←  Supapa, lanţu' şi pistonu'

Sinapse

»

Masina Electrica

Michidush's Photo Michidush 27 Jun 2013

Cred ca mai potrivit ar fi fost sa pun aces topic la sinapse stiintifica, deoarece "supapa si pistonul" din titlul subforumului asta e oarecum nepotrivit.

 

2 chestiuni vreau sa highlatez:

 

1) drive test in Norvegia cu o Tesla model S fara echipare de iarna

 

http://gas2.org/2013...d-weather-test/

 

In caz ca nu stiati in Norvegia din cauza politicii fiscale (un Clio poa sa ajunga la echivalent 30 000 eur din cauza taxelor) pe locul 4 in vanzari a intrat spectaculos anul asta ....Nissan Leaf. Scutit de taxe si cu drept de tranzit centrul orasului cam peste tot in tarile cu apa calda automobilul electric incepe sa apara incet..incet dar sigur.

Tesla este un succes, au returnat anticipat un imprumut, lucreaza la o masina ieftina. Elon Musk rulz...

 

 

2) Tocmai am capatat o noua preferinta in materie de masini. Daca as fi fost intr-o tara cu apa calda cred ca le scriam un eseu lacrimogen alora de la VW ca sa pun mana pe asta.

http://jalopnik.com/...he-fu-582194948

 

Se pare ca masina va fi comercializata pe un numar redus de piete selecte iar cumparatorii vor fi alesi pe baza unui eseu la ca Google glass  :visator:

Quote

cristi's Photo cristi 27 Jun 2013

Interesant.
M-am apucat si eu sa caut o masina electrica, de oras. Am unde sa o incarc, sa fie micuta sa o parchez, chestii din astea.
Cand am vazut cum sta treaba ca pret, baterii si alte alea, am conchis ca cea mai buna masina electrica de oras e un diesel :D
Quote

Michidush's Photo Michidush 27 Jun 2013

Uiti bre...pana si fetele o considera irezistibila :)

 

 

 

Quote

Michidush's Photo Michidush 29 Sep 2013

http://cleantechnica...eeks-september/

 

Tesla Model S a fost cel mai bine vandut model in prima parte a lunii Septembrie, depasind VW Golf in Norvegia...Per total, masinile electrice au contabilizat 10% din piata automobilelor noi in Norvegia in 2013...

Quote

Ake's Photo Ake 11 Nov 2015

Acum multi ani, cand am cumparat primul Ipad juniorului, ma gandeam ce misto ar fi sa poti controla toata masina de pe o tableta din asta...Chiar facusem niste schite cu ce s-ar putea face

Pana la urma s-au gandit si altii.  https://player.vimeo.../video/61821553 Misto e ca seamana in proportie de mai mult de mai mult de 90 % cu schitele mele.

Quote

IRONICK's Photo IRONICK 11 Nov 2015

pai niste tab-uri de selectie poate sa deseneze oricine
cred ca tu te-ai gandit mai mult la organizarea si logica din spatele lor
Quote

vv's Photo vv 11 Nov 2015

- controale fizice sunt mai bune (ca usability) decat "controale virtuale". Totul e sa pui alea folosite frecvent pe controale fizice (e.g. volum, AC/heating), nu alea folosite rar.

- e discutabil daca un ecran de 50'' e ceea ce vrei in masina

 

Una peste alta, interfata de la "media system"-ul lu' Seat mi se pare mai misto - daca puneau tot controlul acolo (i.e. inclusiv meniul de "settings") era cred tot ce trebuie. Si daca mai reduceau din butoanele ne-esentiale.  Unul din feature-urile foarte misto pe care le are VW si nu le au astia e ca toate controalele "touch" sunt foarte mici (nu ocupa spatiu mult in mod normal), si se maresc atunci can apropii degetul de ecran. 

Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 11 Nov 2015

Slabutzi ajtia de la VAG fata de altii...fara niciun sto. E drept la AUDI TT, am vazut ceva interesant.

Quote

vv's Photo vv 11 Nov 2015

Te cred. In general, interfata "hardware" (read: butoane fizice) de la Reno mi s-a parut mai inspirata.  Asa ca nu m-ar mira ca si "media system"-ul de la altii sa fie misto (in special banuiesc Espace-ul ca s-ar putea sa fie mai misto ca Alhambra). 

Dar... si la astia de la VAG e destul de ok, si mi se pare sincer mai "aproape de optim" decat ce am vazut in videoclipul de la Tesla - aia se departeaza de "usability" folosind prea mult touch si ecrane prea mari. That was my point :)

Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 11 Nov 2015

Cu Tezla ai dreptate. Ecranu-i mijto mai ale ca-i de 17...dar nu pui toate cacaturile pe el. Mai ales ca unele e posibil sa te faca sa nu te mai uiți la shușa.
Quote

TataBobu's Photo TataBobu 11 Nov 2015

Daca te uiti din spate la un BMW i8 zic ca fata un porsche:
http://s23.postimg.o...5_bmw_i8_fd.jpg
Quote

IRONICK's Photo IRONICK 12 Nov 2015

Cu Tezla ai dreptate. Ecranu-i mijto mai ale ca-i de 17...dar nu pui toate cacaturile pe el. Mai ales ca unele e posibil sa te faca sa nu te mai uiți la shușa.

cand m-am urcat in prima tesla si am vazut teelvizorul ala mare in mijloc, mi-a luat ceva sa ma adaptez

Quote