←  Mansarde mobilate

Sinapse

»

Cit Costa Un Arhitect?

adso's Photo adso 08 Dec 2014

planurile, mai clare. am marcat cu rosu pozitia casei din vest si cu rosu si albastru pozitia cea mai din nord, respectiv sud a casei care poate fi construita pe parcela de-o ochii. sunt si dimensiunile.

 

amprenta e facuta de 9*15, pentru parter.

 

in fata exista o panta destul de serioasa, in primul metru jumate se castiga cam un metru, doamnele au nevoie de o mana ca sa 'urce' pe teren. pe urma se mai domoleste.

 

teren1.JPG

Quote

vv's Photo vv 08 Dec 2014

Daca pui casa exact in zona dintre cele doo existente, cred ca impaci si capra si varza, n-ai nici umbra de la vecini, ai soare *) dimineata la est, la pranz la sud, seara la vest...


Ce areeee??? Ma, prin germania voi nu prea vedeti ziarele belgine, asa-i?
Quote

adso's Photo adso 08 Dec 2014

corect, intre octombrie si aprilie vedem soarele la telejurnal :d:

Quote

FLEX's Photo FLEX 08 Dec 2014

pe de alta parte... ma cam doare inima. este la 100 de m de scoala pe care o vrem, la 400 de m de supermarket, intr-o zona foarte verde, la 30-45 de minute de munci (20 in august)...

 

ma gandeam asa: living in spate (ferestre spre nord, est, vest, de 9*5) cu bucataria de o parte, hol central, si birou in fata (si baie, spre sud, cam absurd).

 

sus trebuie sa intre 3 (max. 4 camere) si acolo n-ar fi probleme, ca le pot pune cum am chef...

 

o 'veranda' inchisa s-ar putea pune la o adica...

 

e fezabil sau absurd?

Mai, vorbim un pic discutii, dar pina la urma nu consumam chiar dejaba bitii forumului.

Sigur ca se poa' (adica e un pic cam singura solutie posibila) cu livingul in spate, intrarea dinspre sud (sau din lateral) si bucataria si biroul pe sud, nu inteleg ce e ciudat intr-o baie spre sud, ca pina la urma nu e o baie normala, e un dus cu buda si spalator, o pui unde ramine un pic de loc. Fiind locuinta izolata (adica singura in mijlocul terenului) nu-s probleme de ventilatie si iluminare naturala, singurul criteriu e piticul din creierul tau si regulamentul de urbanism local.

Dar ... soarele, mincatz-as! pin la urma talica zaci de ceva vreme acolo si cred ca te-ai aclimatizat, da' pe mine ma apuca pandaliile daca prind mocaneala in zona si din doo vizite odata am prins, de era sa-mi tai venele ... de o luna n-am mai vazut soarele nici in Bucuresti, sint low de tot cu moralul.

Deci ... avind atitea avantaje practice, e pacat sa lasi sa treaca terenul asta pe linga tine la cit de greu gasesti ceva edificabil p'acolo, te-oi impaca cumva si cu relativa lipsa de radiatie solara directa, sau pur si simplu ferestrele de la living le orientezi est-vest si gata, daca nu te deranjeaza sa-ti vezi vecinul in curte si el sa te vaza pe tine mincind popcorn uitindu-te la film. Plus ca diferenta aia de nivel intre teren si strada poate fi speculata sehr misteaux, poate neste foto?

Solutii neconventionale nu inseamna neaparat case sferice sau dodecaedrice facute din baloti de paie, ci solutii care folosesc terenul spre a raspunde dorintelor beneficiarului, daca si acesta nu e chiar catir si vede numai o schema functionala, una si buna. Parerea mea.

Quote

adso's Photo adso 08 Dec 2014

pai caietul meu de sarcini e asa:

* living cu iesire directa spre gradina.

* garaj sub casa (pot sa-l fac numai 'en enfilade', adica usa care se vede nu poa' sa fie mai mare de 5 m liniari - deci tre' sa le bag una dupa alta. ma rog, se poate trai.

