←  Mansarde mobilate

Sinapse

»

Apartament In Regim Hotelier

TataBobu's Photo TataBobu 15 Jan 2018

Ma tenteaza sa cumpar un apartament la munte, pentru vreo 2-3 saptamani pe an si in rest sa incerc sa-l inchiriez in regim hotelier. Are cineva idee care-i legislatia in domeniu? Trebuie schimbata destinatia spatiului sau nu?
Daca gasesc o firma sau un particular care sa se ocupe e suficient daca eu i-l inchiriez pe perioada determinata si mai departe se descurca, sau trebuie sa obtin acceptul vecinilor?
Quote

vv's Photo vv 15 Jan 2018

Stiu pe cineva care a inchiriat prin AirBnb, si ca sa nu se faca "hotel" (super-complicat dpdv legistlativ/autorizatii) si sa fie totusi legal, si-au facut ceva firma de "servicii turism" (gen, "dai banu' sa te plimbam prin Bucuresti") si inchiriau acel apartament ca parte din serviciile oferite de firma.
Ma rog, tin minte destul de aproximativ, da' asta era ideea, ca puteai face o firma pe ceva domeniu de activitate si aveai dreptul legal sa inchiriezi cu ea, fara sa te faci "hotel". Da' nu stiu prea multe detalii.
Quote

vovo's Photo vovo 08 Apr 2019

Buna, legat de AirBnb: aveti idee cum/daca se poate plati cu card de debit (Visa) din RO? Multumesc.

Quote

Ake's Photo Ake 08 Apr 2019

Cu siguranta. Se poate plati pe site in momentul rezervarii, ca la booking. \nici n-am incercat altfel vreodata

Quote

vovo's Photo vovo 09 Apr 2019

:suparat:  Merci de raspuns Ake. La mine vad ca nu functioneaza plata cu card de debit (visa). Exista numai optiunea de ,,card de credit". Am sunat la banca unde am cardul pe pers.fizica + firma si nu au decat solutia de a-mi emite un noua card de credit = un fel de card de cumparaturi cum s-a exprima ,,copila" de la telefon. I-am zis sa se uite in conturi si sa constate ca nu am nevoie de credit ci numai de un card de credit. Au zis ca nu se poate, ca trebuie sa emita un nou card de pe care sa platesc ce am de platit (asta presupune sa folosesc un credit de care nu am nevoie pe care sa-l rambursez bineinteles + dobanda care nu este deloc mica la astfel de carduri). Asa ca nu merge momentan sa platesc la airbnb...

Quote

adso's Photo adso 09 Apr 2019

E foarte convenabil un card de credit, pentru că ai airgap intre sistemele de plăți și banii propriu-zisi.

Vânează o ofertă în care nu plătești dobândă dacă îți acoperi descoperirea o dată pe lună, fă transfer automat ca să nu uiți, și Bob ți-e unchi.

Eu țin limita jos de tot, și când am nevoie o măresc prin telefon.
Quote

bflorian's Photo bflorian 09 Apr 2019

Revolut-ul nu face si carduri de credit?

 

LE. Scuze. Nu face.

Quote

Ake's Photo Ake 09 Apr 2019

foarte ciudat asta, noi am facut toti in familie rezervari pe airbnb cu diverse ocazii, toti cu carduri de debit, in aproape toata Europa.

 

Singura mea problema a fost cand am avut odata nevoie in Grecia de masina. Aveam avionul pe la 12 si pe la 11 am realizat ca pentru rent-a-car cer toti credit card. Boooon... ii stiam pe fratii nostri greci, asa ca optimist apelez la maretul google, "rent-a-car without credit card Athens airport"....si dupa cateva balarii vad un numar de telefon... Hello, Kalimera madame, ie possible?...Sssurre sar, cal me ven iu land plaine...

 

Acu imi dau seama ca am fost cam inconstient, cu copil si nevasta dupa mine, trebuia sa ajungem urgent la fo suta si de kilometri, avea puradeaua europenele si avea s-un picior scrintit in ultimu antrenament. ....alternativa era taxiul

Intarzie aeroplanu fo ora da cum atinge pista o sun pe cocoana, ..madame, ue lend z plaine, cum facem? Pai cica iesi pe peronu din fata, unde vezi un panou cu nr 2 stai langa el ca venim. Uitai sa spun ca aveam 4 valize URIASE cu tot echipamentul de concurs al lotului national, ca restu venira cu un microbuz in care nu incapura toate.

 

Acu stai si-asteapta, si-asteapta...dupa fo doojdeminute sun iar, ca poate n-am inteles io de care "2" e vorba. "cocoana ce masina astept?" Un Citroen alb zice, vine acus, ca e coada la bariera...bai nene si apare un Citronel C1...ma uit la valize, ma uit la el...coboara si cocoana...se uita la valize, se uita la masina..da din cap...zic din prima sa nu am vreo surpriza, ca daca nu incap valizele nu cumva are alta masina? "No problem, its ochei...ce-i drept am reusit sa le fituim rezonabil cu conditia ca puradeaua sa stea culcata peste valize pe bancheta din spate si nevasta cu un troller putin mai mic in brate

Acu ajungem la partea delicata si io inca ma intrebam cum zdamasii facem hartiile, ca pe unde-am mai fost era o intreaga filozofie si un porcoi de hartii de semnat, de dat, de loat si noi eram practic in strada.... "OK miss, money? papers?"

Zice Have cash? five daiz, one hundred evro... Dau suta, zic" Papers?" ma intreaba de pasaport, i-l dau, se uita la el, mi-l da inapoi, "papers in z car, have a nais stay, coll me in faiv daiz " si dusa a fost....dupa faiv daiz cam pe acelasi sistem, a venit un pusti, i-am dat cheia si la revedere!

Quote

IRONICK's Photo IRONICK 10 Apr 2019

poate sa fie si de debit, dar card embosat

Quote

TataBobu's Photo TataBobu 10 Apr 2019

Exact! Ala-i jmenu'! Io am patit-o pe ailalta, pentru ca Alphabank s-a miscat ca ochii melcului mort imi expirase adeverinta de salar, si imi cereau inca una ca sa-mi faca un card de credit. Asa ca m-am dus la mirifica banca Leumi, unde mi l-au dat in cateva zile. Dar pentru ca ala nu era embosat englezii n-au vrut sa ma creada ca-i de credit si au zis ca-i de debit, si n-au acceptat sa-mi ia de pe el garantia pentru troscoleta.

Quote

vovo's Photo vovo 10 Apr 2019

Asa, si cum sa-l fac embosat pe asta de-l am la ING? Stie ING sa-i faca ceva sa mearga la airbnb ?! Sau sa-mi fac altul repede la altii ? Multumesc!

Quote

vovo's Photo vovo 10 Apr 2019

Hai ca m-am uitat la card si este embosat, este Visa obisnuit, nu Electron... mai cercetez.

Quote