Marty
Mar 6 2006, 09:24 AM
Sa incepem cu micii, celebri mititei!
Cei mai buni mici pe care eu i-am mincat in tara asta se gasesc la circiuma Gil Flash din Baneasa (lina tramvaiului 5). Mai nou, 30 de metri mai incolo, chiar pe colt unde face 5-ul la dreapta ca sa ajunga la capul traseului, s-a deschis si o "sucuresala" a Flash-ului, NOSTALGIE.
Ca mincare, cam tot ce servesti acolo este sublim, nu neaparat numai micii. Cartofii prajiti au la baza cartofi de pe cimp si nu pungi de plastic, salatele sunt mari, portiile la fel, micii sunt imensi! Repet, bucatarul mai mult decit OK!
Ca preturi, un mic (cu paine si mustar) 15.000 lei , o portie de cartofi 20 de mii (e bine sa iei 2), bere intre 35-60 de mii.
Ca ambianta, Flash-ul are o mica sala de mese (cca. 20 mese), foarte cocheta, masele fiind separate intre ele de niste perdelute. Recomand alegerea unor mese mai ferite de privirile din jur. Rar de tot mai apar cocalari sa manince, lucru care pe mine ma deranjeaza profund, d-aia va zic sa alegeti mesele mai retrase.
Daca preferati Nostalgie, la subsol este o crama si un taraf, atmosfera rustica, cocalari cu duiumul. La etaj e mai aerisit, multa lumina, muzica la boxe, curat.
Estimativ, o masa pentru 2 persoane cuprinzind, ciorba, mici cu cartofi, salate, papanasi si clatite, bere si cico - ajunge la 600 de mii dar niciodata nu veti fi in stare sa mincati tot ce-am zis eu acolo!
Atentie: Nu se asculta manele, nu vin cersetori, vine unu' care vinde confectii si niste baieti cu cd-uri/dvd-uri!!!
P.S.: Demn de mentionat este faptul ca patronul localurilor are si ferma proprie, toate produsele servite fiind din ferma respectiva! Pentru cei care vor sa cumpere carne de mici si alte produse din carne, acestea se comercializeaza in magazinul alimentar de la intrarea in Flash (nu in Nostalgie), calitatea si compozitia (unde e cazul) fiind identice cu cele ale produselor servite in restaurant!!!
Mache
Mar 6 2006, 09:57 AM
Poti da o localizare mai exacta a Flash-ului? E nevoie de rezervare sau locurile sunt la liber?
adso
Mar 6 2006, 10:02 AM
e chiar in coasta airoportului baneasa, pe av. alex serbanescu.
Marty
Mar 6 2006, 06:33 PM
Latest news: A aparut un taraf care combina impaciuitor Frank Sinatra cu Adrian Ghertoiul minune, micii s-au scumpit, nu va luati ciorba ca va luati teapa!
Bey astia care locuiti/lucrati/frecati menta prin Floreasca, ce parere aveti de restaurantul Dealu' mare (de langa spitalul de urgenta) ? Pe forumul despreboraci.com una' il lauda foarte tare; dar eu am fost pe-acolo in seara asta si nu mi s-a parut ca arata prea celebru. Ma rog, sa zicem ca poate fi decorat. Da' cum e potolul? Ca nu vreau sa luam teapa.
Marty
Mar 18 2006, 08:57 PM
Sa nu te puna dracu' sa maninci acolo! E genul de local "maninci aici si mori acasa". Nu-l recomand nimanui!
zitellucia
Mar 18 2006, 09:02 PM
QUOTE(vv @ Mar 18 2006, 08:50 PM) [snapback]1805[/snapback]
Bey astia care locuiti/lucrati/frecati menta prin Floreasca, ce parere aveti de restaurantul Dealu' mare (de langa spitalul de urgenta) ? Pe forumul despreboraci.com una' il lauda foarte tare; dar eu am fost pe-acolo in seara asta si nu mi s-a parut ca arata prea celebru. Ma rog, sa zicem ca poate fi decorat. Da' cum e potolul? Ca nu vreau sa luam teapa.
carciuma dinamovistilor, chelneri jegosi, nimic special, reorienteaza-te
Lolek
Mar 18 2006, 09:09 PM
QUOTE(zitellucia @ Mar 18 2006, 09:02 PM) [snapback]1808[/snapback]
carciuma dinamovistilor, chelneri jegosi, nimic special, reorienteaza-te
and while you're at it, evita si restaurantul FC National, daca tot te-ai apucat de evitat..
zitellucia
Mar 18 2006, 09:15 PM
incearca la Bugatti, Bdul Lacul Tei, e ok, ca sa rimeze. asta daca vrei ceva in zona
bomicabomic
Mar 18 2006, 09:46 PM
VV, du-te bre, La Gigi...pe Piscului.
bomica - mersi, o sa incerc.
Ideea e ca vrem sa botezam si noi copilul inainte de 1 an, si acum cautam disperati restaurante care sa nu fie nici exagerat de nasoale, nici exagerat de scumpe. Oferta e restransa, ca sunt ocupate de nunti. Asa ca am cautat de-alea mici - prea mici ca sa poata tine o nunta. Daca mai aveti sugestii - bagati:
- aperitiv+peste+fel principal+desert <1mil
- restaurant rezonabil ca aspect - oricat de mic, daca incap 20 pers. e ok.
Mai avem in studiu crama de la Etiquette, daca stiti ceva nasol de ea, spuneti
Lolek
Mar 19 2006, 11:32 AM
QUOTE(vv @ Mar 19 2006, 11:21 AM) [snapback]1848[/snapback]
Mai avem in studiu crama de la Etiquette, daca stiti ceva nasol de ea, spuneti

