Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cea Mai Buna Bere.
Sinapse > Gospodarul agnostic > Zice lumea că-s beţiv, eu doar beau intempestiv
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Dacicuss
ieri pe hotnews era un articol despre beneficiile berii.
imi zicea doamna mea nu de mult ca a vazut un reportaj sau a citit, o intreb io acasa, despre Starbucks, ca cica e o bomba plina de E-uri si alte rele.
adso
ma, cicaturile alea de cafea cu lapte de la starbacs sunt masturbatorice. pana mea, dupa masa tre'be o cafea adevarata, mare si indesata sa te treaca prin picoteala de dupa-amiaza. dimineata, nu mai vorbim... asa, cecemel din ala bea fii-mio d.gif

no offence, da' cre'ca d'aia le gasesti numa' prin aeroporturi (tarilii nuvorish se esclude din start d.gif)
Iulian
starbax e o mizerie. de cand sunt holtei in Indiana trec de vreo 2-3 ori pe saptamana pe acolo sa iau un croissant si-o cafea.

acu' vreo 4 saptamani... vad ca imi iese un cos pe mana, il las io in pace, dau cu nitel spirt de bragadiru adus de soacra-mea ca sa ne scape de microbii haini ai astora. dupa vreo saptamana arata ca o ureche si, asa oleaca sub tragus, si-o pleoapa...

ptiu, drace, zic si imi fac o cruce mare pravoslavnica. dupa ce dau repede un telefon lu' mama sa se duca imediat la parintele Corneanu sa dea un acatist, cu o falca in ceriu si alta in pamant, ma duc la Megan, managera stabilimentului de reputatie dubioasa, si-i zic. coana, m-ai umplut de E-uri, iote imi iese o ureche pe mana si parca si-un ochi.

no problem, sweetie, zice ea tragandu-si piciorul drept anevoie ( zice ca i-a paralizat de cand a deschis afacerea)... here's a free caramel macchiato, you just rub it in gently, inaite de a avea unul din cele 15 atacuri de grand mal epileptic zilnic.

neincrezator, cu o alta mare cruce, dupa ce ma rastesc la un adolescent cu trei ochi care lasase usa deschisa si era curent incep sa frec urechea buclucasa cu macchiato. a doau zi ce sa zic, urechea noua se uscase asa si imi cazusera si genele de pe pleoapa noua... e drept ca saptamana asta am avut vreo cateva episoade de vomitat sange, nu mult asa la vreo jumate de lighean, da' Megan zice ca sa nu ma ingrijorez, daca nu trece pana la anul imi da ea un voucher pentru o colonoscopie.
adso
bre, io nu ma refer la e-uri ci la gama de produse d.gif

e ca si cum ai avea o macelarie unde gasesti spuma de ficat cu capsuni si caramel, slanina zero-fat cu glazura de vanilie si crema de muschiulets cu aroma de licorice.

daca intri si ceri o buca' de friptura de vaca, lula, da' iti putem oferi un sherbet de maduvioara d.gif

intelegi - nu se pupa cu orizontu' meu de asteptari. o sa imi fac disclaimer pentru fiecare post, cum imi pun astia automat in e-mail, cum ca cele comunicate nu reprezinta neaparat pozitia oficiala a mustariei d.gif

cu croisantsii, o nimerira si mai prost, cel putin in partea mea de lume, unde literalmente, la fiecare colt de strada gasesti din aia artizanali, facuti cu unt, zboara foitse de aluat din ei, subtiri de vezi prin ele si crocante, aburinzi... balos.gif

aniuei, starbax is ghei tongue.gif
Iulian
degustibus non disputandum.

oricum nu i-am mentionat ca sa epatez, am vrut sa spun ca pentru America ( si dupa numarul de cafenele deschise si in afara nu numai) Starbucks a reprezentat un mare pas inainte pentru calitatea cafelei si dupa gusturile mele de moldo-valah neiesit prea mult prin lume a fost o experienta pozitiva. oricum si pt. acasa cumpar cafea Starbucks sau Seattle Best ( au zeci de sortimente). mai iau si cate un Jacobs, Tchibo cateodata, o vreme am avut abonament cu Gevalia dar acum sunt fan Starbucks inrait...

croaissant mai buni nu am de unde lua, la faza asta sunt in pierdere relativ. necazul meu e ca in Kokomo cateodata nu gasesc nici de-astia, dar ma multumesc cu un Cheese Danish sau o felie de chec (pound cake). grea viata de capsunar...
katze
QUOTE (Mache @ Oct 16 2009, 01:58 PM) *
Voi nu vreti sa va calmati? Va rog eu frumos sa va linistiti. Aveti sa va ziceti lucruri "de bine"? O puteti face folosind mesageria privata. Multumesc.

