←  Cu Doru prin străinătate

Sinapse

»

New York, New York

Iulian's Photo Iulian 11 Nov 2013

au deschis-o in sfarsit… lucrara la ea de vreo 10 ani.

Quote

Lolek's Photo Lolek 11 Nov 2013

au deschis-o in sfarsit… lucrara la ea de vreo 10 ani.

daca n-ai vazut, du-te cand apuci.
Serios merita.

Si pe cat posibil nu in graba ca mine (nici n-am facut poze).

Quote

Iulian's Photo Iulian 11 Nov 2013

la primavara de-acu… vroiam sa vad si eu noul WTC… si de acolo numa' bine o iau in sus prin Sat (Village) unde sunt restaurante bune (e unul mic libanez pe langa Washington Square care face al mai bun falafel de care stiu, imi e o poftaa…) pana la avtogara… gata planul pentru o juma de zi.

 

nu am mai fost in NYC din aug 2012… de fapt si in centrul Phila nu ajung mai des de 1 data pe luna, in ultima vreme mai mult cu treburi decat de plaisir...

Quote

Iulian's Photo Iulian 05 Oct 2016

anul asta ne facuram aniversarea in NYC... inchiriat 2 nopti o garsoniera ( studio) destul de convenabil - 380$ (4 stele comfort) pe Lexington si 34 (East Midtown - Murray Hill cartierul).

 

merseram la balet - Nestematele georgianului Balanchivadze refacute dupa aproape 50 de ani - zisera cu coregrafia originala. trupa NYCB excelenta ( nu i-am mai vazut de sa tot fie vreo 5 ani) - clar mai buna decat ce e la Phila ( adevarat ca vreo 3 venisera de la Phila) - nu mai e nici un rus/rusoaica acuma; un danez, vreo 2 spanioli/argentinieni dar 3/4 sunt acum americani ( si buni).

 

 pe langa Washington Square gasiram a 2-a zi si un restaurant georgian - vinul fu foarte bun ( soi local alb demisec), mancarea OK dar nu de speriat. au un fel de mici grosi si lungi similar condimentati. atata ca pun scortisoara in condimentele de carne, interesant. cel mai bun lucru au fost turtele calde facute pe vatra...

 

cu Guggenheim luaram plasa - spirala era inchisa. terminaram tot in vreo ora... mai mult timp pentru hoinarit in Central Park.

 

petrecut vreo 3 ore in Barnes &Noble ca in vremurile de demult - din pacate cel unde mergeam noi langa Lincoln Center s-a inchis, au facut supermarket in locul lui. am fost la cel din Union Square care era si e mai jerpelit. am citit in cafeneaua ( Sbx)  dinauntru si cumparat un brat de carti... ar fi bine daca Amazon i-ar cumpara ( se auzea ca vor deschide si ei librarii de caramida si mortar nu doar online). 

 

nu am mai dormit in oras din 2012, desi am ajuns cel putin 1 data pe an... anul asta am mai fost la Boema prin februarie-martie si am mai dat o tura prin iulie cu rude - dar furam capiati de caldura ( am vazut noul WTC atunci dar nu ne-am suit si  sus in turn ca era o coada infernala).

 

s-a  construit mult intre timp ( soc total sa vad ca in Long island City - care e in Queens vis-a-vis de Natiunile Unite - au aparut vreo 7-8 zgarie nori. si in Brooklyn, partea spre Manhattan au rasarit vreo 3 palcuri de cate 5-6 bucati. 

 

mancarea ca de obicei cu vreo 15-20% mai scumpa decat in suburbii sau Phila. cum zicea Vv la un restaurant ne-au bagat obligatoriu bacsis 18% ( furam 7 persoane - noi si amicii nostri din NJ). am nimerit din nou un japonez bun si relativ ieftin - pe care il stiu de vreo 5-6ani. 

 

foto - Union Square si blocuri noi shuie pe 1st Avenue...

Attached Thumbnails

  • IMG_3188.jpg
  • IMG_3279.jpg
Quote

Iulian's Photo Iulian 05 Oct 2016

Madison ( blocuri noi shuie, Flatiron -primul zgarie nori din lume terminat in 1902- si catre ESB) & Washington Square ( NYU campus si noul WTC in ceatza)

Attached Thumbnails

  • IMG_3161.jpg
  • IMG_3166.jpg
  • IMG_3167.jpg
  • IMG_3198.jpg
Quote

bflorian's Photo bflorian 05 Oct 2016

Surpriza neplacuta si pentru mine cu B&N. Am facut anul asta turul SUA si jale cate librarii s-au inchis. Online -online dar parca libraria clasica e mai aproape de sufletul cititorului. 

Quote