←  Cu ochiu'n obiectiv

Sinapse

»

Imprimanta Cu Sublimare Termica

Marius's Photo Marius 18 Apr 2008

sa faci niste poze la ce iese si sa ne arati si noua :jumpy:
Quote

cristi's Photo cristi 18 Apr 2008

Am facut deja cateva... ies mijto. Isi face banutul.
Quote

john_b's Photo john_b 04 Aug 2013

Eu as lua selphy-ul ala. Probabil ca o sa-l iau la prima marire de salariu :( Marele ei avantaj e ca e portabila. E tare fain, cand esti undeva departe (e.g. ajungi la o stana) si tragi o poza si o dai alora... pariu ca-ti vand branza mai eftin?

 

Am luat-o. E ok - trebuie un pic de grija - ce de vede pe monitor poate sa iasa mult mai intunecat in poza.

Quote

cristi's Photo cristi 05 Aug 2013

Eu tocmai ce-am aruncat-o la gunoi.

Nu am scos 100 de poze cu ea si asa e, ies mai intunecate decat pe monitor.

Nu mai vrea sa mearga si pace. Imi da eroarea cu cerneala. Am aflat ca majoritatea au patit asta. Am demontat-o, m-am bagat in ea, nimic, nu vrea si pace.

Sa cumpar alta noua, nu-mi arde cand la cewe e 0.28ron poza... si ies si mai bine.

Quote

john_b's Photo john_b 08 Aug 2013

Acum discutia e un pic mai lunga despre cum ies pozele la imprimanta; monitoarele vin din fabrica cu setarea luninozitatii f. mare, ceea ce e ok pt uz zilnic dar nu si pt poze. Cei care scot poze regulat la imprimanta sau editeaza semi-profi isi calibreaza monitoarele.

 

Ca idee, mergi la lab-ul unde scoti pozele, da-le cardul si zi-le sa le scoata "fara prelucrari" - o sa fii surprins - la lab, daca nu specifici, automat se aplica un fel de auto-levels care regleaza luminozitatea. Unii la faza asta mai strica si WB-ul.

Quote

cristi's Photo cristi 08 Aug 2013

Asa este dar sa stii ca am scos niste poze online, la aia de la cewe, poze care fusesera preparate de mine anterior ca erau de la Disneyland si permiteau culori si toate alea cat cuprinde la limita aia unde culoarea pielii sa ramana totusi naturala. Au scos foarte misto si sunt foarte multumit de ce a iesit pe hartie si ce se vedea la mine pe monichior in fotoshop.

 

Am citit pe forumuri despre imprimantele astea cu sublimare termica, mai exact de asta de la Canon, CP740-ul si am testat diverse moduri, chestii, trestii, am adoptat setarile altora care gasisera reteta succesului ca sa scoata ceva meserias si totusi nu am reusit sa ma apropii de calitatea celor mai slabe poze scoase la laboratorul foto.

La un eveniment auto era un fotograf profi care folosea aceeasi imprimanta ca sa scoata pe loc poze la participanti. Aceeasi problema si la el si chiar l-am intrebat daca a reusit sa scoata ceva de care sa fie multumit cu adevarat. A zis ca nu.

 

Acum eu nu de calitate sunt foarte deranjat ci de faptul ca nu mai merge ragalia.

Am renuntat sa mai printez foto acasa, asta termica sau clasica de foto cu inkjet. Canon sunt praf la capitolul imprimante, mai ales la fiabilitate. Am aruncat pana acum 3 multifunctionale si acum ma lupt cu un MG5350 care si asta periodic face figuri nerecunoscand cate unul din cartuse care sunt originale, sau se apuca ea de "balbotat" pe acolo de nu se mai termina, etc.
DIn pacate si HP sunt la fel de proaste si eventual doar una profesionala de pe la Minolta (cu laser care totusi nu se preteaza la printuri foto) sa mearga asa cum ar trebui sa mearga.

 

Pe scurt, dau pozele online, le primesc acasa, costuri mici, multumit de calitatea lor. 

Sper sincer sa ai mai mult succes. Comoditatea de a scoate pozele cand ai chef, e misto.

Quote

john_b's Photo john_b 08 Aug 2013

Eu am reusit sa le scot cum le vad pe monitor :) si deocamdata sunt multumit. Portabilitatea e chestia pt care am luat-o, e o mare chestie sa scoti o poza pe moment, gen polaroid :) despre fiabilitate, vom vedea, dar la cat a costat... si la lenea mea de a selecta poze sa le duc la lab... vom vedea.

Quote

Nitro001us's Photo Nitro001us 09 Aug 2013

Canon si HP sunt practic aceleasi imprimante, au acelasi motor de imprimare. Astea mici, pentru uz casnic sunt niste jucarii, vandute putin peste costul cartuselor, deci nici o pretentie.

Mai sunt camere gen Polaroid

http://www.psfk.com/...oid-camera.html

http://www.amazon.co...a/dp/B001AK1DOG

Quote

FLEX's Photo FLEX 09 Aug 2013

Canon sunt praf la capitolul imprimante, mai ales la fiabilitate. Am aruncat pana acum 3 multifunctionale si acum ma lupt cu un MG5350 care si asta periodic face figuri nerecunoscand cate unul din cartuse care sunt originale, sau se apuca ea de "balbotat" pe acolo de nu se mai termina, etc.

Pai una vorbim alta fumam, don cristi  :gene:

Multifunctionalele nu sint imprimante si vicevercea. Io sint multumit de Canonul mei din seria Ix, pentru aplicatii de nivel mediu e OK, inclusiv fiabilitate (are fro 6 ani, cu un regim de utilizare peste medie). Inclusiv poze scoate decent (dar nu sint pretentios, recunosc).

Quote

TataBobu's Photo TataBobu 09 Aug 2013

In continuare mi-as dor sa-l intalnesc p'o alee intunecoasa pe idiotul care a facut ca la Pixma sa nu poti sa scanezi daca n-ai cartuse bune in multifunctionala.

Quote

cristi's Photo cristi 11 Aug 2013

Nu numai ca nu poti scana, nu poti face nimic. Da eroarea si multa bafta :D E un divais pe post de cutie de depozitat coli si atat.

 

Asa e Felix, ai dreptate dar la baza, ele tot imprimante sunt. E ca la smartfoane. Fac de toate dar tot telefonul e functia lor principala.

 

Am avut un Canon BJC250 d-ala, parca asa-i spunea. Mergea si cu cerneala de stilou la -30 de grade Celsius si nu a botit o foaie in viata ei. Daca o pastram, cred ca mergea si-n ziua de azi.

Mai am un Canon i550 care e de back-up intr-un dulap. Merge bine, fara figuri.

Quote