←  Moartea pasiunii

Sinapse

»

Ultima Carte Citita

TataBobu's Photo TataBobu 21 Sep 2018

Mogulul a publicat la Nemira si volumul doi: https://nemira.ro/ap..._eid=f63aa1c939

Nu l-am luat inca.
Quote

Darwish's Photo Darwish 27 Dec 2018

Cred ca merge aici si acest post, oarecum... Asa ca scuze anticipat...

 

Fiica mea, 12 ani ii place sa citeasca mult, si am terminat deja o gramada de carti care pot fi recomandate varstei sale: De la povesti cu cavaleri si romantismul sec XIX pana la romanele de sci-fi care au prins-o destul de bine, asa ca va cer ajutorul: Ce ati recomanda copiilor din aceasta categorie de varsta?

 

De exemplu, i-a placut mult de tot Dune, spre doesebire de Ender's game sau Maze Runner. Sunt inclinat sa-i dau cartile lui Harry Turtledove, dar problema este ca inca nu stapaneste istoria universala bine incat sa intre pe istorie alternativa. 

Quote

Nitro001us's Photo Nitro001us 27 Dec 2018

Un alt clasic SF, Fundația.

Quote

TataBobu's Photo TataBobu 27 Dec 2018

Pratchett. K. Dick.
Quote

vv's Photo vv 27 Dec 2018

Nu stiu neaparat daca le recomnad pt. valoarea lor literara, da' fiica-mea (de aceeasi varsta) citeste cartile lui Rick Riordan (in engleza, macar;  n-are rabdare sa astepte traducerea in romana). Alea din seria  Percy Jackson si  Magnus Chase.

Quote

adso's Photo adso 27 Dec 2018

Fii-miu, aceeași vârstă, a adorat Fatherland de Robert Harris. Noroc cu vacanța, a citit ieri până la 2 noaptea ca să o termine.
LE: iar eu tocmai am terminat Zinky Boys, in niciun caz pt. copii, dar e o carte care trebuie citită.
Quote

Mache's Photo Mache 27 Dec 2018

Seria Fundația, așa cum s-a mai zis. Poți încerca și seriile ”Roata timpului” sau ”Materiile întunecate”. 

Quote

Darwish's Photo Darwish 29 Dec 2018

Mersi mult de tot pentru recomandari... Fundatia este in curs de citire... Percy Jackson nu a fost atat de mult pe placul ei, vorba ei (a bit childish). Cat despre Fatherland, inca nu sta atat de bine pe partea de istorie incat sa se prinda de toate aspectele din carte... Construim incet incet acest segment, de fapt incerc sa-i arat un alt unghi de istorie (o istorie a relatiilor de productie, da, marxist, stiu, dar dati-mi un alt model mai comprehensiv si care ridica la fel de multe intrebari). Prachett este in lista de citit pentru vara viitoare... :) 

 

Mersi mult de tot... 

Quote