Dintre filme recente, filme non hollywood like:
a) Prietenilor:
- Mar adentro (exemplu clar ca alde cinemaul prilejuieste miracole in zilele noastre...subiectul e asa de jalnic incat nu stiu cum si prin ce minune acest film a gasit finantare...realizare superba, jucat excelent, muzica pe bataie si imagini de National Geographic...un film despre sinucidere de la care iesi cu pofta de viata, din palmareasul aceluias baiat spaniol, Amenabar pre al sau nume, enumar Abre los ojos (Vanilla Sky d'origine) si The others)
- Central do Brasil (un film brazilian sensibil si bun, tot la superlativ...ii mai zice si Central Station pe siteuri anglofone)
- Der Untergang (rar mai vazut un film asa de bine jucat...in filmul asta sunt pe putin 2 actori de nivel de niro, 3 de nivel al pacino...iar restul si mai si. Mai ales pentru fanii filmelor istorico-politice).

Dusmanilor:
- Layer Cake (film cu gangsteri Snatch, Smoke...and two barells alike, insa fara umorul englezesc de rigoare. Producatoru' celor 2 filme citate face aici pe regizorul, probabil zicandu-si ca Guy Ritchie prea se da vedeta. Nu imi pare sa aiba dreptate
Ca un cancan, Marcel Iures e in film pe post de mafiot sarb (the second bad boss from the left) care ori ameninta pe romaneste, ori eu pricep sarbeste. De exemplu, uite ce am auzit din gura lui sarbului Marcel Iures catre ucigasul sau expert Dragan:
"- Dragan, vezi cine e tipul asta...(Subtitrare: Dragan they fucked us!)
- Da domnule, i-am promis ca ii tai capul. (Yes, I want them dead)
- Taie-i capul (Cut-off their heads)
"
Desi pe unele portiuni reusit, per total nu convinge, nu cheama, nu fascineaza, fiind uneori si prea complicat si prea simplu. Finalmente is 2 ore pierdute din viata, le declar nule.
Gustul cireselor (cel mai overated film ever vazut de mine, film iranian, regizor Kiarostami, daca dusmanii vostrii "e" snobi insa, sigur o sa va multumeasca)
Breaking the waves (alt exemplu de film cu pedigree independent si european pe frunte, facut de marele danez Lars von Trier. Eu cu nenea respectiv am mari nepotriviri stilistice si de la Europa incoace nu inteleg ce vrea de la mine public, ca eu la fimele lui rad cand trebuie sa plang si plang cand trebuie sa rad. In plus filmul ma face sa sufar si ca durata...si uneori ca joc...si ca subiect...ce se mai scoate din cand in cand cu niste imagini frumoase. Dar cum filonul filozofico-mistic a bagat multa lume buna la idei si va pot mana sa il vedeti, va spui pe scurt: vreti 3 ore de masochism cinematografic cu substrat mistico-erotic, this movie is for you).
Marty
Mar 6 2006, 07:09 PM
Pentru iubitorii genului "superactiune, scandal":
- A history of violence: debuteaza siropos, devine interesant, se termina previzibil. Per ansamblu merita!
Pentru iubitorii lui Guy Ritchie:
- Revolver: tare de la inceput pina la sfarsit, neprevazut (stil Guy Ritchie), Jason Statham fenomenal ca de obicei. Nu prea se aseamana cu Lock, Stock.... si Snatch! Il categorisesc ca fiind un MUST!
Lolek
Mar 6 2006, 07:17 PM
QUOTE(Marty @ Mar 6 2006, 07:09 PM) [snapback]233[/snapback]
- Revolver: tare de la inceput pina la sfarsit, neprevazut (stil Guy Ritchie), Jason Statham fenomenal ca de obicei. Nu prea se aseamana cu Lock, Stock.... si Snatch! Il categorisesc ca fiind un MUST!
dap-dap-dap....corect.
maddan
Mar 7 2006, 02:15 PM
Recomandabil de vazut cu prietena/sotia:
Barfuss - un film cu doi tacaniti. Un film dupa care chiar te simti bine, desi e cu tacaniti nemti. Imi aminteste uneori de Rainman. Patru stele.
Marsul pinguinilor - documentar beton. Unde mai pui c-a luat si oscarul... Cinci stele.
Duma - un film despre un copil si ghepardul sau. De acasa. Un film despre devenire, initiere, maturizare, granita copilariei si ferma ei. Genial. Cinci stele cu plus.
Recomandabil de vazut singur cu o bere:
GOAL! - despre cum ajunge un nobody mexican un star de footbal. Previzibil, emotionant, fotbal, Marcel Iures antreneaza pe olandeza. Trei stele, hai Steaua!
