Asta imi aduce aminte de bancul cu Iţic la cofetarie: cere un cataif, cand ii aduce aia la masa prajitura ii cere si o sarailie; ii aduce sarailia, iat Iţic ii zice ca poate sa ia cataiful. Tipa ia cataiful, Iţic haleste sarailia si da sa plece. Vanzatoarea chelnarita striga dupa el: Alo, domnu, nu platesti sarailia? - Pai ti-am dat cataiful in schimb! - Da' nici pe ala nu l-ai platit! - Da' ce? L-am mancat?
Luka
Sep 7 2010, 05:16 PM
QUOTE (bflorian @ Sep 4 2010, 12:42 PM)
Mincare japoneza in Bucuresti.
La recomandarea unor pretini am fost la Zen Sushi - foarte aproape de Budapesta, la intersectia Marasesti cu Serban voda. Restaurant mic (da' aduc si acasa), numai pentru fo 10-15 oameni. Preturi moderat rezonabile, produse excelente. Uneori nu le ies bine rulourile dar pina la urma gustul conteaza asa ca face tot banul. Recomand supele lor si platoul Maki for two care nici nu costa mult pentru ceea ce ofera. Supa + creveti + platou + limonada = app 140 lei.
Ce nu mi-a placut la ei este faptul ca orezul e cam dulce. De fapt, e cel mai dulce orez pe care l-am nimerit vreodata la sushi. O fi fost o intamplare (am fost o singura data), nu stiu...
Tetea d'Omida
Sep 7 2010, 05:56 PM
QUOTE (katze @ Sep 7 2010, 05:31 PM)
Asta imi aduce aminte de bancul cu Iţic la cofetarie: cere un cataif, cand ii aduce aia la masa prajitura ii cere si o sarailie; ii aduce sarailia, iat Iţic ii zice ca poate sa ia cataiful. Tipa ia cataiful, Iţic haleste sarailia si da sa plece. Vanzatoarea chelnarita striga dupa el: Alo, domnu, nu platesti sarailia? - Pai ti-am dat cataiful in schimb! - Da' nici pe ala nu l-ai platit! - Da' ce? L-am mancat?
bflorian
Oct 14 2010, 08:36 PM
Stie careva unde mai pot gasi must adevarat acum in Bucuresti?
Mache
Oct 14 2010, 09:38 PM
Florian, la intersectia strazilor Octavian Cocarescu si Petru Maior, asa cum arata pe harta (cam unde e bula ce indica mijlocul strazii), langa restaurant, e o mica pravalie, unde au must de Vrancea. Pe la 5-6 seara e deschis. Cred ca si in timpul zilei. E si aproape de spital, asa ca ajungi rapid.
bflorian
Oct 14 2010, 11:13 PM
QUOTE (Mache @ Oct 14 2010, 10:38 PM)
Florian, la intersectia strazilor Octavian Cocarescu si Petru Maior, asa cum arata pe harta (cam unde e bula ce indica mijlocul strazii), langa restaurant, e o mica pravalie, unde au must de Vrancea. Pe la 5-6 seara e deschis. Cred ca si in timpul zilei. E si aproape de spital, asa ca ajungi rapid.
Maine sunt acolo!
multumesc
Tetea d'Omida
Oct 15 2010, 04:39 PM
...dreacu...daca nu zici mai devre...azi fusei la bacau...te ghicesti ce era pe toate marginile de drum???
Ake
Oct 15 2010, 05:22 PM
Apa cu zahar?
bflorian
Oct 15 2010, 06:18 PM
QUOTE (Tetea d'Omida @ Oct 15 2010, 05:39 PM)
...dreacu...daca nu zici mai devre...azi fusei la bacau...te ghicesti ce era pe toate marginile de drum???
Scuze dar m-am ars de doua ori cu "mustul" de pe acest drum: apa, zahar si rest de vin. Azi am luat de la asita de i-a identificat Mache. Din pacate mustul e aspru spre vestitul tulburel... Dar macar e din struguri. Mai incerc saptamina viitoare.
Tetea d'Omida
Oct 15 2010, 09:10 PM
QUOTE (Ake @ Oct 15 2010, 06:22 PM)
Apa cu zahar?
