Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Restaurante, circiumi, bodegi
Sinapse > Gospodarul agnostic > Tigaia şi polonicu' ne deschid apetitu'
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Dacicuss
booon, asta am lamurit-o!
Next question: e de-al puterii sau din opozitie?
laur
QUOTE(Mache @ Jun 27 2006, 11:36 AM) [snapback]21482[/snapback]

Unul din restaurantele alesilor, din Palatul Parlamentului?

Bingo smile.gif. Salonul Brincovenesc-Palatul Parlamentului.
Mache
Nu au vrut sa te duca la "Impinge tava"? Le-a fost jena? hmm.gif nts.gif

PS: Acolo mananca numai alesii. Salariatii nu au acces.
laur
Mai, eu am intrat in palat la un rirg; m-am lipit apoi de un grup care vizita palatul, pina s-a terminat turul undeva in zona restaurantelor; m-am luat dupa sageti si am intrat in salonul Brincovenesc. Pe nicaieri nu scria ca e acces restrictionat, la fel chelnerii nu mi-au zis ceva in sensul asta. Impinge-tava nu mi-a iesit in cale.

Chiar ma gindeam ca sa mai maninc pe acolo cind mai am treaba in Bucuresti smile.gif
Dacicuss
poate ai matale look de nomenclaturist/ales al neamului! complice.gif
next time poate te da cineva in gat ca nu esti de-al casei si-ti scoate gratarul de pui din gura vreun baiat cu ochii albastri, cu bastonul din dotare, finutz peste ceafa! d.gif
laur
Mai Sorine, pe bune ca nu prea aveam moaca de "ales&nomenklaturist", doar cel mult de baiat cu ochi albastri smile.gif (ochiii ii am caprui - inca, dar eram in blugi, tricou, pantofi sport)...in plus eram cu un coleg cam derutat, care in momentul in care a vazut cum arata restaurantul, a facut stinga-imprejur (gindindu-se ca sigur sint preturi mari), lucru care nu cred sa fi scapat chelnerilor
Mache
Nu te-au luat la intrebari pentru ca nu aratai a fi "de-al casei". tongue.gif "Impinge tava", daca vrei sa stii, pentru data viitoare, e in dreapta, cum stai cu fata la usa restaurantului, la vale, pe scari. E un nivel mai jos. In fata intrarii e puctul de control al SPP-ului.
laur
Mama da' ce cunosti locurile.....e o banda rulanta parca acolo, sau oricum un filtru, nu? Eu am intrebat pe careva unde-i restaurantul, ala ma intrebat care anume smile.gif, eu am zis ca oricare, si asta a fo.
Chiar nu are acces oricine la restaurantele alea? Si la cel impinge-tava are toata lumea acces? Acolo cum e, mai ieftin smile.gif?
In alte conditii cum se poate intra in palat ca sa bintui aiurea prin el (cum am facut eu), sau ca sa maninc (de exemplu)?
Dacicuss
hmm, io zic ca de citeste cine trebuie, sa nu te miri matale de masini ciudate parcate langa bloc...sa nu te miri de te salta niste cagulati si te duc la reconstituire, sa vada ce si cum de le-a scapat asa ceva? Daca erai un glumet de arabete cu pasiune subita pentru artificii?
La faza cu mascatii, incearca sa opui minima rezistenta, vei scapa mai putin chilãvit!
Mache
QUOTE(laur @ Jun 27 2006, 02:18 PM) [snapback]21503[/snapback]

Mama da' ce cunosti locurile.....e o banda rulanta parca acolo, sau oricum un filtru, nu? Eu am intrebat pe careva unde-i restaurantul, ala ma intrebat care anume smile.gif, eu am zis ca oricare, si asta a fo.
Chiar nu are acces oricine la restaurantele alea? Si la cel impinge-tava are toata lumea acces? Acolo cum e, mai ieftin smile.gif?
In alte conditii cum se poate intra in palat ca sa bintui aiurea prin el (cum am facut eu), sau ca sa maninc (de exemplu)?

Filtre sunt la toate intrarile. In mod normal, trebuie sa fii insotit, cand umbli prin cladire, ca vizitator. Tu zici ca ai fost la un targ. Ai avut noroc ca nu te-au reperat cei de la paza, ca nu ajungeai la restaurantul Brancovenesc. wink.gif Turistii au un anume traseu prin cladire. Iar pentru targuri, expozitii si alte manifestari, sunt zone delimitate de desfasurare a activitatilor. De aceea, zic, inca o data, ca ai avut noroc.

