←  Cu Doru prin locuri exotice

Sinapse

»

Rio De Janeiro

bflorian's Photo bflorian 07 Sep 2011

Legea seriilor sau legea compensatiei, ziceti cum vreti dar de fo 4 zile sunt din nou la Rio. B) Treaba a mers bine, proiectul s-a incheiat cu rezultate bune si costuri mult sub cele previzionate asa ca nenea patronul a hotarit sa dea un bonus la toata echipa. Si iata ca mi-s din nou la Rio pentru o saptamina. Acum am prins primavara de aici: adica 35 grade ziua (ceea ce din cauza umiditatii e cam 40 la noi) si 11 noaptea. Flori inca nu sunt asa de abundente, frunze in copaci erau si... asta-iarna dar sunt mai multi turisti si in consecinta, mai multa animatie. Preturile tot usturoase dar in plus, spre dispeararea lui Iulian, toate terasle s-au umplut cu prostituate (undeva in numar egal cu consumatorii de la terase). Senzatia este interesanta si, daca nu ma da afara conexiunea la internet, promit sa revin!
Quote

Tetea d'Omida's Photo Tetea d'Omida 07 Sep 2011

auzma...vezi cu toate curvele alea sa nu fie nu numai preturile usturoase...
Quote

bflorian's Photo bflorian 07 Sep 2011

auzma...vezi cu toate curvele alea sa nu fie nu numai preturile usturoase...


Nu's ce am, cred ca e de la internetul de la hotel sau ati facut voi ceva ca de cite ori incerc sa postez ceva ma scuipa afara si-mi cere sa ma reloghez. Asa ca incerc sa mai scriu dar cu frica sa nu ma trezesc iar sters cap coada.

Deci am ramas dator cu cel putin trei noutati fata de vizita anterioara. Prima ar fi, in ordine cronologica, viata de noapte. Din variate motive se pare ca acum a inceput (odata cu sezonul ) si asta se seimte in special dupa abundenta inimaginabila de prostituate la terase sau restaurante. Oamenii in general se imbraca mai lejer pe aici asa incit, daca nu as fi remarcat ca in restaurant sunt mese cu una-doua zine la care nu vine nici un chelner, care nu consuma nimic si care din cind in cind se rujeaza in public, probabil ca nu as fi inteles ce cauta acolo. Ca nota in subsol, in afara de menajerele din unele hoteluri si de pasarile de noapte de pe la receptii sau cele care mai vin noaptea in garda la spital nu prea mi-s cunoscator al fenomenului (a, sa nu mint, mai sunt nefericitele de pe DN1). Ce ma frapeaza aici este aspectul destul de civilizat al fenomenului: nu chiloti la vedere, nu decolteuri adingi, nu vorbit tare sau ris zgomotos. Semnele sunt citeva universale: rujatul la masa (cam la 30 de minute), crizele de dans (deodata le apuca si se scoala sa danseze - relativ lent - in fata barului), privirea fixa in ochii tai cind treci pe linga ele (de aceea culoarul spre toaleta este oarecum mai populat). Oferta este extrem de generoasa: de la caucaziene tipice la mulatre si chiar negrese, in general tinere dar si mai spre alta virsta, in general slabe (gen 80,60,80!!!) dar si mai grasute. Toate rid, nu par a fi ingrijorate de ceva. Am ramas unimit sa vad ca joaca si roluri: avem curva tipica cu 80% din sani pe afara, avem turista aiurita (cu esarfa in par si geanta colorata), avem intelectuala (nefardata, cu un rucsacel in spate), avem surorile "promisiune" - imbracate relativ identic etc. Clientii sunt in general europeni, pe la 45+ ani dar si mai 65+. Se discuta la ureche, uneori ele ofera o mostra de calitate: iti iau mina si ti-o baga sub bluza sau fusta. Interesant este ca in aceleasi restaurante unii iau masa, altii sunt cu copii si daca nu esti atent aproape ca nu sesizezi jocul asta. Aka exista un anumit soi de discretie. Pestii sunt la usa, cite 3-4, mari cit casa, curtenitori (iti deschid usa sa intrii in restaurant!) dar cind pleaca fetele vorbesc cu ei...probabil sa stie unde se duc.

