fostului regim cind el a ridicat in grad ofiteri de informatii pentru 25 de ani de activitate. Scade, vezi, de cind lucreaza astia? Iar legile [noi, democrate ale] serviciilor secrete zac in Parlament in dezbateri infinite si in lobby-uri de te crucesti pe care le fac tot "baietii“. Altfel, fara amendamentele lor, ar fi obligati sa se profesionalizeze.
Priveste fuga lui Hayssam. Asta e profesionalism [in activitatea serviciilor secrete ale Romaniei]? Pai, ce sa-ti spun despre profesionalismul lor? Ca au achizitionat masini de la o firma a lui Hayssam/[teroristul nr.1 al Romaniei? A dracului coincidenta! Cine a condus practic comisia de la Cotroceni a lui Basescu privind legile serviciilor? Rogojanu, fostul sef de cabinet al lui Iulian Vlad, ultimul sef al Securitatii lui Ceausescu. Nu-ti spune nimic?

Rep.: Ce munca ai si tu…
M.O.: Multi imi spun: "Ce treaba ai cu ei?".
E, ia vilele de pe strada asta. Vezi cine le-a ridicat, ce grad [militar] avea inainte. Daca ei au facut bani cinstiti, inseamna ca noi doi stam fata in fata si frecam menta."
mil
vv, monser...hai ca sunt sincer, nu credeam...Dar NU CREDEAM ca Base sa creada in asa hal in flacara violeta astfel incat sa inlocuiasca fondul oficial al stemei statului (definit albastru in constitutie) pe mov. Aici sa nu imi spui ca asa e trendu in 2009, ca nenea tre sa apere constitutia si asta cu stema e articol de constitutie. Tare nene...eroul neamului...in gura lu' ezotericu de Hrebe nene...

http://www.catavencu.ro/daca_e_joi_e_flaca...olet-12501.html

Ashule...pe Manolea tre sa il scrii in careu stampilat acolea...cu flama violeta la stema.
vv
Mil, ma scuzi, da' cazi in derizoriu, zau. Las-o dracului, ca exista un milion de alte explicatii posibile....
Si BTW, al al nu e violet, e purpuriu. tongue.gif
mil
purpuriu??? deci ce sa zic...qed

Bai, revin...nu numai fundalul, dar si interiorul e violetit, tot albastru din stema oficiala e violet, avand in vedere ca aceste culori sunt identice cu cele din steagul national (asta e ideea de baza) propun ca steagul in viunea presedentiei sa fie violet, galben si rosu...
Iulian
QUOTE (vv @ Feb 9 2010, 10:06 AM) *
Mil, ma scuzi, da' cazi in derizoriu, zau. Las-o dracului, ca exista un milion de alte explicatii posibile....
Si BTW, al al nu e violet, e purpuriu. tongue.gif

cred ca isi pierde mintile... purpuriu, violet a dat-o in maglavitism...
mil
Ca tot vorbeam de MArius Oprea...aveti curaju sa cititi ce pateste, astia de erati cu huo comunistii ?

"Jocurile tîmpe pentru putere, jenantul joc de-a „Dă-l în mă-sa, nu-i de-al nostru“ au dus la blocarea muncii lui Marius Oprea. Numit de Tăriceanu în postul de preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR), Marius Oprea s-a pus pe adus dovezi clare, ferme în favoarea Raportului "Tismăneanu". A dezgropat morţi băgaţi de comunişti în pămînt.
Acum nu mai e bun. Că-i al PNL. Nobelul Hertei Müller a fost singurul care-a dat un bobîrnac perechii Băs-Băsescu, preşedinte-premier. Da, Băs-Băsescu nu ne mai strînge morţii băgaţi în pămînt de securişti, de laşitatea părinţilor noştri, de tăcerea noastră, de indiferenţa tuturor.Nu, ei vor să-şi pună mistreţii, să bage sub preş un „ins cu coaie“, unul dintre puţinii."

