QUOTE(Dacicuss @ Oct 23 2007, 06:13 AM) [snapback]101281[/snapback]
mie-mi place orice Radler,
Dupa legea puritatii germane, asta nu-i bere

. Asta-i o inventie de dupa masina, sa poate nemtii sa bea 2 "beri" in loc de una si sa plece mai departe cu masina.
QUOTE(Dacicuss @ Oct 23 2007, 06:13 AM) [snapback]101281[/snapback]
hai ca de azi pana sambata bag o cura de Paulaner heffeweiss.
Asta se bea musai in pahare de-alea speciale, ingustate in treime inferioara si inainte sa se goleasca de tot sticla/cutia se agita putin sa se "dezlipeasca" toata drojdia si sa curga in pahar.
Pe vremuri si eu ziceam ca cea mai buna hefe weizen/weissbier e Paulaner (si pe unde misunam eu era numai la sticla). In ultima perioada am umblat ceva mai mult si am descoperit ca orice la halba e mai bun ca orice la sticla si ca sunt si altele macar la fel de bune. Iar la sticla (tot weissbier) Paulaner a fost detronat de altele de la "firme" mai mici. Acum sunt in faza Pfungstädter (export si weizen); undeva sus in top sunt cele cehesti care se gasesc pe aici -Pilsner Urquell, Bud, Staropramen.
Altfel, aici e greu cu berea preferata, ca sunt prea multe soiuri. Cand am ajuns aici mi-am propus sa le testez pe toate si dupa aia sa ma opresc la una. Cine a mai tinut minte cu ce am inceput? Stiu ca nu-mi plac cele din nord, ca-s cam amare.
Pentru cei care ajung in zona Nurnbergului, vor o experienta indeita, au timp de pierdut si mijloc de locomotie, recomand o vizita in Bamberg pentru degustarea berii autohtone -
Schlenkerla - bere afumata. Vizita merita oricum, ca orasul e chiar frumusel.
PS Cam tarziu, stiu, da' ce sa fac, mi-au dat astia de munca