←  Moartea pasiunii

Sinapse

»

Subtitrare La Vizitatorii, Film Serial Ceh...

mil's Photo mil 13 Jun 2014

e vorba de un serial asa-zis pentru copii, Navstevnici ii zice in ceha...in germania ii zicea Die Besucher...facut in 1984...se fac 30 de ani...cum trece vremea....am dat de el complet pe iutub la un moment dat, poate mai e si acum, 14 episoade + make-of.

 

le-am tras, calitatea e acceptabila si dupa conversie in avi....dar nu gasesc subtitrare decat in ceha, nemtii l-au dublat in germana si nu au facut subtitrari...cu gogu translate iese ceva destul de partial  din ceha in engleza....imaginile mai ajuta, dar totusi sunt departe de un rezultat satisfacator.

 

am facut cam 4 episoade pana acum...am scriptul in ceha in txt si pot sa scot si streamul audio in mp3

 

1. aveti idee sa fie pe undeva subtitrari la vizitatorii in alta limba decat ceha? (bine, romana sau o limba de circulatie)?

2 sa zicem ca m-as chinui cu ele sa faca un draft cu gogu translate....cunoasteti pe un vorbitor de ceha care le-ar putea corecta pro-bono?

 

dupa care, normal, punem traducerea pe net sa se bucure si altii

Quote

adso's Photo adso 13 Jun 2014

Baga si tu un link catre scena cu mancarea gelatina din tub. Practic pentru asta ma uitam... si skoda 120 care se conducea singura... :d:
Quote

Liviu M's Photo Liviu M 13 Jun 2014

Ai dreacu chiaburi, aveati tv, ai?
Quote

mil's Photo mil 13 Jun 2014

era lada niva masina lor

 

da ma, color pe deasupra, de ala mare cu diagonala de 26"...Cromatic

 

adso, masa e servita la minutul 4

Quote

Lolek's Photo Lolek 13 Jun 2014

oh da....
Tanti asta, e o scena cu dansa la un moment dat cand se da intr-un leagan si pentru o fractiune de secunda i se vad chilotii.
Asta si mai era o carciumareasa prin "Norii negri" (cred ca polonez era ala) de-i plesneau sireturile la pieptar, avea combinatia aia, camasuta alba plus "vesta" innodata cu sireturi de tenisi asa, si sub toate astea o compresie de fo 20 bari de pepeni, jos palaria...ma rog, mainile.
Ce material de laba am avut si eu pe prima turnanta, aia de discovery, huh...

Quote

mil's Photo mil 13 Jun 2014

ai de mine, ii nimic...e una cu ea ...si culmea a trecut de televiziunea ceausista...tin minte ca era la bunici si am vazut-o pe un televizor alb-negru cu lampi de ala din anii 60 de il tinea unchiu-miu numai in reparatii de cand era adolescent unchiu' (da' era rusesc, vorba vine rusesc, poate ca era ucrainean, ca si frigiderului Zil ii ziceam ca e rusesc...si el era faccut la Misk)...cand am vazut-o pe tanti iesind ca Venus din apa am zis ca nu se poate...ca mi s-a parut, o fi avut un costum si din cauza televizorului ala de colectie cu un contrast indoielnic...am vazut altceva...nene, nu mi s-a parut...cand l-am vazut la bulgari pe color in toamna...iaca ce fusese la minutu 3:45

mai sunt scene cu ea in fishneturi prin primele episoade ca e om de stiinta specializat pe delfini si nu se poate imbaia cu ei in conditii normale....top-less in care isi acopera capul chel cu o palarie de rusine ca in viitor nuditatea nu mai e rusinoasa ci sa nu iti pui peruca...parca si una cu un dus din care iese tot full naked, primele minute dupa genericul primului episod...adica sexploitation curat, asa ceva, in emisiunile de copii? in USA? never-ever.

mai e o functie a pilulei, aci la minutul 4:

inregistrarea asta e slaba...aia de am scos-o eu de pe iutub era urcata fara indoiala de pe un dvd la 480p. Am gasit dvd-urile de cumparat in slovacia si nici nu sunt scumpe...le poti cumpara in euro iacolo...dar sunt in ceheste.

Quote

Lolek's Photo Lolek 13 Jun 2014

in caz ca mai are careva amintiri de-astea de prin pubertate, am gasit si "Pane Zgjhyczdgfshky, cum o cheama pe hangita?" doar ca tre s-o caut prin fo 11 episoade (cu subtitrare in Ro, huh).

Asta cre ca se cheama arheologie sexuala...A-propos, coloana sonora (main theme) mi se parea foarte epica pe vremea aia, ceva gen sa pui mana pe buzdugan si sa darami peretii, sa iei grafu'/grofu' de gat si sa-l faci furaje si mai multe nu, salta dragostea de justitie-n creierasu' si-n sufletu' meu de era sa reintemeiez f'un voievodat din greseala (pe langa descarcerat hangita)... acu o ascult si "meh".

Acuma-s curios daca hangita aia arata cat de cat acatarii...tanti din Vizitatorii e retro da' cat de cat acolo nu-i rost de rusine, fu OK :)

Quote

mil's Photo mil 13 Jun 2014

si aproape sigur e in episodul ala care lipseste :) ca pisica lui Confucius. Nu imi starneste niciun fior filmul asta...era candva seara, parca miercuri sau joi, si iarna se lua lumina la ora aia frecvent...si pana primavara ajunsese pe sfarsite si l-am lasat balta..uimitor insa cum e tradus filmul asta serial minor in romana (sa fim onesti e un fim de propaganda  nationalista à la Sergiu Nioclaescu...doar ca mai slab facut)...de fapt in romania e o comunitate poloneza foarte influenta si educata, multi fugiti in anii 40, fugariti si de rusi si de nemti, romania a dat azil si safe passage la peste o suta de mii de refugiati, plus tezaurul si cultural si artistic si aurul polonez...totul frumusel restituit pana la para de guvernul comunist dupa razboi...desi isi luase responsabilitatea guvernul carlist al lui Armand Calinescu si nemtii au incercart sa afle unde e ascuns aurul sub legionari si apoi sub antonescu...aurul a fost zidit in banca nationala si nu stia nimeni unde in afara de cateva persoane care nu au suflat nimic desi au fost torturati si omorati oameni...o poveste foarte frumoasa.

 

Polonezele fete frumoase, educate si refugiate...casatorii mixte, si multi descendenti semi-polonezi care vorbesc poloneza ca pe apa...au nume curat romanesti, doar religia ii mai tradeaza... prenumele s-au gasit comune catolice-ortodoxe..te si miri...de exemplu mi se pare ca Ioanitoaia e pe jumatate polonez..oricum poloneza vorbeste.

Quote

mil's Photo mil 13 Jun 2014

sunt si multe nume de polonezi romanizate... terminatia 'schi e foarte probabil sa fie romanizarea lui 'ski care aproape sigur poloneza.

 

Bai, apropo, nu ii zicea nene unui serial polonez de trecea pe la TV "Pan Wolodowski"? E altul, nu?

Quote