...
Rep: Tismăneanu îţi vrea capul?
M.O.: Doar capul? Tot! Gîtlejul, maţele! Actualul partid cică popular, dacă ar putea, m-ar diseca şi mi-ar pune organele în expoziţie. Asta ar face, doar că eu le ofer gata altă expoziţie cu lucruri descoperite în morminte. Mi-am băgat mîna prin coastele unei victime şi i-am luat nasturii. Sau gloanţele din ţeastă. N-o să treacă nimeni prin ce am trecut noi. N-o să facă nimeni nimic din ceea ce facem noi cu Institutul. Nu mi-e frică de ceea ce mi se coace. Nu mi-e frică nici de căcaţii de comunişti, nici de căcaţii ăştia de la putere.

Rep.: Dar de ce nu te lasă-n pace? Vor salariul tău?
M.O.: Stai puţin. Institutul nu e bugetofag deloc. Eu am patruzeci de milioane.

Rep.: Eşti prost că stai pe banii ăştia.
M.O.: Da, asta mi-e crucea! Îi deranjează că eu reuşesc încet-încet să aduc dovezi privind condamnarea comunismului. Duc procurorilor morţi în saci de rafie, iar ei îmi dau NUP-uri. Că zic că s-a prescris. Ştii cum era? Omul era luat de acasă, împuşcat în pădure. Familia risipită la Canal. Ce e ecuaţia asta? Omor cu NUP."

integral aici
http://www.catavencu.ro/marius_oprea_nu_mi...tere-12535.html
mil
ii de coma hotnews:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-690564...lang-emotie.htm

in primul rand titlul tendentios pus de Dan Tapalaga, muie mah, si aici reproduc un comentariu bine simtit care a primit imediat zece voturi negative si un care il sustine

in al doilea rand oranjgutanii care dau minusuri si ii reproseaza lui Oprea ca e antiBase si ca e bine ca il da afara.

"

1) Dane, cam exagerezi (Vineri, 12 februarie 2010, 17:04)

Tim [anonim]
Nu prea inteleg Dane pozitia ta. Titlul parca e cam tendentios...E adevarat ca Oprea a fost pus politic DAR pana la urma Institutul a avansat in condamnarea comunismului prin actiuni. Nu s-a ocupat doar de condamnarea lui teoretica asa cum a facut Base ca apoi sa defileze pe scena cu diversi militieni gen Netoiu...Din pacate cu condamnarea aceea teoretica a fraierit pe multi...In fine, ma asteptam la o pozitie clara nu ambigua + un titlu de 2 lei...

2) Condamnare teoretica (Vineri, 12 februarie 2010, 17:40)

Luk [utilizator] i-a raspuns lui Tim
Eu zic ca era necesara condamnarea comunismului, asa cum s-a facut.
Cred ca ar trebui facut mai mult si mai cred ca cei care se ocupa de asta ar trebui sa fie destul de ocupati cu munca lor (in fond, am avut 45 de ani de comunism). Asta inseamna ca n-au timp sa faca biografii presedintilor, iar daca o fac, incep de la Ion Iliescu (acest Luceafar al comunismului romanesc cu fata umana).

In ceea ce priveste "confiscarea politica a muncii pe care am facut-o noi la institut", nu prea inteleg cum merge treaba?! E institutul lor personal? Au muncit in timpul liber ori pe banii lor acolo?

Oamenii astia sunt platiti din bugetul nostru, rezultatele muncii lor fiind ale institutului, nu invers.

Eu, sa fiu in locul domnului Oprea mi-as da demisia si m-as apuca sa fac treaba asta pe banii unor sponsori. Daca esti bun, esti bun!

Altfel, e doar gargara de functionar temator de pierderea scaunului (mioritic ori ba)!

