←  Sinapsa stiintifica

Sinapse

»

Inventii Cule

TataBobu's Photo TataBobu 14 Dec 2016

Io pastrez in continuare un IEI PD-D 351.

Quote

mil's Photo mil 14 Dec 2016

merci mult, habar nu aveam de el...cica e 100% romanesc, direct drive,

 

asa e....designul miroase a ceva normende...continental, saba, thompson, uher etc...de fapt sunt carcase jipineze, cu mecanisme si scheme electronice care se rebranduiau in europa, uneori mai schimbau si forma usor... eu am un model direct drive...linear tracking...pe care l-am gasit in vreo 7 branduiri pe 3 continente, cand el e de fapt facut la o fabrica care n-a vandut niciodat supt brandul ei "fa"...

 

dupa poza as paria ca sasiul si proiectul e jipinez...ai nostri l-au luat si au inlocuit piesele treptat,try and error (dar si asa as zice ca parghiile si pasticele din mecanism sunt de origine)...bratzul arata cam rau, cred ca poate fi romanesc :)

 

si tare sunt curios cat de silentzios e dat motorul romanesc direct drive, daca e masurat nivelul de zgomot si dat in cartea tehnica.

http://suntemromania...onice-pick.html

 

oricum, respect electronica industriala, mai miscau un pic, nu erau ei inventivi, dar isi meritau banii....pe langa lenesii aia de la tg mures.

Quote

mil's Photo mil 14 Dec 2016

zic unii in comentarii ca poate fi facut pentru akai, si ii cred, depun marturie akai lucra cu estul...am niste boxe imense AKAI care sunt videoton...si am dat si de statzii de amplificare unguresti branduite akai, cu parametrii foarte buni pe hartie...deci potzi sa ii zici akai, l-am mirosit eu ca e jipinez...proiectul e "imbunatatzit" de electronica industraila ca reno 12 in dacia 1310. si as mentziona motorul ala arata prea curat si fasonat ca sa fie romanesc.

Quote

TataBobu's Photo TataBobu 14 Dec 2016

Daca-mi aduc eu bine aminte, doza-i Unitra. 4 fire. Manual nu am la el.
Quote

vv's Photo vv 28 Dec 2016

Autopilot-ul de pe Tesla detecteaza un accident inainte sa se intample.

(cum: monitorizeaza 2 masini in fata, folosind unde radar reflectate de sosea. observa ca prima masina franeaza, a doua nu - respectiv, "nu in timp util").

Quote

IRONICK's Photo IRONICK 28 Dec 2016

-Mie deja imi place autopilotul de la cruise control.
Aduce foarte mult confort, te scapa in situatii de urgenta daca esti cu el activ (asta ca efect secundar-de bine).
Este destul de limitat ca sa te impiedice sa il folosesti tot timpul, face zgomot si iti mai da si niste frane usoare sa te trezeasca daca ai luat mainile de pe volan.
- Curbele le ia destul de bine, chiar si la viteze mai mari.(al doilea sistem, ala de iti tine banda)
Quote

VAXXi's Photo VAXXi 10 Feb 2017

Misto perovschitele astea.

 

http://sciencenewsjo...ectricity-time/

Quote