←  Mansarde mobilate

Sinapse

»

Controlul Casei La Distanta

bflorian's Photo bflorian 19 Mar 2014

io am teren in izvoarele, ph :d: astept provincia :P

I-ote de unde ni se trage sustinerea cracarii! :d:


Poate ai auzit de numele vechi, Vidra de Sus. Sau de targul de fete de pe muntele Gaina :P
aici e.

Aveai dreptate: prea departe. Noi ne gindim la ceva foarte aproape de viitoarea Buc-Brasov.

Quote

adso's Photo adso 19 Mar 2014

ha??
Quote

bflorian's Photo bflorian 20 Mar 2014

ha??

Cutremure ... fracturare ....crac..are...Cred ca nu mi-a iesit cum trebuia  :egal:

Quote

adso's Photo adso 20 Mar 2014

Totnuntseleeeeeeeg 😦
Quote

Lolek's Photo Lolek 20 Mar 2014

dexu' are bucla infinita la termenu' asta.
 


CRACÁ, crachéz, vb. I. Tranz. A descompune prin cracare o substanță organică. – Din fr. craquer.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalinkcracare inseamna cracare care inseamna cracare care inseamna cracare care inseamna cracare care inseamna cracare care inseamna cracare care inseamna cracare care inseamna cracare care inseamna cracare care inseamna cracare care inseamna cracare
Din frantuzescu' craquer.

Disclaimer: nici eu nu inteleg da' am incercat :)
 

Quote

mebe's Photo mebe 20 Mar 2014

Ma scuzati ca va intrerup din discutia asupra tainelor cracarii si cracanarii, dar atasez un jpg cu Programul Rezidential- Casa inteligenta de la Fibaro.

Daca e gresit topicul rog un moderator sa-l mute la bancuri.

 

Din pacate fisierul descriptiv PDF are spre 3Mb si nu-l pot atasa din cauza limitarii, dar daca este interes il trimit pe mail.

 

HomeCenterLite.jpg

Quote

vv's Photo vv 20 Mar 2014

Din pacate fisierul descriptiv PDF are spre 3Mb si nu-l pot atasa din cauza limitarii, dar daca este interes il trimit pe mail.

http://www.google.com/drive/. prima doza Primii 15GB sunt gratis.
Quote

mebe's Photo mebe 20 Mar 2014

Multam de idee vv

 

Cine, ce, cum, cat: https://drive.google...dit?usp=sharing

 

 

Cat e halatu: https://drive.google...dit?usp=sharing

Quote

adso's Photo adso 08 Nov 2016

Dupa indelungi chibzuinte, eu recomand KNX (care e din pacate si solutia cea mai scumpa :( ) insa e foarte, foarte modular si pemite dezvoltare pe viitor mai ales ca se poate combina cu servere multiprotocol, atunci cand banutul o permite.

 

Ce e vital, e cablarea KNX de 30V catre intrerupatoare, chestie care impune folosirea intrerupatoarelor KNX sau a unui bus KNX separat. Ca idee, un intrerupator KNX cu 6 cai, eventual cu led (fara afisaj, glass touch sau mai stiu eu ce nebunii) e cam minim 100 de euri.

 

Prizele si restul se pot cabla 'direct' (de la fuzibila faza trece printr-o bara chioara in cutie, asteptand banii de un controler). La constructii noi se poate precabla de-a'n proasta pentru 220, asteptand aplicatii viitoare (storuri etc), sau bani mai multi.

 

Pentru cei hardcore, solutia buget e configurarea fiecarui modul cu ETS piratat cu un lectoc (solutie preferata si de baietii mari, mai putin partea cu piratatul). Pentru cei mai slabi de inger, un server de vreo 2000 de oiro iti da GUI si acces la net (dai drumu' la lumina din teleon, crapa lumea de invidie :d: ) In modulhardcore, accesul la net se face cu un server de 200 de euro. Partea asta are si superbul avantaj ca bagi imediat air gap. daca ai aceeasi cutie pentru tot, poti fi hackat, iti aprinde geekul de vizavi lumina.

 

 

 

Noh, daca sunt implementatori sau interesati pe aci, bagati mare. eu sunt la faza in care caut niste intrerupatoare acceptabile. Ma bate gandul sa fac si solutie hibrida (sa cablez 220 si 'verde' pentru intrerupatoare si cand am bani sa renunt pur si simplu la cablul 220.

Quote

adso's Photo adso 31 May 2018

mdeci, dupa ce mi-am muiat bine picioarele in chestia asta, pastrez ce am zis mai sus. KNX all the way, pentru cine isi permite. o sa va fac si poze la un cunoscut, sa vedeti cum arata un sistem electric de 60K euro.

 

eu mi-am facut sistem 'traditional', in stea: intrerupatoarele si senzorii sunt cablate UTP si alimetate cu 24V, si ataca relee in tablou. intre relee si butoane pun modulele de domotica. Eu m-am oprit la Siemens Logo, datorita pretului in special. Cred ca am ales bine. Cand m-am decis, pe la inceputul lui 2017, Logo-urile erau in special destinate automatizarilor mici, nu erau mainstream in domotica. De atunci insa, siemens a tot dat drumul la updateuri, si acum poti sa-ti faci inclusiv interfata relativ glossy pentru mobil, etc. mi-a placut si faptul ca exista deja bridge-uri pt. KNX, enocean si alte standarde.

 

ca added bonus, pot sa 'tampesc' casa cand vreau (elimin PLCurile). nush de ce as face-o, da' nah, zombie apocalypse, EMP, d'astea.

 

tot in sistemul asta (cablat in stea) mai sunt doua sisteme care mi se par credibile: loxone (foarte glossy, usor de configurat etc), dar cam scump si foarte proprietar (tre' sa iei relee de la ei, etc) si IPX800 (care e cam start-upy asa, mi-a fost tarsa sa commit cu ei, dar par solizi acum). un sistem pe care nu il recomand deloc e bticino, e si proprietar, si distribuit (cablezi cu bus, in copac). cu el mori.

 

in plus, cat7 cica e foarte potrivit de cablu bus (se leaga cate 4 impreuna), chestie care permite teoretic sa treci pe un sistem distribuit pe viitor.

Quote

vv's Photo vv 31 May 2018

Daca tot ti-ai pus astea, io zic sa-ti instalezi si un Moley, ca nu se stie.
Quote

Liviu M's Photo Liviu M 31 May 2018

intrerupatoarele si senzorii ... intre relee si butoane

Care-i diferenta intre intrerupatoare si butoane? Sau la ce folosesti butoanele?
 

in plus, cat7 cica e foarte potrivit de cablu bus (se leaga cate 4 impreuna), chestie care permite teoretic sa treci pe un sistem distribuit pe viitor.

Unul din motivele pentru care cablurile UTP sunt bune la comunicatiile pe distante mari il constitue perechile torsadate, care sunt conectate in asa fel incat sa anuleze perturbatiile "comune" (cross-talk, de exemplu). Asa ca trebuie sa ai grija cum le legi impreuna, sa nu faci mai mult rau decat bine.

Quote

adso's Photo adso 31 May 2018

ai dreptate, la butoane ma refeream.

 

ai probabil dreptate si cu partea a doua. era unu' care testa UTP pe KNX si zicea ca la cat7 legate cate patru a mers f. bine.

Quote