←  Sinapsa socială

Sinapse

»

Cryptomonede

adso's Photo adso 17 Jan 2018

mah, din cate am vazut, unele au ajuns destul de lichide, de asta ma bate gandu' sa incerc marea cu dejtu'.

Quote

Liviu M's Photo Liviu M 17 Jan 2018

 Poate cineva sami exprime pibul romaniei in ethereum ?

Cacalau, Maria Ta!

Quote

hyde's Photo hyde 17 Jan 2018

mah, din cate am vazut, unele au ajuns destul de lichide, de asta ma bate gandu' sa incerc marea cu dejtu'.

 

Daca discutam de lichide - mai bine-i bei banii aia...sau iti pui tiglele pe casa  :gene:

Quote

vv's Photo vv 17 Jan 2018

Vezi că sunt diferite. Unele sunt foarte proaste că plată (e.g. BTC), altele sunt gândite pt. asta, ce puțin teoretic (e.g. ethereum). Unele se bazează pe minerit (BTC), altele nu (Ripple). Unele au built-in deflație (Ripple), altele inflație (Stellar)
Quote

adso's Photo adso 17 Jan 2018

Daca discutam de lichide - mai bine-i bei banii aia...sau iti pui tiglele pe casa  :gene:

 

am deja, iar alea care lipsesc, nu le mai pune nici tomnu'... :d:

Quote

Darwish's Photo Darwish 17 Jan 2018

mah, pe termen lung cred ca ar fi mai utili asa, da' zic sa incerc.

 

eu am o alta problema de principiu: inteleg bine ca o moneda e o fictiune. insa una din conditiile esentiale este 'limited supply'. fiecare criptomoneda din asta in sine indeplineste criteriul, insa avem conceivably o infinitate de monede... adica sistemul pare nesustenabil la nivel superior :hmm: chiar sunt curios care va fi solutia de autoreglare a sistemului, ma gandesc ca poate ajungem sa ne platim in kilowati, ca la urma urmei energia pentru minare devine bottleneckul real.

 

 

https://en.wikipedia...let_catastrophe

 

Unele monede din acestea vor ajunge sa domine (din 1395 de CC, numai 10 reprezinta cam 90% din valoarea intregii industrii), altele vor continua sa existe, ma tot gandesc ce s-ar intimpla daca o tara oarecare ajunge sa-si digitalizeze moneda? vor urma si alte state? 

 

Principiul de baza a unui "loz in plic" de genul acesta: Banii care vrei sa-i bagi sunt disposable income pentru tine....

 

Oarecum off-topic: Tatal unui coleg de al meu tot zicea ca a avut sansa sa cumpere ceva terenuri care costau aproape nimic in anii 1970 ca acum sa coste metrul undeva in jur de 5000 de euro... Colegul meu ofta zilele trecute ca a avut sansa sa cumpere impreuna cu un alt coleg bitcoin prin 2012 (la cativa centi)... Aparent ca fiecare generatie are un regret :)

Quote

Codrin's Photo Codrin 22 Jan 2018

UN pic tarziu poate, dar tot din categoria "interesante", cautati "Siacoin" si "Filecoin".

 

Pentru Siacoin urmeaza sa se lanseze un ASIC miner in vara. Filecoin a fost un ICO adresat doar investitorilor institutionali, sold out, multa lume suparata ca nu a putut sa intre. Iulian cred ca stie mai bine, un american instituional inseamna ca are parca +1 milion venituri anuale sau niste mai multe in asset-uri parca. 

 

maxim anul trecut trebuia investit, acum este deja tarziu

 

Wrong, sunt multe ICO-uri educative, + multe piete care abia acum se muta pe blockchain. 

 

Cumpara cand toti vand - vinde cand toti cumpara.

 

Cel mai bun moment de intrat, de preferat cu fiat de acasa.  :aplauze:

 

Am intrat de vara trecuta, dupa ce mi-a zis un prieten bancher de bitcoin. Nu am BTC deloc, consider ca sunt altele cu potential de crestere mult mai mare. 

 

Cel mai mult am neo (ca echivalent de ethereum, abia de cateva luni au inceput ico-uri pe el) si chainlink (care astept sa-mi permita o pensionare definitiva foarte anticipata). La capitolul si altele, pe care le astept sa creasca pentru a le schimba in neo si link:  vechain, icon, trinity, decred, solaris, wabi, etc.

