Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Saltea
Sinapse > Gospodarul agnostic > Mansarde mobilate
Pages: 1, 2
Marius
tre' sa-mi iau o saltea d-asta ortopedica (sau cum le-o mai zice) si nu stiu ce sa aleg

am vazut diferite variante la diferite preturi si nu stiu la ce sa fiu atent in mod deosebit. am vazut ca unele-s cu arcuri, altele cu spuma, altele... etc... unele de fite cica-s acoperite cu un strat din par de cal ce faciliteaza circulatiea aerului huh.gif

asadar... intrucat am ceva probleme pe la coloana verticala si mi-as dori sa nu ma mai trezesc dimineata intepenit de spate as vrea sa iau una d-asta... cum tre' sa fie? mai moale, mai tare? ...mai inalta, mai subtire? (si ma refer la saltea d.gif )
la ce sa dau importanta?

hai va multumesc
AKD
Pentru coloana - cat mai tare.
Mache
Mareuse, eu zic sa te "invelesti" si tu noaptea si sa nu mai dormi fara furou. d.gif

Din cele auzite de pe la altii, saltelele tari ar face bine la coloana. Dar si alea pana se lasa arcurile.
Marius
ma Make, vezi tu... problema cred ca-i dedesubt nu deasupra d.gif

in alta ordine de idei... tare tare, dar ce fel de? ca am vazut ca preturile pentru una de 160x200cm variaza de la 4-5 mil lei vechi pana la peste 11-12... ori asta imi ridica un semn de intrebare huh.gif ...daca e scumpa e neaparat si mai buna pentru ce-mi trebuie mie? ...ca altfel n-ar fi fost o problema s-o aleg ...ma tavaleam prin toate si care-mi placea mai mult o luam, dar asa... as vrea totusi sa fie si utila, adica sa-mi menajeze putin schinarea smile.gif
CHIHUAHUA
pentru coloana trebuie sa fie tare ... smile.gif

ia si tu ceva pe la 800 ron d.gif si gata dilema
AKD
Eu stiu pe cineva care avea probleme la coloana si caruia doctorul i-a recomandat sa doarma pe o scandura. Mai bine nu mai arunci banii pe saltele smile.gif.
So, daca principala probleme e coloana, asa cum am mai spus : cu cat mai tare, cu atat mai bine (si ma refer la saltea, da? smile.gif ). Asta poti sa testezi si tu cu manuta ta. Din cate stiu eu alea cu arcuri sunt mai tari (superortopedice cica le zice), dar, asa cum spune Mache, in timp se lasa. Pe cand cele cu spuma cica sunt mai rezistente in timp. Pe langa astea mai sunt tot felul de "invelisuri" care de care mai antialergice, se usuca mai usor, etc. Daca n-ai alergii cred ca arunci cu banii pe fereastra daca dai pe de-astea. Sau, cine stie, poate are domnisoara care te viziteaza, si n-ai vrea sa o apuce mancarimea tocmai cand ai dus-o-n pat smile.gif.
Marius
poate nu ma credeti dar ultimul lucru care ma intereseaza este daca are altcineva in afara de mine alergie la salteaua asta d.gif ...nu bai nene, io vreau sa dorm bine si sa ma trezesc normal, alergiile altora nu ma intereseaza

cat despre dormitul pe scandura asa e, si tata a avut ceva probleme la coloana si acelasi "tratament" i l-a recomandat doctorul, dar chestia asta o faci pe o perioada relativ scurta (cateva zile/saptamani) nu toata viata.
acum sa incerc sa-mi dau seama care e faza cu spuma vs. arcuri (sau ce variante mai am) ...si nici chestia cu fiabilitatea nu ma pasioneaza prea tare, daca ma tine 3-4 ani e ok indiferent de materialele folosite...si poate e chiar mai bine daca e ceva mai ieftina (dar eficienta) si nu tine 20jde ani ca poate ma mai mut, ma mai insor, mai vreau altceva, de ce sa tin banii blocati in saltea? d.gif
Codrin
Vezi la Domus Flex. Ortopedice, fata de iarna/vara. Foarte multumit de toate.
Marius
mda, este o varianta, chiar la ei m-am gandit inca din start fiindca am un magazin d-asta chiar langa blocul meu ...numai ca au un program de nu gasesc niciodata deschis. seara inchid pana sa ajung eu iar in weekend e inchis.
o sa vad cum fac sa-i prind o data ...ideea era macar sa ma lamuresc cam care-i modelul ce-mi trebuie mie ca daca ma duc la tanti vanzatoare precis o sa mi-o recomande pe cea mai scumpa d.gif
poor black man
Ete aci. Io' am cautat o saltea de suport (una mai subtire, de folosit peste salteaua mare) si nu am gasit decat la astia ...
Litza
Eu am de la domusflex un MGL. Super multumit, recomand cu caldura.