3) Auzi tataie...ma lasi? (Vineri, 12 februarie 2010, 19:21)

Tim [anonim] i-a raspuns lui Luk
Mai nea Luk, daca zici ca era necesara, foarte bine. Dar ce te deranjeaza daca omul face si altceva in timpul liber? Nu are voie sa puna in discutie conlucrarea perfecta dintre nea Base si Securitate? Mai bine te-ai sesiza ca din banul nostru platesti aiurea sute de securisti in loc sa te sesizezi in cazul asta. Mai baieti, daca tot ati votat prost si vedeti acum ce jale face boc din tara, macar nu-l mai lingeti in fund pe flacaroiul violet. Sau ma rog, daca v-a luat comunismul de fraieri vad ca asa ramaneti...
Imi pare rau Dane ca te apara indivizi din astia cu limba in fundul altora...nu meriti asta... "

Io nu cred ca mai sunt postaci platiti la ora asta...deci nu pot fi decat securisti vechi si urmasi de securisti, care comenteaza din pasiune...Cat pentru Oprea, sa ramana nene si sa sape, daca cu CNSAS au aranjat traba si a devenit beningn, macar cu oasele in sac de rafie si cu cheletul zdrobit in punga, nu se mai poate sustine contrariul.
vv
In afara de titlu care, tendentios sau nu, e perfect adevarat (poti sa-mi zici un lucru fals din el?), ce anume e asa nasol in articolu' lui Tapalaga? huh.gif
mil
Ei nu nene, ca titlul asta jigneste...inaite sa fie liberal Oprea e istoric, arheolog si dezgropatorul a sute de schelete ucise la marginea padurii si n mlastini...e un profesionist. Decat s aii spui peiorativ "liberalul" mai bine nu spuneau nimic.

A fost pus politic pentru ca Base nu vroia sa faca institul la vremea cand nu voria sa auda de condamnarea comunismului si incerca sa astupe CNSAS, schimbandu-l pe Ticu cu Turianu; ulterior a omorat CNSAS-ul altfel, dar tot l-a anihilat.

Asta nu se spune in articol, Institul lui Oprea e singurul care face ceva pentru acondamna real, concret, nu comunismul ci persoane, ucigasi, tortionari. Volodea Tismaneanu nu sapa dupa schelete cu comisia aia a lui...

Oprea face valuri sa ramana pentru a a apra si continua o munca concreta, cu rezultate reale, cu actiuni in justitie, singurul lui nenoroc e ca nu il suporta Base, pentru Oprea nu ii iarta ca e un securist si nu admite ca munca lui sa fie asumata de un fiu de nomenclaturist (Tismaneanu) sub patronajul inalt al unui ofiter acoperit (Basescu), lucru fata de care Tapalaba nu are nici o opozitie.

e foarte nedrept ca in articol ca nu se spune ca il apara premiul nobel pentru literatura pe anul trecut ci doar ca il contesta Cristi Preda...pentru ca nu a vrut sa fie l incalecat impostoru de Tismaneanu.

vv
Mai mil, pe scurt, daca era "biased" in cealalta directie, ai fi fost fericit si il considerai "echidistant".
Da, sa zicem ca "liberalul Oprea" in titlu poate si interpretat ca un anumit "bias", da' in rest articolul prezinta destul de bine pozitii "pro" Oprea, da extensiv declaratiile lui si mult mai "in treacat" declaratiile lu' Preda. Nu vad ce te-a facut sa fii asa de violent.

Da, face valuri ca sa-si pastreze postul... chiar el recunoaste asta. Ceea ce nu e neaparat un lucru rau.

PeSe. Remarc parerea ta ca sa-l cataloghezi pe cineva drept "liberal" e considerat peiorativ. Lol.gif
adso
bre, are dreptate - 'liberalu'', nu neaparat mil.

pe bune, am vazut, din interior as putea spune, cum se practica 'epurarea' - in orice institutie publica si la orice nivel.

in plus, una e sa scrii discursuri formale, ca laba aia de tismaneanu, alta e sa spui: x, y si z au fost ucisi in conditii neelucidate, dupa ce documentele atesta ca au fost arestati de securitatea statului: uitati probele arheologice.