Crama de la Etiquette arata ok si la Etiquette mancarea a fost de fiecare data ok. Mi-am facut o zi de nastere acolo, am fost la o petrecere a burlacilor in club, destule mese de pranz, ca e aproape de firma.
Nu e tocmai entuziasmant (cand am pofte nu pot sa mi le satisfac la Etiquette din cauza configuratiei meniului), dar e absolut ok, din punctul meu de vedere.
Marty
Mar 19 2006, 01:37 PM
vv, am un coleg care-si cauta bodega pentru nunta. Target-il lui (financiar vorbind) e egal cu al tau, 80-100 RON. A gasit la Vulturul (din cite stiu eu, unii de pe aici sunt mai mult decit familiari cu bodega si pot da referinte), 2 saloane: unul de 50 persoane, unul de 150 de persoane. Intrucit el vroia ceva cam pentru 80 de persoane si aia au zis ca ori se-nghesuie in salonu' de 50, ori plateste 150 de tacimuri indiferent cite suflete ii vin, a renuntat si s-a mutat la Hard Rock in Dr. Taberei.
Ca recomandare personala, poti incerca si la Yesterday in Titan, am vazut ca-s f. maleabili dpdv al organizarii si CRED ca se-ncadreaza si in buget.
Mai poti incerca si la Bavaria (restaurant , nu club cu curve), pe Al. Ioan Cuza. Suna-i la 223 0258, 0723 358555.
Codrin
Mar 19 2006, 03:02 PM
E binisor la Vulturul, desi e cam departe, spre autostrada. Nu exceleaza nici la imagine nici la mancare, insa cred ca s-ar incadra in buget. Am inteles ca in weekend sunt mai tot timpul nunti si botezuri.
icet
Mar 19 2006, 11:11 PM
Yesterday e ok,dar cam scump..nu stiu daca se muleaza pe buget.Mai sunt ceva bodegi in zona,la rogojini si la butoaie unde am fost la botezuri si a fost ok,daca e mai cald afara au si terasa.Singurul loc in bucuresti unde am dat peste o macare buna a fost la mama,dar si pretul e pe masura.
Mache
Mar 20 2006, 09:23 AM
Un coleg de-al sotiei si-a tinut petrecerea de dupa botezul copilului pe undeva prin Floreasca, la restaurantul/hotelul unui fost strand, pe malul lacului. Nu stiu cum ii zice

. Intrarea e undeva pe stanga, dupa un pod, cum vii dinspre Spitatulul de Urgenta.
Marty
Mar 20 2006, 09:28 AM
Cum vii dinspre Spitalul de Urgenta, treci de intersectia cu Beller si e pe dreapta, nu pe stinga. Pe stinga e cum vii dinspre Aurel Vlaicu.
Mache
Mar 20 2006, 09:42 AM
Martinezule, e pe stanga, dupa pod, spre capatul strazii ce duce spre Aurel Vlaicu.
http://www.hartionline.ro/buc/harta/n9.htmlE strada pe care se face stanga, din Calea Floreasca, inainte de intersectia cu strada Fabrica de Glucoza.
Marty
Mar 20 2006, 09:53 AM
Aoleo, ai dreptate, scuze! Tu vorbesti de ala de pe fostul strand al CC-ului! Confundam cu ala de linga locul de munca al lui Liviu.
Mache
Mar 20 2006, 09:59 AM
Unde e? Cum se numeste? Se mananca bine? Merita incercat?
Marty
Mar 20 2006, 10:00 AM
E linga intersectia cu Beller si se pare ca se maninca bine. Habar n-am cum se numeste, oricum, e la sosea.
zitellucia
Mar 20 2006, 10:24 AM
hotel class, maxim 50 persoane mancare f buna, pret ok, langa sediul Romtelecom, in spate la Antena 1. merita intrebat.
marty, cu micii tai cu tot. ieri dupa o tura maaare de herastrau vedeam numai mici si cartofi prajiti in fata. asa ca m-am dus la gil flash-full si plin. la gil- la fel, chelnerul mi-a zis ca nici ei nu ese asteptau