QUOTE (bflorian @ Oct 15 2010, 07:18 PM)
Scuze dar m-am ars de doua ori cu "mustul" de pe acest drum: apa, zahar si rest de vin. Azi am luat de la asita de i-a identificat Mache. Din pacate mustul e aspru spre vestitul tulburel... Dar macar e din struguri. Mai incerc saptamina viitoare.
halal..rusine beeei.. Adica atata incredere aveti voi ca nu stiu eu de unde sa cumpar.. Aceste cuvinte ne doare..
Dacicuss
Nov 27 2010, 04:32 PM
Azi am halit la Conacu' Archia, langa Deva. Loc de fitze, echitatie, etc...il gasiti pe goagal, nu dau link. Acu' nush de s-a intamplat doar la noi, ca fitosi la haleala nu suntem, o gramada ne-au batut la cap sa merem ca-i beeeton. A fost asa: interior misto, servire ok, potol d'amboulea, scump.
Am halit supa de vita, reteta speciala a colibei: abia calduta, gust ca supa din plic (si am halit destule la viata mea!), fidea; macar de puneau taietei de casa, ceva. Langa, ne-au servit savant carnea fiarta din supa, cate o halca, hrean si ardei iute. M-am simtit cam in opinci, vroiam sa-mi dea manualul de utilizare.
Felul doi: pulpa de rata pe varza rosie caramelizata. Pulpa cam uscata si fibroasa, varza rosie era dulce de-mi pocneau urechile, cu stafide si cardamon. Aroma de cardamon a fost singurul plus. Puii mei, poate unora le place asa dulce, mie nu!
Desert: tort de ciocolata, reteta casei. No, asta a fost beton!
Mdeci, care va aflati prin zona si vi se nazare sau va invita/recomanda careva, pe raspunderea voastra. Io zic pas!...sau halesc de acasa.
madalina
Oct 10 2011, 10:49 AM
Pentru fanii rockului si cei care vor un loc simplu in care sa poata conversa normal, cu prietenii, la o bere/vin, recomand un loc pe care l-am descoperit samabata "E varza" se numeste http://evarza.ro/
Daca as spune "un loc fara pretentii" as fi prea draguta. E o casa in care niste oamenii s-au gandit sa puna muzica buna si sa vanda bauturi. Pe pereti sunt desenati Jim Morisson, Janis Joplin, Bob Marley etc, iar pe tavan sunt viniluri. Daca nu m-ar fi asteptat niste prieteni inauntru si nu as fi fost cu prietenul meu, probabil ca nu as fi indraznit sa intru in curte ( nu exista nicio firma afara).
Nu exista mancare, dar nu se supara daca iti aduci sau iti comanzi. Este o alternativa mai simpla si mai aerisita pentru Que pasa.
Luka
Oct 10 2011, 12:07 PM
In categoria d-ale noastre, recomand cu mare caldura Ibrail (http://www.ibrail.ro/meniu.html ). In zona Mantuleasa, este in locul unui fost restaurant de pretinse fite (nu mai stiu cum ii zicea, stiu ca nu m-a impresionat), intr-o casa veche, cu o curte amenajata cu foisoare.
Ca tema principala, meniul este pescaresc. Pe langa asta, mai au tot soiul de mancaruri, atat romanesti (cea mai buna tochitura mancata de mine), cat si asiatico/arabo/turcesti. In mod normal, amalgamul de specific, precum si meniurile stufoase ma cam sperie si nu imi ofera garantia ca oamenii stiu ce fac, ceea ce nu e nici in acest caz vreo exceptie. Mancarea romaneasca foarte buna, cea asiatica incercata nu prea. Eu unul le-as recomanda sa mai restranga din meniu pana cand nu mai ramane decat partea cu pescaresc si romanesc. Ce-mi place la astea romanesti este ca nu avem de-a face cu celebrele cefe de porc/gratare proaste (alea de "restaurant traditional" cu blana de urs pe perete), ci avem retete intr-adevar traditionale, gatite cu atentie si cu pricepere. Chiar si ceafa de porc este marinata, dupa cum se lauda (n-am incercat).
Au tot felul de sarbatori tematice (gen Ziua recoltei, Ziua Marinei etc), ocazii cu care se organizeaza gratare, degustari de must alea-alea.
Chelnerii sunt amabili, preturile sunt medii spre maricele (dar justificate), este unul dintre locurile in care merg de placere.