PS: Elefantelul ala din logo, sunt eu. Si nu s-a deformat salteaua, e ca noua tongue.gif
cristi
Tot DomusFlex si eu. Multumit la maxim. A mea e semiortopedica, nu mai stiu cum se cheama dar a costat vreo 12 bulioane si urmatoarea era dublu ca pret si nitel mai rigida. Doua fete si alte alea...
bertro
io n-am incredere in alea cu spuma. cred ca se taseaza mai repede spuma aia decat se lasa arcurile de otel.
cristi
Depinde de calitatea latex-ului.
Danny_bb
Aia de la casa roma aveau unele bune.. nu stiu ce marca..
Dar sunt si la niste scoruri pe masura.. una de 180 sau 190 pe 200 (parca) era vreo 11-12 mil.
Tetea d'Omida
Coane Mariuse
Dai un ban da' stai in fatza!
Vezi la Sincai..cum dai coltu in stanga pe Cantemir..tot pe partea stanga..dupa Citroen e magazinul Linea Flex.
Am cumparat de acolo o saltea..cum sa iti spun..plecasem sa luam una da' nu de 3 milioane..ci de maxim 5..si dupa ce am colindat tot Giurgiului am ajuns si aici.
Si am plecat cu una de 16 milioane cumparata (domnu kum...ete ca iar ma laud..te oftici? ...m-as in plasamentele tale, am incheiat paranteza)
Coane..pe langa faptul ca vanzatoarele la cum arataaaaaaaaa orice ai vrea tot ca ele faci..mai ales cand se aseaza pe saltea si iti arata cum se muleaza si te mai si poftesc sa te asezi si tu... de te crezi la Jugaru..si doar prezenta nevestei langa tine te ancoreaza in realitate...
Salteaua e ..futere..pardon de expresie
Cu latex deasupra..bai..pana mea...zilnic cica dormi macar 6 ore..merita si curu tau asa relaxare..
Are garantie 8 ani..ce pana mea mai vrei?
Marius
balos.gif

saru'mana la toti ....hai ca am facut lista ...Domus, Linea, Casa Roma si poate chiar IKEA

da' nu stiu ordinea.... sa ma duc la inceput la Linea ca nu cumva sa ma prosteasca altii prin alte parti sau s-o las la sfarsit ca pe cireasa de pe tort? d.gif
Dacicuss
ma Mariusica...drept e c-am citit cam in diagonala topicul...auzi, pe langa asta cu salteaua, ia incearca si matale niste Pilates. Face minuni, am incercat io. Si e pe grupe, incepatori, avansati, etc.
Pare usor, dar dupa primul exercitiu de 20 de minute, a doua zi ma miscam ca robotelul bonibon, am descoperit ca dor niste muschi unde nici nu banuiam ca exista asa ceva. Bine, dupa ce trece si continui cu astea, o sa te simti super, adio dureri de spate.
Marius
i-auzi d.gif ...misto

stai sa trec momentan peste ce ma doare acum si dupa aia o sa vad ce "tratament" de intretinere adopt

