←  Cu Doru prin locuri exotice

Sinapse

»

Lagos

florin_el's Photo florin_el 15 Jan 2015

Camerunezii au construit in ultimii ani un grup militar nou: Bataillon d’intervention rapide. Am vorbit cu unii dintre ei cind am fost acolo. Fusesera pe la stagii de pregatire in Israel, cu instructori israelieni si americani. Echipati cu cel mai nou echipament, se plimba cu Humvees si tot felul de camioane blindate. Recent am citit ca si chinezii ajuta la pregatirea lor. Oricum, mi s-au parut foarte competenti, tipul de soldati care nu trebuie sa tipe sau sa traga focuri in aer ca sa demonstreze autoritate. Periculosi. 

Cica i-au pregatit ca sa reactioneze la multele atacuri armate, jafuri, rapiri, care se petreceau pe drumurile de legatura cu Nordul: spre Ngaoundere - Garoua - Maroua. Banditii veneau din Chad sau din Nigeria si erau foarte dificil de controlat caci, imediat dupa atacuri, se retrageau inapoi in tarile respective. Unii spun insa ca, scopul lor ar fi sa asigure ordinea si disciplina si schimbul de putere catre "cine trebuie" in caz ca presedintele actual nu se mai trezeste intr-o buna dimineata, ca e cam batriior.

Pina una alta, is cam folositi oriunde e mai greu: ba in Bakassi (unde mai sunt suparari cu nigerienii), ba cind mai e cite-o razmerita prin capitala sau prin Douala, ba la jafuri si, mai nou, si la Boko Haram. 

 

Cit sunt in permisie, sunt niste baieti buni :):

2009-10-04%2520together%2520with%2520Rap

Quote