Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cea Mai Buna Bere.
Sinapse > Gospodarul agnostic > Zice lumea că-s beţiv, eu doar beau intempestiv
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Ake
Ia baieti si fete, ziceti ce bere va place voua din alea care se gasesc pe la alimentare?
Dar de prin diverse locuri pe unde-ati beut?

Eu de-alungul timpului am avut cam urmatoarele preferinte:

- Cand eram student sarac : Gambrinus - nu se mai face
- Cand eram student sarac cu treaba prin Cehia : Pilsner Urquell
- Cand eram angajat sarac: Golden Brau
- Mai tarziu... Carlsberg romanesc (da acu mi se pare naspa)
- mai nou am revenit la Pilsner Urquell si de curand Budweiser cehesc
(BTW, e vreo legatura intre asta si Budweiser-ul american? Ca din cate am auzit e naspa berea aia)
cristianco
dab and corona, asta de pe la noi.

Berea de la noi mi se pare foarte proasta, pana si carlsbergul e altfel decat la mama lui, ca sa nu mai vorbim de heineken, care zici ca e stella romaneasca, comparativ cu heinekenul de la mama lui. "No rough edges" - asta apreciez eu la o bere.

Cea mai buna bere, pe gustul meu, Coopers sparkling ale, de la aussies, care e... acidulata, si desi are 5,8% alcool, nu o simti.

http://www.coopers.com.au/beer.php?id=127&pid=1

Coopers' bottled beers are characterised by their secondary fermentation technique - some yeast remains in the bottle after bottling - thus the bottled beer contains some sediment. There are two schools of thought with regards to the sediment - some drinkers like to mix the sediment throughout the beer by tipping or rolling the beer before drinking, while others prefer to pour the beer into a glass leaving (most) of the sediment at the base of the bottle.

The famous "Cloudy but fine" add campaign for Coopers Sparkling Ale rings true as you your pour this beer into your glass. The traditional Coopers top fermenting and secondary fermenting technique is apparent with the cloudy appearance and the yeast sediment that rains down like snow. Sparkling begins with a solid head and a full bodied flavour with fruity undertones and finishes with a soft effervescent malty taste.

Coopers sparkling Ale - like its lighter companion, Pale Ale, contains no chemicals or preservatives and is brewed in the traditional top fermenting style just as it was done at the beginning in 1862 by Thomas Cooper. Coopers Sparkling Ale is a beer with no rough edges. Its smooth full body and subtle fruity overtones, make this full strength ale a wolf in sheep's clothing.
Ake
apropo de BUD. Am gasit
Disputes concerning registered trademarks

The history of disputes regarding the registered trademark of Budweiser Budvar dates back to the beginning of the last century. For decades, the representatives of one of the large american breweries tried to purchase from Budweiser Budvar the rights to its trademarks, first of all only for the territory of the USA. They managed to do this before the start of World War II. with the aim of attaining registered trademarks for Budweiser Budvar in other countries and the representatives of American brewery still continue with their activities today.

Budweiser Budvar has to defend its historical rights to the registered trademarks against legal attacks from the Anheuser-Burch company in more than 40 legal disputes and a further more than 70 administrative proceedings currently before patent offices throughout the world. The majority of legal decisions confirm the rights of Budweiser Budvar to its registered trademarks. Recently, Budweiser Budvar achieved important victories in the legal trademark disputes, for example, in Great Britain, Australia, Japan, South Korea, Greece, Portugal, Denmark, Sweden, Finland and New Zealand.
horace
Orice cand eram student... dar in general era Ursus la sticla sau halba.
Acu' ma hranesc constant cu Stella. Mai era odata epoca Tuborg dar se lasa cu dureri de cap a doua zi. Habar n-am de ce!
bflorian
Acum mi-am luat un butoias de Heineken - facut la mama lui, in Olanda - e bun si are o aroma speciala placuta. Mai imi plac si berile fermentate in sticla - Duvel se gaseste si pe la noi dar la niste scoruri nesimtite (aproape 3 euro fata de mai putin de 1 euro in Olanda / Belgia). In ultima vreme cele nemtesti imi plac din ce in ce mai mult. In state am baut una Adams nu-mai-stiu-cum care mi-a placut.
guerilla
QUOTE(Ake @ Oct 21 2007, 06:05 PM) [snapback]101071[/snapback]