Intrebare: ce tip de bere e indicat pentru gatit? Si de ce? unsure.gif

fosta Azuga biggrin.gif laugh.gif mai putin amara, draguţa, buna la pulpe de pui la ceaun

recunosc: am cumparat ieri 2 doze de 500 de la Mega Image, Delhaize production, la 1,59 ron doza tongue.gif eftin ca braga
Mache
O istorie a berii gasiti aici. Da' nu ati aflat de la mine, da?
adso
QUOTE (Iulian @ Oct 16 2009, 03:54 PM) *
epatez Starbucks Starbucks Seattle Best Jacobs Tchibo Gevalia Starbucks Kokomo Cheese Danish capsunar...

you really do take your brand fidelity seriously, doncha... d.gif
Iulian
here you're too abstract for me, dude! unsure.gif
vv
Aia de la Starbax era bere? ohmy.gif Acu' se explica de ce mi se parea mie ca nu seamana deloc cu cafeaua.....
(banuiesc ca era bere americana - vorba lu' Tase, "it's fucking close to water" - am recunoscut din descriere luchidul cafeniu din canile starbax, banuiesc ca era bere bruna... ).

QUOTE (adso @ Oct 16 2009, 04:12 PM) *
slanina zero-fat cu glazura de vanilie si crema de muschiulets cu aroma de licorice.

balos.gif
N-am mai mancat slanina zero-fat de cand am fost in Florida.... s-a deschis o macelarie de-asta si prin Bruxelles?
TataBobu
Cred ca o sa-mi mai iau niste cutii de bere chinezeasca. Mi-am luat 6 de la Metro si nu mi-am dat seama daca intr-adevar mi-a placut berea aia (Tsingtao) sau doar le-am baut la momentul potrivit, cand ar fi intrat si bere de Rosiori la halba.
Iulian
QUOTE (TataBobu @ Dec 17 2009, 03:30 PM) *
Cred ca o sa-mi mai iau niste cutii de bere chinezeasca. Mi-am luat 6 de la Metro si nu mi-am dat seama daca intr-adevar mi-a placut berea aia (Tsingtao) sau doar le-am baut la momentul potrivit, cand ar fi intrat si bere de Rosiori la halba.

Tsingtao e chiar buna... mai ales dupa taietei chinezesti, sau coltunasi de porc ( pork dumplings).
TataBobu
Asta a fost si impresia mea, ca-i o bere buna. dar esantionul a fost cam mic d.gif
adso
tsingtao e facuta intr-o fabrica facuta de nemti si cu retetele lor. de aici....

in rest, sunt de acord, e cel putin baubila d.gif
Iulian
mda...

http://en.wikipedia.org/wiki/Tsingtao_Brewery

acu' nemtii nu au mai avut de a face cu beraria aia din 1915... oricum interesanta istorie.

retetele au fost modificate si acum e si cu orez ( ca si Bud american si majoritatea celor asiatice - indiene, japoneze, thai, etc.).

ca veni vorba un articol despre berile cu orez:

http://www.latimes.com/features/food/la-fo...0,2785799.story

The American brewing industry was built in the late 19th century by first-generation German American immigrants such as Adolphus Busch, Adolph Coors and Frederick Miller. Although these men, craft brewers themselves, initially re-created the full-bodied beers of their homeland, many Americans had not developed a taste for the malt-heavy style.

"They needed a domestic ingredient that would make the beers more effervescent, bubbly and lighter," Ogle says. "Rice and corn did that -- it was a desired flavor, not inexpensive filler."

Traditionally most beers that include rice, including American brews such as Budweiser and the Japanese brands Asahi and Kirin, have been lighter lagers.

One of the earliest rice and barley ales to hit the Los Angeles market, Red Sun, was developed eight years ago by the Great Beer Co. in Gilroy, Calif., for the Sushi Roku and Katana restaurant chains.

"When we started looking around for a rice beer to pair with our food, the only options were lagers from the big Japanese brewers that aren't very flavorful," recalls Lee Maen, co-owner of the L.A.-based restaurants. "We wanted a more flavorful ale, but lots of those California microbrews are just too rich to pair with sushi."

Food was also the catalyst for the Bruery's owner-brewer Patrick Rue. Trade Winds Tripel, a full-bodied, unfiltered Belgian-style golden ale, is made from rice and barley. "My wife and I were having tom kha gai, coconut Thai basil soup, so I decided to experiment with Thai basil and rice to make a full-bodied but lighter ale," says the Placentia brewer.

He included rice in the formula, he says, because it "lends a really great subtle coconut flavor when left unfiltered."

si intr-adevar si dupa papilele mele berea japoneza merge f. bine cu sushi dupa cum recomanda si cei din restaurantele japoneze. tsingtao e un pic mai aromata si mise pare ca are o usoara tenta de ghimber ( ginger) - un condiment des folosit de asiatici.
katze
UP cooldevil.gif !

Mihai
yeaaah, no pushup needed visator.gif
Michidush
Daca ajungeti prin Franta nu uitati de berea "la Goudale". Desi e un sacrilegiu sa bei bere in tara vinului, mie berea mi-a placut foarte mult.

