←  Moartea pasiunii

Sinapse

»

Pierdut Carte

adso's Photo adso 19 May 2017

uite-o aci in kindle, in engleza din pacate: https://www.amazon.c...k/dp/B0071NV5PS

Quote

adso's Photo adso 19 May 2017

La chestia asta i s-ar zice simplu : nostalgie. OK. Da' de ce tocma la cartonul ala?

 

de ce nu?... ma apuca foarte des de mai recitesc, partial sau total chestii care mi-au placut cand eram pusti, si ma obsedeaza de obicei pana dau de ele. p'asta s-a intamplat sa o anunt p'aci.

Quote

mil's Photo mil 19 May 2017

din pacate e si faptul ca e o traducere, in traducere o am si acasa si e una foarte buna, daca nu o gasesc pe aia scanata d eun pirat de bine, macar sa o citesc in orginal.

 

am gasit pe un site istoria revistei orion sf din craiova...foarte interesant mi s-a parut faptul ca aparea intr-un tiraj de 150K de exemplare, cu 50K peste almanahul anticipatzia...deci a fost probabibil cel mai raspandit periodic de sf romanesc...si era un fel de ppp...un ciubuc supt pulpana teatrului liric din craiova (era cica suplimentul caietului program al teatrului liric)...costa 14 lei..calitatea printului era aia de ziar...deci costurile trebuie sa fi fost sub 4 lei, poate chiar 2 lei...apareau doua numere pe an...deci 3-3.5-4 milioane de lei tramvai/an...profit pentru teatrul liric din craiova (care e un fel de opereta a Craiovei cu foarte putzine spectacole) care dupa aia platea colaboratorii de la "caietul program".  Va datzi seama ce afacere frumusica se facea cu cultura...bineinteles ca jumatate din revista era piratata...traduceau  fara sa dea nimic autorilor si desenatorilor capitalisti...idem la BD-uri.

Quote

mil's Photo mil 19 May 2017

si imi mai aduc mainte de un alt ciubuc facut facut de data asta de de filarmonica din craiova, cu carte semierotica, nici nu se vindea la librarie, doar la casa de bilete a flarmonicii...ehe....nu degeaba se vorbeste ca in Oltenia s-a dat pamant veteranilor iudaici.

Quote