←  IT pentru to(n)ţi

Sinapse

»

Android

mil's Photo mil 28 Sep 2016

PS: acum am citit ca ai pus chitcat....deci nu vei avea nicio problema cu instalarea .apkurilor noilor aplicatzii...go

Quote

mil's Photo mil 07 Oct 2016

am un ecititor chinezesc, rebranduit in germania de ambiance technology si vandut la aldi, are si lumina, l-am luat si la o treime de pretz, se poate citi OK si tzine bateria mai mult decat chiria...o varianta fara lumina si mai saracutza in memorie si baterie a lui s-a vandut si in ro de Evolio ca Evobook 3. Asta al ameu avand si lumina...are cel putzin o functzie in plus in frimware fatza de cel romanesc...traducrea romaneasca a functziilordin firmaware-ul astuia d eil posed e rizibila..cand e...dar nu e nicia ai peste tot.

 

ambiance-ul asta e de fapt un rebranding ca intzial e branduit in europa de billow ca E02FL. e fix ala din poza de pe site-ul billow...cu o baterie de 1,5 A numa. Firmware-ul pare neperformant pentru pdf-uri., e datat 2015...dar dupa nr versiuni il banuiesc ca e din 2013..sunt in cautari pentru ceva mai la zi...cu conditzia sa pot reveni la cel original.

 

procesorul e (f. probabil, inca nu l-am desfacut sa citesc personal, dar am vazut la altele similare de la billow desfacute pe iutub) e un Allwinner F1E200...care e un ARM single core si un pic underclockat pentru aceasta ocazie la 380 Mhz...deci nu ruleaza fun android ci probabil  o forma simplutz de linux, din ce am gasit asta ar fi singurul compatibil cu allwinner f1e2000

linux-sunxi.org

am mai gasit eu un tool de flashat sub windows Allwinnere (pe care il recomanda in procedura de flashar si un branduitor) si niste firmware mai recente de la altzi rebraduitori, care cica mi s-ar potrivi (un spaniol si un polonez cu care au facut multiple flashari niste rusi pe ale lor...)...o imagine de frimware are <80MB, deci aflu repede :)

 

am doua intrebari:

- avetzi cunostintza daca e pe undeva firmware rebranduirii romanesti de la Evolio: Evobook 3

- stitzi o metoda de dump-uit rom-ul ereaderului din windows pentru ne-anadroizi...ambele tool-uri de dump rom in windows de la sunxi.org au avertismenst de virus si gogu n-am gasit nimic

 

 

This reader has a Boxchip/Allwinner E200 CPU and not a Rockchip. The original is called Gajah 6011B which was never released as separate product. Still Gajah (Singapore) added front-light (FL) support and the product was marketed initally as Oaxis E6L. Later numerous european companies licensed the design and issued their ereaders, including (list may be expanded further) – Evolio (as Evobook 3; Romania), Lark (as Freebook 6.1; Poland), Qumo (as Libro Lux II and Libro Basic, one with FL support, the other – without it; Russia), Woxter (Paperlight 300 and Scriba 190 Pearl – same case – with/without FL; Spain), approx a.k.a. Aqprox (appEB04E, Spain) and of course – the already mentioned Billow (E01E and E02FL – with/wihtout FL) and TrekStor (Pyrus 2 LED – with FL).

Quote

mil's Photo mil 07 Oct 2016

repet intrebarile pe scurt, pentru cine e blocat de prea lunga descriere din post:

- avetzi cunostintza daca e pe undeva firmware ereaderului de la Evolio: Evobook 3, sau il are cineva de pe aici sa imi faca o copie a rom-ului

- stitzi o metoda cat de cat simpla de dump-uit rom-ul ereaderului din windows cand  pe reader e un miniLinux...ambele tool-uri de dump rom in windows de la sunxi.org au avertismenst de virus si cu gogu n-am gasit nimic...dar se poate ca discutziile sa se poarte prin subterane.

Quote

mil's Photo mil 10 Oct 2016

 se pare ca nu e nici linux...ci microCOS sau mai apare pe net ca "ucos"

 

https://en.wikipedia...erating_Systems

 

deci sunt la off-topic...dar daca are cineva vreun hint...sa zica....ca sunt aproape gata sa o flashuiesc.

Quote

mil's Photo mil 24 Oct 2016

descriere,: am luat doua tablete identice de la oshan, in perioade diferite, la oferta...sunt cu MTK A7 1.3Mhz dc...Prima cumparata (sa ii spunem tableta 1) avea un defect structural nesuparator (nu o recunostea calcul) cam dupa un an de folosintza, cand a inceput sa nici nu se mai incarce de la orice sursa si am dus-o in servis, si dupa o luna de reparatzii in care au inlocuit practic placa de baza:)  (timp in care am folosit-o pe 2) s-a intors veni cu un android mai "stock", tot o subversiune a oshanului, dar mai recenta, tot chitcat,care imi lasa un giga liber de "hard"  (mult bloatware cand cumperi la oferta, ce sa ii faci?)

 

problema: ma bate gandul sa trec versiunea asta mai usurica si pe cealalta tabletzica (o sa ii spun 2), sa fac rost de un 1giga de memorie (supt chitcat nu te lasa sa folosesti cardul decat pentru stocare, nu pentru aplicatzii) imi trebuie giga asta pentru hartzile off-line. Sunt o grama de sfaturi pe net cum sa "dump" versiunea ta de frimware de pe 2 si sa o flashez pe 1.

 

Intrebare:

- Oare pot reveni la vechea versiune de pe 1 daca am bineinteles am dumpuit frimware-ul 1 in prealabil

- si in secundar... se pot sterge urmele (re-de-roota), astfel incat servisul oshan sa nu imi dea pretextul "ati deroootat si inlocuit frimware-ul, de aia nu se mai incarca bateria si nu v-o reparam in garantzie"?

- si daca da avetzi vreun link unde se explica cum se face?

Quote

vv's Photo vv 13 May 2017

Luat Galaxy S8; sparsesem ecranul la SGS6 edge, costa un purcoi de bani sa-l repar, si nu m-am indurat. initial am planuit sa-l folosesc asa cu ecranul spart pana apare Pixel2, da' a inceput sa faca si alte fitse (uneori nu se mai conecteaza la Wifi; uneori se stinge de unu' singur/ fara motiv; acu' cand am fost in state nu si-a mai updatat ora, ceea ce a facut dificila setarea unei alarme care sa ma scoale dimineata; etc)

 

Impressi pana acu: hardware-ul e foarte misto. Mult peste iPhone, zic eu (serios). Mult peste Galaxy S6 edge - care nici ala nu era urat.  Senzorul de "fingerprint" e pozitionat cam aiurea,da' io unu' m-am obisnuit repede cu el. Mai mult ma streseaza ideea ca n-am buton fizic de "home" (desi n-am auzit pe nimeni sa se planga de probleme - si eu unul n-am avut probleme inca). 

 

Migrarea de pe SGS6 pe SGS8 a mers flawless pana acu', mi-a luat toate aplicatiile, conversatiile whatsapp & messages, call history etc. A trebuit evident sa reintializez token-urile de second-factor, da' nah, asta e normal. N-am folosit serviciile Samsung (e.g. Bixby), pare ca te poti lipsi de ele mult mai usor decat pe SGS6

 

Overall, ca prima impresie - placut impresionat. 

 

PS daca cineva vrea un SGS6 cu ecranul spart... am unu' disponibil. 

Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 14 May 2017

Te lasa cu el in avion? :d:
Quote