←  Sinapsa socială

Sinapse

»

Vesti Bune Din Tara

Lolek's Photo Lolek 20 Jul 2017

Aham.
Mă, mi-e clar, anul asta mai mult ca oricand, ca oamenii cu probleme serioase pierd vreme a dracului de pretioasa prin privat.

Pe Monza sunt de-a dreptul iesit din fire de suparat, a fost o bataie de joc grupa mare acolo (chiar daca o bataie de joc politicoasa, respectuoasa samd la suprafata). Am iesit de acolo plin de consideratie, urari de bine si un RMN neclar. M-au adus back to square 0 dupa ceva vreme si o galagie de bani, dupa ce initial m-au umplut de "e floare la ureche, face colegu de la etaj cate 3 d'astea pe saptamana". Mai cetisem si-un super omagiu de Simona Tache despre, eram gata cu cardu-n mana. Să dea dracii daca mai citesc voluntar vreun rând scris de Simona Tache viața asta. It's fucking personal acuma.

In fapt, am trecut prin deja multe venture-uri private cu o singura chestiune. Intr-un singur loc nu m-au plimbat cu cioara vopsita si m-au trimis la Municipal cu observatia expres sa nu-mi mai bat joc de sanatatea/banii/timpul nostru prin alte... cladiri misto, ca sa zic asa.


In fine, hai sa nu injur p-acilea aiurea. Vinceremos, plm.
Quote

vv's Photo vv 21 Jul 2017

Sunt oarecum surprins de Monza. Auzisem inclusiv de la oameni "din sistem" ca aia ar fi singurii privati capabili sa faca chestii pe bune (dar ca te costa serios asta).

Quote

bflorian's Photo bflorian 21 Jul 2017

Sunt oarecum surprins de Monza. Auzisem inclusiv de la oameni "din sistem" ca aia ar fi singurii privati capabili sa faca chestii pe bune (dar ca te costa serios asta).

Variabil. In ultimul an au dat afara oameni seriosi pentru ai inlocui cu oameni neseriosi dar care aduc mai multi clienti... 

Quote

Lolek's Photo Lolek 21 Jul 2017

Sunt oarecum surprins de Monza. Auzisem inclusiv de la oameni "din sistem" ca aia ar fi singurii privati capabili sa faca chestii pe bune (dar ca te costa serios asta).

Superstarul a dat niste rateuri si au devenit selectivi cu clientii, aparent. (Sau asta ar fi explicatia primita de la tanti care ne-a zis sa nu mai pierdem vremea că nu-i de glumă).
Curios e ca expresia a fost: selectivi cu clientii. Nu cu operatiile in sine.

Oricum, ia ce zic cu sare. Recunosc, sunt absolut suparat foc pe ei la nivel complet personal si am tendinta sa-i diabolizez pe de-a-ntregul.

Macar cacatul ala de RMN sa fi fost mai...pe unde-l duc toti zic "pai nu se vede bine, unde l-ati facut?"

Si as mai vrea mult de tot sa ia verdicturile alea finale transmise de asistenta telefonic cu "Dl. Doctor a zis ca..." si sa si le bage-n cur, ca nu e vorba de o plombă căzută de pe molar sau muscatura de țânțar. Ca asa am primit raspunsul. "Si puteti trece sa ridicati dosarul cand doriti"

In fine. Mă mai răcoresc și mi-o trece. Și că am ajuns la punctul ăsta, da frate, exagerat de scump pentru ce scoți de acolo. Aka nimic.
Quote

bflorian's Photo bflorian 21 Jul 2017

In materie de RMN (sau MRI) nu e totul aparatul ci mai trebuie si magnetul din el sa fie serios. Majoritatea (inclusiv Monza) au aparate de 1.5 Tesla . Cauti si tu un 3 Tesla (se gasesc in Bucuresti) sau chiar mai mare (nu stiu sigur daca avem in Bucuresti dar parca in Cluj e unul de 5 Tesla).

 

 

In rest... acum vin de la o sedinta de pe varful Olimpului in medicina Romaneasca. Oamenii astia nu si-l mai aduc aminte pe Ceausescu care repeta la nesfarsit "Avem programe minuntate!". Exact asta este atmosfera. Si la stat si la privat. 

Quote

Lolek's Photo Lolek 21 Jul 2017

Nope.

M-am săturat de din astea și riscul e prea mare.
Caut un doctor care pleacă (și pot și io să plec cu el) de la premisa că e mai doctor decât aș putea fi eu (care nu sunt), care nu-mi pune asistenta să-mi zică la telefon ceva ce tre să traduc eu prin "mi-aș strica palmaresu'" - și odată găsit omul, fac ce zice ăla, punct cu punct.

Restul e doar balamuc, și se fac cam 5 luni de când mi-aș băga pula-n el fără regret (și sunt și la a doua rundă, pe tata l-am salvat la limită acu' 3 ani).
Am făcut turul clinicilor/spitalelor private, mai am doar una/unul dar a picat în planul F, G, p-acolo. Și ca termen de comparație, planul C e la Constanța.

Refăcut radical abordarea, d'aci incolo prefer să dau șpagă/atenție pentru ceva uman decât să fiu prostit/dus cu preșu' cu chitanță.

Am zis.

Și care-o crede altfel, mi se rupe, n-are cine și cum să-mi reproșeze că n-am încercat. Time's up. O singură excepție am, și ăia nu pot să ajute că le depășește clar specialitatea.

Să mai zic că am avut 2 diagnostice langa, până la al 3-lea - cel corect? Primul fiind realmente absurd, chiar și eu putând să-mi dau seama de asta fără să deschid Google?

5 luni, in plm. Ce mă făceam dacă n-aveam 5 luni? Ce mă fac dacă aflu acușica că n-am avut de fapt 5 luni? Sau ce le fac, la o adică, in cazul ăla?
Quote

Iulian's Photo Iulian 25 Oct 2017

 

sa fie intr-un ceas bun... dar cred ca oamenii calificati in domeniu sunt cam plecati deja...


 

not bad...

Quote

Nitro001us's Photo Nitro001us 25 Oct 2017

Iuliane, hai sa-ti dau exemplu pe un cunoscut de-al meu care s-a intors din strainataturi (inclusiv USA) si lucreaza on cercetare la Cj. Mai sunt de samanta'
Quote

Iulian's Photo Iulian 25 Oct 2017

nu neg ca se misca lumea si in sens invers... dar fluxul net e tot din tzara catre afara din pacate... dintre colegii de facultate care au ramas in tzara ( jumate din promotie or so) jumate din cei care au copii mari ii au prin lume... UK, Germania, USA. in fine nu stiu daca e un esantion reprezentativ dar din 10-15 persoane cam asta e treaba.

 

nu zic ca nu se poate face si in tzara, dar cercetarea biomedicala e unul din domeniile unde Ro e cel mai in urma. 

Quote