PS: Ce n-o sa inteleg nici la ei si nici prin alte parti este de ce naiba costa atat de mult un peste autohton (altul decat crap, normal). Inteleg pret ridicat la o dorada sau la un somon, dar de ce naiba cer ei atat pe un peste de prin baltile noastre....nu pricep. A, si alta chestie: voi ati mai vazut pe unde v-ati mai plimbat in lumea asta ca pretul la peste sa fie la 100g, asa cum e obiceiul pe la noi?
madalina
Oct 10 2011, 03:50 PM
QUOTE (Luka @ Oct 10 2011, 01:07 PM)
PS: Ce n-o sa inteleg nici la ei si nici prin alte parti este de ce naiba costa atat de mult un peste autohton (altul decat crap, normal). Inteleg pret ridicat la o dorada sau la un somon, dar de ce naiba cer ei atat pe un peste de prin baltile noastre....nu pricep. A, si alta chestie: voi ati mai vazut pe unde v-ati mai plimbat in lumea asta ca pretul la peste sa fie la 100g, asa cum e obiceiul pe la noi?
Preturile la producatorii de peste nu au mai crescut de 4 ani (vorbim de preturi in RON, nu in euro, influentate de cursul de schimb). Insa distribuitorii si comerciantii au adauo comercial intre 50-200% pt pestele autohton. Iar restaurantele il vand la un pret nesimtit de mare ( la un moment dat am fost intr-un restaurant care vindea 100 g de salau la pretul unui kg de salau la producator).
apoi, productia de peste a scazut pentru ca: - foarte multe balti s-au transformat in balti de pescuit sportiv ( mai putina bataie de cap, mai putine autorizatii necesare, mult mai putini bani investiti) - fermele de crestere a puietului au cam disparut pentru nu este o activitate rentabila - procedurile de autorizare ale producatorilor sunt f complicate si trebuie sa bagi o groaza de bani - braconajul piscicol este in floare si politia nu este interesata de subiect ( e protectie sociala) samd
Luka
Oct 10 2011, 03:55 PM
Ok, sunt de acord ca distribuitorii practica adaos comercial nesimtit, dar cam aceeasi aduc si pestele din strainataturi. In cazul asta ar trebui sa coste dublu, dar nu e chiar asa.
madalina
Oct 10 2011, 04:24 PM
depinde si din strainatate ce peste aduc, in ce mod, ce vand samd
am vazut peste adus congelat, decongelat si vandut drept proaspat
vv
Oct 10 2011, 07:10 PM
QUOTE (Luka @ Oct 10 2011, 01:07 PM)
A, si alta chestie: voi ati mai vazut pe unde v-ati mai plimbat in lumea asta ca pretul la peste sa fie la 100g, asa cum e obiceiul pe la noi?
Bine, or exista si exceptii, dar e o regula generala? Eu n-am vazut nicaieri (asta nu inseamna mare lucru totusi). Pe unde am mancat prin tarile Europei, aveam pret/portie. Ca portia aia avea 1 peste, juma de peste, 200 grame, aia e altceva.
@TataBobu: Ma scuzati, dar acolo se pare ca-i vand pt acvarii. Ce faci tu cu el, e treaba ta totusi.
Liviu M
Oct 11 2011, 09:23 AM
QUOTE (Luka @ Oct 11 2011, 09:09 AM)
Eu n-am vazut nicaieri (asta nu inseamna mare lucru totusi). Pe unde am mancat prin tarile Europei, aveam pret/portie.
Eu am mancat intr-un loc cu cantar. Un restaurant cu bazin in curte, din care bazin iti alegeai pestele si il plateai in functie de cat era de mare (la anumite soiuri/feluri de mancare in care pestele putea varia de la "portie normala" la "portie de familie", nu chiar toate soiurile din meniu). Da' probabil pe aici e mai usor sa faci pretul pe portie, ca de obicei "dimensiunile" sunt cam "standardizate", nefiind variatii prea mari de dimensiune - un pastrav e tot timpul cam la fel de mare.
vv
Oct 11 2011, 09:39 AM
Ma Luka, io am mancat si dorada la 100g in strainatate; se mai intampla. Nu judeci un restaurant dupa modalitatea de taxare a pestelui (la 100g/la portie). In definitiv, taxarea la 100g e mai cinstita (*), ca pe ei la 100g ii costa. In general, pestii foarte mari ti se dau la portie (e.g. tonul, unde nu poti spera sa-ti puna in farfurie un ton intreg), si ca atare se pot taia portii de dimensiuni egale - dar pestii mai mici-medii (inclusiv dorada) ti se pot da la 100g. IN special daca sunt scumpi, si in special in localurile mai "pescaresti"/pe malul marii, unde nu sunt crescuti in crescatorie si cumparati la dimensiunea standard de 250g/buc, ci sunt pescuiti din mare si au dimensiuni foarte diferite.