Cred ca mai sunt unul sau doua, pe langa cel vazut de tine. Acele restaurante sunt destinate, in principal, deservirii alesilor. "Impinge tava" e accesibil salariatilor din parlament doar intre anumite ore. In rest, numai alesii. Vizitatorii nu prea au acces la restaurante. Daca vii sa vizitezi cladirea, traseul nu te va duce pe la ele. Daca vii la cineva care lucreaza in parlament, exista posibilitatea, daca doreste, sa te invite "la linie", sa degusti din mancarurile pentru cei alesi. biggrin.gif

In privinta preturilor, nu pot face comparatii intre restaurante, pentru ca nu am avut onoarea de a le calca pragurile.

raducu68
QUOTE(Dacicuss @ Jun 27 2006, 02:28 PM) [snapback]21504[/snapback]

hmm, io zic ca de citeste cine trebuie, sa nu te miri matale de masini ciudate parcate langa bloc...sa nu te miri de te salta niste cagulati si te duc la reconstituire

hai ca ma ofer io, da-mi trebuie niste date personale de-ale omului, îmi puteti trimite pe PM si se rezolva.
Mache
Voua vi s-a facut foame, nu? d.gif
raducu68
QUOTE(laur @ Jun 27 2006, 11:27 AM) [snapback]21481[/snapback]

supa de rosii, piept de pui la gratar cu cartofi natur

am verificat. de cînd a aparut restaurantul pe lista de focare de aviara au ramas fara clienti si servesc pe oricine. deci n-a fost nimic ilegal.
laur
QUOTE(raducu68 @ Jun 27 2006, 03:22 PM) [snapback]21512[/snapback]

am verificat. de cînd a aparut restaurantul pe lista de focare de aviara au ramas fara clienti si servesc pe oricine. deci n-a fost nimic ilegal.

Sa stii ca erau si alte lucruri nezburatoare de papat smile.gif

QUOTE(Mache @ Jun 27 2006, 02:52 PM) [snapback]21507[/snapback]

Daca vii sa vizitezi cladirea, traseul nu te va duce pe la ele.

Prima data am ajuns in aria restaurantelor cu un grup de vizitatori de care ma lipisem. Asa am stiut cind mi s-a facut foame unde sa merg smile.gif
Cred ca la tirguri sau alte evenimente in care se aduna mai multa lume se mai incurca regulile. Si pe mine m-a mirat usurinta cu care am putut sa ajung de colo-colo de unul singur. Am dat si cu nasu de Iliescu, Razvan Teodorescu, Solcanu si inca citiva....din pacate nu eram inarmat smile.gif
madalina
QUOTE(Mache @ Jun 27 2006, 02:52 PM) [snapback]21507[/snapback]

Filtre sunt la toate intrarile. In mod normal, trebuie sa fii insotit, cand umbli prin cladire, ca vizitator.

Eu faceam practica. Eram un grup de 40 de studenti, fiecare imprastiat pe la alta comisie, grup sau la biblioteca depinde ce vroia fiecare, ne plimbam in voie prin cladire, nu ne-a intrebat niciodata nimeni nimic. De mancat, ma mancat numia la impinge tava (oricum era mai ieftin decat la cantina din facultate), insa nu am avut voie intre anumite ore ca mancau alesii.

Nu mai stiu daca la senat sau la camera, am mai mancat la un mic bufet amenjuat pe hol, cu niste fotolii foarte comode, unde am ajuns din greseala.

madalina
Am fost asta-seara la o cafenea foarte placuta: salzburg cafe. Str. Brezoianu nr. 19, sector 1

Cafea, ciocolata calda si prajituri foarte bue, loc elegant, muzica de mozard discret, un loc foarte placut de conversatie.

preturi: o cafea de la 7 la 15 ROn in functie de tipul ales, o ciocolata calda 9K (chiar ciocolata, nu din plic)

chelneritapurta un costum traditional austriac.
bobo
de clatitaria aia de langa fostu restaurant budapesta stiti?
e un belgian care s-a stabilit in romania si a deschis acea chestie.. interesante clatitele...ce-i drept e ca n-am mai fost demult...
vv
Am fost eu... e nasol ca se fumeaza si e spatiu inchis (in schimb, nu e prea aglomerat in general smile.gif ). Insa clatitele sunt foarte misto, si ai o gramada de alegeri posibile. Nu foarte ieftin, da' merge.
alex275
QUOTE(madalina @ Jun 27 2006, 04:42 PM) [snapback]21523[/snapback]

ne plimbam in voie prin cladire, nu ne-a intrebat niciodata nimeni nimic.