merci hug.gif si uelcom beac!
miki
Io zic sa lasi Ikea la urma, ca sa nu faci doua drumuri, ca de acolo o sa cumperi!!!
Tetea d'Omida
Ete curu...la ikea au niste rahaturi pe post de saltele..si mai sunt si doar 2,3 dimensiuni..
hyde
QUOTE (Dacicuss @ May 13 2008, 10:37 AM) *
ma Mariusica...drept e c-am citit cam in diagonala topicul...auzi, pe langa asta cu salteaua, ia incearca si matale niste Pilates. Face minuni, am incercat io. Si e pe grupe, incepatori, avansati, etc.
Pare usor, dar dupa primul exercitiu de 20 de minute, a doua zi ma miscam ca robotelul bonibon, am descoperit ca dor niste muschi unde nici nu banuiam ca exista asa ceva. Bine, dupa ce trece si continui cu astea, o sa te simti super, adio dureri de spate.

De unde luasi exercitiile alea? Ca sa le incerc si io...
Dacicuss
QUOTE (hyde @ May 14 2008, 12:48 PM) *
De unde luasi exercitiile alea? Ca sa le incerc si io...

urban legends spun ca pe torente, io nu stiu cooldevil.gif
sau de dai search pe google:
http://www.top-shop.ro/index.asp?tn=produc...rc=topshop_ad63
hyde
cred ca nu o sa le cumpar...
darkchocolate
Antrenament complet de Pilates pentru acasa
Daca se doreste un atrenament complet e acolo si o adresa a unei sali de antrenament.
Mache
Am mutat "amabilitatile" dintre Omidu si Kum aici. Sper sa ramana acolo cu "joaca" lor.
alx
Moama ce buna e aia e exemplifica exercitiile... biggrin.gif Mie mi-ar ajunge ea, nu-mi mai trebuie tipul ala de exercitii...
horace
Marius, ti-ai luat saltea? Baga si tu niste detalii si impresii poate mai intereseaza si pe altii d.gif
De astea stie cineva ceva http://www.dormeo.ro?
Merci
adso
cand schimb patu' din asta imi iau: http://www.ergoflex.co.uk/?icid=D199-56567676-083K

ca tehnologie vorbesc. mai sunt unii, elvetieni, mai scumpi, par si mai ok, da' nu mai stiu cum ii cheama.

am incercat una si m-am convertit d.gif
Marius
QUOTE (horace @ Aug 24 2009, 02:55 PM) *
Marius, ti-ai luat saltea? Baga si tu niste detalii si impresii poate mai intereseaza si pe altii d.gif
De astea stie cineva ceva http://www.dormeo.ro?
Merci

da bre.. am luat.. se poate inchide d.gif

si o nimerisi cu linku... chiar de la aia am luat.. d.gif mi-aduc aminte c-am dat fro 750 de lei... am vrut s-o iau p-aia mai scumpa nitel care cica avea si nu stiu ce protectie antibacteriana..dar n-o aveau atunci pe stock si n-am mai avut chef sa astept dupa ei..
cu alte cuvinte.. dupa ce am colindat cateva magazine de profil tolanindu-ma prin toate soiurile de saltele (inclusiv dintr-alea medicinale) am ales-o p-asta ca mi sa parut foarte tare pentru banii astia ...tare, la propriu d.gif
in umblarile mele de la vremea respectiva mi-a si explicat o tanti vanzatoare cam cum sta treaba cu astea... cica la astea cu arcuri, daca nu iei una d-aia scumpa cu inca 15 straturi peste arcuri, degeaba.. tot se onduleaza sub tine in toate felurile si coloana vertebrala tot sta tensionata in timpul somnului.. avand ceva probleme la nivelul spatelui m-am interesat chiar si pentru alea medicinale dar cica totusi una d-aia ar fi fost prea mult pentru mine, alea cica sunt recomandate pentru persoane cu afectiuni mult mai grave.
in fine.. asta e tare, nu se onduleaza, nu se simte in cealalta parte a patului cand urc sau cobor din pat (cum ii fac astia reclama).. am transportat-o super usor (e ambalata in vid si rulata).. e foarte ok pentru banii astia..
hyde
care-i modelul ca si eu's interesat.
Tetea d'Omida
Lineaflex!
Pe Cantemir, langa Kia.
Avantajele sunt multiple:
Pur el conesori...singura saltea pe care daca ma foiesc eu pe partea mea nu se simte nimic pe partea lu' jumatea...
Are tspemii de arcui in tspemii de straturi, plus nusce latex si nusce aloe..
Alt avantaj care poate fi valorificat doar daca te duci singur sa cumperi:
Sunt doo dudui la vanzare...numai...ahem...silicon sau latex nu conteaza..
iar cand una dintre ele se aseaza (intinde) pe saltea si te invita sa te intinzi langa ea...
Urmeaza o conversatie fff interesanta tu stand in cot pe o parte langa bunaciunea asta care sta la fel...pariu ca o sa fiti intersati de tehnologia fabricarii arcurilor...saltelelor...etc..
Mache
Tie cat timp ti-a luat sa cumperi salteaua? unsure.gif
horace
QUOTE (Marius @ Aug 24 2009, 03:49 PM) *
nu se simte in cealalta parte a patului cand urc sau cobor din pat (cum ii fac astia reclama).. am transportat-o super usor (e ambalata in vid si rulata).. e foarte ok pentru banii astia..

