Eu personal prefer:
- vischiul. La inceput dezvoltasem o dragoste pentru Jack Daniels dar in ultima vreme am inceput sa prind si gustul scotch-ului. In general recomand un visichi mic dupa o zi grea. La mine are un efect de calmant si apetizer in acelasi timp.
- berea nu poate sa lipseasca de pe lista. Ador berile mai speciale si sunt indragostit de belgiene si de berile albe. Nu se pun berile baute vara eventual dupa o partida de fotbal pentru ca alea sunt pur si simplu de sete
- la vin merg pe sec si demisec. Pana acum ceva timp mergeam pe parerea lui Ionel Teodoreanu, dar la fel, de ceva timp am inceput sa savurez si vinurile rosii seci. btw. vecinii nostri bulgari se pricep foarte bine sa le faca.
La capitolul "pentru mine nu" ar fi:
- vodca. Nu stiu daca cea extrem de rafinata e altfel dar 90% din incercarile mele de a bea vodca mi-au demonstrat ca nu prea ne intelegem
- tequilla. Orice e peste 2-3 shot-uri se duce de rapa. Mai ales stinsa cu bere
- dulcegariile de la crema de vischi pana la lichioruri: no way!
- vinurile dulci pentru ca nu le pot bea decat cu apa si parca nu mai sunt vinuri

- vinurile "de casa" pentru ca majoritatea experimentelor cu astfel de vinuri nu au fost placute. Multe dintre ele (am senzatia ca) fermenteaza pe tractul meu gastric si a doua zi put ca o distilerie. Asta e un lucru general, incluzand vinurile facute de tata la care am luat uneori parte la procesul de fabricare. La vinuri pentru mine "fiola" de "trei sferturi" e sfanta. Strabunica-miu avea o vorba: "ce sa fac taica, daca sunt sarac si n-am bani sa cumpar la litru, iau si eu una din asta la trei sferturi".
La capitolul tolerate as pune:
- coniacul doar ca digestiv
- tuica doar ca apetizer si ca "medicament"
- ginul tonic
Ce am uitat sa mentionez e ca visichiul si vinurile imi plac seci si nu prea le botez cu nimic. In cel mai rau caz imi iau separat o apa minerala or something.
Dacicuss
Feb 20 2007, 07:30 PM
io din pacate iubesc berea!...si tot din pacate gravitez pe orbita pe la 0.1T...minus 3-4...sa ma mint si io!
Ake
Feb 20 2007, 08:11 PM
Mie imi plac dulcegariile. Visinata, cocteiluri, Cinzano...d'astea
Si vinul rosu. Ala scump sau ala adevarat de la buturuga
Si vinul alb. Dar numai ala foarte scump.
Asa ca de obicei nu beau nimic in afara de cazul in care plateste altcineva
Berea nu se pune, ca asta o beau de sete nu de placere.
Uitasem. E totusi o bautura care-mi place atat de mult incat cateodata mi-o cumpar si singur. Metaxa de 7 stele de la mama lui. Mai era si Miorita de 7 stele, da ala a disparut de cel putin 10 ani.
MBZ
Feb 20 2007, 08:12 PM
io beau si chefuesc la nimic nu ma gandesc, orice de la motorina in sus
dar beau cu masura, motiv pentru care mi-am cumparat o vaza d-aia da tinut pa semineu si ma adap la propriu cu ea.
care aveti de beutura ceva pan casa rog PM, exclus produse pentru varcolaci sau zemuri din podgoria Bivolaru indiferent da an bun sau secetos.
multumesc
aligote de vaile dristorului
raducu68
Feb 20 2007, 08:15 PM
bajti ma dacilea ca poate te crede lumea!
esti prima persoana în viata pe care am vazut-o sa se faca muci, ranga, cui, zdrentse de la doua beri fara alcool
Dacicuss
Feb 21 2007, 07:11 AM
QUOTE(raducu68 @ Feb 20 2007, 08:15 PM) [snapback]73142[/snapback]
esti prima persoana în viata pe care am vazut-o sa se faca muci, ranga, cui, zdrentse de la doua beri fara alcool