(BTW, e vreo legatura intre asta si Budweiser-ul american? Ca din cate am auzit e naspa berea aia)

nu e nici o legatura din cate stiu. poate doar faptu ca se tot judeca de acu 2 secole biggrin.gif cehii sint mai vechi, dar compania din state e cea care a inregistrat marca.
eu unul nu ma prea omor cu berea, dar imi place Hoegaarden. mi-a mai placut berea chinezeasca.

Dacicuss
io-s addicted Salitos, dar e scumpa si la noi, si dincolo, in Austria o iau cam la echivalentul la 3.5 RON.
Cum am zis, iau zilele urmatoare un bax de Budweiser la doze de jumate pe a 0.7 euro bucata....la cat de artistic m-am zmiorcait ca ce si cum, am ajuns de doamna mi-a zis sa iau doua baxuri, sa am sa-mi ajunga, nu unul! Artist, ce pana mea. Andrei, ciocu mic, da?!? Ca IO stiu cant consuma si am si numarul de telefon, da?!??!
Aci, nu-s pretentios, Becks, Tuborg, Heineken si Carlsberg, dar mi-e ciuda ca-s cam scumpe.
Apropo de butoiase ce zice don doctor, am vazut luna trecuta in Austria niste dozatoare bijurerii, de home use, mici si finute, petru taman acele butoaie de 5L, d-alea cat un espresor de cafea. Misto de tot, la 119 Euro...mai c-ar merita investitia visator.gif tre numai s-o conving ca de fapt ea-si doreste si io nu si nu...sa traga de mine sa luam unul...I'm workin' on it!
maddan
Mai bine faceai si un sondaj biggrin.gif

In Creta am baut Amstel iar in Franta n-am baut deloc.
In Romania ca bere de toata ziua prefer Silva blonda la cutie, si ca bere mai de ocazii Heineken si Carlsberg.
La mare nu stiu ce am ca nu pot bea decat Stella biggrin.gif
bflorian
QUOTE(Dacicuss @ Oct 21 2007, 08:45 PM) [snapback]101080[/snapback]

tre numai s-o conving ca de fapt ea-si doreste si io nu si nu...sa traga de mine sa luam unul...I'm workin' on it!

Pai convinge-o ca-i trebuie un frigider nou! Dup-aia alegi tu!
Tetea d'Omida
Radberger.
Hoegartner
Pere Trappista.
vv
Ma, io unul is mare fan Leffe - aia blonda, ca aia bruna nu ma da pe spate. Insa e cam scumpa sad.gif. Din alea scumpe -scumpe, am mai gustat destule, da' nu m-or dat pe spate... tot Leffe imi place cel mai mult. Si tinand cont ca beau rar, ma cam tin de marca in ultima vreme smile.gif

Daca vreau ceva mai ieftin imi plac multe... Silva, Ursus, Tuborg, Carlsberg, Stella, etc.. nu-mi prea plac Skol, Golden Brau si Bergenbier.
Aaa... Tuborg imi place aia de craciun mai mult.
Laurentiu
Timisoreana, pacat ca nu prea o au astia la rece, ca deh, ursus rulezz pt ei. Restul mi se par niste pisoarce amarui pe care le bei in sila.
Dupa mine, o bere la halba va da clasa intotdeauna unei beri la sticla, e alt gust. Prefer oricand o bere ieftina la halba in locul vreunei Stella la sticla.
maddan
Da, si eu prefer berea la halba smile.gif
Iulian
cea mai buna bere-i... vinu... dupa care urmeaza tequilla!

dintre berile-beri o calda amintire ii pastrez si io berii gambrinus... care era si mai buna pentru ca o caram cu carca de la poarta fabricii pana in Regie unde nevasta-mea o comercializa din camera cu un adaos comercial de 30-50%... venitul rezultat se ducea sub forma de consum propriu sau pe tigari Chesterfield. asta era ce intelegeam io atunci din acumularea primitiva de capital biggrin.gif.