(*) mai putin in cazul in care esti in Tunisia, si la intrebarea "pestele ALA avea 300g?? " ti se raspunde "pai cu salata, cu cartofi prajiti...."
madalina
Oct 11 2011, 09:49 AM
QUOTE (Liviu M @ Oct 11 2011, 10:23 AM)
Da' probabil pe aici e mai usor sa faci pretul pe portie, ca de obicei "dimensiunile" sunt cam "standardizate", nefiind variatii prea mari de dimensiune - un pastrav e tot timpul cam la fel de mare.
Nu, pastravul se consuma de la 150 g pana la 2 kg. In functie de varsta, conditiile de crestere, mancare etc dimensiunea pestelui difera, la fel ca la orice animal.
Luka
Oct 11 2011, 10:10 AM
In fine, asa o fi daca ziceti, probabil ca se gasesc argumente logice. Mie nu-mi place faptul ca nu e transparent si ca nu stiu de la inceput cat costa ce mananc. Sigur, si zgarcenia-mi este proverbiala Este un fel de reactie la situatii gen Tunisia descrisa de vv.
LE: Si am mancat peste atat pe malul marii in Spania (era prins acolo ca se vedeau barcile pescarilor si se simtea la gust), cat si la restaurant, dar pret la 100 g n-am gasit. Repet, nu spun ca nu exista, ci doar ca suspiciunea din nastere ma impiedica sa o consider o metoda acceptabila.
madalina
Oct 11 2011, 10:14 AM
QUOTE (Luka @ Oct 11 2011, 11:10 AM)
In fine, asa o fi daca ziceti, probabil ca se gasesc argumente logice. Mie nu-mi place faptul ca nu e transparent si ca nu stiu de la inceput cat costa ce mananc. Sigur, si zgarcenia-mi este proverbiala Este un fel de reactie la situatii gen Tunisia descrisa de vv.
LE: Si am mancat peste atat pe malul marii in Spania (era prins acolo ca se vedeau barcile pescarilor), cat si la restaurant, dar pret la 100 g n-am gasit. Repet, nu spun ca nu exista, ci doar ca suspiciunea din nastere ma impiedica sa o consider o metoda acceptabila.
Poti intreba de la inceput cam ce greutate are sau sa spui ca vrei un peste cam de atat. pestele nu este la fel de portionabil precum carnea, este cumparat la kg si e corect sa il vanda tot la gramaj (mie pretul la 100 g mi se pare discutabil)
AKD
Oct 11 2011, 10:14 AM
Pai poti sa intrebi cam cat are o portie, eventual sa spui ca vrei o portie mai mare sau mai mica...
vv
Oct 11 2011, 10:34 AM
Exact - poti cere portia. Daca tu platesti 20E/portie si iti da o dorada minuscula, te simti mai bine? Exista riscul sa "te faca" si la portie, nu doar la 100g. Drept e ca cei care pun pretul la 100g tind sa-ti dea portii mari daca nu zici nimic - da' de obicei te poti intelege cu ei apriori. ref LE: eu am mancat si in Spania si in Italia la 100g . De-aia ti-am si zis de pestele ala (Scorfano/Škarpina/ Red Scorpinfish) , e genul de peste "premium" care mai si difera foarte tare la gramaj (si de multe ori e maricel/pentru 2 persoane), nimeni nu-si prea permite sa-l vanda la portie (eu n-am vazut, da' na, o fi).
@madalina -care e diferenta intre a vinde la kg vs. la 100g?
Liviu M
Oct 11 2011, 10:35 AM
QUOTE (madalina @ Oct 11 2011, 09:49 AM)
Nu, pastravul se consuma de la 150 g pana la 2 kg. In functie de varsta, conditiile de crestere, mancare etc dimensiunea pestelui difera, la fel ca la orice animal.
Iti zic eu ca ce se vinde pe aici e cam "standard". Ca n-o fi pastrav (desi la ce ma gandesc eu chiar e un soi de pastrav *) ), se poate, da' fiind de crescatorie toti pestii vanduti cu un nume au dimensiunile destul de apropiate.
