Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cea Mai Buna Bere.
Sinapse > Gospodarul agnostic > Zice lumea că-s beţiv, eu doar beau intempestiv
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
poor black man
Daca aveti ocazia, incercati Trappistes Rochefort ... alta bere de abatie, de-ti lasa gura apa ... dar atentie: 11.3% alcool complice.gif

Mai usor de gasit pe la noi, bere alba nefiltrata Maisel's Weisse.
poor black man
Pt identificarea vizuala ...

Maisel's Weisse

Trappistes Rochefort plus referinte.
poor black man
katze
tongue.gif
intr-o ordine oarecare

1664
Azuga
Chimay
Desperados
Paulaner/Brugs sau altele "albe"

Ce-mi mai place vara e bere blonda cu sirop "de grenadine"
Marius
promitator.. promitator.. wink.gif
hyde
de cand am renuntat la berea in mod frecvent si m-am dus spre vinuri rosii seci mai pup cate o sticla de krusovice, dab, bavaria....maxim odata pe saptamana.
Berea facuta in romania nu ma atrage chiar deloc.
Am baut in budapesta un amstel facut la mama lui si mi s-a parut foarte buna (imi era sete de crapam si poate asta a influentat).

adso
walew, lu' pisica dati-i ban... acu'

cum sa apara 1664 in topicul cu cea mai buna bere?... CUM?

si, inainte de a te executa sumar pentru o asemenea barbarie, spune-mi si mie, ce ai gasit matale bun la posirca aia alsaciana facuta de niste bautori de vin ratati?... asta in conditiile in care chiar la estul zonei pangarite de abominatia aia lichida se intinde germania, iar ceva mai la nord vest belgia?...

auzi, da' zimbrul nu iti place? sau corastar? d.gif

pese: esti tipa? ca numa' asa se explica incestul dintre bere alba si grenadine... ce urmeaza: marturisesti ca de fapt iti place si framboise sau kriek?...
katze
Berica alba ramane asa cum e
16 e pt grenadine biggrin.gif
iar Azuga e doar pentru cand ajung pe acolo pe la fabrica, chestie de amintiri din tinerete.
Cu alde framboaz mai incearca la altii smile.gif ăăă sau altele biggrin.gif
e o injuratura in argoul vostru sinaptic corastar asta, sau ce?
adso
corastar... as putea sa iti spun ce e, dar ar trebui sa te omor dupa ph34r.gif

inteleg acum ce e cu 1664 - e buna la diluat grenadina... apa chioara d.gif

pese: in berea alba (pe care pentru binele tau sper ca o bei extrem de rece) stoarce un pic de lamaie si arunca apoi felia in pahar... stiu, stiu, nu e nevoie sa imi multumesti...
Dacicuss
presimt ca se infiripa o idila intre voi doi...
AKD
QUOTE (adso @ May 19 2009, 12:00 PM) *
pese: in berea alba (pe care pentru binele tau sper ca o bei extrem de rece) stoarce un pic de lamaie si arunca apoi felia in pahar... stiu, stiu, nu e nevoie sa imi multumesti...

In orice blonda?
Marius
nu chiar.. ca cica de la zeama de lamaie ti se sterpezeste limba.. unsure.gif
Lolek
bai, nu mai stricati lamaile aiurea...
adso
in orice bere alba, da.

cu blondele, numa' daca sunt prea largi, lamaia e astringenta si mai stramteaza...
Dacicuss
...oltean pervers...
bflorian
Io am baut odata la Delirum Tremens in Brusel o bere buna cu aroma de miere. Nici vorba ca era tare incit te turtea de nu te vedeai. I-ote si d-aia acum nu mai imi aduc aminte cum se chema... Ideea este ca nu trebuie blamata berea numai pentru ca are si alt gust decit cel amar.

In alta ordine de idei am luat obiceiul sa torn in paharul de bere cite un 50 de wisiki - nu-i schimba gustul dar ii schimba efectul! smile.gif
Gaby
QUOTE (bflorian @ May 19 2009, 03:06 PM) *
Io am baut odata la Delirum Tremens in Brusel o bere buna cu aroma de miere. Nici vorba ca era tare incit te turtea de nu te vedeai. I-ote si d-aia acum nu mai imi aduc aminte cum se chema...