Filme de divort:
Lord of War - Nicolas Cage este dealer de arme. De prezentat prietenei/sotiei inainte de divort, preferabil cu Eminem in background... Degetul pe buton pentru rewind la scenele minunate. Ingrozitor. Trei stele.
Sin City - Pentru amatorii de filme BD negre de-a dreptul. Genial. Cinci stele cu plus, dar doar pentru pasionatii genului.
Cam asta am vazut eu in ultimul timp.
Mache
Mar 7 2006, 03:15 PM
Vazute in ultima vreme:
Taken - un SF interesant. 10 episoade de cate o ora si jumatata fiecare. Mi-a placut.
The Notebook - film despre dragoste si devotiune fata de persoana iubita.
L'enquete Corse - comedie. Pentru un week-end linistit, e un film relaxant.
Urmeaza a fi vazut: Goodbye Lenin
mil
Mar 13 2006, 02:45 PM
categoria sa fie la dusmanii mei:
L'Esquive
Cesarul din 2005...film vorbit in franceza banlieutareza de balta, despre o dragoste neimplinita intre o pubera bolnda si un arabete brun de brun, de aceasi varsta, in inima oraselor dormitor din marginea Parisului. Nimic de comentat...doar premiu politic correct...luati viteza ca nimic nu poti sa zici de rau de un film de asta, ca te face lumea rasist.
mil
Mar 15 2006, 04:10 PM
categoria sa fie si la prietenii mei:
De battre, mon coeur s'est arrêté
Pe traduselea "de batut inimul meu se opri"

, Cesarul de anul asta, titlul n-are nici o legatura evidenta cu cardiologia si dpmdv mai bine ii spunea "duios chinezoaica canta"...vazut ieri, iesit in DVD de inchiriat de mai putin de o luna.
Filmul are destule goofs (evidente pentru un ochi f. putin exersat) dar in principiu actorii sunt bine alesi (brava casting), joaca bine spre binisor, regizorul si co-scenarist reuseste sa spuna tot ce are de spus, camera folosita bine...happy-end or drama-end fentat destul de bine... destul de multa muzica bine asortata, atins si socialul si problema rezidentilor ilegali in Fr...per total merita 2 ore din viata dvs.
ca tot veni vorba de chinezi, azi la sandwicherie, o chinezoica incerca sa cumpere oaresce fara sa stie altceva decat merci...in rest ii tot depana pe chinezeste spre mirarea sincera a vanzatoarei, care dupa ce prin semne intelesese ce vrea chinezoica, nu reusea deloc sa o faca sa inteleaca cati franci ii datoreaza. O scena similara se petrece in film (adica unul se manie pe chineza, altul ii da dreptate pe franceza, si se inteleg pana la urma

Filmul e pe un ton grav, dar l-as baga la categoria comedie dramatica....atat ca magia Parisului, din Amelie, e realist pusa la saramura...si pe drept cuvant.
zitellucia
Mar 15 2006, 08:30 PM
mon dieu, il y a...se vorbeste despre ceva ce-mi place la ne-bu-ni-e
va iubeeeeeeeeeesc! na, ca iar e lipicios....
scuze, inteleg, acum e meci...vreau un fan dancer in the dark....ca eu n-am mai fost om dupa ce am vazut filmul asta acum neste ani
in prezent mi-am revenit!
Ake
Mar 15 2006, 09:02 PM
Off-topic, da tot veni vorba despre francezi-nefrancezi:
@zitellucia: nick-ul tau e din Guelfucci?
zitellucia
Mar 15 2006, 09:32 PM
off-topic (ca ma cearta mil): prima data cand am auzit melodia zitellucia di Rumenia, n-am stiut cine o canta. m-am indragostit iremediabil de cantecele corsicane...si da, e din guelfucci
mil
Mar 15 2006, 11:46 PM
eu cu Dancer in the Dark am o problema...cand il omoara in bataie cu sertarul de metal, oarba pe politistul corupt, rad ca la filmele cu ilegalisti, p'onoarea mea. In rest putea sa spnzure si 15 Bjork justitia...ca nu ma afecta...pe bune imi doram sa o omoare...eram foarte nefericit cand era sa scape. Singurul moment cand ma incovrig in scaun avand o reactie normala e cand isi baga Bjork mana sub presa sa faca inca un lighean in ritm stahanovist, ea fiind cvasi-oarba...zau...In rest un anti musicall si cam schematic...ce parca nu e usor sa faci anti-filme...problema e cand incerci sa faci filme...si asta la Lars nu am vazut ca incearca de la Europa incoace.