ma, pe bune, io am patit odata asta, din doua doze de Schlossgold; era vara, cald ca dracu, impreuna cu finu ne invarteam prin Arad, io sofer. Lasasem masina intr-o parcare si bantuiam pe niste stradute cautand o firma, etc. Dupa vreo 3-4 ore, lesinati de cald si sete, ne intoarcem in centru, ne trantim la o terasa, el baga beri ca omu' normal io rad rapid doua d-alea. Ma, in zece minute aveam senzatia ca-s ametit.
MBZ
Feb 21 2007, 07:19 AM
QUOTE(raducu68 @ Feb 20 2007, 08:15 PM) [snapback]73142[/snapback]
muci, ranga, cui, zdrentse de la doua beri fara alcool

trei!
alex275
Feb 21 2007, 08:32 AM
QUOTE(Dacicuss @ Feb 21 2007, 07:11 AM) [snapback]73206[/snapback]
io rad rapid doua d-alea. Ma, in zece minute aveam senzatia ca-s ametit.
Pai si doua halbe cu apa daca le bei pe nerasuflate, tot senzatia aia o ai.
Dacicuss
Feb 21 2007, 08:52 AM
QUOTE(alex275 @ Feb 21 2007, 08:32 AM) [snapback]73210[/snapback]
Pai si doua halbe cu apa daca le bei pe nerasuflate, tot senzatia aia o ai.

ma, bere beuta asa e de inteles...dar ce om citav bea atata apa dintr-una?
L.E.: m-am prins, tu! Adica dimineata, dupa ce-ai beut ca porcul seara si noaptea visezi numai cascade si izvoare cristaline, asta faci cand esti in stare sa te ridici din pat.
alex275
Feb 21 2007, 08:56 AM
Nu stiu de ce-ar trebui sa ma ridic din pat. Io-s baiat destept, ma culc cu sticla langa mine.
Dacicuss
Feb 21 2007, 01:47 PM
QUOTE(alex275 @ Feb 21 2007, 08:56 AM) [snapback]73218[/snapback]
Io-s baiat destept, ma culc cu sticla langa mine.
pai normal, de la atata bataie, cum sa te mai primeasca-n pat? Dormi si tu pe unde apuci, doar de glaje ai grija...si asta numesti tu desteptaciune, boanghinã?
Marius
Feb 21 2007, 02:17 PM
da' io de ce am impresia cand te citesc pe tine am impresia ca scrie alex si cand scrie alex am impresia ca esti tu?

...nici macar nu fumezi
Dacicuss
Feb 21 2007, 02:30 PM
QUOTE(Marius @ Feb 21 2007, 02:17 PM) [snapback]73374[/snapback]
da' io de ce am impresia cand te citesc pe tine am impresia ca scrie alex si cand scrie alex am impresia ca esti tu?

...nici macar nu fumezi

M-ati prins! Alex e o clona de-a mea. Rog stergerea contului Alex275. Multumesc.
nik1965
Feb 21 2007, 06:09 PM
Stergeti si cntu lu dacu ca a recunoscut ca are clona si contu kite ca se face ranga din bere fara alcol si na face de rusine. Multumesc.
MBZ
Feb 21 2007, 11:50 PM
manga nu ranga
Dacicuss
Nov 9 2009, 05:47 PM
some
digging the grave:Ashule, am gasit vinul ala chilian de care ai adus tu, Cono Sur, rosu sec, la Auchan. Alb e si la Real, destul de OK pentru cine e amator. nush cate soiuri importa aia de la Cramele Recas de la ei, da' aia alba de-o luai io, avea asa un buchet de flori de munte, zice injinerul din mine. O sa dau un ochi sa vaz de-s mai multe din fiecare "culoare".
Am luat o glaje ieri, din Tg MS; de-mi permite religia, o destup sambata. Amin!
Ashu
Nov 10 2009, 11:51 AM
Sa ai pofta!
Dacicuss
Dec 3 2009, 07:57 AM
No, care sunteti amatori de vin bun si mereti spre Arad, intrati la cramele
Princess de la Paulis, luati un vin bun de Minis, ce nu gasiti altundeva: Cadarca si Mustoasa de Maderat...plus altele clasice. Si pentru colectionari e o oferta buna la categoria premium, io m-am gratulat cu doua butelci puse deja la invechit in crama la var-miu, pana o am pe a mea.
Cadarca sau Kadarka era unul din vinurile favorite ale habsburgilor. Ashule, la pariu ca ti-ar place tare.
adso
Dec 3 2009, 12:43 PM
acu spui bre...
Dacicuss
Dec 3 2009, 12:46 PM
...un motiv in plus pentru matale sa mai dai prin zona...
preturi: Cadarca si Feteasca Neagra, varianta premium, din 2006, 2008, ani buni, la 43 roni.
Mustoasa la 17 roni butelca...mai au si altele da' nu mi-au facut cu ochiul.
katze
Dec 14 2009, 01:30 PM
Porto ?
adso
Dec 14 2009, 01:34 PM
mmmmhhh...
e bun asa, da' parca prea e dulce. am mai gasit cate unu' care imi place, ceva mai aspru, in general tawny, da' alea care chiar mi-au placut tind sa fie scumpe ca la balamuc.
io l-am mai folosit la gatit

