←  Mansarde mobilate

Sinapse

»

Detectie Gaz Metan Pe Teava

FLEX's Photo FLEX 23 Jan 2014

Cu o regularitate demna de o cauza mai buna, furnizorul de gaze de la mustarie ia cite o pauza saptaminala.

Drept urmare, nema caldura o buna bucata din zi.

Circul incepe insa dupa ora prezumtiva cind se da drumu' la gaze ...

- cofretul bransamentului e in strada, trei etaje mai jos de amplasamentul centralei; in cofret e montata o vana de siguranta al carei principiu de functionare e ca sub o anumita presiune a gazului madama inchide teava.

- pe linga centrala termica nu exista un alt consumator, asa ca dupa ce cobor trei etaje sa deschid vana de siguranta urc la loc trei etaje si fut butonul centralei pina pleaca aia ... sau nu pleaca, poate nu e presiune sau concentratie de metan insuficienta.

 

Asa ca as dori sa stiu daca pe teava de alimentare cu gaze exista un cevau dispozitiv fix (nu as achiesa la ceva mobil) care se poate monta inainte sau dupa regulator care sa masoare presiunea si eventual daca poate detecta si compozitia mehlemului de alimentare, respectiv aer chior sau metan ...

 

 

Quote

Mache's Photo Mache 23 Jan 2014

Nu am auzit de un astfel de dipozitiv, inca. Dar furnizorul de gaze de ce face asa? Executa revizii saptamanal?

Quote

FLEX's Photo FLEX 24 Jan 2014

Reparatii si bransamente noi, de prin decembrie incoa'. Deh, vine frigul, creste consumul, se mai inteapa unii in teava ...

Quote

Michidush's Photo Michidush 24 Jan 2014

Ca sa masori presiunea poti instala un manometru. Aer nu ar trebui sa vina pe teava de gaz, pentru ca daca s-ar intampla asa ceva, ar exista riscul sa bubuie casele oamenilor, ca aragazul arde gaz nu aer de pe conducta. Nu cumva ai vreun detector de gaz care opreste alimentarea pt ca detecteaza vreo scurgere?

Quote

cristi's Photo cristi 24 Jan 2014

Michi, pai zise omul. Reparatii, bransamente... in situatii din astea poate aparea aer pe teava. Mai ales daca el e un fel de capat de circuit.

Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 26 Jan 2014

Bai FLEX io cred ca tre' sa ai si-un un regulator de presiune...

http://www.kalorifer...-3-4-p1179.html

Quote

FLEX's Photo FLEX 27 Jan 2014

Da bre, am regulator. Cind au venit aia la service centrala au bagat un furtunel pe stutul ala de alama din regulator dupa ce in prealabil au desfacut un surubel din stut (e unul in aval si unul in amonte de regulator) si au masurat presiunea gazului care intra in centrala cu un aparatel ca un multimetru. Posibil sa fi avut si detector de metan sculisoara. E, io vreau sa stiu daca exista vreun dispozitiv FIX care face treaba asta (masurare presiune si detectie metan) si daca se poate monta permanent pe alimentare si daca e legala montarea lui. Cam atit. Teoretic si practic io pot sa cumpar un masurator cum aveau bajetii aia si cred ca ma incumet si sa il folosesc ... da' poate fac dracu' ceva aiurea si bubuie sandramaua. Cam asta e.

Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 27 Jan 2014

Pai FIX ala iti opreste gazu...daca presiunea e mai mare sau mai mica decit e normal . Plus ca mai are un filtru. Verifica.

 Da, matale mai forbesti si de o vana de siguranta de unde dai drumu la gaz...Vana aia e legata la un detector? Normal asa ar trebui...si-atunci sa nu cumva sa ai pierderi de gaze sau mirosuri specifice care sa-ti taie gazu.

 

Adicatelea la mine daca fac o friptura la cuptor si pun vin si usturoi pe ea si nu dau drumu la hota, imi taie gazu'....:d:. Sau au venit baietii de mi-au instalat mobila si la sfarsit au curatat-o cu alcool...mi-a taiat gazu.