, la cocosatu la fel. ingrozitor. am mai asteptat putin, am intrat la flash inca o data, am ratat o masa, inschimb m-am ales cu priviri de cocalari cu scobitoare-n gura, asa, de sus pana jos si invers. s

i fara mici.
asa ca am esuat la obor in niste salata de pui cu muraturi, la ines burger...f. f. buna, merge cu merlot
Marty
Mar 20 2006, 10:27 AM
Si de ce n-ai luat la pachet? Puneai si tu ziaru' pe capota masinii, scoteai micii si mustaru'....
zitellucia
Mar 20 2006, 10:30 AM
QUOTE(Marty @ Mar 20 2006, 10:27 AM) [snapback]1996[/snapback]
Si de ce n-ai luat la pachet? Puneai si tu ziaru' pe capota masinii, scoteai micii si mustaru'....

n-am masina.
Marty
Mar 20 2006, 10:34 AM
Gaseai tu una p-acolo!
zitellucia
Mar 20 2006, 11:58 AM
na ca n-am gasit!
maddan
Mar 20 2006, 02:46 PM
While trying to retrieve the URL:
http://www.despreboraci.com/ The following error was encountered:
Unable to determine IP address from host name for www.despreboraci.com
Ma gandesc serios sa cumpar domeniul....

Despre taverne: io am luat o masa cu niste nemtalai la Taverna Sarbului. Scump, da' au un gratar magnific, niste salate idem, niste ardei copti o minune si niste clatite in ciocolata/inghetata mi-nu-na-te.
Totul asortat pe seara cu ceva muzichie sarbeasca. Curat, da' repet inca o data: scump rau.
asarban
Mar 20 2006, 03:48 PM
Rog sa incercati si taverna La Gigi!
Piscului 16 sector 4
Intre piata norilor si bd tineretului.
E carciuma lu Floriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin Caaalineeescuuuu
Preturi moderate, mancare misto
Si din cand in cand mai trece si patronu
adso
Mar 20 2006, 05:23 PM
QUOTE(maddan @ Mar 20 2006, 02:46 PM) [snapback]2076[/snapback]
Ma gandesc serios sa cumpar domeniul....

Despre taverne: io am luat o masa cu niste nemtalai la Taverna Sarbului. Scump, da' au un gratar magnific, niste salate idem, niste ardei copti o minune si niste clatite in ciocolata/inghetata mi-nu-na-te.
Totul asortat pe seara cu ceva muzichie sarbeasca. Curat, da' repet inca o data: scump rau.
inseamna ca aia de la academia catavencu au ceva cu tuca show, ca i-o trag sistematic la bursucul gastric.
Marty
Mar 20 2006, 07:57 PM
Este doua taverne!una-n Bucale, alu' Tuca shou, si una-n Sinaia, a lu' altu' shou.
mai, aia cu lacul floreasca, nu vorbiti de club YDA? Se fac nunti acolo, e restaurant mare.
La Gigi pe piscului sigur o sa incerc, nu am avut inca timp da' trec si pe acolo. Alta varianta a ramas Thalia

Am vorbit cu patronul, ne poate rezerva o zona din restaurant, platim cat mancam
hro fost jhr
Mar 20 2006, 09:51 PM
n-am fost dar am inteles ca la thalia se mananca chestii italienesti bine pregatite....hmmm voi merge cat de curand.e adevarat ?
bomicabomic
Mar 21 2006, 09:45 PM
QUOTE(Marty @ Mar 20 2006, 07:57 PM) [snapback]2189[/snapback]
Este doua taverne!una-n Bucale, alu' Tuca shou, si una-n Sinaia, a lu' altu' shou.
Amindoua sunt ale lui Tuca, bre.
Dacicuss
Mar 21 2006, 10:14 PM
Stii tu sigur? I mean nu folclor urban! De ala din Sinaia cica stiu de la cineva mai informat ca ar fi al unui/unor sarbi si cica Tuca n-ar avea nimic bagat acolo. Poate am io informatia gresita. Oricum numai la ala am fost si-l recomand cu incredere, preturi rezon si portii babane. Recomand si slibovita lor
bomicabomic
Mar 21 2006, 11:16 PM
Atunci, ala din Bucuresti e al lui Tuca cu sirbu/sirbii din Sinaia.