 

Recomandari: 

 

chainlink: https://medium.com/@...us-14f03335b803 ; urmeaza test net in martie, main net in septembrie. Lumea n-a percutat importanta extragerii de date din API-uri, mi se pare solutia tehnica cea mai under the radar. Potential obscen, mega fomo in momentul in care se vor anunta niste parteneriate cheie, alde swift. Avantaj, sunt singurii care lucreaza la oracole descentralizate.

 

modum: https://modum.io/system/ ; pentru ca nu toate medicamentele au nevoie de transport cu temperatura controlata pe last mile delivery. Concurenta: walton chain, wabi. 

 

Demo de wabi:  ; mega potential mai ales pe piata chineza, de la camasi pana la_lapte praf pentru bebelusi, mai ales dupa scandalul de acum cativa ani cand au murit cativa.

 

vechain: https://www.vechain.com/#/ ; are contracte cu niste orase chineze pentru trecere completa pe blockchain. Se miroase ca ar putea deveni the blockchain pentru china, cu integrare completa de la identitate la orice_se_vinde pe alde olx&co, pentru trasabilitate completa. Visul umed al oricarui comunist. 

 

coinmarketcap.com ; mama si tata oricarui detinator de monede. a depasit in trafic inca de anul trecut wsj. Intuitiv, se verifica imediat pe ce exchange-uri e ceva, cat e circulating supply, etc.

 

Neo da dividende sub forma de o alta moneda, Gas. Calcul: https://neotogas.com/

 

Target pesimist pentru final de an: neo la 500$, link la 10$. Optimist, neo la 1000$, link la 50$.

 

Exemplu de ico de succes: Apex. Demo: https://apex.chinapex.com/ ; a se observa calitatea echipei. Am intrat la pre sale, urmeaza la final de luna crowd sale. Strang in total doar 25 de milioane $, are potential anul asta de x100 curat.

 

Ca poarta de intrare, am folosit localbitcoins pana am trecut pe coinflux.ro ; cel din urma de incredere, usor de folosit, au in spate pe kraken; zero probleme pana acum. Iesirea tot prin coinflux va fi cand va fi cazul.

 

Dincolo de suma absoluta, target-ul final e venitul pasiv: gas din neo, masternode pentru link cand se va lansa main net-ul. 

 

Americanii nu au voie de ceva timp la ICO-uri, chinezii din vara trecuta. Altii care nu au voie: crimea, n.korea. Asta la ICO-uri care se respecta, care au implementat KYC eventual verificat de o terta parte. 

 

Cea mai sigura moneda din punctul meu de vedere: https://crypto20.com/en/ ; a se vedea white paper-ul lor. Am intrat la ICO in noiembrie parca, azi s-a lansat pe exchange-uri. NAV-ul e alde 2.5 acum fata de 1 cand am intrat, pretul pe exchange e obscen de mic parerea mea, doar 3.7$

Quote

Iulian's Photo Iulian 01 Feb 2018

bitcoin down at 9383... aproape jumate cat maximul din dec...

Quote

Codrin's Photo Codrin 01 Feb 2018

In continuare la x5 fata de acum 6 luni.
Quote

bflorian's Photo bflorian 02 Feb 2018

bitcoin down at 9383... aproape jumate cat maximul din dec...

Explicatia ta fiind?

Quote

Iulian's Photo Iulian 02 Feb 2018

dunno... bubble?


In continuare la x5 fata de acum 6 luni.

 

da inca foarte bine daca ai intrat inainte de sept trecut. chiar si cu comisioanele de tranzactie/mining.... 

Quote

bflorian's Photo bflorian 06 Feb 2018

Dupa intilnirea de la Davos tendinta de depreciere a cryptomoedelor s-a accentuat sau mi se pare?

Quote

Codrin's Photo Codrin 07 Feb 2018

Ti se pare. Ieri a fost o audiere in Senat. Le-a explicat Giancarlo HODL  :aplauze: . Bullish, bullish af.

 

Market cap-ul total a crescut de la 280 la 350 miliarde.

 

https://www.banking....campaign=buffer

Quote