Bruxel - bere Bush, bruna, 14 grade la umbra umbrelei
AKD
Bush - super tare, super buna
Delirum Tremens - interesanta
Cu aroma de miere? Io am gustat o chestie declarata ca avand gust de miere, Bier de Miel , da' cred ca eram prea beat, ca n-am simtit nici o aroma de miere.
Krik si Framboise - check Kastel Rouje - de cirese, da' 8 grade scrie pe ea.
Desi e f f comerciala mie imi place mult Leffe (in special aia bruna).

Adso : merci de pont. La prima degustare verific.
adso
si duvel are gust de miere... da' nu cred ca e ala, ca zici ca esti amator, deci iti aduceai aminte.

asa, sunt la propriu sute de dubbel si tripel, care sunt toate destul de dulci si destul de tari. westmalle tripel stiu de exemplu ca se imbuteliaza cu zahar.

Leffe Radieuse are vreo 9 grade si e destul de dulce. daca era intr-un pahar cu fund rotund, de are nevoie de suport, e Kwak - tot asa, destul de dulce si tot pe la 9 grade.

pese: mai, va rog io, aci vorbim de bere. tristeturile de genu' framboise, kriek, myrtille (desi aci sunt dispus sa faci nejte exceptii) si restu' nu au ce cauta aici d.gif

pepese: tocmai primii un pont: DeuS - se pare ca e intr-adevar o bere "glorioasa". Arata ca sampania, costa cat sampania... d.gif http://beeradvocate.com/beer/profile/202/7661

a se incerca cu proxima ocazie.

pepepepepese: dadui de un connaisseur: http://40beersat40.blogspot.com/2008/02/to...gian-beers.html . foarte instructiv blogul lui.
Dacicuss
...oltean pervers si betiv...
bflorian
Gata: am gasit-o! Se cheama barbar. Vedeti aici despre ce e vorba. Merita sa o incercati. Daca va place sa ma pomeniti daca nu va dau banii inapoi! smile.gif
Mache
O interesanta carte despre bere, atat cat am citit eu din ea, este The Barbarian's Beverage: A History of Beer in Ancient Europe, pe care o puteti gasi aici.
Dacicuss
ai stricat topicul, 'telectualule! mad.gif
Mache
Lasa ca-ti dau o bere cand treci pe aici. tongue.gif

In loc sa te bucuri ca nu te-am trimis sa citesti istoria berii, mai agiti si colectivul. nts.gif

adso
QUOTE (Dacicuss @ May 19 2009, 05:37 PM) *
...oltean pervers si betiv...

lingusitorule... wub.gif
Mache
Dacule, era vorba despre aceasta istorie a berii care are peste 700 de pagini.

LE: Si aproape 63 de mega in format pdf. d.gif
peceneaga
QUOTE (adso @ May 19 2009, 11:32 AM) *
in orice bere alba, da.

cu blondele, numa' daca sunt prea largi, lamaia e astringenta si mai stramteaza...

ce lamiie, stai sa vezi tu o efervescenta d-aia pentru durerile de cap! asa clabuci n-am mai vazut de la ora de chimie despre surfactanti.
bflorian
Acu pe bune; unde gasesc bere belgiana in Bucuresti? (dar sa fie macar 15-20 de soiuri)
Tetea d'Omida
QUOTE (bflorian @ May 19 2009, 06:56 PM) *
Gata: am gasit-o! Se cheama barbar. Vedeti aici despre ce e vorba. Merita sa o incercati. Daca va place sa ma pomeniti daca nu va dau banii inapoi! smile.gif

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...anta-Mariaquot/
katze
QUOTE (bflorian @ May 19 2009, 09:44 PM) *
Acu pe bune; unde gasesc bere belgiana in Bucuresti? (dar sa fie macar 15-20 de soiuri)

Du-te, omule, la Bruxelles!

asadar recunosc imi place sa beau berica din cand in cand asa pentru rehidratare si revitaminizare tongue.gif
ce ma streseza inca foarte tare e urmatoarea vorba pe care mi-a aruncat-o in halba unul mai batran si mai scolit decat mandea
"bere bei, bere poti!" asa ma oftic ca nu pot sa-mi scot din minte expresia asta care imi strica cheful rasarind de fiecare data cand ma asez cu pofta sa beu si eu acolo o berica
AKD
QUOTE (bflorian @ May 19 2009, 09:44 PM) *

