←  IT pentru to(n)ţi

Sinapse

»

Am Nevoie De Un Soft

vv's Photo vv 30 Jan 2017

Pe dracu'... uita-te si tu un pic inainte sa bagi barbi de-astea. Forbes zice ca e "worth" 76.6 bln/ Bloomberg zice ca a ajuns la 90bln.. hai sa-i credem pe ei, ca-s mai optimisti si au si chart.

Daca de acu' pana la 84 ani prinde doar ani la fel de buni ca 2012-2014 (very unlikely), o sa ajunga pe la 400 bln. Enorm, dar tot e departe rau de trilion....
Quote

mil's Photo mil 30 Jan 2017

nu in dolarii de azi...trilionar  in dolarii de atunci, vezi si rata de inflatzie

Quote

vv's Photo vv 30 Jan 2017

Fix asta e ideea cu inflatia, ca "roade" din net worth-ul celor care au bani. Deci da, 400 bln in banii de atunci, ca de-aia se cheama inflatie.
Da' si daca-ti facem pe plac si zicem ca in mod exceptional, inflatia se adauga la net worth-ul lu' Gates in loc sa se scada, tot nu sari de 612 bln (presupunand ca inflatia va fi la fell ca in ultimii 20 ani)
Quote

mil's Photo mil 30 Jan 2017

am spus ca va fi trilionar la 84 de ani, bill are 61...deci peste 23 de ani....atunci va avea un trilion....logic ca nu ii poate avea in banii de azi daca nu am precizat asa ceva. daca ar avea un trilion in dolarii de azi ar fi probabil multitrilionar in banii de peste 23 de ani.

 

si inflatzia a fost exceptzional de joasa in ultimii 20 de ani s-au facut descoperiri mari de petrol si gaze, productzia mondiala a crescut pe baza de sisturi, desi se estima ca va scadea (m-am uit pe cursurile mele din facultate din fr in care 2006 era considerat varful de productzie dupa care pretzurile se vor duce in sus, cand am dat un curs aici...m-am rusinat de ce ni s-a predat).

 

petrolul tzine spatele dolarului de la breton-woods incoace...cat timp pretzul petroolului ramane relativ ct. , inflatzia e mica...dar ia baga tu in urmatorii 23 de ani un soc petrolier ca ain anii 80 combinat cu intorcerea bmerangului cu plata veteranilor din irak si realizarea ca avem imense cantitatzi de bani pe piatza adusi din viitor de FED...

 

de ex. ia pune tu 400 de parai in 1977 sa vezi cat vei avea in 2000. sa prinzi socul petrolier si post vietnamul

http://www.usinflationcalculator.com/

 

pe urma pune-i in 72->95 sa prinzi post-breton woods si post-Vietnamul si socul petrolier

 

sau daca ai curaj 67-90 sa prinzi toata criza breton woods si gold shock si Vietnamul si postvietnamul si socul petrolier..400 de parai din 67 devin 1550 peste 23 de ani.

 

si bill a investit in noi tehnologii energetice care sa inlocuiasca petrolul....daca ii reuseste, va avea mai mult de 400 de miliarde in banii de azi peste 23 de ani..si nici baba vanga nu va putea sti daca un dolar mai va valora mai mult decat hartia pe care e tiparit azi.

 

P:S: am indoieli ca windows va mai fi cu licentza cu plata in 2030...pentru home...va fi mocca, tabletele cu tastatura si mpuse inlocui home computerele...pentru biznis vor merge pe inchirieri de sisteme specializate dedicate pentru un anumit soft sau domeniu...pe economie circulara in care totul e luat in leasing de angajatorul tau de la o intreprindere de servicii...la fel va fi si cu masini, se vor lua cu sofer automat....care va fi updatat la soft in abonament.

Quote

Nitro001us's Photo Nitro001us 30 Jan 2017

Windows As A Service :D

Quote

vv's Photo vv 30 Jan 2017

Ma mil, e greu cu matematica asta. Am luat cei mai buni ani ai lui, în anii ăia a fost inflație? A fost. Deci era deja inclusă. 

 

Acu', desigur ca poți argumenta "inflație galopanta " dar dacă asta vroiai sa zici, trebuie să te dezamăgesc: e departe de a fi primul trilionar în dolari:

 

061615zimnote_1280x720.jpg

Quote

adso's Photo adso 02 Mar 2018

avem nevoie de un disc de diagnostic pentru compaq lte 286. nenea asta se lauda ca l-a gasit, da' lincul e mort, compaq face pe mortul in papusoa, iar nenea nu raspunde: http://tirziubogdan....ore-repair.html

 

e destul de bine documentat ca numai asa pot intra in biosul chestiei.

 

pe urma tre' sa gasesc cum il pun pe disc de 720K, da' trecem podul asta cand ajungem acolo. am sigur un tower cu floapa functionala in pod la bucale, un 98 cred ca gasesc. pana acum am incercat cu toate discurile de sistem posibile si imaginabile.

 

 

noh, spun si aci, nush de unde sare iepurele, desi e sigur long shot. sa traits :)

Quote

adso's Photo adso 02 Mar 2018

Btw, am butat de curiozitate lectocul de acum în dos adevărat, de pe discheta.

Merje
Quote