Nu zic ca nu e interesant sa vezi un film de Lars...dar nu imi face nici o placere sa revad vreunul (exceptie Europa)...si asta spune destul, ca un film doar nu e un Bic de unica folosinta.
Apropo nu stiu cum pot marturisi public dar va zic: cu furie, visceral, inexplicabil I HATE BJORK, inca de la Sugarcubes incoace nu inteleg ce canta, de ce, si cine ii poate cumpara albumele. Citind in trivia, ca a chinuit-o Lars in filmul asta ca pe o hoata de cai...m-am bucurat infinit, heheh, de...cui pe cui se scoate.
Pentru fanii Lars von Trier, un serial la tvr2:
http://www.tvr.ro/tv/tvr2/promo/spitalulcufantome.php
imogen
Mar 23 2006, 12:55 PM
va recomand serialul 4400, un fel de sf. nu te plictisesti si sigur vei vedea toate episoadele, parca sint 13 daca nu ma insel.
Mache
Mar 23 2006, 01:14 PM
Un serial interesant (10 episoade a cate o ora juma'te/episod) este Taken . Am reusit sa-l urmaresc pana la capat. La un moment dat devine previzibil, dar, per ansamblu, mi-a placut. 3,5 spre 4 stele.
imogen
Mar 23 2006, 01:16 PM
l-am vazut, merita, desi exact cum spui devine previzibil
Codrin
Mar 23 2006, 04:22 PM
Tot la capitolul seriale, Threshold. O sonda extraterestra vine si infecteaza echipajul unui vas, apoi se chinuie 13 episoade sa-i prinda pe toti. Interesant, 3*.
Battlestar Galactica. E deja la al doilea sezon, tot astept sa mai apara episoade. Sf, poveste inresanta, desi parca actiunea se desfasoara cam greu de-a lungul unui episod. 4*
Stargate, seria noua. Nu mai are atata actiune ca cea veche, scenariu lipsit de sclipire. 2*
Ashu
Mar 24 2006, 05:40 PM
QUOTE(mil @ Mar 15 2006, 04:10 PM) [snapback]1246[/snapback]
Filmul e pe un ton grav, dar l-as baga la categoria comedie dramatica....atat ca magia Parisului, din Amelie, e realist pusa la saramura...si pe drept cuvant.
Io cand aud de Amelie scot cutitu'. No offence...
Mache
Mar 27 2006, 12:22 PM
Am vazut sambata "Intacto" (Intact), un film spaniol, despre Noroc si credinta in el. Cu niste ciudate jocuri de noroc, care culmineaza cu "ruleta ruseasca", in final. E interesanta filosofia in privinta norocului, pe care o are unul din personaje. Un film interesant si ciudat. 4* si 1/2.
zitellucia
Mar 27 2006, 07:39 PM
stiu, l-am vazut si mi-a placut la nebunie. sa te crezi alesul suprem al Norocului si sa actionezi ca atare.
bflorian
Mar 27 2006, 07:39 PM
QUOTE(Ashu @ Mar 24 2006, 06:40 PM) [snapback]3617[/snapback]
Io cand aud de Amelie scot cutitu'.
Din cine?
raducu68
Mar 28 2006, 02:17 PM
O camionetă de o jumătate de tonă, folosită în filmul care i-a adus lui Ang Lee Oscarul pentru regie, "Brokeback Mountain", a fost scoasă la licitaţie iar vânzătorul, elev de liceu, speră să-şi plătească studiile universitare cu ajutorul banilor încasaţi, transmite Reuters.
Bareback Mountain?
Litza
Apr 5 2006, 03:10 PM
Da' de serialul Rome ce spuneti ?
Roadrunner
Apr 5 2006, 04:14 PM
Foarte tare... Numa' ca e cam greu de facut rost episoade mai noi.
Mache
Apr 5 2006, 08:02 PM
Se difuzeaza pe HBO. E bine facut. Uneori, dialogurile sunt prea contemporane. O fi din vina traducatorilor?
Litza
Apr 6 2006, 06:58 AM
Din cate am inteles Seria II abia anul asta se filmeaza. Cine doreste episoadele 1-12 din seria I sa ridice manuta (pe pm)
Dacicuss
Apr 6 2006, 07:00 AM
nu numai...
Driver X
Apr 6 2006, 08:08 AM
Beizic Instinct 2.
Cam apa de ploaie. La altceva ma asteptam.
MembrU
Apr 13 2006, 06:06 PM
e de prin '98 dar mie mi-a placut extraordinar de tare. si-l recomand si prietenilor si dusmanilor.
si anume:FIGHT CLUB. e bun!