intreaba-l pe mache ce inseamna un institut de cercetari istorice - e ceva mai mult decat gargara (eventual de campanie).
mil
pai ar fi avut si motive sa fie pro celealta parte:
- Oprea a facut treaba buna, ar fi pacat ca el sa fie dat afara si sa vina cu adevarat un sinecurist si un impostor ca Volodea
- Institutul lui a fost clusterizat cu altul taman pentru a ocoli legea si a-l pune intr-o pozitie interimara pentru a fi inlocuit cu unul numit politic, asta e o marsavie...cand nu poti sa schimbi un om pe criterii profesionale ii schimbi numele institutiei
- Oprea nu a fost numit politic pe post, si-a creat singur postul si s-a zbatut sa il umple de profesionisti cand inca condamnarea comunismului nu era la moda

Repet, stirea nu e ca un sinecurist liberal isteric, numit politic, face valuri sa ramana pe post (cum ar intelege oricine fara timp din text) ci ca un profesionist, anticomunist veritabil e dat afara miseleste sa il puna Sefu in loc pe fiul unui nomenclaturist, si asta pentru ca primu e consecvent si nu pupa unde a scuipat...dar e Tapalaba, nu Tapalaga
vv
Ma, e o marsavie, sunt perfect de acord. Doar ca io ma agitam de mai de mult timp cu marsavii de genul asta... remmember cand bou' de Tariceanu l-a schimbat pe ala de la ANRC "din pix", fostul director si-a castigat inapoi postul in instanta (sentinta definitiva), iar Tariceanu a redenumit institutia? (nici macar nu a comasat nimic, aici mai ca ar avea sens comasarea celor doua institute). Metoda e foarte naspa da' din pacate odata ce a fost "inventata", toti o practica. sad.gif
In rest, nu ma pronunt, nu cunosc personajele din cazul de fata, stiu ca tu-l antipatizezi pe Tismaneanu, da' ma rog, io nu am suficiente date cat sa-l antipatizez. Pe Oprea, are ceva sustinere din surse "corecte", deci as tinde sa fiu de partea lui in treaba asta (pe principiul "if it ain't broke, don't fix it")... singura mea retinere e ca nu-mi place argumentatia lui cu "daca sunt dat afara, raman somer, nu am ce sa mai fac" -zamoritu? Da' cum ai supravietuit nene pana in anu' de gratie 200x, cand a fost infiintat institutul?
In fine, sa zicem ca e o chestie relativ minora.
Da' in continuare nu consider ca articolu' lui Tapalaga e asa de "deplasat" cum l-ai prezentat tu
mil
Oprea la hotnews...reproduc doar o secventa, sa vedeti ca s-au pregatit sa "baietii cu ochii albastrii" sa il in tampine frumos, de la venire, cu informatii intime. Cu un pic de diversiune orice victima ajunge calau:

" Întrebarea nr. 1 unul din Noua

Tatal dumneavostra a fost colonel inainte de 89, cum se face ca toti copii celor care au aparat regimul comunist pozeaza in cavaleri ai dreptatii ( vezi cazul Tismaneanu idem)?

*
Marius Oprea

Tatal meu a fost locotenent-colonel, arma artilerie, in cadrul Ministerului Apararii. Ultimul post pe care l-a avut inainte de pensionare a fost la UM Vladeni (langa Brasov). In 12 iulie 1988, in urma retinerii mere de catre Securitate a facut un preinfarct, care ulterior i-a fost fatal. Am aflat ca si el a fost supus anchetelor si presiunilor Securitatii, in incercarea de a-l deternima "sa ma potoleasca". Nu a avut nici o legatura cu Securitatea, asa cum am fost informat oficial de catre CNSAS. "

" Întrebarea nr. 5 voineagu
aveti familia in germania?cate luni stati pe an in Germania(concediul de odihna este de doar o luna)? decontati biletele la institut?