*) Pe aici sunt multi pesti cu "pastrav" in denumire, desi nu seamana cu ce cunosc eu din tara ca fiind pastrav.
madalina
Oct 11 2011, 10:44 AM
QUOTE (vv @ Oct 11 2011, 11:34 AM)
@madalina -care e diferenta intre a vinde la kg vs. la 100g?
asa cum ziceam, iei pestele cu 10 lei/kg si il vinzi cu 10 lei/100 g
vv
Oct 11 2011, 10:59 AM
Pai normal. 1leu pestele, 9 lei ambienta, gatitul, servirea, si nu in ultimul rand, profitul
Este un mic-mic de tot restaurant arabesc, in zona Domenii, pe o straduta. Mi-a adus aminte cel mai bine de atmosfera jumate kitsch, jumate traditionala si restul pana la 100% kitsch din bodegile turcesti.
Au maxim 6 mese, iar la pranz este evident plin. Mancarea vine repede-repede si este excelenta. Ca exemplu, am mancat ieri niste rinichi foarte buni, pe care ii cautam de ceva timp prin Bucuresti. Si aperitivele specifice sunt foarte bune (humusul ,vinetele; iaurtul nu e chiar cel mai cel). O sa gasiti toate celelalte preparate la gratar arabesti, nimic iesit din comun, doar ca par a fi foarte bune.
Accentul este clar pus pe mancat rapid si eliberat masa, oricum nu e genul de loc care sa te imbie la trandaveala. E un fel de fast-food cu mancare buna.
Se poate lua si pt acasa: carne, dulciuri, branza.
Preturi absolut decente: doi oameni - platou cu 4 aperitive 20 lei, arais 18 lei, rinichi 20 lei, prajituri din partea casei.
Tetea d'Omida
Oct 17 2011, 11:03 AM
aaahaaaaaahaaaa...sa fii tu sanatos de cate ture de zacut pe buda de la Nasser avem unii parteee.... Si nu ne potolim... Ca mai da gres ala din cand in cand..da' si cand nu...kebab-ul ala de oaie e deeemeeentaaaaaa
In acelasi ton: Fatush, pe Calderon colt cu Rosetti, langa Fadel (alta carciuma arabeasca cu dulciuri..scumpa si buna) scumput da' bunut!
Marius
Oct 17 2011, 12:05 PM
ita naaaa.. si-au facut site la cojmelie ...adevarul e ca prima data cand am calcat p-acolo (undeva prin 2001-2002) habar n-aveam de mancarea arabeasca si am ramas socat.. in sensu bun.. si din fericire, io n-am avut probleme cu buda.. he he.. si ce preturi aveau atunci!..si ce liniste era!
Luka
Oct 17 2011, 01:58 PM
Ma scuzati, stimati comeseni
Am vazut ca lipsea si m-am gandit sa risipesc secretul.
Cat despre Fadel, vai de mine si de mine, ce bunataturi
adso
Oct 17 2011, 02:01 PM
QUOTE (Tetea d'Omida @ Oct 17 2011, 11:03 AM)
Fatush... Fadel...
tica si tache? si tusul?
aus, da' daca le cer o ciafa zemuasa, adevarata, de porc?...
TataBobu
Oct 17 2011, 02:33 PM
Dau cu Coranul dupa tine, sau te trec pe lista neagra.
Tux
Oct 17 2011, 06:43 PM
Votez si eu pentru Nasser: desi locatia in sine nu mi-ar fi inspirat in veci incredere (e inghesuit, aglomerat, spatiu mic, mic, mic), mancarea e super-buna. Au cele mai fragede frigarui de vita, cel mai beton mutabal si niste muraturi ingrozitoare. Si ma termina colectia lor de condimente, de fiecare data raman holbandu-ma pe pereti.
Pentru ca s-a discutat de restaurante cu specific pescaresc, tre' sa zic vreo doua despre Mama Leone (zona Ana Ipatescu, in spatele politiei). Asa varietate de produse din peste n-am vazut nicaieri (de la ciorba de perisoare la carnati si mici de peste) si, mai ales, nicaieri altundeva nu am gasit guvizi proaspeti. Nici macar pe 'litoral', la naiba! Au si 'fineturi', de la midii la nisetru, de cele mai multe ori alegerea e foarte grea si fiecare pagina din meniu produce o secretie considerabila de saliva.