Ben Dover
Apr 17 2006, 08:13 AM
Ma, ieri am vazut 2 filme.
1. Cea mai mare porcarie ever, habar n-am ce mama dracu' vroiau de la mine sau de la ei , de la scenarist, de la regizor, de la actori..... Ma rog, sa nu va uitati la
Steve Zissou!
2. The Pacifier. Vin Diesel intr-o comedie d-aia usoara si un pic aiuristica, un remake la Kindergarten Cop. Din tot filmu' mi-a placut....ratoiu'!
zitellucia
Apr 17 2006, 08:46 AM
QUOTE(MembrU @ Apr 13 2006, 07:06 PM) [snapback]8446[/snapback]
.
si anume:FIGHT CLUB. e bun!
si mie mi-a placut enorm. mi se pare un actor extraordinar...si anume Edward Norton. recomand calduros prietenilor a 25-a ora
Ashu
Apr 17 2006, 08:55 AM
Am vazut ieri "Legaturi bolnavicioase". Mi-a placut, ce sa zic, nu e un gen prea des intalnit in cinematografia romaneasca. Da' se potriveste bine in cinematografia europeana, mi-au venit in minte filmele lui Pedro Almodovar. Pentru amatorii de gen, il recomand.
Mache
Apr 17 2006, 09:41 AM
Am vazut "Lost in translation". Mi-a placut, desi nu eram in starea cea mai buna. Merita vazut.
La Steve Zissou imi venea sa arunc cu ceva in televizor. Mie mi s-a parut ca-si bat joc de Jaques Ives Cousteau si munca lui. Sa nu mai pomenim echipa.
Un film care l-am mai vazut si mi-a placut e "Ultimul castel", cu Robert Redford.
imogen
Apr 17 2006, 09:45 AM
QUOTE(Mache @ Apr 17 2006, 09:41 AM) [snapback]9023[/snapback]
Un film care l-am mai vazut si mi-a placut e "Ultimul caste", cu Robert Redford.
frumos filmul. si mie mi-a placut. merita vazut
Ashu
Apr 17 2006, 09:52 AM
O chestie care m-a mirat ieri la film: in calupul de promo-uri de la inceput erau si 2 filme frantuzesti. Hm, e vreo directiva europeana ceva, ca pana acum nu prea vedeai filme d-astea la mol? Ca fapt divers, primul dintre ele se dorea un sf si era de toata jena, numa in filme frantuzesti poti sa auzi o replica de genul "Esti exact ca burghezii aia pe care ii detesti". Huuuuooo, manca-v-ar Dej si Ana Pauker de comunisti retarji.
Ben Dover
Apr 17 2006, 09:59 AM
Ma, prinsei aseara un crimpei din "The league of extraordinary gentlemen". Cam bunut filmu', imi placu.
zitellucia
Apr 17 2006, 10:15 AM
QUOTE(Mache @ Apr 17 2006, 10:41 AM) [snapback]9023[/snapback]
Am vazut "Lost in translation". Mi-a placut, desi nu eram in starea cea mai buna. Merita vazut.
l-am vazut de 3 ori; mi-a placut foarte mult; stii ca scenariul a fost scris tot de sofia coppola special pt bill murray. mi se pare extraordinara ca regizor, aduce in plus fortei masculine a imaginii tacerea sensibilitatii feminine. am asteptat tot filmul o atingere, un sarut...ca sa pot continua sa merg mai departe.
closer cum vi s-a parut? am avut impresia celui mai erotic film pe care l-am vazut pana acum, parca totul era condensat in sexualitate implicita si cred ca a fost o singura scena explicita un sarut intre julia roberts si judalau. iar victoria finala a lui clive owen este zdrobitoare
QUOTE(Ben Dover @ Apr 17 2006, 10:59 AM) [snapback]9031[/snapback]
Ma, prinsei aseara un crimpei din "The league of extraordinary gentlemen". Cam bunut filmu', imi placu.
vorbesti de premiara de aseara de pe hbo? ca eu am cedat nervos....
QUOTE(Ashu @ Apr 17 2006, 10:52 AM) [snapback]9029[/snapback]
O chestie care m-a mirat ieri la film: in calupul de promo-uri de la inceput erau si 2 filme frantuzesti. Hm, e vreo directiva europeana ceva, ca pana acum nu prea vedeai filme d-astea la mol? Ca fapt divers, primul dintre ele se dorea un sf si era de toata jena, numa in filme frantuzesti poti sa auzi o replica de genul "Esti exact ca burghezii aia pe care ii detesti". Huuuuooo, manca-v-ar Dej si Ana Pauker de comunisti retarji.
da, daca nu ma insel, cand cunoateam legislatia audiovizualului acu' neste ani, era (si in continuare cred ca e la fel) obligatorie difuzare in procent de...x...de filme europene.
