←  Sinapticii de mâine

Sinapse

»

Tre' Sa Filtrez Netu'

CosminM's Photo CosminM 06 Jun 2011

Salut. Am ajuns si la etapa asta. Tre sa limitez accesul lu' fii-mea la net. Dati-mi niste idei de blocare acces la site-uri dubioase, filtrare imagini. Exemplul urmator l-au testat la scoala si o mers "CUR"...si ghiciti ce a aparut pe ecran? multe....poponete.

ups...oare trebuia la "IT pt toti."??
Quote

Paulp's Photo Paulp 06 Jun 2011

Cosmin, oricit te-ai stradui tu sa pui filtre, nu vei rezolva nimic.
Asa ca singura solutie e discutia deschisa, si liber (cu controlul pe setache al history).
Eu asa am procedat cu Teo, si la 13 ani inca freaca CS de iese fum din el, si eventual isi cauta pe wikipedia informatii pentru scoala.
Daca i-as fi limitat accesul fii sigur ca ar fi gasit cai de a se informa care poate nu mi-ar fi placut.
Dar poti sa incerci ;)
Quote

CHIHUAHUA's Photo CHIHUAHUA 06 Jun 2011

exista diverse programe nanny .

da o cautare pe google dupa ele.

http://www.google.ro...lient=firefox-a
Quote

vv's Photo vv 06 Jun 2011

Sau.... gasesti un proxy in China, fortezi browseru' sa treaca prin proxy, si pui un firewall care taie accesul la net pentru orice alt program :d:

[l.e.] De fapt, solutia e cum zice Paul... can't fight the information flow (valabil pt. orice fel de informatie). Mai bine discuti tu cu ea si spune-i ce vrea sa afle :). Cel mult, instaleaza-ti un "spyware" pe calculator (sau mai bine, pe router) care sa monitorizeze toate chestiile pe unde a fost, daca tii neaparat sa afli. Da' tine cont, ca daca ii faci scandal, dup-aia se duce la un internet cafe, sau invata sa instaleze tor, si tot n-ai facut nici o branza.
Quote

CosminM's Photo CosminM 06 Jun 2011

Nu se pune problema de scandal. In principiu ea stie ca trebuie sa ma intrebe daca sa faca sau nu(are doar 7 ani). Dar mi-a povestit ca au avut un proiect la scoala pe calculator si unul dintre colegii de proiect a tastat 'cur' si au aparut pe ecran imagini cu poponete.Ideea era daca pot eu sa o filtrez atunci cand cauta ceva , ca ea nu o face intentionat(sau asa sper eu) deocamdata. De obicei o monitorizez dar stiti voi...nu pot sta calare pe ea ca e aiurea. oricum pana la urma va vedea si 'pul' si etc ideea e sa fie cat mai incolo. Ramane deocamdata discutia cu ea si monitorizarea. Accesul la pagini xxx l-am blocat cred di motorul de cautare. Numai ca asta nu stie si cuvinte romanesti gen cele de mai sus.
Quote