Preturile mi se par decente, oamenii tare amabili, eu m-am simtit super-bine de fiecare data.
Eu n-am intalnit pana acu restaurant arabesc cu mancare proasta in Bucuresti. Si slava domnului, am mancat intr-o gramada de locuri. Intr-o vreme, mancam zilnic, era singurul loc unde puteai sa mananci decent mancare de post si sa te si saturi. Si ieftin cam peste tot. O singura problema am tot avut cu astea. Cand ma acomodam si eu mai bine cu carciuma, venea garda ori sanepidu si o inchidea. Am patit-o de nu mai putin de trei ori. Aveau astia un obicei sa pice de papagali la orice control! E drept ca si ieftin si cu tva la zi nu se poate. Da macar cand venea cate unu din asta la costum cu servieta puteau sa dea si ei bon. La Nasser mergeam doar in weekend ca era cam departe de mine. Dar intr-adevar, buna haleala de fiecare data.
Mi-am adus aminte,..e un restaurant turcesc destul de simandicos prin centrul istoric. Destul de slabuta mancarea fata de orice taverna arabeasca. Si niste preturi...Merge mers acolo doar daca vrei sa epatezi. In rest nu recomand. Relativ vizavi de asta e un restaurant cica (scris mic undeva) cu mancararuri cu specific libanez: teapa- e o imitatie eftina. Langa astea doua e o filiala de la shaormaria Dristor. E de preferat sa halesti acolo la foame mare. Desi s-au prostit si astia. Fata de ce erau odata...
Apropo de centrul istoric. Incet incet am testat destule carciumi din zona. Desi in categoria pret majoriatea sar catre superior, in general mancarea abia abia bate catre categoria mediu. Da altfel cu pretentii, daca numai citesti meniul sau esti prima data intr-o carciuma, te dau pe spate.
Tetea d'Omida
Oct 18 2011, 06:29 AM
simtisi nevoia sa zici de doo ori ca sa para postu mai mare?
Luka
Oct 18 2011, 09:49 AM
"Mi-am adus aminte,..e un restaurant turcesc destul de simandicos prin centrul istoric. Destul de slabuta mancarea fata de orice taverna arabeasca. Si niste preturi...Merge mers acolo doar daca vrei sa epatezi" - e vorba de Divan; mancarea nu e chiar atat de rea, e doar slabuta, cum ai spus si tu, insa preturile sunt maricele spre nesimtite. De exemplu, am luat teapa la ei cu niste aperitive, in sensul ca eram vreo 4 persoane si chelnerul ne-a recomandat sa luam nu stiu ce mix de aperitive, iar pretul se intelegea cumva ca ar fi aprox 20 lei/mix. Ei bine, pretul era pe fiecare aperitiv din mixul ala astfel ca au costat cu totul vreo 100 lei. Poate a fost vorba doar de o neintelegere, desi 4 persoane sa inteleaga la fel...Vinurile foarte scumpe, in jur de 100 lei sticla (cand spun ca sunt scumpe, ma refer la locul in sine si la vin). Au si un expres pe colt, dar nu recomand: am incercat lahmacun, n-are nici o treaba.
Apropo de lahmacun, cel mai bun mancat in Bucuresti este in zona Lizeanu/Stefan cel Mare (cum o iei spre Maica Domnului). Pe dreapta este o bomba cu shaorma (naspa, nu incercati), dar si cu un cuptor la care se fac lahmacun si pide. Este minunat.
In centrul vechi este un turcesco/arabesc spre Calea Victoriei, vizavi de CityGrill. Atentie: nu vorbesc de libanez. Se cheama Saray si mancarea este foarte buna. Lahmacunul este bun, dar ce recomand cu adevarat este o chestie de berbecut cu ardei iute (nu-mi amintesc numele exact si nu gasesc meniul online). Au si o cofetarie micuta cu diverse dulciuri specifice, dar nu recomand. La ei gasiti si braga asa ca va puteti aminti fie de gust (daca l-ati apucat), fie de ce ati citit.