*
Marius Oprea

Da. In urma unor amenintari care au culminat in primavara anului 2005 cu cea care privea rapirea copilului meu, nascut in decembrie 2004, cat si cu doua agresiuni la care sotia mea a fost supusa in 2002 si 2003, am luat decizia ca sotia mea sa se mute in Germania unde mama ei traieste din 1990. Acum sotia mea lucreaza ca medic acolo. Cand timpul imi permite, dar in nici un caz pe banii Institutului, imi vad copilul si sotia. Si asa este pentru mine traumatizant sa nu pot fi alaturi de ei. In general, imi petrec concediile alaturi de familie si nu vad de ce asta ar fi imoral. "

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-69165...omunismului.htm
vv
http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-6...proiectului.htm
Cica totusi nu s-au suparat pe noi irevocabil rusii, cu ocazia amplasarii scutului anti-racheta wink.gif
bomicabomic
Hai ma VV, aveam pretentii. Ai ajuns sa te bucuri ca a venit vicele Gazprom. Aceeasi bucurie o avea si Hoara de la PDL. hmm.gif
Da' vezi tu, in aceeasi zi, la bulgari s-a dus Alexei Miler. Presedintele Gazprom. Mai tari bulgarii si de data asta.
Iulian
le arde buza dupa bani... aia e.
mil
Dupa ce nu a miscat un degetel in apararea lui Oprea care a fost atacat de securisti comentatori la orice iesire publica, Conu Biju' se gandeste sa preia o diversiunea de-a lui Tisma (care, scuze vv, privind retrospectiv cum a lins orice i s-a oferit si in toate directiile e un slinos grupa mare) care citeaza o declaratie mai veche a Cornei si nu pe ultima, asta ca sa ii dea si el in cap lui Oprea.

cativa de pe acolo incep sa ii bata obrazu' ...ei nu e nevoie de nene de astia, observati cum pune capac tuturor comentariilor pertinente cu toate diversiunile din carte : sunteti platiti, ati votat proiectul Iohannis, sunteti penelisti, nu l-ati citit pe Tismaneanu cand canta comunismul si nici pe Ilici...dar ce Oprea e mai bun...oricum, respect comentatorilor care nu se lasa imbroboditi si ii omoara "articolul" :
http://voxpublica.realitatea.net/politica-...prea-30172.html

si adevarul pentru cine vrea sa il stie despre Doina Cornea si Oprea, parerea mea e c anu vrea sa se puna "pe fata" impotriva lui Tismaneanu, in particular nu da pe el prea multe parale si orice ar fi il sustine pe Oprea...de fapt asta e problema logica in articolul lui Biju...Oprea e sustinut de Cornea in ultima ei scrisoare, cine incearca sa sustina altceva e un mincinos :
http://lilick-auftakt.blogspot.com/2010/02...maneanu-de.html

P.S. Nu e pentru mine o surpriza, ma gandeam doar cat timp o sa mai stea Biju in rezerva dupa ce esuase lucratura jegoasa de pe hotniuz (fezandarea pralabiula a subiectului de Tapalaba si apoi urcarea pe piatra sacrificului in live cu "cititorii", unde numai eu am gasit minim 5 intrebari puse la pont de securisti anonimi). Cand se baga Biju care se stie cu Oprea, asta e semnul ca s-a dat drumul la al doilea atac, cu voci mai credibile...oare TRU se mai baga sau e in alta liga?

P.S.2. Ca sa fie un pic mai clar vv, eu cred ca Tisma a fost agent de legatura intre neoconii lui Bush si Base...de unde si schimbarea radicala a pozitiei Basescului in problema condamnarii si anticomunismului,
- in 2005 condamnarea comunismului nu era o problema preocupanta pentru Base defel... sunt declaratii la intrebare directa Base spune ca nu il intereseaza
- Ticu Dumitrescu era debarcat cu metode cunoscute de Turianu de la CNSAS, si el il indica direct pe Base raspunzator de lucratura
- Oprea era trimis la plimbare de Base prin intermediul lui Saftoiu cu Institutul lui...Tariceanu il aproba