Nici cand ati intrat in cladire?
madalina
QUOTE(alex275 @ Jul 10 2006, 12:13 AM) [snapback]23075[/snapback]

Nici cand ati intrat in cladire?

la intrare ne-au controlat bine
Codrin
Ia uitati ce-am gasit eu. Reclama arata bine, mai c-as face un drum pana acolo sa incerc. . . d.gif
TataBobu
Io zic sa-i intrebi pe Asarban si pe Darth Helmet inainte wink.gif
asarban
1
TataBobu
Daca vrei sa vezi si o parere buna despre restaurantul ala citeste aici. GABY IS BACK a fost si i-a placut d.gif
Dacicuss
te mananca chielea! d.gif
TataBobu
Pe miiiiine? [attachmentid=1932]
asarban
Normal ca i-a placut..ce..pe mine si pe Jiji...daca ne intrebi nu ne-a placut?
ne-a placut muuult...go...
Dacicuss
Bine..oricat de mult v-a placut, stiu io sigur ca tot vreti sa-l intalniti pe Gaby la loc umbrit si neumblat, sa-i multumiti cum se cuvine
Dacicuss
undeva pe langa Deva, ascuns pe celalalt mal al Muresului, departe de nebunia de pe E68 e Vila "Castelul Maria", motel si restaurant. Reclama multa nu-si face, e petru conesori d.gif . Nu stiu de unde afla strainii, ca-i cam plin de ei tot timpul, italieni in special...sa fie faptul ca toate pastele folosite sunt home made?...sa fie vanatul aproape omniprezent?...nu stiu...ideea e ca halesti de crapi, ambianta e...mie-mi place, va las si pe voi sa judecati:
[attachmentid=1961][attachmentid=1960]
[attachmentid=1959][attachmentid=1962]
[attachmentid=1963][attachmentid=1964]
Mie-mi plac teribil mesele astea de travertin, material ce abunda in zona si mobilierul din fier forjat...asa ceva merita sa ai in curte/gradina
Duminica ne-am dus la plesneala, fara sa rezervam telefonic si ghinion, era o haita de italieni cu neveste, puradei, sarbatoreau ceva. Asa ca la friptura de caprioara si de mistret n-am mai apucat de data asta, haleau astia ca termitele..normal, la ei nu-si permit asa ceva de banii astia.
bine...ciorbitzele, supa, nu le-am mai pozat. Am luat asa: snitzel de mistret, unii cu cartofi ardelenesti, altii cu legume la gratar, vinete, dovlecel, ardei, rosii, ciuperci, etc...A mai luat cineva si vitel:
[attachmentid=1965][attachmentid=1966]
[attachmentid=1967]

Era sa uit: accesul cel mai facil e din Simeria...este un indicator chiar in intersectie la semafor, dar cam mic si sfios, tre sa casti bine ochii.
Sa mai spun ca atunci cand marinelul era prin zona, era unul din localurile lui favorite? Poate mai e...hmmm... Discret, cochet, alea-alea complice.gif
asarban
Deci...economic vorbind dacule....
EU PROPUN SANCTIONAREA PT LIMBAJ MIRC!
A zis snitzel cu tz!
Mihai
QUOTE(asarban @ Aug 9 2006, 08:58 AM) [snapback]27995[/snapback]

A zis snitzel cu tz!

poate si-a dat seama intre timp si n-a pomenit nimic de preTZuri...
Mache
Eu am alta propunere: cand il mai prindem in Bucuresti, il prindem (Cosmine, Andrei, contez pe voi, da?), il sechestram intr-o bucatarie si-l obligam sa ne gateasca toate minunile astea de le pune pe aici. Ce ziceti? hmm.gif
asarban
io zic ca mai bine il punem sa ne faca cinste cu astea ca nu sunt ferm convins ca si stie sa le gateasca
Mache
Pai, sa ne transformam in grup organizat si sa-l vizitam, pana nu pleaca in concediu si cheltuie toti banii.
Dacicuss
Andrei, dacu' stie sa gateasca ceea ce pune acilea...dar observa ca e partea cu restaurante, carciumi si bodegi, nu retete, da? wink.gif
...si nici nu foloseste gugl cand intreaba careva de vreo reteta, deh... jumpy.gif
In afara de finu, n-am vazut plecand vreun om necajit de la restaurantul asta...bine, individul a fost necajit a doua zi ca si-a dat seama ca si-a uitat sapca cu NASA, originala, acolo!...acu umbla drace si incearca sa i-o recuperezi! d.gif