Cit despre potol si la ala din Bucale si la ala din Sinaia....e la fel.
hro fost jhr
Mar 22 2006, 05:53 PM
dupa parerea mea e potol prea mult.trebuie sa vii total lihnit ca sa faci fata si la ciorba si la felul doi.altfel esti nevoit sa te gandesti la luatul la pachet...practic e ca si cum te-ar forta sa-ti iei portie dubla chiar daca nu vrei... si pretul e tot ca pentru portie dubla..daca ar fi mancarea dubla dar pretul doar 1,8 sa zicem ca ar fi o chestie. cat despre slibovita, mi-a placut tzoiul ala scos de la congelator, misto
on the other hand, imi raspunde si mie cineva la chestia cu thalia ?
alex275
Mar 22 2006, 06:31 PM
Mai VV, du-te-n Pta Sfintii Voievozi. Pe patron il cheama Titi, pe fra-su Radu. Au trei carciumi. Doua acolo, una langa alta, si una in Herastrau. Aia inchiriaza pe oricare dintre ele. Din cate stiam eu, iti cer o suma pentru sala si in rest, platesti ce consumi.
Toate trei carcimile se cheama "La Radu". Eu la ei m-am ingrasat.
Una din carciumi e genu italienesc, cuptor cu lemne....., cealalta e cu specific romanesc.
Aia din Herastrau o tin mai mult pentru nunti si botezuri, dar eu am vazut zeci de botezuri si la Sfintii Voievozi.
Da o fuga pana acolo si vezi ce si cum. S-ar putea sa te aranjeze (ca spatiu) cea cu specific italienesc. Nu e cine stie ce, da merita sa incerci. Mancarea o poti cere romaneasca. Ambele au si terasa.
Dacicuss
Apr 10 2006, 08:45 AM
Bai, care va treziti prin Cluj si va roade soricelul, va recomand restaurantul japonez Tokio. Beeeeton, banzaaaiiii, wasabiiii!
E pe str. Marinescu la nr.5...sau altfel spus o tzaruca mai sus de Croco, pe partea ailalta.
e destul de recent deschis, patronii: ea romancuta, el japonez...sotul i mean.

Restaurantul e dotat cu 2 bucati bucatari originali made in Japan. 1st presteaza la sushi bar unde daca ai chef sa-i vezi maiestria poti sta si sa halesti la tejghea. a sa nu va speriati, preturile sunt mai mult decat rezonabile iar servirea ireprosabila. Au daca vreti si meniu de pranz, "platoul samuraiului" par example la 20 RON portia. la asta primesti o supa moca. De fapt, cam la orice meniu capeti ceva din partea casei. Plus ca persoana care te serveste te si indruma si-ti explica daca esti novice.
Pentru seara erau vreo 4 meniuri, io am ales Shogun. Asta e la 30 RON meniul. Bai, e mult, halesti de crapi! Servirea si prezentarea e foarte atent facuta, tipic japonez: la inceput iti aduce ceremonios prosoape ude fierbinti sa te stergi pe labe, te intreaba daca stii sa jonglezi cu betigasele, alea-alea. Io-s expert la furculita, asa ca...
Bai la meniul asta mi-a adus asa: 3 feluri de sushi la inceput: 1 pastrav si 2 feluri de somon. buuun. Pe urma sushimi tot de 3 feluri, artistic aranjate pe un fel de dog de lemn si wasabi....asta mi-a desfundat tot ce era infundat. Am si plans o leaca! Pe urma au venit cu supica cu taietei de orez, ciuperci, etc...picanta, dar dupa wasabi e vax albina! Deja topisem si 2 beri...atentie, astea-s la 0.33 oricare: pret de la 3.5 RON Ursus la 5 RON Heineken. Aveau si ceva japoneza la 15 RON...am zis pas.
No, dupa supa au aparut cu legume rase pane...dupa cum aratau, erau in pane de albus, se haleau cu ceva sos. Extraordinar de bune! Urmeaza somon la gratar cu legume sote si ciuperci, orez langa...desertul o prajitura, ceva traditional....ma, si astea numai in 30 RON!
Ma, asa ceva mai rar! Deja l-am trecut in favorite, il calc cat de des.
Aaaa, era sa uit: in meniu is trecute si caloriile la fiece potol!
Marty
Apr 10 2006, 09:19 AM
QUOTE(Dacicuss @ Apr 10 2006, 09:45 AM) [snapback]7275[/snapback]
De fapt, cam la orice meniu capeti ceva din partea casei.
O salmonela, o dezinterie.....

