Acu' ca m-ai facut curios am dat si eu o cautare la gogu sa vad ce-i cu gradina aia imposibila de pronuntat

. Pare interesanta, da' nu tin minte sa fi vazut pe aici (de altfel nu vad prea des merci straine). Da' daca gasesc, o testez

Sa revin insa. Imi pare rau ca te contrazic, da' nu-i totuna cu weissbierul nemtesc; pare sa se potriveasca mai degraba cu berea nefiltrata (se mai gaseste pe aici pe la berariile mici, cu crasma proprie; cred ca au si in Bucale, la Beraria Germana).
Asteia da, probabil ii poti zice bere alba (chiar, au si varianta mai "colorata"?).
Referitor la imaginatia nemtilor... nu prea e loc de intors, din cauza
Reinheitsgebot (Legea puritatii) care impunea ca berea (cu pretentii de vanzare pe piata germana) sa fie facuta doar cu anumite ingrediente; simplist, dupa cum zice wikipedia (si cum apare scris pe unele sticle de bere pe post de reclama) berea care respecta legea respectiva e facuta doar din orz (hopfen), malt si apa. Cred ca "secretul" sta foarte mult in apa (pe langa mana berarului).
De cand cu UE, au fost si nemtii obligati sa "inmoaie" legea; asa au inceput sa apara tot felul de minuni. Si nu ma refer la Desperados, ci la ColaMix (parca, bere cu cola - de-asta imi faceam singur in tara

), sau inca o minune cu portocale. Singura amestecatura baubila (dupa parerea mea) si aia mai ales cand e cald si ti-e sete e Radlerul - bere cu limonada (cam jumi-juma, dupa ochiul barmanului). De obicei cea luata prin restaurante e preparata pe loc din bere normala si Sprite/Seven-Up/ce "limonada" mai are barmanul la indemana.
Altceva nici n-am prea incercat. A, ba da, o bere cu suc de zmeura, in Franta (si-a luat soata ca arata bine eticheta) da' o sa incerc sa evit repetarea experientei.
LE Am vazut, au si alte "culori"

Si mai caut, ca sunt unii care zic ca e Weizen (cautam magazine nemtesti cu bere de-asta si am dat de "parerile consumatorilor")