acu' pe caldura imi place Corona cu lime. In rest Amstel light, Beck's, Heineken sau Stella cateodata chiar un Bud sau un Coors. berea indiana (Maharaja, Kingfisher) care este foarte aromata merge la mancare indiana iar cea japoneza ( Kirin, Sapporo) la sushi. de Oktoberfest obligatoriu la halba si musai cu bratwurst si sauerkraut. cea mai buna bere la halba consumata vreodata de mine a fost Yeungling lager.
guerilla
QUOTE(Dacicuss @ Oct 21 2007, 08:45 PM) [snapback]101080[/snapback]

Apropo de butoiase ce zice don doctor, am vazut luna trecuta in Austria niste dozatoare bijurerii, de home use, mici si finute, petru taman acele butoaie de 5L, d-alea cat un espresor de cafea. Misto de tot, la 119 Euro...mai c-ar merita investitia visator.gif tre numai s-o conving ca de fapt ea-si doreste si io nu si nu...sa traga de mine sa luam unul...I'm workin' on it!

mah nu e nici o treaba cu dozatoarele alea. e un moft. are frate-miu si la fel ca tine era super entuziasmat. pana i s-au terminat capsulele de codoi. si acu dozatoru e de decor ca nu ajunge sa-si cumpere din alea. plus ca butoaiele is cam scumpe. plus ca termini un butoi pana te prinzi cum se toarna si cum faci sa se raceasca mai bine. da bine la un mic party dar cam atat.
ordinea descrescatoare a calitatii mi se pare a fi - halba - sticla - cutie/doza/butoias de al - pet.
Mache
Eu nu sunt bautor de bere, asa ca nu pot sa va spun marca mea preferata. Din cele pe care le-am gustat, mi-au placut Carslberg si o bere belgiana, Ciney. Ultima, in variantele blonda, bruna si roze, cu sticlutele aduse direct din Belgia de un cunoscut. El le luase de la manastirea din localitate. Pe fundul sticlelor erau depuneri.

PS: Despre berea belgiana, nume si aprecieri, mai multe detalii aveti aici.
mil
Cora Star

Lolek
QUOTE(vv @ Oct 21 2007, 08:29 PM) [snapback]101086[/snapback]

Ma, io unul is mare fan Leffe - aia blonda, ca aia bruna nu ma da pe spate. Insa e cam scumpa sad.gif.

deci io tot asa, dar aia bruna, ca aia blonda nu ma da pe spate. Insa e cam scumpa. Si-mi mai place Duval. In fapt, astia de la Waterloo au beri belgiene bune, daca e sa treci pe la ei.

dar' revenind cu picioarele pe buda, Heineken, Calrsberg in fapt mai ce-o fi si s-o gasi, mai putin alea la PET-uri, nu'sh din ce cauza, da' cand vad bere la PET imi da o senzatie de "proasta".
toma
De pe la noi:
Cand eram student: Silva bruna si blonda
Acum: Guiness, Stella Artois

Prin afara: Amstel, Carlsberg si Heineken - cele facute la noi in tara sunt total diferite la gust si nu in bine rau.gif

Era sa uit: Zorbas - greceasca
TataBobu
Chimay, Guiness, orice bere pe care scrie "trappistes". Iar ca bere de toata ziua, Ursus sau Timisoreana aici, Tennents prin alte parti.
Intrebare colaterala: a vazut cineva pe undeva cidru la noi?
Iulian
QUOTE(bflorian @ Oct 21 2007, 08:03 PM) [snapback]101077[/snapback]

Acum mi-am luat un butoias de Heineken - facut la mama lui, in Olanda - e bun si are o aroma speciala placuta. Mai imi plac si berile fermentate in sticla - Duvel se gaseste si pe la noi dar la niste scoruri nesimtite (aproape 3 euro fata de mai putin de 1 euro in Olanda / Belgia). In ultima vreme cele nemtesti imi plac din ce in ce mai mult. In state am baut una Adams nu-mai-stiu-cum care mi-a placut.

