←  Sinapticii de mâine

Sinapse

»

Aiki-do, Aiki-jutsu Pt Juniori

Mache's Photo Mache 26 Mar 2011

@AKD
Sunt in regula? Functioneaza? Tu esti/ai fost practicant la ei? :unsure: Daca ai mai multe informatii, poti detalia? Multumesc frumos.
Quote

AKD's Photo AKD 26 Mar 2011

Da, sunt super dupa parerea mea. E un tip foarte pasnic de aikido (ki aikido). Nu exista lupta, doar exercitii cu partener. Cam totul se bazeaza pe acest ki. Daca nu esti experimentat o vezi ca pe un fel de voodoo :). Dar daca iei totul ca pe un mod foarte interesant de a face sport ajungi sa-ti placa si in timp s-ar putea sa ajungi sa crezi/simti acest ki.
Senseii de pe site-ul pe care l-am dat sunt sot si sotie, super de treaba ambii (ca de altfel intreaga "comunitate" de ki-aikido). Eu am practicat la scoala Timpuri Noi (sensei Mihaela), m-am lasat acum 3 ani si ceva cand a venit primul copil si de atunci nu mai stiu cum sa imi aranjez lucrurile ca sa-mi fac timp sa revin.
Quote

Mache's Photo Mache 26 Mar 2011

Te intrebam pentru ca eu am practicat Ki-Aikido vreo 3 ani, din '95, la Stadionul National, cu sensei Bogdan Chivulescu. :) Asa ca am oarescare idee despre ce se intampla. Si m-am simtit foarte bine in toata acea perioada. Imi doresc sa mai practic. Acum, ca mi-ai dat tema de casa, sa vad cum ma aranjez cu mersul la sala. Si acum regret ca m-am lasat. :(
Quote

katze's Photo katze 27 Mar 2011

Aaaaa. adica? :BigB:Aaaaa. adica? :BigB:iti dau un exemplu: ultima oara cand l-am dus a fost intr-o sambata (cand sunt foarte putini copii la sala - adica pana in 15 - de data asta au fost 12, altfel, in timpul saptamanii au ajuns sa fie si 50 de copii intr-o sala in care daca sunt 30 se calca pe picioare); senseii folosesc acordarea de bonboane ca recompense pt activitate foarte buna a unei minoritati; la inceput, cupilu educat de acasa, a refuzat si a mai si zis ca nu sunt bune pt sanatate, dar apoi s-a schimbat si a inceput sa doreasca (si uneori) sa obtina aceste bonboane (aprecierea maestrului). Asadar la ultima ora, ca si alte cateva dati in ultima vreme, cupilu a primit un partener, incepator, foarte moale, molău, inactiv si inert, un zero absolut...cand ei trebuiau sa practice in 2 (cam ce se intampla in gen la aikido - unul ataca iar celalalt ii deviaza atacul si il invunge etc) ce sa faci cu o momiie care nu ataca? unde mai pui ca pt TOT antrenamentu cupilu a avut acest UNIC partener (Doamne iartama ca era sa zic o porcarie). La sfarzit, TOTI ceilalti (in afara de cupil si partener) au primit bonboane, iar fiumeu a fost certat si umilit de sensei ca nu a facut nimic; bai cupilu a fost ultragiat de nedreptatea facuta, adica ii dai doar un singur partener care nu misca nu face nu numic cu toate incercarile si il mai si certi si penalizezi (da tu ce pwla marioarei freci daca esti senseiul dojoului??? de ce nu intervii???), iar MAREA majoritate e recompensata, adica nu 1,2,3, nu... toti ceilalti... a plans acasa revoltat, iar concluzia trasa de el singur a fost ca antrenorii sunt hoti (hehe, n-a trebuit sa-i zicem noi nimic, pai a simtit si el ca aceasta fiind schema in ultimele 2 luni - pus pe bara usor usor, fiind prea multi copii, unii sunt antrenati si primesc stiinta si exercitiu, iar ceilalti sunt lasati in boii lor de sponsori fraieri care-s ei; basca ca mi-au zis ca ar trebui sa exerseze si acasa...cu cine, bă??? sau tre sa-i pun meditator la aikido? sau sa dau spaga sa va ocupati mai mult de el si mai putin de ceilalti?)
oricum cupilu a zis el singur clar ca nu mai vrea sa meara, de unde pana atunci abia astepta sa mearga la aikido, in ultimele dati a mers fericit si a plecat nefericit. dar acum s-a incheiat vrajeala asta. Bine ca a zis ca poate ar merge la alta sala, cu alti sensei, deci u da vina pe aikido.
o gramada de scris, domnule!

pt AKD: merci de indrumare, om vedea mai incolo, cand va veni momentul vorbim :)
Quote

AKD's Photo AKD 27 Mar 2011

Cu placere. Io zic ca poti sa incerci, daca vrei, faza cu miscarea pentru copii. Sung sigur ca sensei-ul face de fapt pregatiri pentru miscari de aikido. Io abea astept sa mai creasca ai mei sa-i duc acolo. Chiar o sa sun sa vad de la ce varsta pot incepe chestia aia.
Quote

katze's Photo katze 07 May 2012

Am reluat sportul asta, alta sala, alti instructori, alta psihologie, alta atmosfera. Chiar misto de tot. De data asta geografia a fost secundara. Nu mai e langa casa ca prima sala, dar dupa 2 lectii sunt sigura ca merita efortul cu deplasarea.
Quote

miki's Photo miki 07 May 2012

Unde.... Cind .... Cit?
Quote

katze's Photo katze 07 May 2012

Intre Afi si Apaca 2 zile pe sapt cate o ora, 60 de lei pe luna, 100 taxa de inscriere; clubul e afiliat la Federatia romana d Aikido.Pe 1 mai au fost 7 copii, vinerea trecuta erau 20, din care o centura verde, 2 orange, 5 galbene, 2 instructori, de fiecare data, unul cu salvari negri si celalalt centura albastra. Vestiare, bude cu hartie, sapun, curate curate, sala este peste un dealer de superjante custom. Dincolo Sala era sub un club de striptease.
Quote

miki's Photo miki 07 May 2012

Maxime multumiri....
Desi decit sa ma uit ma uit 1h la jante, fie ele si super, parca mai bine 1h la.... :)
Quote

katze's Photo katze 07 May 2012

hehehe... nu erau simultane... cand erau juniorii acolo tocmai veneau fetele la incalzire :) )
da'aici la aktiv poti sta in sala sa te uiti la cupii, dicolo nu aveai voie.
Quote

miki's Photo miki 07 May 2012

Ghinion.....!
Quote

katze's Photo katze 07 May 2012

am revizuit si adaugit :P
Quote

miki's Photo miki 07 May 2012

Inc-odata multam.
Sa vad ce zice nea doctoru'....
Junior a avut mina rupta, mai prin iarna
Quote

katze's Photo katze 07 May 2012

acum vaz ca tu ai deschis discutia :D Bafta!
Quote