←  IT pentru to(n)ţi

Sinapse

»

Feisbuc

bomicabomic's Photo bomicabomic 01 Mar 2019

al dreac si feisbucu asta, ce legaturi poa sa faca... :d: partea interesanta e ca doar pe telefon le vad. pe leptoc, nu mi-a sugerat niciodata.

Quote

Liviu M's Photo Liviu M 01 Mar 2019

Pai ce, te duci cu laptopu' la cumparaturi? Te duci cu lista pe telefon. Nu?

Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 01 Mar 2019

nu. doar cu nevasta din dotare. :d:

Quote

adso's Photo adso 01 Mar 2019

O chestie există, alta nu. It's that simple, și e o afirmație demonstrabilă dpmdv.

Mașini electrice nu-s peste tot, ba chiar n-am văzut nici una in București. Nu înseamnă că-s un fenomen marginal și nesemnificativ, care poate fi ignorat că trece. E o analogie mai bună asta dacă chiar vrei o analogie - nu una cu un fenomen inexistent despre care lumea crede că există

 

in discutia asta, nu asta conteaza, ci perceptia. sunt oameni absolut convinsi ca facebook ii asculta, si orice vad e privit prin confirmation biasul aferent.

fix la fel si cu SJW. fara sa despicam firul in patru (eu stiu de cel putin un caz in care ala se da lovit in aripa ca a fost zburat pe baza de political correctness, dpmdv a fost zburat ca era un grobian incompetent), foarte multi privesc orice chestie ca o confirmare a totalitarismului leftard, prin urmare absolut orice contramasura e justificata - pe cand ramane totusi un fenoment marginal si nesemnificativ, iar totalitarismul se impune pe partea cealalta.

Quote

vv's Photo vv 01 Mar 2019

Ma bomica, se pot face legaturi intre device-uri. Stai cu telefonu deseori prin aceleasi locuri pe unde stai cu laptopul? Te conectezi la aceleasi conturi si pe unul si pe altul? (nu neaparat contul FB, firmele mai share-uiesc date intre ele). Te conectezi la aceleasi retele WiFi cu amandoua? etc.
Apoi, mai apar si pattern-uri "ghicite" de ML. Un exemplu celebru si nu neaparat intuitiv e "oamenii care cumpara scutece e foarte probabil ca o sa cumpere si bere" (tine cel putin in US, nu stiu daca e valabil si la noi).
Se pot descoperi asocieri intre genul de activitate pe net pe care-l ai tu, si "likely interests". Care sunt pura ghiceala, da' daca in 90% din cazuri sunt incorecte, pe tine nu o sa te deranjeze/ nu o sa observi alea 90% incorecte, ci o sa zici in alea 10% cazuri ca "WHOAAA, DE UNDE STIU ASTIA CA SUNT INTERESAT DE X???"
Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 01 Mar 2019

Ma te cred...da’ n-am găsit asocierea cu dispozitivele antisforait. Repetitiva.
Quote

vv's Photo vv 02 Mar 2019

Pai, ti-au sugerat altii: poate cauta nevasta (foloseste acelasi wifi ca si tine, sta prin aceleasi locatii, pueti fi incadrati la acelasi "household" daca nu la aceeasi "persoana").
Sau, exista corelatii (browsezi net la ore haotice -> dormi prost -> probabil ca sforai).
Faptul ca-ti apare doar pe mobil poate fi setarea aadvertiserului. "Targeteaza oamentii peste 40 ani, cu venit peste X; doar pe aplicatiile mobile".
Quote

bomicabomic's Photo bomicabomic 02 Mar 2019

Poi asta e schepsisu ca nicio io nici nevasta nu suntem interesati de subiect. N-am cautat nimic pe temă. Nici dispozitive, nici tratament, nici, nici...
Mno, m-or fi gasit la ghici...:)
Quote