←  Moartea pasiunii

Sinapse

»

Viniluri Care Suna Bine

Liviu M's Photo Liviu M 12 Apr 2017

Tu iti cumperi amplificatoare si boxe la 5 euro si recomanzi la sute ...

Pe banii altora si eu recomand ce-i mai bun, chiar daca pe banii mei ma zgarcesc si mai "tai" pe ici pe colo.

Decat sa dau sfaturi si sa primesc injuraturi, mai bine dau de-alea bune. Sfatuitul trebuie sa "taie" (si sa se injure, daca-i cazul) singur.

Quote

mil's Photo mil 12 Apr 2017

vorbeam de pickpuri, nu de boxe,si  p-ala al meu linear tracking l-am cumparat cu 8-9 euro chiar, nu 10  :)...pai daca sa pricepe la SH si la restaurat sa cumpere cu 10 io am mai cumparat 2 pe care le-am canibalizat....si il face de 200 ;)

 

pe ala linear puteam m-am oferit la altzii sa dau si 50 poate si 80 , si n-aveu nici iesire de casti...daca avea doza originala cu acul bun dadeam si 100-150...ideea e ca voiam modelul ala ca era printre putinele lineare cu bratz cu baioneta care au fost branduite de Thomson si au fost vandute pe larg in Fr...insa nu au vrut aia s ami-l trimita prin posta. asta a fost ieftin pentru ca propetaru il vindea ca stricat, insa io m-am prins ca s-ar putea sa fie un cicat de curea, si un pic de unsoare, un cap de celula de aluminiu Unitra care imi ramasese  de cand eram student...si voilla. curea pe care nici macar n-am cumparat-o, mi-a cazut dintr-un cd unit pe care o maruntzisem pentru reciclare.

 

deci nu e rau ricieveru meu ironika?...io-te ca io ascultrandu-l si tu citind specificatziile ajunseram la concluzii similare


audio-tehnica aie e un bun raport value for money...chiar mai bun decat dualul....am avut in mana o copie rebranduita de altcineva si n-aveam ce imbunatatziri sa ii aduc...plus ca se regleaza si inaltzimea bratzului, ca si ala cand cade pe disc tre sa cada cu acul vazut din fataza perpendicular si bratzul vazut dintr-o parte tre sa fie perfect orizontal cu placa...se poate improviza reglajul asta de inaltzime daca cade de prea sus, dar e mai mijto cu el prezent pe agregat.

Quote

IRONICK's Photo IRONICK 12 Apr 2017

Ne-ai tot frecat la cap cu preamplificatorul de phono, dar nu ai specificat cel mai mare rol pe care il are: RIAA sau NAB

Si cu un AO se poate face un pre care sa bata la fund multe de firma.
Quote

mil's Photo mil 12 Apr 2017

confunzi, n-am preamplif separat de phono sa ma laud cu el, e unu in ricivar si mai am unul cuplat din constructzie cu un preamplif de casti pe pickupul linear tracking.

 

a vazut cineva preamplif de phono fara corectzie RIAA, ce lauda ar fi?

Quote

IRONICK's Photo IRONICK 26 Apr 2017

FB_IMG_1493232283188.jpg

picapul lu' mil
Quote

IRONICK's Photo IRONICK 26 Apr 2017

FB_IMG_1493233999902.jpg
sau asta?
Quote

miki's Photo miki 26 Apr 2017

sacaz ai?

nu de alta, da' posibil ca cureaua sa patineze

Quote

mil's Photo mil 27 Apr 2017

nu e al meu, ca n-ar avea bratz drept...numa la ala linear se accepta asa erezie de bratz. radetzi voi...dar e facut destept...cu motorul la cuca macaii fatza de doza.

 

P.S. am luat tubular belles aparut in 2010 pe vinil, dar desfacandu-l am citit  e scos dupa un re-master digital pe 24 de bitzi...nu scrie pe coperta, scrie pe camasa, care e misto...contzine  storia conceptziei albumului si explicatzia de ce partile sunt asa de inegale...bref, OK, vinilul nu e dupa masterul original analogic...o mica tzeapa,...in schimb coperta si camasa compenseaza in editzia vinil, ca sunt frumoase...plus ca universalul da si un voucher  de tras mp3-urile la 320 kbs de pe site-ul lor.

 

am luat si Nirvana unplugged in NY, din nostalgie si smerenie vinovata, stiu ca a fost tras in digital...eh, aveam si caseta si CD-ul piratate de fratzii polonezi si bulgari de pe cand eram la liceu....tre sa le platesc si la alb, plus  ca vine cu copie legala mp3. nu e cu nimic mai special vinilul decta cd-ul, si chiar caseta...in plus pozele, inclusiv cea de pe coperta, sunt facute cu lumina putzina, si tiparite mai mari decat pe CD-se vad si mai rau.

Quote