Ashu
Apr 17 2006, 10:28 AM
QUOTE(zitellucia @ Apr 17 2006, 11:15 AM) [snapback]9033[/snapback]
da, daca nu ma insel, cand cunoateam legislatia audiovizualului acu' neste ani, era (si in continuare cred ca e la fel) obligatorie difuzare in procent de...x...de filme europene.
Mijto... pai si daca nu vine lumea la filmele respective, cine acopera pierderile?
MembrU
Apr 17 2006, 10:48 AM
un alt film clasic super-cunoscut care m-a impresionat a fost:
AMERICAN BEAUTY.
si ar mai fi...NASCUTI ASASINI...
zitellucia
Apr 17 2006, 10:49 AM
QUOTE(MembrU @ Apr 17 2006, 11:48 AM) [snapback]9047[/snapback]
.
si ar mai fi...NASCUTI ASASINI...
Smudo
Apr 17 2006, 10:59 AM
Pai atunci merge si Pulp Fiction trecut aici? Nu ca ar fi un film slab, dar parca e mai mult din aria "comercial". Sau alt film care mi se pare ca e facut tot de Tarantino, "Jackie Brown"... pentru fanii anilor 70-80, o chestie mistoculeata. Mie mi-a cam placut.
Io am sa va recomand 2 "oldies-uri":
- Nu sintem ingeri, cu De Niro si Sean Penn
- Leaving Las Vegas, cu Nick Cage
Si-as mai adauga si o parte din filmele cu John Turturro, mi se pare direct super tipul.
MembrU
Apr 17 2006, 11:01 AM
[indent]
QUOTE(Smudo @ Apr 17 2006, 11:59 AM) [snapback]9050[/snapback]
Pai atunci merge si Pulp Fiction trecut aici?
- Leaving Las Vegas, cu Nick Cage
DA! SUPER FILME!
Mache
Apr 17 2006, 11:17 AM
Trainspotting sau, cum a fost tradus la noi, "Din viata scapa cine poate".
zitellucia
Apr 17 2006, 11:22 AM
QUOTE(Mache @ Apr 17 2006, 12:17 PM) [snapback]9055[/snapback]
Trainspotting sau, cum a fost tradus la noi, "Din viata scapa cine poate".
este SENZATIONAL, ma uit de fiecare data cand am ocazia..e magistral ewan ....
Ashu
Apr 17 2006, 11:26 AM
"Snatch". Similiar cu trainspotting, beton de beton, pentru prima data nenea Brad joaca BINE.
MembrU
Apr 17 2006, 11:29 AM
[indent]
QUOTE(Ashu @ Apr 17 2006, 12:26 PM) [snapback]9063[/snapback]
"Snatch". Similiar cu trainspotting, beton de beton, pentru prima data nenea Brad joaca BINE.
de acord. mi-a mai placut cum a jucat in TROYA...
Mache
Apr 17 2006, 11:49 AM
QUOTE(zitellucia @ Apr 17 2006, 12:22 PM) [snapback]9060[/snapback]
este SENZATIONAL, ma uit de fiecare data cand am ocazia..e magistral ewan ....
Asa e. Scenele cu supozitoarele si cea in care canta Lou Reed "Perfect Day" sunt preferatele mele.
Cred ca il am pa acasa. Plus coloana sonora.
Sa-l revad diseara.
"Choose life..."
TataBobu
Apr 17 2006, 01:39 PM
Si nu uitati de "Lock, stock and two smocking barrels" aka "Jocuri, poturi si focuri de arma". Tot de-al lui Mr. Madonna.
Ben Dover
Apr 17 2006, 01:45 PM
Lock stock.... mi-a placut mult mai mult decit Snatch! Bine, ideea e sa-l vezi cu subtitrarea originala, in engleza, nu cu titrare romaneasca ca e de tot cacatu'! Dialogurile fac 80% din film!
zitellucia
Apr 17 2006, 02:48 PM
QUOTE(Mache @ Apr 17 2006, 12:49 PM) [snapback]9075[/snapback]
Plus coloana sonora.
: dregandu-si vocea, aparte - oare cum as putea sa am si eu coloana sonora:
Lolek
Apr 17 2006, 02:58 PM
pai cauti si tu niste Lou Reed, Pixies, Sneaker Pimps, sau...sa ma uit si eu prin hambar, cine stie.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.