QUOTE (Tetea d'Omida @ Aug 24 2009, 04:05 PM) *
singura saltea pe care daca ma foiesc eu pe partea mea nu se simte nimic pe partea lu' jumatea...

Asta ma intereseaza si pe mine foarte tare, doar ca in sens invers d.gif Fetele de la Lineaflex par si ele interesante dar sunt la Bucuresti...
Avantajul lu' Dormeo e ca poti cumpara si online si ti-o trimit acasa (e cat un sac de cartofi impachetata). Dar n-am gasit nicaieri (in Cluj) sa incerc si nici alti beta-testeri. Noroc cu Marius smile.gif Multam, cred ca ramane asta. Se poate inchide.
Iulian
o chestie dragutza la saltele e sa aiba deasupra un strat de "memory foam". marca cea mai populara pe piata este cea a suedezilor de la TEMPURE.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tempur-Pedic
horace
Da, le-am gasit site-ul din ro si mi-am amintit ca am vazut saltele expuse la Ambient. Astea le-am putut proba, nu pareau cine stie ce, dar preturile erau intre 5000 si 8000 RON!!! M-am uitat doar de 2 ori dupa care am fugit, dar nu cred ca m-a inselat privirea asa de rau.
adso
nu te-a inselat. eu am gasit una la oferta la 1000E d.gif
Ake
Am eu de aia cu memorie. E o caruta de bani si nu stiu daca merita. Pentru al micu am luat de la Ikea, Sultan si nu mai stiu cum si e OK. Mult mai ieftina si cam la fel de comoda.
Tetea d'Omida
Saltea cu memorie? de cati Gb?
IRONICK
Are slot de card si usb. Poate sa puna cati vrea el.
bflorian
Eu am perne cu memorie si nu-stiu-ce-desing ergonomic de nu te doare capul. Nu au fost bune in cazul meu.

Acum, ca om ce am dormit in multe hoteluri (numai anul trecut am fost in peste 20 si ii multumesc lui Dumnezeu pentru sansa asta) chiar nu am vazut o mare diferenta intre salteaua mea de acasa (ortopedica si ceva mai inalta dar nu cu minunatiile mult trimbitate de vinzatori: gen impachetare individuala a arcurilor sau spuma cu memorie) si cele din hotelurile cu mofturi. Poate ceva mai comode mi s-au parut niste saltele foarte inalte pe care le-am intilnit mai ales in hoteluri din SUA (eventual Iulian sa spuna mai multe) dar cred ca sunt si foarte greu de intretinut. O chestie mai utila mi s-a parut o a doua salteluta (groasa de 5-7 cm) care se fixeaza pe saleaua principala...parca pe ele am dormit cel mai bine (dar nu parea ca salteluta sa fie din spuma).

