←  Tigaia şi polonicu' ne deschid apetitu'

Sinapse

»

Retete de'a valma

Lolek's Photo Lolek 16 Oct 2017

Tabasco se pune și la brânză cu smântână.

(mereu uit să iau o sticluță d-aia de la Heinz în buzunar, viața ar fi mult mai frumoasă)

Și n-am o problemă cu carnea crudă, sunt fan bucătărie japoneză. Asta nu înseamnă că-mi place tot ce-i carne crudă. Carpacio, bleax.
Quote

adso's Photo adso 16 Oct 2017

Produsul inainte de cuptor.

 

jerky.JPG


io cre'ca se poate pune ce vrei matale, daca iti place. 

 

si asa ce se vinde in europa ca wasabi e in 95% din cazuri hrean colorat verde.


btw, eu halesc cam 20% din ea cruda, in timp ce o etalez in tava :D


si mai btw, e grozav ce se poate face odata ce descoperi vita si ai si de unde sa faci rost de material de calitate...

Quote

Liviu M's Photo Liviu M 16 Oct 2017

tabasco la stridii???

Eu decat zeama de lamaie (si apa de mare). Decat...

 

PS Mie asa mi-a placut carpacio, cu hrean. N-o fi fost prea de soi, ca era la pachet, din Kaufland.

Quote

bflorian's Photo bflorian 16 Oct 2017

Of of.... Unii ar pune hrean si tabasco chiar si pe trufe :nervos: 

 

Treaba cu lamaia pe carpacio este de fapt foarte simpla: prin fierbere proteinele isi modifica conformatia - se "denatureaza". Exact acelasi proces de denaturare se poate obtine cu tratarea proteinelor cu acid (in cazul asta zeama de lamaie si otet). Daca va place cu hrean, tarhon sau marar... nu-i bai dar dupa mintea mea ideea la carpacio este sa simti carnea si nu hreanul. Eu unul salivez cand ma gandesc la un piept de vita fiert, servit fierbinte cu hrean (de casa!) si mamaliguta aburinda.... Da asa....sa-ti dea lacrimile de la hrean!

Quote