L.E.: ca pomenea careva de preturi, pe nota de saptamana trecuta portia de friptura de vitel 190g, 15RON, cea de mistrt, acelasi gramaj, 21RON....De saptamana asta nu stiu, ca a fost ziua finei...
bomicabomic
Citi km, din Simeria? Ca peste 2 saptamini sunt prin zona.
Dacicuss
Bomica, cam 6-7km
tu apari dinspre bucale, right? No, la semafor in Simeria faci dreapta spre centru, tii drumul drept, ajungi in fata la Parcul Dendrologic unde drumul coteste dreapta, nu-i nimic, meri inainte, iesi din oras, cum treci podul peste Mures intri in Uroi, un sat; acolo imediat dupa pod, drumul de desparte in T, la dreapta spre Geoagiu. Tu meri la stanga, dupa vreo 2-3km e Banpotoc, urmatorul sat...acolo tre sa fie indicator, faci dreapta spre sat, intri in sat si dupa ce treci de un podet peste un parau si niste curbe, apare o intersectie cu-n drumeag la dreapta. E si un stalp pe care e indicator cu sageata dar e numai efigia CM...nu te speria ca drumeagul nu-i asfaltat, dupa nici 50m ai ajuns....daca ai chef, da un semn, ceva

Baaaa, flamanzilor...unul n-a zis ca vai ce curte faina, vai ce verde, vai ce mese faine....
bomicabomic
Merci. Nu ma sperii de drumuri, am mers prin coclauri de jdimii de ori.
laur
QUOTE(Dacicuss @ Aug 9 2006, 10:55 AM) [snapback]28020[/snapback]

Bomica, cam 6-7km
tu apari dinspre bucale, right? No, la semafor in Simeria faci dreapta spre centru, tii drumul drept, ajungi in fata la Parcul Dendrologic unde drumul coteste dreapta, nu-i nimic, meri inainte, iesi din oras, cum treci podul peste Mures intri in Uroi, un sat, acolo imediat dupa pod, drumul de desparte in T, la dreapta spre Geoagiu. Tu meri la stanga, dupa vreo 2-3km e Banpotoc, urmatorul sat...acolo tre sa fie indicator, faci dreapta spre sat, intri in sat si dupa ce treci de un podet peste un parau si niste curbe, apare o intersectie cu-n drumeag la dreapta. E si un stalp pe care e indicator cu sageata dar e numai efigia CM...nu te speria ca drumeagul nu-i asfaltat, dupa nici 50m ai ajuns....daca ai chef, da un semn, ceva
Baaaa, flamanzilor...unul n-a zis ca vai ce curte faina, vai ce verde, vai ce mese faine....

Arata bine tare totul, si daca sint si preparate de care zici suna bine.....ma mira ca asa ceva exista unde zici tu. Au si clienti la asa amplasare????
Mache
Vaaaaiii de portofelul tau cand imi vine masina si pot pleca din Bucuresti cu ea... Ce foame mi s-a facuuuut! Oare de ce? hmm.gif
bomicabomic
QUOTE(laur @ Aug 9 2006, 11:17 AM) [snapback]28024[/snapback]

Arata bine tare totul, si daca sint si preparate de care zici suna bine.....ma mira ca asa ceva exista unde zici tu. Au si clienti la asa amplasare????

Mai Laure, daca i se duce vestea are. Nu conteaza amplasarea. Omu se duce acolo sa se simta bine, chiar daca merge pe unde merge.
Sunt o gramada de circiumi misto in tara asta, in zone vai mama lor.
Dar autoritatile nu fac nimic la infrastructira. Se multumesc doar sa ia banii din impozite si taxe si atit...D'aia si turismul e la pamint!
Dacicuss
QUOTE(laur @ Aug 9 2006, 11:17 AM) [snapback]28024[/snapback]

Au si clienti la asa amplasare????

mai, tu ai citit cat de cat atent ce am scris despre local? Ca inclusiv marinelu benchetuia aci? Plus sa nu mai zic cati altii....plus ca e full de straini, predominant italienii multi din zona, care au biznisuri?...si ce asa amplasare? 6-7km pe drum asfaltat din E68? Astea numesti matale coclauri? Poate, dar nu in Ardeal d.gif
Pai sa am purcoiul de bani si sa vreau sa fac ceva discret, intim, de calitate, taman asa o locatie as alege.
De Valea cu Struti ai auzit?..no, aia e mai la mama dracu decat asta, plus ca drumul iti omoara masina, vorbesti singur....dar localul....
bomicabomic
QUOTE(Dacicuss @ Aug 9 2006, 11:38 AM) [snapback]28030[/snapback]

De Valea cu Struti ai auzit?..no, aia e mai la mama dracu decat asta, plus ca drumul iti omoara masina, vorbesti singur....dar localul....