Apoi apare un punct de inflexiune teribil, graficul acestei functii se schimba, se face o intelegere cu Ticu...se pune de o comise anticomunista cu Tismaneanu, se asuma o declaratie in parlameint sforaitoare si i se permite lui Vadim sa faca un maxim de circ posibil ca sa il legitimeze (stim toti ca Vadim nu e prost si nu are convingeri el actioneaza numai in virtutea propriului interes sau la comanda de securisti). Ei bine, e zic ca punctul asta de inflexiune a fost determinat de licurici prin Tisma...
Apoi, nu s-a mai facut nimic,
- CNSAS a fost bagatelizat, nu mai putea da verdicte de politie politica, toata arhiva furnizata in finalul lui 2005 devenea astfel mai greu publicabila, verdictele inoperabile pe timpul vietii informatorilor, bineinteles ca ofiterii securitatii si cei acoperiti nu faceau parte din arhiva, deci mare risc pebtru a condamna criminalii nu exista
- Dumitrescu a fost anihilat printr-o intelegere de care el amintea voalat intr-un interviu b la BBC, i s-a dat mana libera in CNSAS si el saracu' a crezut ca o sa poata face ceva
- Tisma cu niste colocvii si lucrari stiintifice in tiraje simbolice, comisia prezidentiala care a facut un raport la care casca Base sa se rupa

Si in timpul asta ce imi face Oprea sinecuristul, pai se pune pe sapat dupa dovezi despre crimele comunismului si gaseste:
- schelete cu glont ale unor executii sumare
- note in crampeie de arhiva pe care a putut pune mana in care stie si cine e criminalul securist
- se duce cu scheletul si numele la parchet si aia ii dau NUP pe crimele comunismului.
vv
QUOTE (bomicabomic @ Feb 18 2010, 09:55 PM) *
Hai ma VV, aveam pretentii. Ai ajuns sa te bucuri ca a venit vicele Gazprom. Aceeasi bucurie o avea si Hoara de la PDL. hmm.gif
Da' vezi tu, in aceeasi zi, la bulgari s-a dus Alexei Miler. Presedintele Gazprom. Mai tari bulgarii si de data asta.

Ba, ma doare-n pix daca vine presedintele sau femeia de servici - atata vreme cat femeia de servici are drept de semnatura si semneaza contracte (reciproc) avantajoase. Am zis io undeva "uraa, vine vicele de la Gazprom?" de la tine am aflat asta, articolul il citisem in diagonala, am vazut numa ca se discuta la modul serios includerea RO in South Stream si pare ca se elimina intermediarii din relatia cu Gazprom.
Aia e de bine, nu? Si nu pare a indica suparare maxima din partea rusilor, si consecinte negative majore ref. instalarea scutului. Asta-i tot ce ziceam.
Liviu M
Tot asa, citind pe diagonala, eu intelesesem ca participarea Romaniei la South Stream-ul asta n-ar fi, strategic, o miscare prea inteleapta, pentru ca ingroapa si mai adanc Nabucco. Asta inseamna prelungirea/adancirea dependentei de Gazprom.
Pe de alta parte, cum pana acum Romania era cam ocolita de SS, daca Nabucco nu se va mai face (chiar, are cineva mai multe info ?), poate ca intrarea noastra in cartile SS va fi benefica.
bomicabomic
QUOTE (vv @ Feb 19 2010, 10:22 AM) *
Ba, ma doare-n pix daca vine presedintele sau femeia de servici - atata vreme cat femeia de servici are drept de semnatura si semneaza contracte (reciproc) avantajoase. si pare ca se elimina intermediarii din relatia cu Gazprom.

S-a semnat freun contract? NU.
Ma, nu stiu cum sa-ti spun, da' intermediarii din relatia cu Gazprom au ca actionar majoritar Gazprom. Unul singur e aparte, ALRO (sau mai bine zis o firma din grup). Asa ca nu vaz io ce ar putea elimina.
mil
Propaganda continua...cum o sa piarda Boc procesul cu Costea:
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...onut-costea.htm
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.