15-20 cam greu. Da' vreo 5-6 marci tot am vazut in Cora. Daca pui la socoteala si sucurile care nu-i plac lui Adso ajungi pe la 10.
Mache
QUOTE (Tetea d'Omida @ May 19 2009, 09:45 PM) *

Omidule, crezi ca de la berea lu' don doctor se trage focul? hmm.gif
Marius
QUOTE (katze @ May 19 2009, 10:01 PM) *
"bere bei, bere poti!"

asta e spusa in sensul de "asta bei fiindca atat poti sa duci tu la alcool" sau "daca bei bere, nu poti face chestii care le poti face daca bei altceva (ex: vin)"?
BigB.gif
Dacicuss
mda, are conotatii secsuale!
adso
hehe, ce-mi plac mie razboinicii astia de pahar... d.gif
Marius
care? unde? cine?...

si ca tot mi-adusei aminte de o chestie care ma tot rodea sa va zic... bai fratilor, io cand o trag la masea asa mai sustinut nitel, ma trezesc a doua zi ca ma dor picioarele d.gif ..de la ce dracu bai nene? ..a doua zi in loc sa ma doara si pe mine capul ca pe orice om normal d.gif pe mine ma dor picioarele..parc-as avea febra musculara, asa.. sa dea dracu daca-mi explic unsure.gif
si nu odata, de mai multe ori am avut reactia asta.. de la ce dracu o fi? hmm.gif

ps: nu discutam aici de 2-3 beri, alea nu se baga de seama... tre sa am de la 1 kil de vin in sus.. d.gif ..sau hai, 7-8 beri (desi alea nu mai halesc asa multe d-odata ca deja m-am rotunjit destul..)
adso
vezi si tu pe unde mergi... cauta-te si de vanatai...
Marius
n-auzi ma ca e ca febra musculara? d.gif ...nu e ceva local, un genunchi, o gamba, o glezna ...e dea-ntregul asa.. sa alerg noptea de bezmetic asa fara sa-mi dau seama? egal.gif
Dacicuss
QUOTE (Marius @ May 20 2009, 02:06 PM) *
n-auzi ma ca e ca febra musculara? d.gif ...nu e ceva local, un genunchi, o gamba, o glezna ...e dea-ntregul asa.. sa alerg noptea de bezmetic asa fara sa-mi dau seama? egal.gif

http://www.youtube.com/watch?v=Afr3TiBOLpE ...ce-ti sugereaza?
Marius
d.gif haios.. il stiam..

n-as zice ca fac d-astea.. cearsafurile-s la locul lor dimineata ...si eu la fel. prietena mea e intreaga, semn ca nu m-am zbatut prea tare... deci altceva tre' sa fie...
Dacicuss
ma, cauta pe sub pat sau in dulap ceva gen saculet cu nisip...cu asa ceva bateau pe la secu si politie sa nu lase vanatai.
Liviu M
Am si eu o nedumerire, ce e aia "bere alba"? unsure.gif
Dacicuss
cred ca se refera la aia hefe weis, right?...din care e plin la matale acolo...ce te bat cand te prind!
Liviu M
Ma gandeam eu ca la aia va ganditi, numai ca ma gandesc ca va sunt gandurile in eroare. Nu de alta, da' tot "alba" e si bruna asta. biggrin.gif.
Nu stiu exact de unde vine weiss-ul ala, da' wikipedia zice ca are aceeasi etimologie cu Weizen - grau.
Hefe Weissbier/ Hefe Weizen (numele difera de la regiune la regiune) e bere facuta (si) din grau (spre deosebire de berile "normale") si se gaseste in toate "formatele" in care se gasesc si celelalte: "nefiltrata" - naturtrüb sau filtrata (kristallklar), blonda (hell) sau bruna (dunkel - de-asta n-am baut decat nefiltrata).
Cred ca am mai zis, se bea in pahare speciale (am citit acum ca pe wikipedia scopul lor e ca co2-ul sa stea cat mai mult in pahar) cu fundul ingrosat (tot la wikipedia scrie ca e ca sa reziste la dat noroc, ca asa-i traditia sa ciocneasca cu fundul smile.gif ); la turnare (tot wiki zice ca paharele se uda inainte cu apa rece) ininte sa se goleasca sticla de tot se agita usor, sa se dezlipeasca toata drojdia si abia dupa aceea se goleste sticla.
A, si sa nu uit, orice "vom Fass" (de la butoi, de obicei la carciuma) bate oricand si orice la sticla.

