Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Obtinerea Alcoolui
Sinapse > Gospodarul agnostic > Zice lumea că-s beţiv, eu doar beau intempestiv
SiloS
Alcoolul etilic sau etanolul [ ch3 ch2 oh ] se obtine prin 3 metode :
- chimizarea etenei [ nu ne intereseaza ]
- chimizarea metanului [ ch4 ]
- fermentatia monozaharidelor si a polizaharidelor .

Bautura ieftina , de vapor , se fabrica prin obtinerea alcoolului etilic din metan , alcool de 96 de grade [ maximum posibil ] . Acesta se combina cu apa , colorant , zahar , caramel si rezulta cea mai ieftina copie de cognac . Pentru alte bauturi din aceeasi categorie se adauga substante aromatice .

Metoda cea mai buna de producere a bauturilor de calitate este fermentatia monozaharidelor , adica a glucozei [ c6h12o6 ] :

glucoza --enzima-- >>> 2 CH3-CH2-OH +2 CO2 .

Fermentatia polizaharidelor este ceva mai complicata , pentru ca de fapt sunt 3 tipuri si nu intru in detalii .
Cea mai simpla metoda este fermentatia amidonului .

Se stie ca diferentele dintr-o betie de Tarie de Bihor si bere la 2 litri si o betie de Metaxa cu Carlsberg sunt de la cer la pamant . De ce ?

*Nu se poate obtine alcoolul absolut .
walleye
nu se poate obtine un AMESTEC ETANOL/APA cu continut alcool 96% DIN VOLUM prin DISTILARE FRACTIONATA LA PRESIUNE ATMOSFERICA NORMALA.

truismul nu se aplica pentru alte amestecuri (obtinute prin alte metode de preparare a etanolului, petrochimice de ex.) si/sau alte metode de purificare a amestecului etanol/solvent ("uscare" cu sare sau var, precipitare cu benzen si distilarea amestecului benzen/apa, site moleculare sau distilare la presiune scazuta).
laur
walleye, eu nu am inteles ce ai vrut tu sa zici.... sad.gif
Marty
Ba ce p.... mea-i aici, distilerie clandestina? Put buticurile de tot felu' de trascau si voi vorbiti de treburi scoase-n afara legii ?
laur
Stai domnule, acilea se teoretizeaza, se face alfabetizarea in ale chimiei alimentare (ce nu le am eu cu sportul asta - chimia, cu toate ca ma invirt intre doctori in chimie smile.gif ).

"chimizarea etenei [ nu ne intereseaza ]"...de ce, pe mine TOT ma intereseaza, inclusiv 2 CH3-CH2-OH +2 CO2 , GT 23 PH 5673 JHGFJHG
Driver X
Bey, da' tu altceva in afara de alcolu asta idiotu nu stii sa scrii? Pe bune, 3 topicuri (daca nu ma insel), toate despre same bullshit.
Mache
Driver, e si el la varsta "vitejiei" si considera ca ingurgitarea de alcool la pahare fara numar, fara numar, fara numar... il va face mai barbat.
raducu68
Are omul un hobby, ce vrei?... Ii trece însa in vreo 10-15 ani. De tot.
Marty
Total Cumulative Posts 10 ( 4.1 posts per day / 0.33% of total forum posts )
Most active in Zice lumea că-s beţiv, eu doar beau intempestiv ( 10 posts / 100% of this member's active posts )
laur
Daca au voie sa stea atita copii la calculator, ce sa-i faci....eu lui fiica-mea ii fac program.
Driver X
QUOTE(Mache @ Mar 23 2006, 09:17 AM) [snapback]3069[/snapback]

Driver, e si el la varsta "vitejiei" si considera ca ingurgitarea de alcool la pahare fara numar, fara numar, fara numar... il va face mai barbat.

Stiu, sint constient, ai dreptate, DAR tot trist rau este....
bomicabomic
QUOTE(SiloS @ Mar 22 2006, 11:14 PM) [snapback]3038[/snapback]

Bautura ieftina , de vapor , se fabrica prin obtinerea alcoolului etilic din metan , alcool de 96 de grade [ maximum posibil ] . Acesta se combina cu apa , colorant , zahar , caramel si rezulta cea mai ieftina copie de cognac . Pentru alte bauturi din aceeasi categorie se adauga substante aromatice .

Haaaaa...? Pai eu la electrozi, pufoaica...nu pun nimic. Doar la gainat, mai ma pis in el...sa-i dea putina culoare. d.gif
adso
si daca cu pufoaica inteleg...

CUM FACI ALCOOL DIN ELECTROZI?????
SiloS
Prin hidroliza si halogenare ???

Ce aveti , mai , cu alcoolul ? Este primul forum pe care l-am vazut cu sectiune dedicata pentru trascau Lol.gif si tocmai de aceea postez aici ... Asta este singurul motiv pentru care mi-am facut cont aici .