Lolek, fa-ti bagaju', mergem la Cluj!
Dacicuss
Apr 10 2006, 09:43 AM
QUOTE(Marty @ Apr 10 2006, 10:19 AM) [snapback]7282[/snapback]
O salmonela, o dezinterie.....

ntz, alea e la chineji!
Bag sama ca matale vrei adrenalina. Uite cum faci: il chemi pe bucatar, il rogi sa-ti arate cutitoaiele lui, cu o expresie nevinovata de ingeras te intinzi ca si cand vrei sa vezi mai bine si-i zmulgi sau atingi cutitul.
pui mana pe lama ( nu taish, ma!). Samuraii erau mici copii cu aia de le atingeau katana. No, si acum incerci sa scapi!

Cum zbori prin usa, geam, o tai la dreapta daca te mai poti orienta, ca-i la vale. La stanga urca drumul, te prinde iute! O faza de-asta mi-a povestit patroana, ca ea ne-a servit! barbat-su-i maniac cu katane, etc. O facut unul o faza de-asta de era sa se joace de-a Ciomu japonezu, abia a scapat ala!
Marty
Apr 10 2006, 09:52 AM
Ma, te pomenesti ca si-a deschis Morimoto circiuma la Cluj !?
TataBobu
Apr 10 2006, 10:01 AM
Fuck! Si din Sighisoara mai aveam putin pana-n Cluj!
OK, Sighisoara, langa piata Herman Oberth (sub cetate), pizzeria/ terasa/ carciuma Jo. Fost sambata seara, gasit locuri libere garla, servire atenta, halit desert (lichiu cu prune, o minunatie dar exagerat de mare). 2 persoane, 2 deserturi, 2 cafele, 2 sucuri total 20 de lei.
Super: muzica era data incet, nu deranja deloc conversatia. Si astea pe la 10 seara

.
Dacicuss
Apr 10 2006, 10:34 AM
QUOTE(Marty @ Apr 10 2006, 10:52 AM) [snapback]7292[/snapback]
Ma, te pomenesti ca si-a deschis Morimoto circiuma la Cluj !?

Asa banuiam si io da nu-i ala ca la plecare l-am vazut si pe al doilea bucatar. Am dat fo 5 minute din cap unul catre alalalt, nu stiu de e normal, ma rog...
Mai, cred ca o sa va plictisesc cu 'Thalia', da' a iesit (botezul) mult mai bine decat am sperat. A costat 700k/persoana TOTAL, incluzand urmatoarele:
- un platou de mancare rece in plus (mi-a tras teapa cineva, s-a razgandit in ultimul moment; nu am platit mancarea calda da' platoul lui era deja facut)
- bauturi la liber pentru toata lumea (i-am rugat sa faca niste meniuri fara pret cu bautura, si le-am dat la toti invitatii)
- bacsis, un pic peste 10% (dar cam pe acolo).
Toata lumea a fost super-incantata, si de restaurant si de servire (adevarul e ca au fost super chelnerii, nici nu ne-au stat pe cap non-stop, dar au fost prezenti tot timpul cand era nevoie de ei). De mancare... unul singur a reusit sa manance tot, in general toata lumea a zis ca mancarea a fost excelenta dar mult prea multa

Per total, am iesit mai ieftin decat ma asteptam, asa ca sunt chiar incantat.
raducu68
May 1 2006, 02:29 PM
La Eroan - gratar, mici si bere, atmosfera, voie-buna. Preturi derizorii. Momentan ocupat, sunati din timp pentru rezervari.
zitellucia
May 1 2006, 05:55 PM
taaaarrrrr...ding-dong...samd...
luxcor
May 17 2006, 10:25 AM
o saramura de crap la Perla - in Giurgiu
sau
niste mici la Cardinal - in Sibiu
pofta buna
TataBobu
May 17 2006, 10:28 AM
Aha, deci tu ai trimis la roata lumea pe mail aia de la Cardinal, cu micii ca plua de cal.
laur
Jun 27 2006, 10:27 AM
In restaurantul din poza am mincat saptamina trecuta cu 100.000 lei vechi (supa de rosii, piept de pui la gratar cu cartofi natur), personal amabil, servire promta. Ghici despre ce restaurant e vorba???
Va dau un indiciu: in Bucuresti e amplasat
Mache
Jun 27 2006, 10:36 AM
Unul din restaurantele alesilor, din Palatul Parlamentului?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.