←  Sinapsa socială

Sinapse

»

Internationale Diverse

Liviu M's Photo Liviu M 13 Nov 2017

La 0:32 claxoneaza...

N-ai dat curs sugestiei lui vv, ai? :hmm:

Quote

IRONICK's Photo IRONICK 13 Nov 2017

Astia pe aici, la calculul distantei de franare pun o secunda timpul de reactie plus franarea propriuzisa. La 50 km/h le ies 35 m. E "distanta de franare in siguranta" cand se face galbin la stop.
Asa ca ori soferul tirului era deja cu piciorul pe frana si pandea copilu', ori au fost senzori. Aia reactioneaza mai repede de o secunda.

Nu am pus si reactia soferului, doar momentul cand incepe tirul sa franeze. reactia soferului de tir este jumatate de autocar ca distanta. Sub o secunda.
Ca idee din clip, ala de la volan a sesizat imediat. Si nu este sistem electronic, pentru ca franeaza inainte sa patrunda copilul pe banda tirului.
Claxonul este al astuia de priveste, nu al tirului.
Quote

IRONICK's Photo IRONICK 13 Nov 2017

La 0:32 claxoneaza...pana la oprire are o lungime de tir. iar la 0:31 bezmeticu era pe acostament...

Maxim o lungime de tir. Secunde sunt irelevante in discutie.
frana.jpg

Repet, in filmul lu' TataBobu ala avea 50km/h si i-a trebuit mai mult de o lungime de tir. Fara reactia soferului.
Quote

Marius's Photo Marius 14 Nov 2017

parerea mea:

 

tir.jpg

 

camionagiul i-a vazut de cand au inceput sa se imprastie si a fost mega pe faza. si cred ca era tirul gol, altfel nu se oprea la fix.

Quote

IRONICK's Photo IRONICK 10 Jan 2018

parerea mea:

 

attachicon.giftir.jpg

 

camionagiul i-a vazut de cand au inceput sa se imprastie si a fost mega pe faza. si cred ca era tirul gol, altfel nu se oprea la fix.

Aaaaa, au uitat sa zic. Au recunoscut aia de la Volvo ca soferul a franat singur.

Quote

adso's Photo adso 02 May 2018

cazul lui alfie. am incercat sa-mi fac o imagine relativ onesta.

 

a suferit de o boala degenerativa neidentificata, care i-a distrus materia cenusie. la ultimul scan in craniul lui mai era doar ceva tesut conjunctiv si lichid cefalo-rahidian. copilul a fost tinut in viata in sistemul nhs timp de 24 de luni, fara nicio cheltuiala a parintilor. cazul a fost prezentat in fata a trei instante britanice si concluzia a fost aceeasi. avocatii parintilor nu au incercat sa mearga pe tema vindecarii - nu a existat niciun expert medical care sa depuna marturie relativ la o posibila evolutie pozitiva, ci pe libertatea lor de a dispune de propriul copil.

 

spitalul din italia nu a oferit vreun tratament, ci tratament paliativ mai 'clinic' (urmau sa-i faca traheotomie pentru ventilatie in loc de tub prin nas de ex.). in subsidiar, nu era gratis - ci nota de plata pentru primele doua saptamani, 65000 EUR, urma sa fie acoperita din donatii.

 

tribunalul a decis ca interesul superior al copilului e in conditiile acestea sa fie lasat sa moara fara sa mai fie chinuit.

 

 

 

lasand la o parte tonele de prostie virtuoasa pe care le-a dezlantuit tragedia, de ambele parti ale gardului, si in ciuda faptului ca sunt convins ca nu exista nicio sansa de ameliorare, am decis ca tot nu pot fi de acord cu ideea ca un tribunal poate interzice parintilor sa-si ia copilul acasa in conditiile in care spitalul a decis sa inceteze ingrijirile.

 

mi se pare infiorator, dincolo de orice considerent rational.

Quote

bflorian's Photo bflorian 02 May 2018

Pe aici s-a mediatizat mai putin cazul. 

Quote

Iulian's Photo Iulian 02 May 2018

acilea sunt 95% de acord cu bruselezu... nu am vazut documentatia medicala, dar unii zic ca nu era chiar asa de najpa ( imagistica) si copilul inca raspundea fata de parinti - din nou nu sunt sigur ca e adevarat dar asta e impresia familiei...

 

acuma am avut multe cazuri fara sanse de recuperare neurologica semnificativa unde familia era convinsa ca miscari involuntare ale pleoapelor sunt "se uita la noi" deci familia poate trai intr-un univers alternativ ( dar e dreptul lor si durerea lor)... aici e clar ca fara acordul familiei nimeni nu e scos de pe ventilator si nimanui nu i se poate refuza transferul la alta unitate spitaliceasca...

 

mi se pare crunt ca statul sa dicteze inaintea familiei soarta unui copil... asta e buba in cazul asta. chiar daca medical NHS are dreptate moralmente e teribil. asta e diferentza dintre tratament si ingrijire. tratamentul il faci cu un obiectiv biologic, ingrijirea are o componenta morala si o faci si fara un deziderat biologic, doar din considerente morale.

Quote

adso's Photo adso 02 May 2018

gasii asta: http://quillette.com...se-alfie-evans/

 

pe langa considerentele de ordin medical, explica si hatisul de belzebuti din jur care au incercat sa operationalizeze tragedia conform propriilor agende.

Quote

Iulian's Photo Iulian 02 May 2018

unde mi se pare problema in argumentatia acestui avocat britanic este ca justitia nu trebuie sa intervina in decizii de welfare a copilului decat daca parintii sunt in mod evident neglijenti. in cazul asta nu cred ca asta e dovedit. raman de opinia ca parintilor trebuia sa li se dea dreptul sa caute ingrijire in alta parte.

 

repet e diferentza intre tratament ( care nu exista in cazul asta) si ingrijire. medicii au ultimul cuvant in primul caz si familia ultimul cuvant in al doilea.

 

altfel spus justitia nu ar trebui sa se bage in decizia parintilor de a-si ingriji copilul. mi se pare rezonabil sa spuna ca NHS nu e obligat sa il tina pe ventilator sau in spital, dar parintii au dreptul sa caute ingrijiri in alta parte sau sa ingrijeasca ei singuri copilul daca sunt rezonabil educati si echipati sa o faca. 

Quote

bflorian's Photo bflorian 05 Jun 2018

Bine ca s-a terminat!  Eu am fost intotdeauna adeptul lui Arghezi: "din bube mucigauiuri si noroi / iscat-am frumuseti si rosturi noi" 

Quote