←  Mansarde mobilate

Sinapse

»

Usi De Interior

bflorian's Photo bflorian 05 May 2018

Tot cu usi. Mai precis tocul usilor de la baie. S-a udat. S-a umflat. A pocnit pe fo 5 cm. Am pus mana pe o freza si am curatat lemnul bolnav. OK. Acum... cu ce astup?

 

Ma gindeam la niste epoxy. Am incercat cu cel de tip plastelina - nu se prinde de lemn (desi scrie pe ambalaj ca lipeste si corabii..). Am incercat cu epoxi de la bizon - doua componente lichide... nu merge: adera la lemn dar se intareste prea greu. Aka curge. Inainte de ultima solutie (aka sa refac din lemn curat bucatile distruse si sa le lipesc cumva) mai caut si alte solutii... chimice. 

 

Idei?

 

Mi-am cumparat o chestie care se cheama ancora chimica. Imi pare ca e un fel de ciment la tub care se intareste repede si (in mintea mea ) l-as putea modela cumva. 

Quote

TataBobu's Photo TataBobu 05 May 2018

Chit pentru lemn. Aplici, astepti, slefuiesti, vopsesti.
Quote

bflorian's Photo bflorian 06 May 2018

Gaura e prea mare. Am incercat chitul dar dupa 24 ore e tot moale. In plus pe instructiuni scrie a nu se aplica pe zone largi in strat mai gros de 3 mm. La mine e vorba de app 2 cm.
Quote

TataBobu's Photo TataBobu 06 May 2018

Gaura existenta inteleg ca e de 2x5xceva, ca sa reusesti sa o astupi cu orice trebuie sa lucrezi in straturi de 2-3 milimetri. Dupa uscare mai adaugi unul si iar astepti, si tot asa pana e umpluta si ai trecut deasupra tocului. Abia atunci ajungi la slefuire si eventual reparat din nou unele eventuale gaurici formate la uscare, slefuit din nou si vopsit.
Daca 2 cm e adancimea, ai de dat vreo 7-10 straturi de chit.
Quote

hyde's Photo hyde 06 May 2018

Weicon repair stick lemn - umple pina la 15mm odata.
Quote

bflorian's Photo bflorian 06 May 2018

Weicon repair stick lemn - umple pina la 15mm odata.

Deocamdata am folosit o tehnica mixta: cu epoxi bicomponent lichid am uns lemnul in zona defectului. S-a infiltrat putin in lemn si a facut o pelicula dura la suprafata (de vreo 1-2 mm). Apoi cu un baton epoxi (cred ca e cam acelasi lucru cu Weicon repair stick wood) de la bizon (recomandat pentru lemn) am umplut intraga gaura dintr-o data. Deocamdata s-a intarit piatra asa ca voi testa sa vad cum se coloreaza. Daca nu se coloreaza bine voi razui ptin sub nivelul tocului si voi umple cu chit de lemn care (sper eu) accepta mai usor vopsirea.

 

Problema mea: chitul de lemn este rezitent la apa?

Quote