←  Tigaia şi polonicu' ne deschid apetitu'

Sinapse

»

Se Liciteaza Una Bucata Borcanel Dulceata...

IRONICK's Photo IRONICK 27 Dec 2015

Am desfacut primul borcan, adica ala mare.
Ake, sunt fenomenali! Mananci de rupi.

IMG_20151227_135937.jpg

ps. bomica, este bine mai a doua zi, nu te ti de faianta
Quote

IRONICK's Photo IRONICK 27 Dec 2015

ps. tii, ca unu' mi-a scapat pe langa ardei
Quote

Mache's Photo Mache 27 Apr 2016

Nenea Akeeeee, nenea Akeee!!!... Mai ai dulceata de ardei din aia buna?? E bun si jeleul!  :pray:  :visator:  :balos:  :pray:

Quote

Dacicuss's Photo Dacicuss 28 Apr 2016

decortichezi mielul?  :hmm:

Quote

Ake's Photo Ake 29 Apr 2016

Momentan nu stiu, trebuie sa ma uit la "depozit". Am avut cerere mare zilele astea, lumea se pregateste de gratare.

Quote

Mihai's Photo Mihai 11 Oct 2016

Dom' Ake, cer un sfat

Am o mana buna de aji limon (lemon drops) din productie proprie, o mana la fel de buna de habaneros sau scotch bonnet primiti de la un prieten si o adunare respectabila de serenade (e un ardei 'civil' destul de iute). mie amandoua mainile de aji limon si habaneros/scotch bonnet mi se par prea tari pentru o dulceata de ardei. sfaturi? ce as mai putea baga sa scot ceva decent din asta.

Danke si spor la tigaie ;)

Quote

Ake's Photo Ake 13 Oct 2016

Daca lemon drops-ul e copt (adica e galben) e prea iute (si dupa gustul meu si prea parfumat) ca sa se manance ca atare. Habanero e din principiu prea iute....In plus, din experienta, ca sa fie dulceata buna si sa si arate bine trebuie sa folosesti soiuri de ardei de culoare  rosie. Cei prea iuti poti sa ii pui la otet de exemplu...pui cativa intr-un borcan, apoi pui atenuatori. Aici intra diverse legume care absorb din iuteala: radacinoase - telina morcov, fasole verde, mere...

 

Sau poti sa faci sos.

fierbi ardeii un sfert de ora in otet de mere. 1 kg de ardei curatat de seminte si vinisoare cu 200 ml de otet. Nu-ti fa grija ca otetul e doar pe fundul oalei, pune un capac si amesteca din cand in cand pana se inmoaie uniform toti. Cand zic ardei, inteleg amestebcatura de ardei iuti cu ardei gras,  gogosar si capia. Da rezultatul printr-un blender, si daca ai si centrifuga, poti sa separi cojitele. Amesteca cu bulion si condimente dupa gust, pasteurizeaza prin fierbere sau direct in borcan ca pe orice zacusca.

 

Anul asta am avut un accident cu rasadurile si nu prea am avut nici timp sa ma ocup. Am facut putin gem, dar daca sunt doritori de gem, ne vedem la Waterloo sau in alta parte unde au Zaganu...10 lei borcanelul :)

Pot trimite si la Zaventem pe 2 noiembrie

Quote

Mache's Photo Mache 13 Oct 2016

Daaaaa!!!... Daaaaa.... Vreeeeem! Ca tare bun a fost jeleul ala! :balos:

Quote

IRONICK's Photo IRONICK 14 Oct 2016

Waterloo cand?

Quote

vv's Photo vv 14 Oct 2016

Pe 18 Iunie?
Quote

Ake's Photo Ake 14 Oct 2016

Pai cand se aduna mai multi cu chef de bere.

Update: cica Zaventem ( sau Bruxelles sau Rotterdam sau Amsterdam) nu pe 2 Noe ci pe 8.

Quote

adso's Photo adso 14 Oct 2016

s-ar putea sa viu si eu in tarisoara pe 27->

 

va spui ce si cum.

Quote