←  Noi despre noi

Sinapse

»

Inchiriat Masina In Romanica - Cu Iesire P...

adso's Photo adso 21 May 2013

vreau sa fac vacanta in grecia.

 

prin urmare, as avea nevoie de o masina de inchiriat, sfarsit de iulie - inceput de august, cam 15 zile.

 

exista asa ceva in romanica? (adica sa ies cu ea din tara)? daca da, cam ce modele si cam ce pret.

 

milioarde de multumiri (si o bere) :d:

Quote

Iulian's Photo Iulian 22 May 2013

din cate stiu ( /tin io minte) aia in Ro nu prea te lasa peste granitza. bine nu am inchiriat de la o multinationala ( Hertz/Avis of the world), am gasit mai ieftin la firme autohtone. e posibil ca lucrurile sa se fi schimbat insa din 2006 cand am inchiriat ultima data ( in 2011 am avut masina de la firma unor prieteni). si eu m-am uitat de chi-chi doar sa vad preturile, e relativ OK - cam 40-50 ioro pe zi la termen scurt ( la 2 saptamani ar trebui sa scada spre vreo 30-35/zi) pt Golf/Megane/Focus functie de dizel sau nu automata sau manuala. 

 

cred ca ar trebui sa suni unde iti place oferta si sa intrebi daca face vreo diferenta daca vrei sa o scoti in afara ( cred ca cuvantul magic va fi " vreau sa trec prin Bulgaria" ).

 

dar nu e mai bine sa zbori direct Brusel-Atena? sau Brusel-Atena-Bucuresti-Brusel? si sa inchiriezi doar acolo? 

Quote

TataBobu's Photo TataBobu 22 May 2013

Damn! facusem io un topic mai acu' f'o 5-6 ani, dar nu-l mai gasesc. Stiu ca platisem cam 1400 de lei pentru vreo 8 zile, pe o saracie de astra G diesel. Agentia era pe undeva pe la Budapesta. Mai sap, si daca o gasesc iti dau link.

Quote

mil's Photo mil 22 May 2013

uite asa se contribuie la PIB-ul incercat al tarisoarei mama...bravo adso.

Quote

adso's Photo adso 22 May 2013

nu-s grec cuane, nush cum ai capatat ideea asta :d:

 

si cre'ca pibul n-o sa aiba nicio tresarire, in afara de supermarket si motorina pana acum totul a fost pe baza de cash ad labam :pe jos:

Quote

mil's Photo mil 22 May 2013

pai compania de inchiriza masinu nu contribuie la PIB...?

Quote

adso's Photo adso 22 May 2013

nu cu banii mei. se pare ca iulian are dreptate, si ca nu poti sa iesi cu ele peste granita. sa le fie in ciorba, mare gugumanie.

 

prin urmare, cre'ca apelez la metoda onorata de timp a lui 'vedeti ca am nevoie de o masina', desi de obicei nu apelez la familion pentru probleme din astea heavy duty...

Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 22 May 2013

La Europcar ai incercat? Jtiu ca ei inchiriaza "peste" in anumite conditii.

Bre, acu nu huliti, dar nici din De, par example nu-ti inchiriaza masina ptr. Ro. De la granitza cu Hu, totu e gri. Am pus odata pe FB, oferta Herz De.
Quote

TataBobu's Photo TataBobu 31 May 2013

Am gasit topicul, dar n-am mai gasitagentia de la care luasem eu. Nu de alta, dar a disparut intre timp :D

In schimb "ceilalti" care mai ofereau acelasi lucru (pentru o suprataxa de o suta de euro) inca exista: http://rentacar.ro/#

Am luat de la ei la un moment dat un Matiz, stiu ca aveau atunci centrul de ridicare/ predare in incinta Semanatoarea. Poti strica o intrebare sa vezi daca au ce-ti trebuie.

Quote

VAXXi's Photo VAXXi 14 Aug 2015

A mai avut cineva experiente recente cu vreo firma care s-accepte ce vroia adso, adica inchiriat in Romania si ajuns pana'n Grecia cu ea ? rentacar.ro vad ca nu mai exista.

Quote

TataBobu's Photo TataBobu 14 Aug 2015

Experienta cu ei nu, dar vad ca astia ofera si posibilitatea de a scoate masina peste granita. Ar merge stricata o intrebare.

 

"“Travel abroad” out of the borders of Romania. Generally, it is forbidden. You have the possibility to travel abroad only with a written authorization from “FMN Rent a Car”. This authorization must be requested with at least two days before, except the end of the week."

Quote

VAXXi's Photo VAXXi 14 Aug 2015

Pana una alta si neasteptat, mi-au raspuns de la Sixt - e posibil, pentru 62 EUR in plus (TVA inclus). A mai raspuns si Autonom ca s-ar putea, dar nu stiu cat/cum (astept cotatie). Cool.

Quote