judec si io dupa ce-mi spune papila, nu am niciun fel de cunostinte in domeniu' porto, deci conaiseurii sa nu se simpta jicnits...
katze
Aug 6 2010, 05:31 PM
H.M.M.
Hidden Markov Model?
katze
Aug 6 2010, 05:46 PM

Home Made Mojito
pt ca era ultimul post - din 2009 - care incepea cu mmmmhhhh
bflorian
Aug 7 2010, 08:37 PM
Eu de cind m-am intors din Africa cu ficatul in pioneze nu mai beau decit bere fara alcool. Si daca o bei rece .... ajunge chiar sa iti placa

. Desigur ca dupa o vreme te intrebi de fapt de ce o bei ca nu mai ani nici o clipa de bunadispozitie asigurata de alcool.... Adinc rau!
katze
Aug 9 2010, 09:47 AM
QUOTE (bflorian @ Aug 7 2010, 09:37 PM)

te intrebi de fapt de ce o bei
pt vitamine?

.. .. (

)
bflorian
Aug 9 2010, 02:35 PM
QUOTE (katze @ Aug 9 2010, 10:47 AM)

pt vitamine?

.. .. (

)
E o chestie....
bertro
Sep 3 2010, 03:32 PM
Mah, vin din pepene verde a incercat cineva?
Ascultam azi in masina o melodie in care o tot dadea ala cu "watermelon wine" si ma intreb cum e.
N-am apucat sa vizitez magazinu de beuturi local si google nu mi-a returnat decat retete pt facut vin acasa, nu vreun sortiment comercial vandut pe aici.
Am inteles ca e popular prin sudul US. Iuliane?
katze
Sep 26 2010, 02:53 PM
Balsam Negru de Riga.
Asta a venit asa, ca spaga si despagubire din partea unor cunostinte ucrainene, si a nimerit la marele fix, eu fiind fara aparare in fata unei necrutatoare gripe. Si cum tusea era apriga si neproductiva, tocmai eram la incercari de siropuri, care mai de care. De aceea pot sa compar gustul acestui Herbal Bitter inventat de un farmacist din Letonia secolului 18 cu cele mai oribile licori vandute de Sensiblu etc. Asta cand l-am gustat simplu, adica pur. Altfel, adaugat intr-o beutura rece sau calda, dar obligatoriu dulce, e o atingere divina de 45 de grade.
Recipientul e din ceramica smaltuita. Culoarea balsamului seamana cu cea a lui Bronchicum Elixir S, dar e mult mai fluid. Cartuluia atarnata de gatul butelcii prezinta o duzina de cocktailuri avand ca baza acest Balsam Negru.
TataBobu
Sep 26 2010, 09:40 PM
Au scos astia de la Timbark suc de cactus. E bestial si simplu, si folosit in loc de apa tonica, in amestec cu gin.
Iulian
Sep 26 2010, 10:50 PM
QUOTE (TataBobu @ Sep 26 2010, 09:40 PM)

