←  Cu Doru prin locuri exotice

Sinapse

»

Boli Exotice

Iulian's Photo Iulian 01 Oct 2014

http://www.medscape....wnl_edit_newsal

 

primul caz de Ebola diagnosticat in USA, mai exact Dallas, TX - import din Liberia. 

Quote

Iulian's Photo Iulian 08 Oct 2014

primul caz ( primele cazuri?) de transmitere a Ebola in afara Africii - 2 asistente medicale din Madrid care au ingrijit 2 misionari spanioli care au contractat Ebola in Guineea - 1 caz este confirmat, celalalt nu inca. in tota 10 peroane ( medici, asistente, tehnicieni) au avut contact cu cei 2 pacienti. 20% rata de transmitere pentru personalul medical este de cosmar daca se mentine/confirma.

Quote

adso's Photo adso 08 Oct 2014

dap.

 

p'aci lumea e isterica, incearca sa se convinga ca spaniolii au fucked up big time de fapt, si ca nu au respectat protocoalele.

 

un tip avizat vorbea ceva pe la radieul in ducica si am prins ceva in linia lui nu cumva e transmisie pe calea aerului si un alt virus, magdeburg, sau cam asa.

Quote

Iulian's Photo Iulian 08 Oct 2014

chestiunea e ca nu e de joaca. e foarte contagios. nu cred ca inseamna ca e contagios pe cale aeriana, dar ca mici cantitati de secretii care ajung pe piele/ochi.gura sunt suficiente pentru a declansa infectia.

 

de fapt si gripa e mai mult transmisa pe cale contact direct/indirect cu secretii ( bolnav- secretii-obiecte-mana altuia-frecat ochi sau bagat in gura-al doile bolnav si de aici propagare ca focul in populatie); diferenta e ca gripa are mortalitate de 1-50 la mie ( functie de cat de sanatos esti inainte de a contracta infectia) asta macar 20% cu cele mai bune eforturi.

Quote

Iulian's Photo Iulian 09 Oct 2014

he, he, treaba poate fi mai groasa in Spania decat s-ar fi parut. tante cu Ebola a haladuit liber prin Madrid fo' saptamana.

 

http://www.thedailyb...went-wrong.html

Quote

Iulian's Photo Iulian 13 Oct 2014

si o asistenta din Dallas a fost diagnosticata cu Ebola. desigur contact cu pacientul din Liberia. aparent si ea a "breached protocol". 

 

in spania singura alta victima a fost catelul ingrijitoarei spaniole. aparent cainii pot avea contracta virusul, multiplica si transmite fiind aproape complet asimptomatici.

Quote

Michidush's Photo Michidush 13 Oct 2014

Cica cei mai multi medici voluntari ar fi din Cuba....fro 500 bucati.....incredibil..!
Quote

Iulian's Photo Iulian 15 Oct 2014

ai si sursa la stirea respectiva?

 

si o a 2-a asistenta din Dallas pozitiva pt Ebola. si asta a si zburat la Cleveland in perioada de incubatie. spaniolii au scapat mai ieftin pana la urma. Nebraska e cea mai tare - au tratat cei mai multi pacienti si nu au avut nici un caz secundar. astia aveau insa o unitate speciala de izolare pt boli exotice construita dupa 2001 ( sparietura cu antraxul) care iote a picat bine acuma. in buna traditie americana prevad 'fo cateva miliarde ( in bani facuti din computer de tante Janet) bagate in unitati de genul asta in cateva sute de mari spitale...

 

http://www.washingto...eing-diagnosed/

Quote

Iulian's Photo Iulian 16 Oct 2014

treaba se complica incet-incet:

 

http://www.thedailyb...a-patients.html

Quote