←  Moartea pasiunii

Sinapse

»

Carti Gratuite Legale

Lolek's Photo Lolek 04 Sep 2014

Am zis sa pun aici, ca io bag deshtele-n borcanul cu miere de mult.

1. Project Gutenberg. Ză mazăr iend ză fazăr. - puternic și pe mobile (epub, mobi, etc.) în plus au și site-uri localizate per copyright (gen http://gutenberg.net.au/ ) unde sunt chestii care-n alte localizări nu-s).

2. Internet Archive ( https://archive.org/details/texts ) - mult mai bogat dar și mai greu de strunit dacă vrei mobile ( în mare au scanuri originale)
3. Pe OpenCulture se găsesc multe chestii și mai ales direcții către alte chestii la modul dezorganizat dar câteodată merită săpat: http://www.openculture.com/free_ebooks (postul care m-a adus la punctul de a începe topicul ăsta de fapt: http://www.opencultu...collection.html )
4. Amazon are câteodată câte ceva free, îți trebuie cont la ei totuși: http://www.amazon.co...node=2245146011
5. Ia uite ce frumos (not mobile though): https://ebooks.adela...ustrations.html , deci https://ebooks.adelaide.edu.au/

și mai revin.
Aveam și niște chestii în Ro, sigur online și nimic mobile, că deh...așa suntem noi, mult mult mai speciali.

Quote

Lolek's Photo Lolek 04 Sep 2014

Pentru Ro, in afara de Biblioteca Academiei Române (online) care e cam atăta de bogată: http://www.biblacad.ro/UPCmeniu.html nu prea mai știu mare lucru care să fie sigur alb. Mai sunt și pe aici: http://cartibunegratis.blogspot.ro/ , aici: http://ro.wikisource...gina_principală

Quote

Lolek's Photo Lolek 04 Sep 2014

Wikisource are și varianta big, normal, aici: http://en.wikisource..._by_nationality , scanuri raw, corectate prin crowdsourcing, calitate variabilă și nu știu câte sunt realmente mobile

Quote

TataBobu's Photo TataBobu 04 Sep 2014

Din Aldiko sunt accesibile cateva carti (ochiometric sunt mai mult de o mie) tot asa, gratis legal. Cam toate sunt in engleza. Sunt si carti vechi, cu copiraitu' expirat, dar si autori noi care for sa we afirme.
Quote