Al doilea lucru interesant a fost ziua de astazi 7 Septembrie - ziua independetei Braziliei. Zi libera, tot poporul era pe plaja, bere, nuci de cocos la discretie, porumb fiert si... foarte mult jogging. Fara exagerare cred ca undeva vreo 10.000 de oameni am vazut azi alergind, dindu-se cu rolele sau bicicleta pe unul din sensurile de circulatie ale bulevardului ce margineste plajele (Copacabana, Ipanema, Leblon). Lumea civilizata, fara excesa, fara betii crunte, fara cersetori (!!!), cu zeci de catei scosi la plimbare si cuzeci de pungi de caca puse la dispozitie de autoritati astfel incit patrupedele sa nu strice curatenia (da, curatenia!) strazii. A fost si o scurta parada de nave, nu ma pricep dar erau si mai mari si chiar si un sumbarin (din ce stiu noi nu mai avem asa ceva). Era mic (cit se vedea) dar ... era. Poporul patriot, cind a trecut un elicopter cu steagul Braziliei toti au izbucnit in urale si aplauze. Foarte frumos si mai ales foarte civilizat!

Al treilea lucru nou a fost o vizita la statuia lui Isus. Celebra, o stiti din toate filmele cu Rio, e mult mai solitara decit pare dar e suficient de mare incit sa impresioneze si suficient de mica incit sa nu ti se para hidoasa. E frumos realizata, Isus are o privire blajina dar , cu toate acestea, vizitarea are scop turistic (desi 90% erau brazilieni) si mult prea putin un scop religios (exista o capela mica in statuie si acolo erau maxim 5 oamen). Se merge cu un trenulet creeatie elvetiana care urca la 30-40 de grade, cu greu dar reuseste. Cozile sunt destul de obositoare (cam o ora la venire, o ora la plecare) dar privelistea merita.

Nu ramin dator cu pozele dar nu mai am aparatul meu la mine si trebuie sa le descarc de la niste prieteni.
Quote

Lolek's Photo Lolek 07 Sep 2011

Nu ramin dator cu pozele dar nu mai am aparatul meu la mine...


Asta e cam a doua expresie bizara legata de poze pe ziua de azi.

Chiar daca nu esti dator, te rog io mult pune-le :)
Quote

bflorian's Photo bflorian 07 Sep 2011

Asta e cam a doua expresie bizara legata de poze pe ziua de azi.

Chiar daca nu esti dator, te rog io mult pune-le :)

Numai dupa ca ajung la Bucuresti. Nu stiu cum se face dar in grup avem numai aparate ce functioneaza cu card sony care .... nu e SD ca sa-l inghita si calculatorul meu. :)
Quote

bflorian's Photo bflorian 16 Sep 2011

Ramin in continuare dator cu pozele (cind fura disponibile nu fu forumul activ si acum trebuie sa le caut din nou pe la proprietari). Dar nu ramin dator cu epilogul deplasarii: odata ajuns acasa constat cu oarecare nemultumire ca in card am ceva mai putini bani decit calculasem... in fine, zic eu, probabil ca m-am intins la faina. Dar mare imi fu mirarea sa constat dupa doua ore ca imi mai dispar inca 1000 USD... si uite-asa, cum va inchipuiti, fuga la internet banking unde constat ca dupa plecarea mea din Rio cineva scotea in fericire bani de pe cardul meu. Ce e mai ciudat e ca nu am folosit cardul decit in interiorul bancilor (Citi si HBSC) care aveau securitate inauntru 24/7...

Acum alerg pe la politie si banci sa ii recuperez... Deci mare atentie la acest aspect :)
Quote

Iulian's Photo Iulian 16 Sep 2011

skimming... probabil ca unul dintre ATM-urile folosite era bugged..
Quote

bflorian's Photo bflorian 18 Nov 2011

Ramasesem dator cu niste poze din a doua calatorie :) De remarcat: submarinul aramatei Braziliene ce defila de ziua lor, imaginile de pe soseaua ce delimita plajele (jogging day de ziua independentei, intrarea la restaurantul Porcao - cel mai tare stabiliment de fripturi de vita din Rio).

Attached Thumbnails

  • DSC00261.JPG
  • DSC00260.JPG
  • DSC00259.JPG
  • DSC00258.JPG
  • DSC00257.JPG
  • DSC00210.JPG
  • DSC00198.JPG
  • DSC00191.JPG
  • DSC00186.JPG
  • DSC00182.JPG
Quote

florin_el's Photo florin_el 17 Jan 2012

Ai recuperat banii?
Si mie mi-au copiat cardul in Rio, la un ATM in aeroport si mi-au supt ~1000euro. :(
Quote

bflorian's Photo bflorian 17 Jan 2012

Ai recuperat banii?
Si mie mi-au copiat cardul in Rio, la un ATM in aeroport si mi-au supt ~1000euro. :(


Scapi! Nu foarte greu (cam o luna). Cerere la banca si apoi la politia pentru combaterea crimei organizate (vis-a-vis de Cinemateca). Mie mi-au dat toti banii (inclusiv comisioanele).

Da' vezi ca te-a vazut cel de sus pentru ca nu ai mai scris nimic p'aici ?!

:) Uite, io unul chiar te rog!
Quote