Cunosc o tipa care se ocupa cu serviciile la pat: cica din toate hotelurile din Bucuresti la Nord erau cele mai bune saltele pentru partea asta a noptii. Si cum Nord-ul s-a modernizat de ceva ani buni cind inca nu aparusera foam-urile cred ca nu se merita 5-8000 lei pe asa ceva.
Iulian
cele inalte sunt mai inalte din cauza unei cutii (springbox) pe care sta salteaua de 30-50cm. la hotelurile de 3-4 stele de pe aici sunt in general saltele de top (la 1500-2000$) care sunt la 45-60cm grosime. personal vad o diferenta sesizabila intre saltelele simple de 1-200$ si cele de top. desigur cred ca trebuie sa le si alegi dupa tine - unii dorm mai bine pe saltele mai moi, altii pe saltele mai tari. si desigur poti gasi o saltea foarte buna si la 5-800$. nu e obligatori sa sari la cele de 2000$ pentru calitate foarte buna.

mie imi plac pernele de TEMPUR ca sunt mai ferme si moi in acelasi timp fata de cele de calti poliesterici sau de fulgi de gaina.
adso
QUOTE (bflorian @ Aug 24 2009, 05:14 PM) *
Cunosc o tipa care se ocupa cu serviciile la pat: cica din toate hotelurile din Bucuresti la Nord erau cele mai bune saltele pentru partea asta a noptii.

hahaha, ce tare rad sub masa.gif rad sub masa.gif

ma intreb cata expertiza din asta "hands on" d.gif e irosita intr-o gramada de domenii, doar pentru ca oamenii nu gandesc out of the box aplauze.gif
Tetea d'Omida
hihi..io am zis sa tac...da' totusi..daca pentru a alege..sa ziceeem...o lopata..e bine sa intrebam un...sa zicem...gradinar..pentru o saltea...pe cine e bine sa intrebam?
Marog..dat fiind initiatorul topicului, s-ar putea spune ca teoria lui adso nu e corecta..da' totusi..

LE..Haidi baaa Mariuseee...nu te oftica..
adso
interesant ar fi sa vedem in ce conditii si circumstante a intalnit-o don' doctor pe consultanta cu pricina... d.gif
Mache
Crezi ca ne va impartasi amanuntele? unsure.gif
Marius
mah, io v-am zis... m-am tolanit prin vreo 15-20 de saltele pana sa bag mana-n buzunar.

alea cu memorie dau o senzatie intradevar misto, dar eu am cautat o saltea utila, o saltea mai tare (avand ceva probleme cu coloana) si asta mi s-a parut foarte ok la banii dati pe ea ..nu eram dispus sa dau la vremea aia 20 de milioane pe o saltea.

sincer, am intrat in magazinu astora cu tele-shopingu lor din intamplare..habar n-aveam atunci ca au si saltelele astea... iar cand am zis c-o cumpar si aia a zis ca mi-o aduce imediat am zis ca-si bate joc de mine nedumerit.gif ...dar a fost misto, am rabatat bancheta la golf si scaunul din dreapta si gata.

acum sa nu va asteptati sa fie o super super saltea. mie mi se pare foarte ok pentru banii care i-am dat pe ea. iar dupa 1 an de dormit pe ea pot sa zic ca isi face treaba foarte bine ...nu s-a ondulat, e confortabila, e ok.

QUOTE (hyde @ Aug 24 2009, 03:51 PM) *
care-i modelul ca si eu's interesat.

uite ca nu mai stiu exact unsure.gif ...cred ca aia ortopedica
bflorian
Vedeti ca la Overstock.com au si protectie de saltea din spuma d'asta cu memorie. Vedeti aici. Preturile sunt bune comparativ cu ce se vinde prin piata si mai ales pretul nu depinde de marime (pentru prima data in viata! smile.gif ). Eu nu stiam de ei si mi-am luat o astfel de protectie de saltea groasa de 9 cm din latex de la IKEA si a fost 850 lei (carvasazica plasa pentru mine caci latexul e mai ieftin decit spuma cu memorie + ca nici nu aveau la IKEA salteluta numai din spuma). La overstock platiti si transportul (nu prea mult) dar si TVA-ul!
CristianH
In sfarsit o saltea ortopedica speciala pentru barbati d.gif

Dacicuss
ala-i Mareusica...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.