<br />Au scos astia de la Timbark suc de cactus. E bestial si simplu, si folosit in loc de apa tonica, in amestec cu gin.<br />
<br /><br /><br />
da, ii zice tequila cand e distilat...
katze
Sep 27 2010, 12:32 PM
Deci sa pun si
asta pe lista de "siropuri de tuse".
Liviu M
Nov 19 2010, 09:58 PM
“Le Beaujolais nouveau est arrivé!” Ieri s-a dat startul la Beaujolais. Ieri am fost in delegatie, asa ca n-am putut respecta traditia, asa
ca compensez azi.
adso
Nov 19 2010, 11:51 PM
tulbureeeeeeeel
Mache
Jan 7 2011, 10:07 AM
Cica in curand vom putea spune, vorba lui Mihai, "
Luam una mica (de) la Starbucks?"
katze
Jan 12 2011, 06:50 PM
una mica?
Lolek
Nov 20 2011, 11:05 PM
Am si eu o curiozitate. Care-i shusta cu berea de la care te doare capul (de-ti vine sa-ti iei gatul singur) cum ar fi pe la noi, vs. berea din care poti sa bei butoaie-ntregi si sa n-ai nici pe dracu'. Ca si exemplu, bei prin Belgia absolut orice, totu-ok, mergi la Bucuresti si poti sa te dai cat de aristocat vrei ca dimineatza tot iti vine sa spargi lemne cu capu'.
Ma intereseaza ingredientul minune pe care il folosesc "mestrii" berari de pe la noi, fute-le-as alambicurile de nenorociti. Cum se cheama, e tot ce vreau sa stiu si sa ma feresc, daca se poate. Precis e vreo stricnina/cianura/borala de vulcan de f'un fel, ca altfel nu-mi explic.
TataBobu
Nov 21 2011, 09:19 AM
Apa.
Bey lolek, io zic ca nu e de la bere, tine numa' de locatia in care te afli
Ashu
Nov 21 2011, 09:47 AM
Bai, nu-sh ce sa zic, da' pe mine nu ma mai doare capu de la bautura de mai multi ani. Singura explicatie pe care o am e ca nu mai beau bautura de cacat, gen bere gambrinus, busuioaca de bohotin sau votca scandik. Deci io nu simt vreo diferenta. Singura pe care am simtit-o vreodata a fost in State, cand am observat ca duc mult mai multe beri Sam decat beri europene. Si prietenu cu care eram, care locuieste in State, mi-a zis ca la ei se banuieste ca bag inhibitoare in bere ca sa nu te imbeti. Acuma daca o fi poveste sau nu, nu stiu.
Lolek
Nov 21 2011, 05:34 PM
bun. Atunci exemplu.
Hai sa zicem Heinekenu' de la noi. Io stiu ca peste 3 rezulta una bucata a doua zi cu zvarcoleli si mentionat stramosii diverselor chestii care-mi pica mie pe palarie.
In Belgia, Jupiler e berea saracului (am inteles). Am mai si combinat-o cu diverse alte beri (mixaje). Totalul pe undeva peste 12.
A doua zi dimineata eram bun si de proba de 400 metri garduri, daca era nevoie.
bflorian
Nov 21 2011, 05:36 PM
QUOTE (Lolek @ Nov 21 2011, 05:34 PM)

bun. Atunci exemplu.
Hai sa zicem Heinekenu' de la noi. Io stiu ca peste 3 rezulta una bucata a doua zi cu zvarcoleli si mentionat stramosii deiverselor chestii care-mi pica mie pe palarie.
In Belgia, Jupiler e berea saracului (am inteles). Am mai si combinat-o cu diverse alte beri (mixaje).
A doua zi dimineata eram bun si de proba de 400 metri garduri, daca era nevoie.
Scuze ca ma bag ca musca'n bere: faci la fel si la Heineken-ul la butoias (ala de 5 l)?
Da' la Guinessu' la sticla de 0.33, tot la fel faci?

