←  Sinapsa politică

Sinapse

»

Capitalism Si Plutocratie

vv's Photo vv 14 Jun 2017

Legislators in countries using the Westminster system, such as the United Kingdom, are protected from civil action for slander and libel by parliamentary immunity whilst they are in the House. This protection is part of the privileges afforded the Houses of Parliament under the Common Law (parliamentary privilege). Parliamentary immunity from criminal prosecution is not enjoyed by Members of Parliament under the Westminster system. This lack of criminal immunity is derived from the key tenet of the British Constitution that all are equal before the law.

Quote

mil's Photo mil 14 Jun 2017

imunitatea la ancheta penala nu e nici la noi...imunitatea paralamentara la arestari preventive...au?

 

si uite ca in dictaturi in care judecatorii si procurorii sunt sub spectrul pujcariei---e buna si imunitatea parlamentara la anchete penale...

Quote

Liviu M's Photo Liviu M 14 Jun 2017

imunitatea la ancheta penala nu e nici la noi...imunitatea paralamentara la arestari preventive...au?
 
si uite ca in dictaturi in care judecatorii si procurorii sunt sub spectrul pujcariei---e buna si imunitatea parlamentara la anchete penale...


a incasat binemeritatzi 25 de ani de inchisoare pentru spionaj,

Spionajul e "acoperit" de imunitatea parlamentara?
Quote

vv's Photo vv 14 Jun 2017

si uite ca in dictaturi in care judecatorii si procurorii sunt sub spectrul pujcariei---e buna si imunitatea parlamentara la anchete penale...


Ai exemple de parlamentari-dusmai-ai-sistemului care au scapat de puscarie, intr-o dictatura, pe baza faptului ca aveau imunitate parlamentara?
Genuinely curious :)

imunitatea la ancheta penala nu e nici la noi


Glumesti, sau minti? Nu pot fi trimisi in judecata fara incuviintarea parlamentului. Asta deranjeaza aici, nu ca nu pot fi arestati preventiv fara incuviintarea parlamentului.
Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 14 Jun 2017

Nu pot fi trimisi in judecata fara incuviintarea parlamentului. 

Nu-mi aduc aminte ca Nastase sa fi fost trimis in judecata cu incuviintarea parlamentului.

 

Fratzica te faci de caca! sau ejti victima propagandei de partid si de stat.


Art. 72 – Imunitatea parlamentară
 

(1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
(2) Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
(3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.

Quote

vv's Photo vv 14 Jun 2017

Fosti ministri. Whatever. E singura chestie care ma deranjeaza din "imunitati".

Ia de aici, exemplu de "propaganda de partid si de stat":
http://www.gandul.in...ctacol-13816835

Cum e? A fost sau nu a fost trimis in judecata?
Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 14 Jun 2017

Verule nu confunda legea raspunderii ministeriale (care cred ca este peste tot in lume)...unde un X-lescu vede un el un abuz in serviciu (egz. aia din cu OUG-urile din februarie).

Ca daca ministru sau ex-ministru violeaza o baba, il ia procuroru de pe strada fara niciun aviz...

Quote

mil's Photo mil 15 Jun 2017

pai nu-i uatever...tre sa compari lucruri ce sunt comparabile: parlamentar inglez cu parlamentar roman si paralamentar-ministru inglez in timpul mandatului ministerial cu parlamentar-ministru roman in aceeasi situatzie.

 

e o fractzie puternic minoritara din paralementari care fursa sau sunt mnistri si care au totusi imunitate la actziuni penale pentru ce au facut pe faptele din minister, nu pe cea a mandatului de parlamentar

 

Deci..nu potzi sa generalizezi si sa spui ca o au totzi pentru orice si cat sunt parlamentari pentru ca e o minciuna prin omisiune... "porcpaganda de partid si de stat"

 

.

Quote

mil's Photo mil 15 Jun 2017

LiviuM...asta e Orwellianism...intr-o dictatura, dictatorul stapaneste si cuvintele si definitzia lor...la orice potzi sa ii spui spionaj si fiind foarte garva fapta potzi sa il infunzi in ocna pana la moarte...asta nu e spionaj, e un film ce sustzinea o acuzatzie care daca nu era adevarata se lasa cel mult cu o despagubire in civil..care acuzatzie, daca citesti la 12, s-a dovedit si adevarata la un control de rutina, transportau arme in siria impotriva embargoului. omul a relevat prin filmul lui o fapta penala a servisurilor de taina...in loc sai ii bage pe aia la gros..l-au bagat pe el si pe giurnalisti

 

asta s-a facut si la noi...coruptzia e atentat la sicurantza natziunala> deci se  trece in line cu termismul > deci se suprima pe scurtatura toate mecanismele clasice de verificare si echilibrare si trecem pe protocoluri si comitete speciale care aproba tot ce li se trimite> acultzi omul si il filmezi in dormitor ani de zile la rand > pe urma masacram stenogramele sa iasa din ele ce vrem, > trimitem dosarul la completul de doreli > care doreli dau cu anii fara sa aprobe apararii accesul la inregistrarile originale > asta e cazul

Quote

Liviu M's Photo Liviu M 15 Jun 2017

LiviuM...asta e Orwellianism...intr-o dictatura, dictatorul stapaneste si cuvintele si definitzia lor...

Tu ai dat Turcia pe post de argument "de ce e buna imunitatea". Eu decat ti-am zis ca e un argument subred. Decat.
Quote