PS Dacu, acu ma mai bati? unsure.gif
adso
eu alba spun in general la berea care seamana cu hoegaarden.

recunosc insa ca nemtii au o imaginatie (si o mana d.gif) iesita din comun in domeniu. am dat si eu de franziskaner dunkel weissbier de ex. - mama mama wub.gif

acum am aflat si eu de la wiki explicatia cu graul smile.gif in olandeza e witbier si in franceza e bière blanche, amandoua inseamna destul de neechivoc bere alba.
Liviu M
Acu' ca m-ai facut curios am dat si eu o cautare la gogu sa vad ce-i cu gradina aia imposibila de pronuntat biggrin.gif. Pare interesanta, da' nu tin minte sa fi vazut pe aici (de altfel nu vad prea des merci straine). Da' daca gasesc, o testez biggrin.gif
Sa revin insa. Imi pare rau ca te contrazic, da' nu-i totuna cu weissbierul nemtesc; pare sa se potriveasca mai degraba cu berea nefiltrata (se mai gaseste pe aici pe la berariile mici, cu crasma proprie; cred ca au si in Bucale, la Beraria Germana).
Asteia da, probabil ii poti zice bere alba (chiar, au si varianta mai "colorata"?).
Referitor la imaginatia nemtilor... nu prea e loc de intors, din cauza Reinheitsgebot (Legea puritatii) care impunea ca berea (cu pretentii de vanzare pe piata germana) sa fie facuta doar cu anumite ingrediente; simplist, dupa cum zice wikipedia (si cum apare scris pe unele sticle de bere pe post de reclama) berea care respecta legea respectiva e facuta doar din orz (hopfen), malt si apa. Cred ca "secretul" sta foarte mult in apa (pe langa mana berarului).
De cand cu UE, au fost si nemtii obligati sa "inmoaie" legea; asa au inceput sa apara tot felul de minuni. Si nu ma refer la Desperados, ci la ColaMix (parca, bere cu cola - de-asta imi faceam singur in tara biggrin.gif ), sau inca o minune cu portocale. Singura amestecatura baubila (dupa parerea mea) si aia mai ales cand e cald si ti-e sete e Radlerul - bere cu limonada (cam jumi-juma, dupa ochiul barmanului). De obicei cea luata prin restaurante e preparata pe loc din bere normala si Sprite/Seven-Up/ce "limonada" mai are barmanul la indemana.
Altceva nici n-am prea incercat. A, ba da, o bere cu suc de zmeura, in Franta (si-a luat soata ca arata bine eticheta) da' o sa incerc sa evit repetarea experientei.

LE Am vazut, au si alte "culori" jumpy.gif Si mai caut, ca sunt unii care zic ca e Weizen (cautam magazine nemtesti cu bere de-asta si am dat de "parerile consumatorilor")
adso
nu e chiar asa. incearca helles franziskanes weissbier (daca n'am acordat cum trebuie, tant pis tongue.gif) si vei fi destul de aproape de hoegaarden. insa aia dunkel e mai buna smile.gif

PS: nu uita sa o "tulburi" inainte de a turna a doua jumatate in pahar smile.gif
Liviu M
Franziskaner e pe undeva pe la coada listei mele de weissbier, adica am baut si altele mai bune (dupa gustul meu, ca pana la urma aici e chestie de gusturi).
Da' de uitat prin magazine dupa hoegaarden de-asta tot o sa ma uit de-acum incolo, poate pana la urma o sa ajung sa gust si "originalul" smile.gif.
Si pana la urma gaseste soata ceva de vazut si in Belgia biggrin.gif (ma rog, ea ar gasi oriunde ceva de vazut numai sa plecam de-acasa, io-s cam sedentar).
katze
ce-ati mai degustatără de cand nu v-am mai vazutără? biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.