El torrito - destul de ok, mult mult mai bun decat mexicanul de la 1 Mai (Don Taco). Recomand enchilada, este excelenta (in conditiile in care nu am mancat in Mexic pentru a face comparatia). De asemenea, si fajitas. Si normal, margarita, foarte buna la ei.
madalina
Oct 18 2011, 10:03 AM
Un restaurant pescaresc cu mancare buna este si tasty fish http://www.tastyfish.ro/, mai multe specialitati din peste decat la Mamma Leone, INSA trebuie sa intrebati obligatoriu inainte ce greutate au portiile pentru ca la un moment dat au incercat sa ma convinga pe mine ca am mancat 750 g de morun (eu am 44 kg toate si 750 de g de mancare cred ca nu mamanc toata ziua).
bflorian
Dec 21 2011, 09:58 PM
De curind am revazut Baraca - restaurant cu pretentii din Cluj. Am comandat un muschi la gratar cu sparanghel si piure cu trufe. Spre deosebire de ultima data (cind m-au asasinat cu piureul cu stafide, castane si caise) acum au venit cu ceva absolut comestibil si chiar rafinat. Aspectul in farfurie a fost mediocru dar gustul a fost mai bun decit te-ai fi asteptat.Cartoful era cartof si muschiul era muschi. Primesti si doua felii de trufa romaneasca. Am continuat cu Tiramisu la borcan - mare si foarte bun. Plus o apa si spaga de rigoare = 100 lei
La Brasov am incercat trei restaurante: - Restaurantul Vesuvius - este un restaurant cu specific Italian aflat pe drumul spre Bucuresti pe linga Metro. Face parte dintr-un complex cu un casino si un bar. Sala e mare, elaganta, vesela aleasa cu grija, chelnerii atenti. Am luat fructe de mare si peste spada la gratar plus salate. Au fost foarte reusite, proaspete si chiar cu ceva particular. Vinurile sunt moderat si foarte scumpe. Barmanul insa este de treaba si ne-a recomandat un vin mai ieftin, care nu era in meniu si care a fost chiar foarte reusit. Nu-i un loc unde sa iesi cu sotia (cam aiurea pozitionat in zona de supermagazine) dar e OK.
- Restaurant (Bistro) Poarta Schei 4 - un restaurant foarte micut (20 de locuri?) intr-un loc destul de strimt dar cu mult gust aranjat. Bucatarie exceptionala (se vede si aici) si mai ales o selectie de vinuri de mare clasa. Seful de sala (sau patronul?!) este absolut din alta lume: pedant, atent, grijuliu, informat, civilizat. Am comandat diverse chestii pe baza de vita (excelenta, suculenta, gustoasa), ficat de gisca, trufe de Brasov (!?!). Preturile sunt in consecinta (deci mari!) dar este probabil intre primele trei cele mai bune restaurante din Romania (pe care sa le stiu eu). Neasteptat pentru un local asa de mic. Cu siguranta merita una sau chiar doua stele Michelin!!!
- Restaurantul Casa Hirscher - am mai vorbit de el. Obisnuia sa fie un restaurant de mare clasa cu multa atentie la meniu si preparare. Obisnuia. S-a schimbat bucatarul? Au schimbat furnizorii? Nu stiu. Experienta a fost dezastruoasa: friptura de vita servita pe farfuria rece si-a pierdut imediat savoarea si ulterior a devenit greu de taiat! Spanacul sote - pina de curind cel mai bun spanac pe care l-am primit in vreun restaurant de aici sau de oriunde -acum era fad, fleoscait si puteaisa juri ca e amestecat cu gazon de pe "National Arena". Marea selectie de ceaiuri digestive (scumpe foc) nu avea inclus ceaiul de menta... Preturiele au ramas insa sus de tot. Pacat.
La Craiova am mers pe mina unui taximetrist: care e cel mai bun restaurant aici? Lino - Sapori di mare! Cam ce fel de lume merge? Aaaa.... sa stiti ca e mai scump, e mai de boieri. Boieri a zis ?! Atunci hai sa merg la el si... am mers. Nici nu merita sa-i fac review. Locatie mediocra, mobilier stil Romania anilor '90 in care maxima subtilitate era sa ai scaune din piele sintetica si un acvariu mizerabil dar imens. Tacimuri ca in gara, mancare rece sau proasta preturi moderate, frig de am mancat cu haina pe mine, chelnarita parca venise de la Schimb de mame. Pacat. Probabil ca trebuie sa caut mai atent - nu se poate sa nu gasesc ceva adevarat si in Craiova.
bomicabomic
Dec 21 2011, 10:12 PM
QUOTE (bflorian @ Dec 21 2011, 09:58 PM)
Probabil ca trebuie sa caut mai atent - nu se poate sa nu gasesc ceva adevarat si in Craiova.