Sau asta : http://www.pensiunealara.com
Dacicuss
QUOTE(asarban @ Aug 9 2006, 08:58 AM) [snapback]27995[/snapback]

A zis snitzel cu tz!

Andrei, vezi ca ti-a scapat ciorbitzele...deci, cat sa-mi ard warn, 10 sau 20%?
Bomica, drumul e bun, nu e nici o problema...io am zis 6-7km de la semafor, nu de la iesirea din Simeria.
In timpul saptamanii n-am fost, numai in uikenduri am prestat. Daca esti pe graba, nu e rau sa suni sa vezi ce au proaspat preparat sau ce face pe graba. Noua ne spuneau mereu ca daca vrem sofisticareli sa sunam, sa nu asteptam mult.
0254-26.00.00; 0722-38.22.12 ala de fix nu stiu de mere momentan ca era defect ca traznise la o furtuna in nu stiu ce stalp si numai nu mai apareau aia de la Romtelecom
na-va!
aaa, saruman de linkul cu Lara, n-o stiam...now it's a must!
laur
QUOTE(Dacicuss @ Aug 9 2006, 11:38 AM) [snapback]28030[/snapback]

mai, tu ai citit cat de cat atent ce am scris despre local? Ca inclusiv marinelu benchetuia aci? Plus sa nu mai zic cati altii....plus ca e full de straini, predominant italienii multi din zona, care au biznisuri?...si ce asa amplasare? 6-7km pe drum asfaltat din E68? Astea numesti matale coclauri? Poate, dar nu in Ardeal d.gif
Pai sa am purcoiul de bani si sa vreau sa fac ceva discret, intim, de calitate, taman asa o locatie as alege.

Ce pacat ca lucrurile faine in tara asta in ca oazele in desert, si daca nu iti spune cineva de ele si nu ai GPS, slabe sanse sa le gasesti.
Apropo de dat de ele: am fo la Lepsa (muntii Vrancei), in rezervatia Cheile Tisitei; daca nu stii de ea si nu cunosti zona, nu ai absolut nici o sansa sa gasesti intrarea in rezervatie (intrare care costa 30.000 lei de adult). Nicaieri in localitate nu scrie ca ar exista rezervatia, nicaieri nu-i un indicator, in plus drumul care duce la ea e acoperit de o surpare si trebuie ocolit prin curtile oamenilor.
Marius
Cat de bine arata pensiunea aia! ohmy.gif

Bomica sa-ti dea Dumnezeu sanatate! d.gif

Cre' c-ar trebui sa ne vedem mai multi acolo prin toamna... hmm.gif
Codrin
QUOTE(Marius @ Aug 9 2006, 12:48 PM) [snapback]28043[/snapback]

Cre' c-ar trebui sa ne vedem mai multi acolo prin toamna... hmm.gif

True. Deja mi-e foame numai de la poze balos.gif
Dacicuss
De cate ori ma nimeresc prin Sibiu, aproape invariabil ma opresc la Crama Ileana.
Ambianta superfaina, rustic, curat, personal profi, amabil, servire ireprosabila. La orice comanda, nu dura mai mult de 15 minute pana te servea...pe cronometrate, am facut-o de cateva ori.
Muzica e in surdina, abia se aude...numai muzica din Mãrginime...dar e asa incet ca pana si Ashu s-ar simti bine aici. d.gif
preturile mi se par rezonabile, spre deosebire de Casa Harghita unde vroiam eu sa trimit pe cineva complice.gif
Exemplific cu ce au consumat 4 adulti si un kinder:
[attachmentid=2521]
Accesul pentru cei ce vin dinspre Bucuresti: la semaforul de la magazinul Dumbrava ( acolo unde soseaua urca spre Bulevard) faceti dreapta, treceti de Teatru si imediat pe dreapta e o parcare. Daca nu vreti in parcarea aia, mai mergeti 20m si faceti dreapta si ajungeti exact in fata localului. Nici din parcare nu-s mai mult de 50m.
derutatu'
contemplu nota aia de 10 minute....

ciorba de fasole...
carnati cu fasole....
gratar... cu mujdei...

cred ca ma duc sa imi tai venele.
laur
QUOTE(derutatu' @ Sep 1 2006, 09:41 AM) [snapback]31908[/snapback]

contemplu nota aia de 10 minute....

ciorba de fasole...
carnati cu fasole....

Ai grija la scintei, pericol de explozie laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.