Samuel Adams se cheama... e una dintre cele mai populare "micro-breweries", fac mai multe tipuri si unele sunt chiar reusite. piata berii in America este dominata de Anheuser-Busch ( care face Bud si Michelob ca marci principale) care are vreo 40% din piata si e cel mai mare producator de bere din lume urmat de Coors si miller ( cu vreo 15-20% fiecare). ce ramane e ocupat jumate de importuri ( cel mai popular este Heineken) si jumate de aceste micro-breweries care dupa mine fac cea mai buna bere americana. cei trei mari fac in esenta sifon cu aroma de bere. e OK ca bere de zi, dupa/la masa, dar nu de baut de placere ca atare.
Gaby
Top 10 personal:
1. 2. si 3. Brandt (Olanda).
4. Leffe bruna (Belgia)
5. Bush - bere bruna, 14% !!! (Belgia)
6. Pilsner Urquell (Cehia)
7. Guiness (Irlanda)
8. Heineken (de la mama ei, de la butoi, nu cea de aici)
9. Stela Artois (Belgia)
10. Zipfer

Ca o concluzie personala, cele mai bune beri sunt cele BELGIENE.

A! Daca va place berea, NU va apropiati vreodata de berile de tipul KRIEK !! Sunt un sortiment de bere facuta din fructe.
Luka
@TataBobu: Are cidru la Ikea, de pere biggrin.gif

Topul meu e compus din 3 beri:
1. Leffe bruna
2. Ursus blonda
3. Guiness bruna

La sticla neaparat, la halba in nici un caz.

Si la polul negativ, Miller, cea mai infecta imitatie de bere bauta. Cam tot pe-acolo si Peroni. Bere de fite, pfuah.

Ca fapt divers, majoritatea strainilor pe care i-am convins sa bea bere facuta p-acilea, s-au declarat incantati de Ursus.
TataBobu
Am avut mai cum doi ani un englez venit in vizita de lucru la noi. La plecare isi luase in bagaj 6 cutii de ursus d.gif
PS: cidru de pere sa bea ei d.gif
toma
Am uitat raspunsul favorit. Cea mai buna bere e aia GRATIS!
cristianco
QUOTE(TataBobu @ Oct 22 2007, 04:47 PM) [snapback]101209[/snapback]

PS: cidru de pere sa bea ei d.gif

Mie-mi place cidru de pere, o sa caut data aviatoare cand ajung sa dau o raita prin ikea.
bomicabomic
Topul meu:

- In unele tari UE pe unde mai calatoresc, mai putin Germania, Amstel, Leffe bruna, Guinness.
- In Germania, numai bere la halba...Adevarata, rau.
- In Ro ma dau cu Stella, Heineken, Peroni (care nu mi se pare de fitze cum zicea cineva pe aici).
Iulian
Peroni am vzut si pe aici, am baut o data dar nu m-a impresionat. concluzia mea e ca italienii le au cu vinul si cu bucataria asa ca nu le mai trebuie si bere...
Luka
Bomica, eu ziceam.
Nu stiu de ce naiba, de fiecare data cand ajung (impotriva vointei mele, tin sa precizez) prin cluburile de fite ale capitaeli, parca imi apare in ochi numai Peroni. Si asa am ajuns sa o asociez cu fitele smile.gif N-o fi, naiba sa le ia de bauturi..biggrin.gif

@Cristianco: Au dupa ce treci de case, acolo unde au diverse produse traditionale suedeze.
bomicabomic
QUOTE(Luka @ Oct 22 2007, 08:25 PM) [snapback]101238[/snapback]

Bomica, eu ziceam.

