←  Sinapsa socială

Sinapse

»

Carrefour

bflorian's Photo bflorian 28 Jan 2018

Inteleg deunazi ca cei de la Carrefour vor sa se mute serios on-line. "Sa facem concurenta serioasa Amazonului". Vazurati careva vreun semn? (aka cei de afara sau cei din inside?).

 

Nu de alta dar exista varianta online in Romania care e (scuze celor ce sunt acolo) cam ciudat. Aka: dau sau caut bauturi si imi vin de-a valma: apa, bere, suc, din nou apa, iar apa , apoi pepsi, apoi cola, apoi bere, apoi suc...

 

Vreau si eu un arbore serios: bauturi - selectez ce bauturi vreau - bere - selectez ce tip de bere vreau si bingo ajung la categoria mea: bere fara alcool.

Quote

Liviu M's Photo Liviu M 28 Jan 2018

P'aci n-avem intersectii. :complice:

Quote

Ashu's Photo Ashu 28 Jan 2018

Ha ha, am vazut eu niste semne. Da' de unde ai auzit? Serios te intreb.

 

Ce vrei tu acolo tine de unrichment, nu de platforma in sine. Aka cum fiduiesti search enginul, cum iti organizezi categoriile si ce atribute iti definesti pt fiecare tip de produs. Mai exact e treaba marketingului, nu e ceva tehnic.

Quote

bflorian's Photo bflorian 28 Jan 2018

Ha ha, am vazut eu niste semne. Da' de unde ai auzit? Serios te intreb.

 

Ce vrei tu acolo tine de unrichment, nu de platforma in sine. Aka cum fiduiesti search enginul, cum iti organizezi categoriile si ce atribute iti definesti pt fiecare tip de produs. Mai exact e treaba marketingului, nu e ceva tehnic.

O postare a unuia ce investeste pe bursa zice ca are informatii credibile ca se doreste un al doilea Amazon. Cica se vor inmulti casele de marcat cu autoservire, va creste numarul produselor oferite exclusiv online si inca citeva chestii moderne (cryptomoneda Carrefour !?!?!).

 

Despre situl romanesc parerea mea sincera e ca trebuie marketingul zguduit bine de tot - nu am nici un dubiu ca softwarele poate face orice :)  E nefiresc: cand ma duc la magazin si ma uit pe un raft nu ma astept sa vad unt linga salam linga prenandez linga apa linga pere si linga pampersi.... Da si tu niste pumni pe acolo  :redfinger:  (asta daca nu cumva acest concept e asa de bun incit numai eu sunt intarziat caz in care imi cer scuze  :monkey: )

Quote

TataBobu's Photo TataBobu 28 Jan 2018

Ai uitat de pungile de cafea si borcanele de nes.
EDIT: dar merge serciu', daca bagi bere fara ar trebui sa ti-o arate doar pe aia de-o cauti.
Quote

bflorian's Photo bflorian 28 Jan 2018

Cat priveste serciul mi-ar place ca dupa ce bag 3 litere sa inceapa sa-mi arate optiuni. (Sunt lenes.... :) )

Quote

Marius's Photo Marius 29 Jan 2018

Ha ha, am vazut eu niste semne. Da' de unde ai auzit? 

 

eu am vazut o reclama la Bringo la mine-n lift, se pune? :d:

Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 29 Jan 2018

O postare a unuia ce investeste pe bursa zice ca are informatii credibile ca se doreste un al doilea Amazon.

io auzisem ca Amazon vrea sa cumpere Carfuru...:d:

Quote

adso's Photo adso 29 Jan 2018

in fr si be au pus-o de restructurari masive. s-ar putea sa fie ceva schimbare serioasa de directie, dincolo de consolidarea diviziei de online.

Quote

Ashu's Photo Ashu 29 Jan 2018

Ma, plm, io nu pot sa-mi dau cu parerea ca stiu despre ce e vorba, si nici sa va spun pe threadu asta public n-am cum.