Mniam ...mniam..
Liviu M
QUOTE (adso @ Jul 20 2009, 11:18 AM) *
e clar... nu pui lamaie in ea d.gif

Am testat in sfarsit hoegaarden aia (sau cum s-o scrie, ca nu mai am cadavrul in fata) cu lamaie. Nu e rea, da' bate cam tare spre radler. Inca nu ma pronunt, ma duc sa mai studiez una.
Nu-'s ce e in capul lor, da' la bere francezii astia-s cam ciudati - o vand in sticle de degustare. 250ml sticla de bere. Pfui...

Si ca tot a amintit Michidush de Goudale, asta vara, in concediu, am testat mai multe soiuri de bere de prin Auchan (pe undeva prin Franta). Printre ele a fost si Goudale (buna, nu zic), dar una dintre cele mai interesante a fost una corsicana, cu aroma de castane. Din pacate era cam calda pentru gustul meu, da' era cald afara si "frigiderul" meu de camping nu prea mai facea fata. Si tot din pacare nu mai stiu cum o chema. sad.gif

LE Cu Gogu am gasit o referire despre Pietra; cred ca asta era.

LLE Da' tot scumpa mi se pare berea prin Frankreich.
Liviu M
Parca am mai zis candva: cea mai buna e aia pe care o bei cand ti-e sete. De exemplu dupa o plimbare cu bicicleta.Click to view attachment
Daca se intampla sa fie si hefeweizen de la butoi, cu atat mai bine. Click to view attachment
TataBobu
Cum ar fi intrat aseara o Zagorka...da' iar eram cu covrigu-n brate.
Liviu M
Ia zii adso, pe-asta mi-au servit-o cum trebuie sau ma duc sa caut alta? unsure.gif
adso
cred ca glumesti... hoegaarden pe carton de jupiler...

oricum, e cam de turisti... d.gif lamaia mica... d.gif
Liviu M
Lamaia ca lamaia, da' berea e mica. ohmy.gif
Cum imi era si sete, la prima nici nu m-am prins cand am ajuns la fundul paharului.
Chelnerul s-a uitat cam lung la mine, da' a adus-o si pe a doua fara sa cracneasca. biggrin.gif
adso
daca nu ceri 'une grande blanche' respectiv 'één groot witbier' primesti o eprubeta de 25 smile.gif

unde ai fost in belgia?
Liviu M
Sunt in Amsterdam. d.gif
Iar de cerut... am vazut pe lista Hoegaarden de-ala si am zis sa probez unul servit ca la tata lui (ca am senzatia ca mama e Belgia), am pus degetul, dupa destul timp mi-a adus-o (era cam aglomerat), am sorbit-o de-am vazut instant fundul paharului si poza am facut-o celui de-al doilea pahar. d.gif
Cum primul s-a dus instant, la al doilea am cerut portie mare si mi-a zis ca n-are pahare mai mari.
Am vazut pe o alta lista si din greseala o bere rose. Cred ca azi o sa incerc sa dau de ea; sper sa nu fie chiar asa rara, ca nu mai stiu unde am vazut-o (am facut zilele astea drumuri pe jos pentru tot anul).
TataBobu
Incercat, placut:

bertro
Zilele trecute am zis sa ies din tiparul obisnuit (corona-bud-miller) si am testat Blonde d'Achouffe, varianta Montrealeza a belgianei astea: http://www.achouffe.be/en/nos-bieres/nos-p...s/fiche.php?p=1
8% alcohoale si un gust super aromat. are o aroma asa puternica incat nici nu simti alcoolul din ea... decat dupa aia cand totul ti se pare un pic mai roz pe lume smile.gif
Mache
Uite-l, bre, ca misca! Ptiu, bere, ca m-ai speriat! d.gif
bflorian
Acum m-am intors de la Auchan - Militari. Nu mai fusesem de mult pe la ei si am descoperit ca au introdus o serie de beri belgiene ce merita incercate. Au adus chiar si Barbar (bere cu aroma de miere dar strong!) ceea ce face ca o vizita la ei sa fie binevenita (inca!). Bafta!
bertro
QUOTE (Mache @ Aug 25 2010, 07:16 PM) *
Uite-l, bre, ca misca! Ptiu, bere, ca m-ai speriat! d.gif

smile.gif acuma sa recunoastem ca nu-s singurul care trage chiulu' pe forum. de multe ori intru si nu e marcat niciun thread ca avand mesaje noi.
Mache
Eu cred ca berea e de vina. In fiecare zi sunt marcate cel putin unul sau doua subiecte ca avand mesaje noi. tongue.gif Acum, ca matale te indeletnicesti cu degustarile, nu se supara nimeni. Cu exceptia celor care te urasc sincer si dezinteresat, vorba Dacului. d.gif
bertro
QUOTE (Mache @ Sep 2 2010, 08:23 PM) *
In fiecare zi sunt marcate cel putin unul sau doua subiecte ca avand mesaje noi. tongue.gif

Da, la "viata are bust", da' imi trebuie mult mai multa bere decat am in frigider ca sa-mi fac curaj sa citesc pe acolo biggrin.gif

PS: planul in w/e asta e sa gasesc o bere rosie buna. va tin la curent biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.