Si eu wink.gif
Bre, io o beau acasa. Si mi se pare bunutza...si nici nu ma doare capu' a doua zi, ca dupa Tuborg. E drept ca io bag, de la 3 incolo...Nu zilnic. Dar din 2 in 2, sigur. Dupa atita stres in trafic, merit si io citeva clipe de relaxare. d.gif
Luka
Bre, sa-ti fie de bine biggrin.gif
Dacicuss
mie-mi place orice Radler, ambalat sau preparat de casa...ideal cu lime....na, ca uitai de asta....hai ca de azi pana sambata bag o cura de Paulaner heffeweiss si niste d-aia dunkel...si deja-s planificate 3 baxuri de Bud la intoarcere. complice.gif
aaa, sa nu uit, mie-mi place tare si berea ungureasca, e buna tare, parerea mea. de fiece data imi iau 2-3 sticle din fiece sort mai rasarit gasesc.
Gaby
Radler se poate numi BERE ? E un fel de citronada gazoasa cu putin alcool !
Dacicuss
da, e bere!
viu cu poze imediat!
Dacicuss
na:
[attachmentid=7730]
balos.gif
bflorian
Ultimile doua sunt cu lamaie?
Dacicuss
Categoric nu! Doar primele doua din stanga!
Tetea d'Omida
pe aceasta cale va anunt ca in Real-ul din Buc inca se mai gaseste Paulaner...
Mache
Si unde e Realul asta? O adresa, o harta, ceva?
Tetea d'Omida
Calea Vitan,
AL
QUOTE(TataBobu @ Oct 22 2007, 11:42 AM) [snapback]101139[/snapback]

Chimay, Guiness, orice bere pe care scrie "trappistes". Iar ca bere de toata ziua, Ursus sau Timisoreana aici, Tennents prin alte parti.
Intrebare colaterala: a vazut cineva pe undeva cidru la noi?

DA... cidru brut si cidru dulce, imbunteliat la sticla de sampanie... productie nordul frantei... la Carrefour... zona rafturilor cu beri speciale, jos de tot, ultimul raft... cca 6-7 RON sticla

acum despre bere: URSUS si BECK'S ca beri de zi cu zi... orice bere alba nefiltrata, orice bere neagra (inclusiv Guiness, exclusiv cele facute cu caramel)... berea rosie!!!!! (numele marcilor le-am uitat)

berea trebuie sa aiba 3 calitati: sa fie multa, sa fie rece si sa fie GRATIS!

hai noroc!

[attachmentid=7753]

P.S. Paulaner are si la Carrefour Militari

Dacicuss
bah profanilor, ziceti si ce fel de Paulaner! ca la noi n-am vazut mai mult de 3 feluri.
Tin minte ca in '94, la unchi-miu in Bavaria, mi-a luat 8 sticle diferite de d-asta sa vad care-mi place. Moronu din mine zicea ca-s cam la fel majoritatea, radea asta de se prapadea. In fine, am cunoscut atunci si un beutor de bere adevarat, barba, burta, bonomie, tot ce vrei, coleg cu uica. La un pariu, m-a pus sa-i desfac cate o bere diferita, sa o torn intr-un pahar de plastic de 0.4, am desfacut 10 diferite, am ascuns sticlele sub masa in aceeasi ordine, el lua cate o gura-doua din fiecare si imi zicea exact ce bere e...din alea 10 4 erau Paulaner...am crezut ca tampesc, nu credeam ca exista asa ceva! ohmy.gif
AL
mah...eu ziceam cam ce consum eu... nu ma dau cunoscator, ca nu le-am vazut inca pe toate si nu le beau "stiintific"... la capitolul Paulaner am degustat si io vreo 3 feluri, asta-iarna cand am fost in austria... am luat de acolo din supermarket la intamplare trei sticle si le-am consumat in RO...

concluzie: cea mai buna bere inca nu am intalnit-o wink.gif... tot caut!
florin_el
1. Silva bruna.
2. Star beer. imbuteliata in Lagos numai in sticle de 750ml. racita cu blocuri de gheata. racoarea zilelor la plaja in Nigeria.
3. La vreme de seceta s-o ploaie cu gheata e buna... just keep them coming.
bertro
cea mai buna pt mine a fost este si va fi Stella smile.gif (noroc ca se gaseste si pe aici. E la pret dublu fata de autohtone, dar merita).
Imediat pe locul 2 vine Corona, care e intr-adevar o "experienta" diferita de restul berilor. Au dreptate sa-i spuna "la cerveza mas fina". Urmeaza Heineken, apoi restul, pe care le degust doar fortat de imprejurari.

