←  IT pentru to(n)ţi

Sinapse

»

Sa Trec Sau Sa Nu Trec La Ferestre 10?

mil's Photo mil 01 Aug 2016

trecui....da...e civilizata interfatza...cam ce trebuia sa avem la 8 daca nu le lua D'zeu mintzile...socul cultural la upgrade e mai mic (tul'ai de metro in dintzi)...in schimb vine curva aia de cortana care e mai rea ca bunica-mea....si mai grav, nu se da dusa...ixplix mai gios

 

e mai fasnetz? nu stiu...cert e ca il simtz mai cald pe domnul calculator..adica acu imi dua sama pe ce parte e procesorul (la mine e 'dala iconomic...racit pasiv cu un fel de radiator prelungit si pe fund, pe partea ailalt, of coz)..deci .ceva energie se consuma in plus la 10 fatza de 8 estimez io....si asta nu imi place ca bateria e mica si nici nu e amovibila.

 

si cu asta basta cu cronica de produs....sa trecem la politica...

ce ma oripileaza e ca la fiecare update imi da toate setarile de viatza privata peste cap....mi se rupe regal de calendar, agenda, curtana, discul lor in nor....nu vreau bre niciun sirviciu dasta....am agenda pe hartie, am una in norul de la servici, am discurile de retea la servici...ajung agenda am in servicul de mail d ela servici...si am dat pe usb de 16 gigi 3 euro, n-are moarte si e si mai rapid ca discul vostru, nu consuma internet...imi mai iau unu oricand...si dropboxul cand il utilizez din an in Pasti, il utilzez cu interfatza http ca e mai convenabila, de ce va chinuitzi sa imi bagatzi serviciile voastre pe gat sa imi stea la indemana oricand si s aimi ia memorie si banda?

 

Plus a disparut optziunea pentru alte browsere...poate pentru ca nu e optiune pentru nimic alceva (curierat electronic, mess, disc in nor, office (da' avem si link care ne imbie sa ne cumparam ofis)...etc....)....Deci alt proces al comisiei europene pentru concurentza...alta distracttie...au schimbat numele browserului si decizia trecuta nu se mai aplica?

 

pe langa ca sunt bagate pe gat aceste "servicii" am aflata mai sunt sunt si spionoase (la instalare e un buton care le pune in default sa raporteze tot la micromoale, inclusiv imagini si sunete... ba itzi mai fac si fara stirea ta cica si niste copii de fisiere in nor si pot sa le arate oricui daca simt ei ca au chef, asa scrie in noua EULA), asa ca m-am chinuit vreo 5-10 minute si am dezactivat tot ce s-a putut dezactiva in Confidentialitate si in ferestra initiala de instalare. la modul fuck you, nici macar raporturi de erori nu vreau sa trimita... ma iau si dela spibot o aplicatie, a mai gasit si aia cateva pe care le-am uitat....fac un update si trosc, tot ce am dezactivat manual si cu spibot se activa miraculos....in PLM....asta e troian pe fatza, si n-ai cum sa il blochezi...si e in sistemul de operare...pentru ca nu te potzi opune in niciun fel unui update, reveni indarat, selecta discretzionar un update si dezinstala..potzi sa le dezactivezi, la urmatorul update se duc iar unde le-ai lasta....

 

deci pot sa ii spui tu zat lu W10...nu ma asculta, nu ma filma, nu imi analiza aplicatziile pentru erori, vreau s atraiesc periculos cu antivirusul meu si antispyware-ul meu, domnul micromoale se poate sesiza ca am ceva de ascuns imi poate vara oricand un troian intr-un update sa imi faca o copie dupa toate numele de fisiere din calculator, daca ii convine imi poate si copia in nor niste fisiere complet (pe internetul platit de mine) si sa se uite....si cica ajunge sa aiba "motive suficiente sa creada ca e nevioe" nu mandat judecatoresc, proces.....e in EULA, ghitano electronic liber consimtzit.

 

.tre sa te opui cu cerbicie sa nu te spioneze si dupa aia devii suspect...pana acum ma uitam mai ciudat la cine se chinuia cu o partitzie de linux pe calcaulatorul pe care era deja platita o licentza de ferestre...dara acum am devenit convins....s-a dus naibii orice inocentza si iluzie....platim o licentza ca sa devenim agentzii lor....

 

deci gata, ma mai distrez cu ferestre 10 un pic, am vazut ca veni un update masiv azi...dar in cel maiscurt timp ma intorc la 8.1 (dar am inteles ca si ala e plin de cartitze, ca chinezii l-au interzis pe calculoarele guvernamentale)...si dupa trec linucs...si cu licentza de offiz 2013...la cos...ca sa o instalez tre s aimi fac un cont la micomoale si cu asta un cont la nor, cu potentzial ca sa trimita la baza tot...si tot o sa fie legat de el...alt serviciu de spioneala care in schimb o sa stie si ce scriu...ba nene, pana acum documentele cu care imi castig le produc cu wordul si putere pointu...n-am niciun chef sa mi le ia oricand si sa le citeasca fratele micromoale,...de buna lor credintza m-am lamurit cu update-ul care imi da toate setarile de privacy peste cap...e si pe fatza in EULA

http://www.slate.com..._plug_them.html

.... (am auzit ca au si un keylogger....cica nu inregistreaza decta ce se scrie cu ecranul tactil....sotto)

 

absolut jenant....bre Iuliane cu tot respectul pentru contul tau de penzie...corporatziile imi vor binele...dar eu nu mi-l vreau luat.

Quote

TataBobu's Photo TataBobu 01 Aug 2016

Io l-am incercat pentru o ora la scarbici. Dupa o ora, vazand ca nu conving placa de sunet sa guite, am facut rollback la 7. Mi-e bine.

Quote

mil's Photo mil 01 Aug 2016

nico problema din punctul asta de vedere...la mine e totul integrat, bine lipit pe placa de baza....doar hdd si placa de wifi au sloturi...supt intsalarea 8.1 de pe DVD-ul original nu im gasea vreo 7-8 bucatzi, tre sa le bag drivere separat...la asta a recunoscut tot.

Quote

mil's Photo mil 03 Aug 2016

update-ul n-a mers cu spibotul antibeacon nici deezactivat...a trebuit sa dezinstalez spibotul complet...spibotul antibeacon dezactiveaza telemetria, dar in pus blocheaza si accesul la serverele de curtana, un drivul, care oricum cica sunt dezactivate, dar totusi calculatorul trimite criptat ceva si dupa ce ai dezactivat tot ce te lasa w10 sa dezactivezi

 

The technology website set up a computer with the privacy settings set at their most careful — disabling voice assistant Cortana and not signing up for a Microsoft login, for instance. But they still found that the computer was sending requests to those services, even when they’d been turned off.

For example, Windows 10 computers “periodically send data to a Microsoft server named ssw.live.com,” according to the site. That server seems to be used for Microsoft’s OneDrive cloud storage system, but the information is sent whether or not users have signed up for it.

 

http://www.independe...o-10453549.html

http://arstechnica.c...g-to-microsoft/

....in asa hal s-a ajuns incat un update de securitate (windows defender)...nu se face daca filtrezi serverul de disc de nor (singura care nu am reusit sa o dezimunizez din spibot)...dupa ce scoti protectiiile si filtrele care opresc sa la trimita baza fisierele spion cu ce au colectat, si probabil dupa ce s-au trimis...abia dupa aia ai dreptul la update.

 

brave new world.

Quote