* minim trei camere, din care una cu baia ei.

* scara accesibila (pe aci se fac niste scari interzise cardiacilor, inguste si abrupte).

* foarte important, camere nemansardate (sau cat mai putin mansardate, maxim jumatate de metru de perete inclinat.

 

btw, daca sunteti curiosi, dati PM sa va trimit un dosar de urbanism de pe aciule. 7 pagini de prescriptii, inclusiv inaltimea gardului viu, tipul plantelor si restul... pentru copacu' ala din mijloc imi va trebui ancheta de mediu ca sa-l dau jos.

 

in zona, PUZul e destul de generos. 6 (extensibili la 6.5) metri la cornisa, acoperis cu pante intre 25 si 50 de grade. cosul la minim 2 metri de marginea acoperisului (nu poti sa-l ai ca americanii, la exterior.

Quote

FLEX's Photo FLEX 08 Dec 2014

* garaj sub casa (pot sa-l fac numai 'en enfilade', adica usa care se vede nu poa' sa fie mai mare de 5 m liniari - deci tre' sa le bag una dupa alta. ma rog, se poate trai.

... pentru copacu' ala din mijloc imi va trebui ancheta de mediu ca sa-l dau jos.

* din cite stiu, nu ai Hummer, asa ca nu inteleg de ce nu poti baga 2 masini pe o borta de 5m latime, faci garajul de 6 sau 7m latime si bagi masinile un pic virate, una stinga, una dreapta, sa deschizi bine portiera. O masina normala are maxim 2.10m cu tot cu oglinzi (si cred ca doar off-roaderele mari ajung la aceasta dimensiune), intra fara greturi 2 bucati prin 5m, cred ca la mol sau supermarket ai locul de parcare intre 2.20 si 2.40m, nu mai mult.

... mdea, cam neplacut cu copaciul ala.

 

LE: 9x15 inseamna 135mp/nivel, doo nivele inseamna 270mp; esti sigur ca poti intretine dpdv menajer o astfel de hardughie? mi se pare enorma, peste 15 ani pustiul se zburataceste si ramii sa te alergi cu nevasta in bartai dihania; in fine, tu stii mai bine ... poate 9x15 inseamna maximul edificabil?

Un teren liber de ~900mp inseamna munca, nu gluma, la gradinarit, adio wekenduri lenevoase. Daca vreunul din voi are damblaua cu impamintarea diferitelor buruieni e OK, altfel mi se pare o chestie cam costisitoare; pe mine ma doboara lenea la ciumpavit 100mp de iarba, la 900 cred ca as da in mintea copiilor. E drept, io sint cu feroteniile nu cu vegetalele.

Quote

adso's Photo adso 08 Dec 2014

dap, ai dreptate :mellow:. eu ma gandeam la maxim 180 mp... 9*15 e suprafata maxima construibila la parter, cu 9*12 la etaj.

 

cu terenul, ai din nou mare dreptate. as fi preferat ceva mai mic. pe de alta parte, pe aci curtile asa mari cresc semnificativ valoarea proprietatii... in plus, am gasit bucati mai mici, insa datorita celor 3 m de protectie pe fiecare latura, ajungi cu fatade de 5-6 metri...

Quote

Ake's Photo Ake 08 Dec 2014

Io cat am mers cu trenu pana la Oostende am vazut ca in fiecare curte de om era cel putin o vaca. Poti sa umpli o parte din cei 900 m cu un dragalas pet de produs lapte proaspat. Sunt convins ca sotia ar fi incantata sa mulga chestia inainte de micul dejun. Creste si copilu cu dintii sanatosi.

Sau poti sa plantezi ceapa, sau lalele, sau combinat, alta chestie vazuta prin toate curtile flandrezilor.