Americanele sunt cam apa de pipi (in funte cu celebrul lor "bud", care chiar e la buda fata de budweiserul ceh). Astea canadiene sunt mai bune decat cele americane, dar chiar si Molson Ex, care e mandria lor nationala e mult sub Stella & Heineken.

Singura bere romaneasca pe care o beam in tara era "Sapte Coline", o bere super misto, nefiltrata, facuta la iasi. Din pacate nu se gasea decat in anumite locatii.

Dintre nealcoolice, recomand cu caldura Bundaberg, un root beer australian super bun. Am mai gasit la un moment dat intr-un supermarket Bavaria Apple. Excelenta, dar n-am mai avut sansa sa mai gasesc vreodata.
Liviu M
QUOTE(Dacicuss @ Oct 23 2007, 06:13 AM) [snapback]101281[/snapback]

mie-mi place orice Radler,

Dupa legea puritatii germane, asta nu-i bere smile.gif. Asta-i o inventie de dupa masina, sa poate nemtii sa bea 2 "beri" in loc de una si sa plece mai departe cu masina.

QUOTE(Dacicuss @ Oct 23 2007, 06:13 AM) [snapback]101281[/snapback]
hai ca de azi pana sambata bag o cura de Paulaner heffeweiss.

Asta se bea musai in pahare de-alea speciale, ingustate in treime inferioara si inainte sa se goleasca de tot sticla/cutia se agita putin sa se "dezlipeasca" toata drojdia si sa curga in pahar.

Pe vremuri si eu ziceam ca cea mai buna hefe weizen/weissbier e Paulaner (si pe unde misunam eu era numai la sticla). In ultima perioada am umblat ceva mai mult si am descoperit ca orice la halba e mai bun ca orice la sticla si ca sunt si altele macar la fel de bune. Iar la sticla (tot weissbier) Paulaner a fost detronat de altele de la "firme" mai mici. Acum sunt in faza Pfungstädter (export si weizen); undeva sus in top sunt cele cehesti care se gasesc pe aici -Pilsner Urquell, Bud, Staropramen.
Altfel, aici e greu cu berea preferata, ca sunt prea multe soiuri. Cand am ajuns aici mi-am propus sa le testez pe toate si dupa aia sa ma opresc la una. Cine a mai tinut minte cu ce am inceput? Stiu ca nu-mi plac cele din nord, ca-s cam amare.
Pentru cei care ajung in zona Nurnbergului, vor o experienta indeita, au timp de pierdut si mijloc de locomotie, recomand o vizita in Bamberg pentru degustarea berii autohtone - Schlenkerla - bere afumata. Vizita merita oricum, ca orasul e chiar frumusel.

PS Cam tarziu, stiu, da' ce sa fac, mi-au dat astia de munca sad.gif
poor black man
Berea e sanatos
CosminM
Bah vad ca majoritatea aveti gusturi "fine"... doar beri straine wink.gif ... Io-s cu a noastra. Imi curge apa din gura (adica saliva wink.gif ) cand ma gandesc la un ursus la sticla (rece binenteles, cu picaturi de apa curgand pe sticla ca-n reclama) sau ciuc la sticla...wow inghit in sec
TataBobu
Bine ca mi-ai adus aminte de topicul asta smile.gif
Am descoperit berea cu nume de macanit de rata. Kwak. La noi inca n-am vazut-o, dar o mai caut.
Dacicuss
Ursus sau Ciuc la butelca de 0.33, e buuna! De la frigider, musai! Arati a 'telectual cu asa o glaje finuta in mana.
...da' tot Salitos ramane favorita mea!
...mai nou a aparut Redd's Sun, delicioasa; e aia din stanga din poza:
Click to view attachment
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.