Quote

Lolek's Photo Lolek 27 Jan 2014

Adicatelea la mine daca fac o friptura la cuptor si pun vin si usturoi pe ea si nu dau drumu la hota, imi taie gazu'.... :d:. Sau au venit baietii de mi-au instalat mobila si la sfarsit au curatat-o cu alcool...mi-a taiat gazu.

Sau am desfacut o portocala sa-i dau lu' fi-miu... beep beep si taiat gazu'.

P.S.: pus un intrerupator la alimentarea aluia. On/Off. Mi-e foame? Off. Am ajuns cu bine la desert -> On.

Quote

FLEX's Photo FLEX 27 Jan 2014

A nu se confunda.

Vana de siguranta e in cofret, montata pe regulatorul de acolo, la parter. Este o vana pur mecanica, cu arc, cind scade presiunea la furnizor ea se inchide si o deschizi manual.

Eletrovana comandata de senzor e alta afacere si e pe etaj cu centrala, linga contorul de gaze. Electrovana nu reactioneaza cind se opresc gazele.

Nasol e ca poarca asta de centrala nu pleaca otomat cind ii vine gaz pe teava si chiar si cind am certitudinea ca am gaz nu porneste instant si atunci trebuie sa fac ture parter/e3 ca sa ma asigur si paraasigur ca au venit gazele ... dupa miros, ca mai parfumeaza pe acolo cind deschid vana de siguranta.

Mi-ar fi mult mai usor sa stiu ca e metan pe teava si la presiunea corecta, ca dupe aia mai e doar intre mine si centrala meciul ...

Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 27 Jan 2014

Ma da' merge vreodata? Poa' ai probleme cu aprinderea centralei...
Quote

FLEX's Photo FLEX 28 Jan 2014

Aia-i basca, fute-m-as pe ea de Ferroli. Doua automate de aprindere si o vana de gaz schimbate in ultimele 4 luni. Evident, au inceput sa cada dupa iesirea din garantie. Service-ul a dat de vina ca nu aveam stabilizator de curent. Acu' i-am pus si de-ala, sa vad ce se mai intimpla.

Dar ca sa pot diagnostica sigur ca e "de la ea" trebuie sa fiu foarte sigur ca e metan pe teava.

Quote

Danny_bb's Photo Danny_bb 28 Jan 2014

http://www.bluesens....ch4-sensor.html

 

Vad ca output-ul e pe RS232 deci as zice ca-i prea complicat pentru nevoile tale. N-ai si tu vreun prieten automatist? :)

Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 28 Jan 2014

Aia-i basca, fute-m-as pe ea de Ferroli. Doua automate de aprindere si o vana de gaz schimbate in ultimele 4 luni. Evident, au inceput sa cada dupa iesirea din garantie. Service-ul a dat de vina ca nu aveam stabilizator de curent. Acu' i-am pus si de-ala, sa vad ce se mai intimpla.

Dar ca sa pot diagnostica sigur ca e "de la ea" trebuie sa fiu foarte sigur ca e metan pe teava.

Bre nene, pai cheama-i p'aia de la Service. Iti verifica presiunea dinamica pa tzeava...20/25 mbar. Daca e supt 17, atunci chemi distrigazu...

Sau cheama-i p'aia de la gaze sa-ti desfaca racordu' de gaz ca sa vezi daca pute a gaz sau nu...Asta poti s-o faci si matale daca te pricepi nitzel...dar nu e indicat.

In general efectu de aer in gaz se observa la instalatii care consuma mult...aka arzatoare de sobe si ce-or mai fi caznice.

In plus matale nu poti monta nimic pa instalatie fara ca sa refaci proiectu si sa-l ai aprobat....Asa ca cam pierzi timpu si ingheti nu de alta.

Quote

FLEX's Photo FLEX 28 Jan 2014

In plus matale nu poti monta nimic pa instalatie fara ca sa refaci proiectu si sa-l ai aprobat....

Asa mi-am imaginat si io, ca e o complicatie cam mare.

Quote