 

9x15 inseamna 100 mp utili minim. ....enorm pentru parter. Nu te stiu genul care sa se dea rotund sau facand party-uri cu jde oameni. Eu cum zicem, pe coltul nord-vestic as baga terasa, care sa intre cu totul in 9x15 astia, si care sa se poata inchide iarna. (chiar neincalzita). O faci pe baza de lemnoase, cu pardoseala deck si cu tavan in genul unei pergole, inchisa lateral (eventul si sus) cu niste chestii foldable

 

Cu masinile e cum zice flex, incap doo, un motor si niste beciuclete cu putina imaginatie

 

Camerele (dormitoarele) prea mari sunt un mare pain in the rear, eu sunt adeptul unei medii de 12 mp pentru asa ceva. Si in general sunt impotriva dotarii lor cu orice altceva decat pat si in caz exceptional dulap de haine. Din cauza tendintelor de desocializare inclusiv in familie, e mai bine ca orice activitate sa se faca la comun in camere dedicate (lectiile copiilor in birou sau biblioteca) joaca in living...etc. Cunosc familii care acu douj de ani facand in ciuda chibriturilor comuniste si-au construit case uriase cu dormitoare imense din care copii nu ieseau niciodata, avand acolo si loc de joaca si de lectii, si tv, si biblioteca. S-a ales praful de orice coeziune acum in familiile alea.

 

 

N-am inteles ce necaz ai cu mansardarea, mai ales ca la 6m nu intra prea tare panta in casa.

Quote

Iulian's Photo Iulian 08 Dec 2014

io te-as sfatui sa iti faci garajul mai mare. al meu e dublu dar numai de 35mp. nu e vorba doar de masini dar mai ai de pus biciclete, unelte de gradinarit, mobilier de voiaj, jucarii, etc. eu am si o mica magazie afara si tot am probleme de spatiu util. am fo' 120mp de subsol dar e cam greu accesibil. numai o intrare prin mijlocul casei ( ar fi fost bine sa am o intrare dinspre gardina din afara dar nu e si ar fi foarte scump de facut).

 

cu marimea camerelor sunt intru totul de acord cu Ake. de asemenea din ce socotesc eu suprafata locuibila - 4 dormitoare, birou, living, sufragerie, bucatarie mare ( 20+mp), debarale/camara si camera de rufe ( laundry room) nu ai nevoie mai mult de 150mp daca e compartimentat sensibil. la mine parterul are 123mp ( fara garaj) si etajul 115mp ( parte din parter e inalt 5m or so) si e prea mult spatiu. cum am zis as renunta cu draga inima la 20mp pe fiecare nivel dar sa fi avut 60mp de garaj. 

 

cu gradina e OK cum ai. eu am tot asa cred vreo 1250-1300mp cu totul ( lotul nostru e ca o felie de pizza cu partea rotunda catre strada). avem vreo 10mp de straturi de legume ( aici intra mai multa munca, udat, plivit, etc), cam 1/3 e natural - mlastina, parau, vegetatie naturele, vreo 50mp pe langa casa de ronduri de flori/boscheti - astea cer 5-10 ore de munca pe luna intre martie si nov, restul gazon - jumate de ora pe saptamana in sezon - cam 200kcal de pus la contul de calorii, io zic ca prinde bine. alternativ e 15-25$ la frun pustan sau mexican de sesiune...oricum noua ne place gradinaritul in coordinatele astea de timp, am putea pune ceva mai mult timp ca sa ai o gradina mai ultra, asa cum zic e cam minimul necesar.

Quote

Liviu M's Photo Liviu M 08 Dec 2014

pentru copacu' ala din mijloc imi va trebui ancheta de mediu ca sa-l dau jos.

Cum sa-l dai jos? :o
Hamacul de ce-l mai atarni? :hmm:

Ce areeee??? Ma, prin germania voi nu prea vedeti ziarele belgine, asa-i?


Tu crezi ca noi in Germania avem nevoie de ziare belgiene sa stim cum e cu "soarele"? :hmm:
Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 08 Dec 2014

La 1160 de mp mi-as fute si-un teren da teniz ( 24 x 10 m).
Quote

Ake's Photo Ake 08 Dec 2014

Ăăăăă, si-o chestie de asta musai !

Quote