Mache , daca ai impresia ca cei ca mine sunt putini , afla ca te inseli amarnic . Si daca ai impresia ca fetele nu beau , sa stii ca iarasi te inseli .
bomicabomic
Nu-ti zic, ca-mi furi biznisul. Lol.gif
raducu68
Mache, de unde vine nick-ul asta? rad sub masa.gif
Marty
QUOTE(SiloS @ Mar 23 2006, 01:47 PM) [snapback]3182[/snapback]

Asta este singurul motiv pentru care mi-am facut cont aici .

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=30970 , adica PA!
Mache

Mache, daca ai impresia ca cei ca mine sunt putini, afla ca te inseli amarnic. Si daca ai impresia ca fetele nu beau, sa stii ca iarasi te inseli.

Silos, eu doar constatam. E varsta teribilismelor, a incercarilor de tot felul, cand adolescentii incearca sa se maturizeze. Eu nu te judec, ca nu am caderea sa o fac. Cele pe care mi le spui le-am vazut la ai mei prieteni, colegi cand am avut varsta ta. Si acum 15 ani era la fel. Primul lucru pe care il faceau majoritatea baietilor la petreceri, in excursii era sa se imbete. Din punctul lor de vedere, era o isprava extraordinara. O parte dintre fete aveau aceeasi parere. Lumea nu se prea schimba in unele aspecte ale sale.

QUOTE(raducu68 @ Mar 23 2006, 01:59 PM) [snapback]3185[/snapback]

Mache, de unde vine nick-ul asta? rad sub masa.gif

Pe scurt: de la stalcirea unui alt nume. A fost preluat, folosit ca porecla si a ajuns o obisnuinta.
Iar in acest topic, daca te gandesti la personajul lui nenea Iancu, mai mereu prin berarii, cred ca se potriveste de minune. d.gif
alex275

Mache , daca ai impresia ca cei ca mine sunt putini , afla ca te inseli amarnic . Si daca ai impresia ca fetele nu beau , sa stii ca iarasi te inseli .

Ba, cand aveam io 14 ani, sa fiu al dracu', nici in poze nu vazusem tata goala!
Acuma rad la scoala de tine daca esti virgin/virgina
Prima mea "betie" a constat intr-o halba jumate de bere, bauta in pauza mare intr-a unsp'ea. M-a durut capu 5 ore.
Aud fetele de a opta pe strada cum si-o baga si si-o scot pe paula cu spor, mai ceva ca baietii.
Care stiai ma, din generatia mea, cei aia "iarba" in clasa a zecea, ca astia acum, o servesc la cafea in pauza mare!
Tot asa vor ajunge si ai nostri?
Eu totusi sunt optimist, o dau pe mediul familiar. Daca e ok, ar trebui sa iasa si boracul ok. Ma gandesc si eu.
Voi ce ziceti, in astia parca prea a dat precocitatea!!! mad.gif
raducu68
E jale mare! Eu înca mai sper ca fraieru' ca'i de vina tranzitia si ca pîna ajunge fii-mea la vîsta "critica" se mai schimba ceva în bine pray.gif
bertro
daca tranzitia inseamna (si se pare ca inseamna) trecerea tot mai spre "valorile" occidentale, ai sa fii bucuros daca la 12 ani nu viseaza deja la sex...
raducu68
mda, parca vad ca o sa fac ca Al Bundy, cînd o veni cu "pretenu ei" la mine-n casa îi fac aluia cunostinta cu tocul usii rau.gif
zitellucia
alex, ce generatie zici ca esti, esti nascut in '75?
alex275
Cu un pletos cu blugii rupti, un maiou de plasa, tatuat, cu cercel in limba, care-ti zice: probleme mosule? Lol.gif

'74
adso
sor'mea are 14 ani.

fu... cheltuie o gramada pe toale, da sms-uri cu viteze mai mare decat bate o dactilografa profesionista, da' in rest isi vede de treaba.

si totusi:

CUM FACI ALCOOL DIN ELECTROZI?
nik1965
QUOTE(alex275 @ Mar 23 2006, 03:53 PM) [snapback]3272[/snapback]

....in astia parca prea a dat precocitatea!!! mad.gif

Mie imi povestesti, ca fiiumio are 15 ani si ne certam ca chiorii toata ziua.
Ori eu sunt ramas rau in urma ori el e prea inainte.
In rest incerc sa cred ca se tine de carte ( il asteapta capacitatea), si ca pina la urma va fi totul OK.

Eu alcolul il obtin numa pe cale de fermetatie (vin de "buturuga" nu de surcica) si prin distilarea produselor aditionale a ceea ce am scris mai sus, dar consumate numa dupa ce au trecut de doua ori prin distilator!
Cu trecerea anilor devii un pic mai retinut in administrarea sus numitului!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.