←  Sinapsa socială

Sinapse

»

Banking Deals

vv's Photo vv 05 Jan 2018

Revolut, din noua generatie de "mobile-only banks", accepta clienti din Romania.
Setup-ul e cvasi-instant, va faceti cont de pe telefon in 5min; pentru "verificare" trebuie o poza cu CI + un selfie (ambele facute din aplicatie),verificare in cazul meu s-a terminat cred ca intr-un minut. Nu e nevoie de verificare decat daca vreti sa faceti tranzactii de peste 5000RON/an (parca) - adica, puteti incepe sa-i folositi si fara.

Features:

- costa cardul, one-time, 27RON. Nu exista comisioane de mentenanta, sau ceva de gen.
- Nu costa in general sa transferi bani la ei ( iti iau bani de pe cardul de debit, at no cost; de pe cardul de credit, te costa 1%)
- Poti face schimb valutar la curs extrem de bun (cursul Mastercard, care e foarte aproape de cursul BNR; peste 6000E/luna, Mastercard+0.5%. De exemplu, acum eur e 4.6365 BNR; 4.6474 Mastercard/ Revolut; 4,6950 Raiffeisen daca schimbi online; 4,7826 Raiffeisen daca platesti cu cardul)
- Puteti scoate gratis din strainatate max 200E/luna (dupa, e cu comision 2% - nu foarte mic! Dar tot e ceva mai bine decat sa scoti de pe cardul Raiffeisen RON, chair si fara comision suplimentar...)
- Transfer de bani gratis, catre orice conturi cica. Merita mai ales daca trebuie sa faceti un transfer in afara EU.
- O gramada de alte features mai mult sau mai putin interesante (e.g. "Security" - poti sa-l setezi sa nu permita tranzactiile daca telefonul tau nu e in aceeasi locatie cu "tranzactia". Poti sa-l tii "frozen" si sa-i dai "unfreeze" numai cand faci o plata; iti face singur "analytics" sa-ti arate pe ce categorii de produse dai banii; etc)


Mie mi se pare o oferta interesanta. Daca mai aveti altele, ziceti.
(pana la astia - Raiffeisen Premium era cam cea mai buna oferta accesibila "muritorului de rand" din RO; si la anumite chestii, inca e o oferta mai buna)
Quote

bflorian's Photo bflorian 05 Jan 2018

Depozit garantat?

Quote

vv's Photo vv 06 Jan 2018

Banii tai sunt garantați sub legea englezilor ( chiar e o banca in spate din cate înțeleg), dar nu i-aș folosi decât pentru operațiuni curente, nu ca "banca de investiții"
Quote