Acu', nu stiu cum e cu "berea saracului" de la belgieni, io de la ei nu-s obisnuit decat cu Leffe care pot zice cu mana pe inima ca e in cu totu' alta liga decat Heineken. Mai pe la Guiness, asa... da' oleaca mai buna
adso
Nov 21 2011, 05:56 PM
jupiler e efteneala, intr-adevar, da' nu e chiar berea saracului, exista d'alde carapils, kaiser (altu') care sunt chiar beri de 'drojdieri'... e cam ca timisoreana asa, exista insa si neumarkt.
in rest, tind sa cred ca ai avut tu parte de o experienta misteaux, cu haleala cata trebuie si cand trebuie, eventual ai mers ceva pe jos pana acasa, ca asa, nu as fi singurul care a avut cel putin o mahmureala 'cu strigaturi' dupa bere belgiana.
Lolek
Nov 21 2011, 06:22 PM
QUOTE (bflorian @ Nov 21 2011, 05:36 PM)

Scuze ca ma bag ca musca'n bere: faci la fel si la Heineken-ul la butoias (ala de 5 l)?
da
Ori e proasta rau de bubuie, ori altceva.
De Timisoreana nu m-ating de cand am gasit ditai soricelu-ntr-o sticla de Timisoreana prin 90 (si ma miram cata spuma are, inainte sa simt un gust ciudat). Amintirile sunt vagi, dar cred ca am bolit 3 saptamani atunci.
Chit ca s-au rebranduit, pre-spalat, urcat 3 locuri in liga, mi-e organic imposibil sa tolerez eticheta. Cand o beau altii langa mine ma abtin, cam cu greu, e chestie de self-control asa.
Bre nu ma luati cu Guiness, si Leffe si astea, ca nu vorbesc de sarbatorit castigul de la 6 din 49 aici ca sa beau 15 Guiness sau Leffe.
Io vorbesc de baut "normal", de patura de mijloc.
Ursus, Silva, Heineken astea... liga mijlocie. E ceva in neregula cu ele, dupa mine. Sau ceva in neregula cu mine, da' orisicat.
Ma adso, nu stiu ce sa zic. Nu crez sa fi echilibrat mancatul cu miscarea la niste cote balansate perfect. Io vorbesc de baut si stat de vorba ca omul 3-4 ore in pub.
Si nu e vorba de rastit la buda (aia mi s-a intamplat doar o data in ultimii 5 ani cred) - e strict chestia aia cefaleica. Cand iti ies sinusurile prin crestet sa urle la soare.
In plus am deja 3 nopti diferite in Bruxelles, de lovit cu halba-n masa - identic urmate de 3 dimineti fara cusur.
Ashu
Nov 21 2011, 06:35 PM
Ma, io zic ca e cu tine, nu cu ele. Sau cu mine

Caci sa mor io de ma mai doare capu de la bere, si daca bag 10. Si pe bune ca acu neste ani ma trezeam dimineata de durere, desi eram tot leguma nu mai puteam sa dorm de cum imi pleznea capu. Acu torn ca vita si in afara de o usoara moleaseala carcateristica, n-am nimic a doua zi. Eu m-am gandit ca e de la bautura, nu de la varsta, ca pe atunci beam Gambrinus sau alte asemenea anomalii, acu doar Heineken sau Carlsberg. Leffe imi place da' nu e de cursa lunga, beau 2-3 maxim, mai multe nu pot ca mi se face greata, ca de la orice bautura dulceaga.
Lolek
Nov 21 2011, 06:39 PM
bine, bre... case closed atunci.
Da' repet...in Bruxelles am baut de 3 ori ca ultimul apucat si n-am avut nici pe dracu.
bflorian
Nov 21 2011, 06:43 PM
Cred ca e cu tine pentru ca la butoias Heineken este de la mama ei (aka din NL).
Btw : neste analize ti-ai facut?
Lolek
Nov 21 2011, 06:47 PM
QUOTE (bflorian @ Nov 21 2011, 06:43 PM)

btw : neste analize ti-ai facut?
aidi bre... ma prezantez la doctor cu
Q: "nu va suparati... ma doare capul dupa 4-5 beri...credeti ca-i ceva in neregula cu mine?".
A: da. Incercati sa beti mai putin.
Butoiasul e facut in NL? Ala de la diverse promotii? - ultima oara castigase un amic la nu-sh ce draci de chestie, pa la Cora/Carrefour sau de-astea.
Ma cam indoiesc dar nici n-am cum si cu ce sa te contrazic. In tot cazul, parca mi-aduc aminte ca curgea cam greu....deci...am baut si alte chestii pe langa, cel mai probabil. O fi ok. Dozele in schimb sunt sigur infecte pentru organismul lu' moi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.