Bre io fusei de freo citeva ori la Galaxy. Mi s-a parut OK ca mincare...najpa ca au orchestra si te cam dor urechile dupa o anumita ora.
bflorian
Dec 21 2011, 10:20 PM
QUOTE (bomicabomic @ Dec 21 2011, 10:12 PM)
Bre io fusei de freo citeva ori la Galaxy. Mi s-a parut OK ca mincare...najpa ca au orchestra si te cam dor urechile dupa o anumita ora.
Inteleg ca e mai mult cu specific Romanesc. Cum pana mea pot sa-si traga asa o fatada? Unde esti AKE?!!!!!!
bomicabomic
Dec 21 2011, 10:38 PM
QUOTE (bflorian @ Dec 21 2011, 10:20 PM)
Inteleg ca e mai mult cu specific Romanesc.
Dap. Cred ca initial altceva a fost acolo. Ca daca-i intrebi pa olteni, sunt cam bulversati cu numele...unii zic la Galaxy altii la Caru' din stele. In interior circiuma e OK, iar vara au o terasa un' poti sa stai sa bei cit vrea muschiu... Oricum, in Craiova din cite am bagat de seama (si-am petrecut anu' asta una peste alta freo 3 luni) nu prea-s multe alternative. Iar alea da prin centru...hmmm...cam multa fauna dubioasa. Am fost la una, recomandata de nejte engleji, dar sincer nu m-a dat pe spate...
bflorian
May 12 2012, 06:22 PM
Daca vreti vita gustoasa sa va lingeti pe degete atunci mergeti la Red Angus in Aviatiei. Loc de fite, preturi pe masura: doi oameni cu antreu, salata fripturi si doua beri (eram cu masinile ) s-a dus repede la 300 lei. Dar: - vita e buna si bine facuta, nu este supramaturata (asemnea celei argentiniene servita in unele localuri) si nici tare - aka inlocuita cu frumoasa vita autohtona. - antreurile sunt de buna calitate (noi am luat niste oase coapte care s-au servit cu ceapa si hrean - excelente chiar si vara, banuiesc ca sunt minunate iarna cu o tarie alaturi).
Servirea este acceptabila, nimic spectaculos. Din pacate oferta de vinuri e mediocra: vita SUA cu o oferta de numai doua vinuri SUA e jale.
Tragind linie: cea mai buna vita mancata pina acum in Romania (asta fiind un update la recenziile mele anterioare). Preturi destul de piperate. Pentru preturi la 1/3 va recomand Metro unde au inceput sa bage vita SUA si Irlanda de foarte buna calitate.
Enjoy!
Iulian
May 12 2012, 08:06 PM
ce e supra-maturata?
stiu ca pe aici restaurantele care se lauda cu steak bun zic ca sunt uscate ( dry-steak). e tot aia cu maturata ma gandesc, nu?
bflorian
May 12 2012, 08:22 PM
QUOTE (Iulian @ May 12 2012, 09:06 PM)
ce e supra-maturata?
stiu ca pe aici restaurantele care se lauda cu steak bun zic ca sunt uscate ( dry-steak). e tot aia cu maturata ma gandesc, nu?
Vita argentiniana care se aduce la noi (si am vazut-o in multe tari europene) este maturata peste 28 de zile (uneori si app 40 zile) ceea ce ii schimba gustul. Mie imi place cea de app 21 zile.
Iulian
May 12 2012, 09:00 PM
nu-i precum Camembertu, care-i bun numai de la 3 sapt in sus?
bflorian
May 12 2012, 09:09 PM
QUOTE (Iulian @ May 12 2012, 10:00 PM)
nu-i precum Camembertu, care-i bun numai de la 3 sapt in sus?
Nu stiu dar cea supra-maturata nu are nici o legatura cu ceea ce se serveste in Argentina. Banuiesc ca exista si posibilitatea de a avea in Europa vita Argentiniana maturata corect dar banuies ca e mai scumpa. E ca la capsuni: soiurile foare zemoase si parfumate nu rezista mult in rafturi si de aceea sunt mai scumpe decit soiurile aproape lemnoase care stau si o saptamina in frigider fara probleme...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.