←  Sinapsa socială

Sinapse

»

Despre Biserica

Iulian's Photo Iulian 29 Oct 2016

luata in moderatie religia e buna tare - iaca reduce mortalitatea cu 20-30% pe o perioada de 15 ani ( atat prin boala cardiovasculara cat si prin cancer); pare sa imbunatateasca imunitatea, reduce riscul de depresie si rata sinuciderilor ca si probabilitatea de divort... efectele sunt mai bune pt femei.

 

http://www.usatoday....olumn/92676964/

 

http://jamanetwork.c...bstract/2521827

 

https://www.ncbi.nlm...or_uid=10462170

 

asta e studiu epidemiologic ( medical) -tipi si tipese de la Harvard, no less;

Quote

bflorian's Photo bflorian 16 Apr 2017

Sabatorile Pascale sunt sarbatori. De ce ? Pentru ca e (in sfarsit) frumos afara, pentru ca avem o traditie (miel, pasca, oua rosii), pentru ca e liber de la stapanire, pentru ca Victoriei a devenit pietonala pentru 3 zile si Vodafone a dat gratis internet nelimitat. Pentru ca facem procesiuni noaptea la biserica (a kind of cool...) nu foarte mult - cam 10 minute inainte si 10 minute dupa "veniti sa luati lumina". Spre deosebire de Craciun cind bucuria schimbarii anului este mai putin biblica Pastele este eminamente religios. Sau asa ar trebui sa fie. Chiar asa: asa ar trebui sa fie?

 

Ce e in spate... moartea, viata, reinvierea, confirmarea minunii... poate in treacat sa ne gandim la ele. La urma urmei cati credem in minunea invierii? Cu adevarat! E?!! Si ne ramine parabola sacrificiului, a celui unic ce preia asupra lui toate vinile pentru ca ceilalti sa ramina fara pata, a invierii acceptate de unii si negate de altii, a prigoanei impotriva celor ce cred intr-un fel si a unui sarpe care vorbeste cu oamenii. Si zau daca nu te simti parca in plin subiect de film american nu?!

 

Credinciosi sau atei pina la urma trebuie sa recunoastem ca in noaptea de Inviere ne cutremuram cel putin cateva secunde: poate la gandul mortii, poate la speranta revederii cu cei ce s-au dus, poate in fata eternei intrebari filozofice: cine suntem si incotro ne indreptam. 

 

Dar ramine o mare mahnire. Ca din toata povestea asta lipsesc slujbasii Bisericii, preotii. Nu ca nu ar fi prezenti in toate locurile in care datina o cere, nu ca ceea ce e omenesc nu le e deloc strain, nu ca nu-si indeplinesc sarcina de a da lumina... Dar in lumea asta atit de complicata cu stres, cu frici, cu intrebari, cu tentatii, cu dileme morale, preotii ar putea ajuta asa de mult. Sa linisteasca, sa dumireasca, sa sfatuiasca, sa indrepte gandurile. Si o fac? Pentru voi? 

 

Hristos A Inviat - Adevarat A Inviat: este parola pentru cei ce isi reafirma adeziunea la credinta crestina. E un fel de a spune: "Prezent". Dar dincolo de nemernicia noastra de a face din Paste aproape exclusiv momentul mielului, oualelor rosii, vinului si procesiunii de la miezul noptii, este nemernicia celor ce au uitat sa fie linga noi cand si cum trebuie. Poate ca noi suntem cam exagerati cu Hristos A Inviat - Adevarat A Inviat, poate ca nu credem suficient in asta si pe cale de consecinta nu prea ar fi corect sa ne spunem unul altuia aceste cuvinte.

 

Dar preotii !????

Quote

adso's Photo adso 16 Apr 2017

Tu îl cauți pe Platon, da' lumea e plină de erdogani.
Quote

miki's Photo miki 17 Apr 2017

 
Dar preotii !????


https://youtu.be/-ECUtkv2qV8
Quote

mil's Photo mil 28 Aug 2017

am dat pe iutub peste un canal intitulat Ortodoxia Cuantica...am dat vreo 5-6 minute din pacate nu e cu caterinca, e un mumbo-jumbo facut de un preot ce pare avea cunostiintze, macar superficiale stiintzifice...totusi e un foarte bun titlu de topic la sinapsa sociala...ca va sa revie profetzii si vizionarii.

Quote

miki's Photo miki 04 Sep 2017

parca-i o erectie

Quote

adso's Photo adso 28 Sep 2018

Luați și semnați păgânilor! Poate va mai trece tomnu' cu vederea din păcate.

https://www.petitieo...ului_in_romania
Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 29 Sep 2018

doar 3075 de semnaturi...si alea din 2015. Naspa de ei. 

Bre traim intr-o tara libera in care fiecare prost are dreptu sa se exprime. :d:.

Quote

vv's Photo vv 18 Oct 2018

vfj68hh4hps11.png?width=640&crop=smart&a
Quote