Quote

mil's Photo mil 29 Jan 2018

oshan a facut asta deja, moda "amazon" e ultima intr-un sir de evolutzii ale hypermatrketurilor france....a inceput intai cu achizitzionarea platformele online, la cheie, care intzial erau independente (erau doar magazien online, facute de intreprinzatori bezos gen) si ulterior au fost cumparate de marile grupuri consacrate (oshan a  luat grosbill, casino a luat cdiscount...etc etc)...si acum desfac pe saitu oshan.fr produse importate de tertzi...care nu au intrat in viatza lor intr-un raion oshan....spilul e ca potzi sa o ridici in magazin cu plata transportului mocca.

 

problema logistica a platformelor online se numeste "last mile", distributzia e mai scumpa pe aceasti ultimi 2 km spre consumator (la hipermaket acesti 2 km ii face consumatorul final), platformele online (independente sau deja in mari grupuri) au incercat sa rezolve problema lastmile cu posta de stat, pana au umplut-o de draci si i-au suprasaturat infrastructura....si posta de stat aucrescut pretzuriule...dupa aia au incercat cu transportatorii privatzi, platitzi la bucata, fix, cu o marja f. mica dar care s-ar fi scos din volum...daca ar fi reusit sa tzina cadentza de distributzie, dar care cadentza era absurda, nu se putea respecta, deci subcontractorii plateau ammenzi, si asa scadeau costurile de distributzie pe ultima mila pentru platforma....dar falimentau transportatorii, nu-i nica, cand renuntzau erau schimbatzi cu altzi contractantzi, intreprinzatori entuziasti, care credeau ca se scot din volum ...pana s-a terminat stocul de fraieri intreprinzatori privatzi in distributzie...i.e. s-au prins de ce se stia deja...ca nu pot face bani din distributzie lastmile.

 

apoi marile grupuri au trecut la pick and go...te duci la magazin, (oricare, tutungerie, spalatorie, gradinarie etc.) care e un minicentru de distributtie pe o raza de o mila a platformelro online...si asa centralizand scadeai costurile, clientul vine singur ultima mila dupa colet. dar se pare ca li s-a parut prea scump si asa, nu puteau sa le lase distribuitorilor asa venit si marile grupuri  unor parlitzi...care tzin o tutungerie.

 

au trecut la amplasat cutii postale in propriul magazin, in ultimii 2 ani la osan sunt peretzi intregi, si au inchiriat si la amazon....asa e win-win...clientul vine dupa colet si nu ii costa mai nimic.

 

si vor urma postele sa optimizeze ultima mila....sa nu mai vina postasul cu coletul decat daca e platit regeste....am vazut intr-un stat ca insasi posta statului a  amplasat un perete de cutii postale pick and go, la o benzinarie privata.

 

bon, deci ultima cash cow a hipermarketurilor dupa ce au eliminat problema ultimei mile e comisionul de internet...modelul amazon, care in buna parte traieste din comisioane si din mizeria producatorilor si distribuitorilor unor produse cu care amazonul n-are nimic in comun...si vor si marile grupuri fr. sa prinda o felie din painea amazonului, in fr.

 

e un precedent de protectzionism in lupta inegala amazon (care vinde si in pierdere ca sa omoare concurentza si ) vs. comertzul clasic...la cartzi.

 

in fr pretzurile cartzilor noi sunt cele afisate pe spate, prin lege s-au admis rabaturi de 5% la cartzi noi, doar la cartzile vandute in librarii clasice, nu si pe internet, mai mult, li s-a interzis vanzatorilor on-line de cartzi sa dea gratis transportul, trebuie sa perceapa minim un cent simbolic...adica la librarie, cartea va fi mai ieftina macar cu un cent fatza de amazon...si pa...asa au ramas deschise libraliile. si cartzile de pe amazon...sunt dar nu mai sunt disponoibile cand le cumperi.

 

poate ca grupurile fr se asteapta ca amazonului sa i se traga o smetie protectzionista similara si la distributzia tertzilor, e.g. sa fie niste taxe pentru corporatziile care nu practica si comertz clasic...cert e ca europenii nu se lasa chiar asa de usor calcatzi de amazon...anihau, bezos e cel mai bogat om de pe planeta, nu ii plang eu de mila

Quote

TataBobu's Photo TataBobu 29 Jan 2018

Vezi emag.ro
Quote